A u koji dom zdravlja ti spadaš
Moji papiri su prvi put išli u dom zdravlja u ivaničgradskoj na komisiju
Printable View
A u koji dom zdravlja ti spadaš
Moji papiri su prvi put išli u dom zdravlja u ivaničgradskoj na komisiju
Nemam pojma, predala sam papire u Jukićevoj. A i na prvom mi je rješenju pisalo da se moram obratiti Zavodu s novijom medicinskom dokumentacijom. Ja sam tako došla jedan dan s ta dva papira, tam sam dobila onaj zahtjev gdje sam po uputi onog stričeka napisala da tražim produženje prava i to je bilo to.
Hitno trebam savjet. Od 1.08. sam na SRV-u (prije toga na punoj njezi) i sad sam dobila prvu plaću, tj. svoju plaću sam dobila početkom mjeseca, onda je sjeo i DD a pred neki dan došli novci od HZZO-a, samo 831,50kn :-o. Teta na HZZO-a, a i gospođa kod mene u računovodstvu su me uvjerili da ću dobiti svoju punu plaću, tj. od njih ostatak do pune plaće. Jel to onda stvarno postoji neki limit do kojeg isplaćuju? Plaću sam dobila oko 3700 za pola radnog vremena, ali tu je i prijevoz. Dal da vičem i žalim se ili sam sve krivo shvatila i pomirim se s ovom crkavicom?
Toliko ti iznosi DD tako da vjerujem da je to DD a plaća nemam pojim mislim da bi trebala dobiti puno, ali nemoj me držati za riječ
Dobila sam dva puta po 831,50, za prvo mi piše da je DD, a drugo da je plaća od HZZO-a. Nisam par dana provjeravala i danas me skoro srce strefilo. A ništa, idem sutra tamo pitat.
831 je pola od 1660 - tj. pola od pune naknade tako da je po meni ta isplata u redu
Isplata nije u redu jer ako je SRV onda imas pravo od HZZO-a na polovicu tvoje place.
Ako si od svoje firme dobila 3700 onda i od HZZO-a trebas dobiti toliko, naravno umajeno za iznos prijevoza.
Pozdrav svima, sigurno imaš pravo na pola plaće od poslodavca i na pola plaće od HZZO-a. Ja sam na SRV već dvije godine i sve je u redu. Ova svota je vjerovatno DD, možda bi bilo najbolje da odeš do Jukićeve u pravnu službu pa pitaš.
možda se desilo da tvoji nisu predali do 20.9.tvoju polovičnu plaču, pa su ti ovi isplatili bar nešto, tak se desilo jedamput mom mužu( isto prva plača u SRV), pa je idući mjesec bila plača od Hzzo poveća ( tj razlika od prošlog mjeseca i ovo novo). To često znaju napraviti i ako stigne papir na vrijeme. menis se desilo da mi sito nisu isplatili točno polovicu,jer sam "naglo" dobila povišicu od cijelih 300 kn, isplatili po starom pa drugi mjesec refundirali, ali ti se može dogodit i drugačiji scenarij da ti isplate malo više ( opet ak su gledali staru plaču) pa ti idući mjesec isplate puno manje.
Da, naravno, moji iz firme uopće nisu poslali potvrdu o plaći jer kakti nisu imali neki broj osiguranja. Ljuta sam ko pas!
Hvala Jelena, sad bar znam da mogu očekivati novce drugi mjesec, da nije sve propalo.
tattoo, , ja sam si ispunila obrazac prema papirima iz rješenja i dala teti u računovodstvo, ona je to kopirala u n primjeraka i savki mjesec slala po vozaču tetama iz hzzo,šaljem ti primjerak u pp ( ak uspijem nagurat) ,ak ne dobiš pošalji mi svoj meil da ti prebacim.Inače možeš i sama odnesti ( to se nosi u Jukićevu u onu sobu za komplikacije i porodiljni ,na 1. katu), ali su to moji radili ok.
evo i mene aj meni sad objasnte moj slučaj,ja sam na porodiljnom bila do 9.8 predala papire za njegu koju nisam dobila,teta u hzzo me savjetovala da otvorim ono bolovanje od 40 dana to sam i napravila,u 10 mjesecu su mi isplate bile ovakve,ovo niako nije moja plaća,od firmesam dobila 1080kn zvala da pitam,kao tako je zato jer nisam radila niti jedan dan da sam radila bar jedan dan bilo bi drugačije,ne znam gdje je ono da za vrijeme bolovanja na diijete imaš 100% plaću,od hzzo sam dobila ni 700kn što je po vašem sa mojim obračunom,hoću li i ja dobiti neke zaostake ili su mi jednostavno zeznuli ovi iz firme plaću,što je najgore to se bolovanje proteže i na plaću za 10mj možda ću dobiti mrvicu više jer sam sad ipak nešto i radila,e ljudi moji,ja gdje god krenem problemi((((
pink, to ti se desilo samo zato jer kad za dete vadiš bolovanje moraš imat isplačene 2 plače prije mjeseca u kojem dižeš bolovanje, tak se i meni desilo, samo kaj je teta bila loše informirana, taman sam dobila 2 plače prije tog bolovanja ( ali mi jedan mjesec nije bio pun) pa mi je krivo ispostavila naknadu,ovi se u hzzo nisu bunili, a ja sam bila zakinuta,to na žalost ne refundiraju.
Mene zanima jel moguće da ne produlje njegu a imamo preporuke i fizijatra i pedijatra
sve ti ovisi o muhica u glavi onog koji viječa, nažalost
da ja imampreporuke sa svih strana,ali nismo dobili njegu,naravno to ovisi o starosti djeteta,naravno ako je djete staro godinu dana velike su šanse i vjerojatno će te dobiti pravo,ali ako se radi o djetetu nakon 3g onda je sve upitno
djete ima 20 mjeseci
hvala također.
A izgleda da će mi trebati puno sreće.
Kad je tebi vještačenje meni sredinom 10 mj
naravno javim.
Kaj si ti već predala papire?
mene inače ( mi u jukićevoj)traže po novom da predamo papire najkasnije do zadnjeg dana u mjesecu koji prethodi onome u kojem se vještaći, baš me zanima kad bu došlo rješenje predali smo ravno 31.8.,kao vještaćenje u rujnu.
I mi smo predali ravno 30,09
domy možda i dobite prije nas kakvop rješenje,ne bi se čudila
nikad se ne zna
evo mi dobili danas papir za produženje do 1mjeseca,papir pisan 26.9.
pa kak tak malo?kaj sad daju još na kraće, joj koje gluposti, samo gomilaju papirologiju, kao da će alergija tako malom djetetu proći u ta četiri mjeseca.
ja sam (ipak) predala papire za nastavak, i to 26.09.
ali predala sam bez novih papira od gastričke, jer smo naručeni tek za 19.10.
ali imam preporuku od neuropedijatra i nalaz sa hitne pedijatrijske jer je u 6.mj. imala puno sluzi i krvi u kakici, a mi na preporučenoj dijeti-ne km, jaja, orašasti i soja (na kraju alergija na sezam), pa se nadam da je to dosta za neko produljenje?
Jelena čestitam! Bar nešto.
llella to je za klinku
Jelena sada mi glupo zvuči ovo - čestitam jer ipak djeca imaju problem, ali u svemu ovome protkanom nepravdom i nelogičnostima nadam se da kužiš što sam htjela.
Pusa
naravno!
llella je možda mislila da je to za malca, a ni velikoj ne prolazi alergija,kaj si tražila skroz ili srv?
je mislila sam da je za maloga, a za curku-super, bar nešto.
tražila sam njegu, srv baš ne prolazi u firmi, nije baš takav tip posla.
ništ uživaj do rješenja , i sad kad rješiš gastričku odnesi i taj papir u hzzo, nek ti tam sklamaju
Pozdrav mame, mi smo nove tu i zanima me par informacija. Da li mogu direktno odnijeti papire za produljenje u Jukićevu ili moram u Remetinec, kam spadamo po adresi stanovanja. I di je ZMO u Novom Zagrebu? Valjda će mi teta to htjet sutra reć.
Imamo preporuku od imunologa, neuropedijatra, dermatologa, jedino nemamo od fizijatra, zaboravio je napisati. Dijagnoza imamo ohoho, al glavna nam je Dystoni i sad me frka da nam neće produljit...
Kaj ste vi pisale u onu molbu koju roditelj piše, samo da dijete treba njegu i nema ga tko čuvati, ili dugačko i široko, pozivanje za zakon itd...
Sorry na uletu, mislila sam da mi je sve jasno dok nisam sjela pisat molbu i zujim. Pozdrav od šmizlice i mene