Stranica 30 od 58 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako napisati potvrdu o samozaposlenju?
    MM je potpisao sporazumni otkaz i od 01.12.2010. je samozaposlen u vlastitom obrtu. Obzirom da nije imao prekid staža i osiguranja nisam nosila nikakve papire na HZZO (ja koristim Njegu). Obzirom da do kraja mjeseca trebam predati zahtjev za produžetak, mislila sam da bi bilo dobro predati i potvrdu o smozaposlenju (kad već idem tamo). Što napisati u formulaU? Da li je dovoljno npr: "sa ovim potvrđujem da sam zaposlen u vlastitom obrtu od dana tog i tog na puno radno vrijeme, žig potpis i matični br:
    ILI treba još nešto?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da. sam je svoj poslodavac. neka izlgleda "neosobno": potvrda da je XY zaposlen u obrtu ZZZ na neodređeno vrijeme na puno radno vrijeme... tako to...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da još jednom potvrdim gradivo (u petak nas čeka komisija), imam preporuku spec. alergologa i naše pedijatrice...
    napisale su i da dijete ne može u vrtić,,, da mora adren. injekciju nosit...
    na što se pozivam u Pravilniku: onaj dio o nemogućnosti da si dijete osigura "dijetu" primjerenu bolesti?
    kakva su recentna iskustva??

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    da. sam je svoj poslodavac. neka izlgleda "neosobno": potvrda da je XY zaposlen u obrtu ZZZ na neodređeno vrijeme na puno radno vrijeme... tako to...
    tj.nek prepiše kaj piše na tvom formularu s njegovim podacima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    [/B]tj.nek prepiše kaj piše na tvom formularu s njegovim podacima
    Nemamo moj formular, ja sam ga nosila samo kad sam prvi put predavala zahtjev, ovo nam je treće produženje i ne trebam ga nositi.

Ugalavnom napisala sam u gornjem lijevom kutu poslodavac: x y,adresa, matični br.

I onda izjava : Potvrđujem da sam ja , xy, samozaposlen u stalnom radnom odnosu sa punim radnim vremenom u obrtu koji glasi na moje ime, od dana tog i tog. Potvrda se izdaje za potrebe HZZO-a zbog ostvarivanja prava na Njegu dijeteta sa težim oštećenjima zdravlja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 24.08.2011. at 22:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nemamo moj formular, ja sam ga nosila samo kad sam prvi put predavala zahtjev, ovo nam je treće produženje i ne trebam ga nositi.

Ugalavnom napisala sam u gornjem lijevom kutu poslodavac: x y,adresa, matični br.

I onda izjava : Potvrđujem da sam ja , xy, samozaposlen u stalnom radnom odnosu sa punim radnim vremenom u obrtu koji glasi na moje ime, od dana tog i tog. Potvrda se izdaje za potrebe HZZO-a zbog ostvarivanja prava na Njegu dijeteta sa težim oštećenjima zdravlja.
    mi inače uvijek predajemo papire da smo zaoposleni ovboje na puno iuvijek nas to traže,može bit ovo kak si napisala,a može i onak kak je pisala maya

napisala sam u gornjem lijevom kutu poslodavac: x y,adresa, matični br.

Potvrđujemo da je , xy, u stalnom radnom odnosu sa punim radnim vremenom u firmi. Potvrda se izdaje za potrebe HZZO-a zbog ostvarivanja prava na Njegu dijeteta sa težim oštećenjima zdravlja

pečat+potpis
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.08.2011. at 08:22

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi inače uvijek predajemo papire da smo zaoposleni ovboje na puno iuvijek nas to traže,može bit ovo kak si napisala,a može i onak kak je pisala maya

napisala sam u gornjem lijevom kutu poslodavac: x y,adresa, matični br.

Potvrđujemo da je , xy, u stalnom radnom odnosu sa punim radnim vremenom u firmi. Potvrda se izdaje za potrebe HZZO-a zbog ostvarivanja prava na Njegu dijeteta sa težim oštećenjima zdravlja

pečat+potpis
    Da, vidim da neki nose uvijek. Baš sam pitala ovaj tjedan kad sam bila predavala i pravnica je rekla da ne trebam nositi (možda zato što radim u državnoj bolnici pa nema šanse da propadne ili sl. dok sam na njezi), ali niti za muža nisam nosila osim prvi put ( a on je radio u dd).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

produljili nam još 6 mj.
    kažu, kod ovakvih dijagnoza samo na "kratko" produljuju, a i - vjerojatno - do neke dobi
    (dg: polialergija - jake reakcije, AD)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si tražila srv ili njegu???

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

SRV... ali praktički im je to bilo nebitno (tek na kraju su to upisali tj, zaokružili na obrascu, nije bilo bitno za odluku da ili ne)

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uskoro mi ističe dopust za njegu djeteta i namjeravam se vratiti na posao.
    Da li o tome trebam obavijestiti HZZO i MIO (primala uvećani dd) ?
    hvala na odgovoru!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moraš ih obavijesti hzzo,i dogovorit od kojeg datuma bi prestala koristitit.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, pa kak to da su ti produžili samo 6 mj. meni su poršli put produžili (prije jedno pol godine) 2 godine..

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Curke ja sam navodno dobila SRV ipak(nije mi još stiglo rješenje)imam trenutno otvoreno bolovanje ono od 40 dana,tako su mi savjetovali u hzzo,jel ja sad dobijam plaću ovaj mjesec,nemam niš pojma?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

stela, ne znam
    imam osjećaj da mi ni neće produljivat sljedeći put
    "za ovakve dijagnoze ne daje se van vrtićke dobi" tj. nakon 3. godine bye bye
    sve alergije i pojačana skrb prestaje
    više se mama ne brine o djetetu, ne kuha posebno i - da, i dijete postaje dovoljno zrelo da samo zna šta smije šta ne smije - te se sukladno tome i ponaša
    (ovo je bio sarkazam, ali kužite me...)
    mislim, moj mali koji nosi adrenalinsku injekciju i ima anafilaktičke reakcije je "slabija" dijagnoza od--- neću reć šta da se nitko ne naljuti--- ali mislim da smo totalno diskriminirani što zbog dijagnoze što zbog stavova lokalnog HZZOa
    stela, može na pp kako to da su vama toliko odmah odobrili?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nama je novo vještaćenje u rujnu, je li dovoljno da predam novu medicinsku dokumentaciju i složim neki kratki zahtjev. Do sada smo nosili samo nalaze fizijatr i neuropedijatra, a sad nas šalju i ortopedu. Ne vjerujem da ću uspjeti obaviti i taj pregled do komisije, da li priznaju nalaz privatnog doktora.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

priznaju privatnike,stavi nove nalaze i nekaj sroći,i da tko te traži papir od ortopeda hzzo????

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U brzini sam se krivo izrazila
    Fizijatar i neuropedijatar nas šalju i kod ortopeda, do sada nismo trebali ići. Pretpostavljam da bi nam taj nalaz ortopeda bio samo plus na komisiji pa sam mislila otići privatno jer u bolnici nećemo tako brzo stići na red.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle ak imaš njihove preporuke i to je dost bitno, ak stigneš napravit ortopeda samo jedan plus više, pa ak i to stigneš obavit prije predaje papira složi, a kak oni o to,e odlućuju kroz dost dugo vreme, možeš dogovorit da i naknadno doneseš ili pošalješ

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Što u slučaju ako se dobije negativno rješenje na zahtjev za produženje njege i onda se žalite?
    Dakle, kako "pokriti" to vrijeme do rješavanja žalbe? Bolovanje ili što?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U HZZO-u sam provjerila i žalba ne odgađa rješenje, znači, zna li netko što treba napraviti do rješavanja žalbe?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neki su uzeli bolovanje na klinca,neki go

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jelena hvala ti.
    Postoji li i tu neka "caka" - da ne bi napravila neku grešku u koracima?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja je neznam jel je nama sve bilo taman, ali pitaj pink-os, ona je zadnje pisala žalbe

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Budem, hvala ti!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Opet ja sa jednim pitanjcem . S obzirom da mi je novo vještačenje u rujnu, a još uvijek nismo bili na komisiji, pa dok nam dođe rješenje, bojim se da će taj rujan proći. Što onda,esam li i dalje na dopustu ili se moram vratiti na posao dok se to ne riješi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si predala papire?ak ne moraš ih predat,i čekaš dok ne dobiš bilokakvo rješenje,dotle si doma

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle ovako meni njega istiće krajem 10 mjeseca i htjela bi ponovo predati papire za produljenje.
    Zanima me dali je ista procedura kao prvi put ili moram nešto drugo predavati.
    Odnosno dali mi trebaju preporuke pediatra, fizijatra moja molba ili....pomozite kako ste vi to predavale

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

treba ti prvenstveno ono kaj su ti napisali na rješenju da traže, ak ništ ne piše,stavi sve kaj imaš novijeg datuma od onog kaj si predala prošli put i papir od pedijatra ,to je kaj se tiče dmed. dokumentacije.

+ zahtjev
    + ja predam i potvrde o poslu ( i nikad je ne vrate kao višak)

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam predala samo dva najnovija nalaza, tamo kod njih na onaj papir napisala da tražim produženje i to je to (bez dodatnog zahtjeva, pisma pedijatra isl.). I dobili više nego prvi put a stanje se u međuvremenu poboljšalo (nikad neću skužit te ljude u komisiji!)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A u koji dom zdravlja ti spadaš
    Moji papiri su prvi put išli u dom zdravlja u ivaničgradskoj na komisiju

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nemam pojma, predala sam papire u Jukićevoj. A i na prvom mi je rješenju pisalo da se moram obratiti Zavodu s novijom medicinskom dokumentacijom. Ja sam tako došla jedan dan s ta dva papira, tam sam dobila onaj zahtjev gdje sam po uputi onog stričeka napisala da tražim produženje prava i to je bilo to.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hitno trebam savjet. Od 1.08. sam na SRV-u (prije toga na punoj njezi) i sad sam dobila prvu plaću, tj. svoju plaću sam dobila početkom mjeseca, onda je sjeo i DD a pred neki dan došli novci od HZZO-a, samo 831,50kn . Teta na HZZO-a, a i gospođa kod mene u računovodstvu su me uvjerili da ću dobiti svoju punu plaću, tj. od njih ostatak do pune plaće. Jel to onda stvarno postoji neki limit do kojeg isplaćuju? Plaću sam dobila oko 3700 za pola radnog vremena, ali tu je i prijevoz. Dal da vičem i žalim se ili sam sve krivo shvatila i pomirim se s ovom crkavicom?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Toliko ti iznosi DD tako da vjerujem da je to DD a plaća nemam pojim mislim da bi trebala dobiti puno, ali nemoj me držati za riječ

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Dobila sam dva puta po 831,50, za prvo mi piše da je DD, a drugo da je plaća od HZZO-a. Nisam par dana provjeravala i danas me skoro srce strefilo. A ništa, idem sutra tamo pitat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

831 je pola od 1660 - tj. pola od pune naknade tako da je po meni ta isplata u redu

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isplata nije u redu jer ako je SRV onda imas pravo od HZZO-a na polovicu tvoje place.
    Ako si od svoje firme dobila 3700 onda i od HZZO-a trebas dobiti toliko, naravno umajeno za iznos prijevoza.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Pozdrav svima, sigurno imaš pravo na pola plaće od poslodavca i na pola plaće od HZZO-a. Ja sam na SRV već dvije godine i sve je u redu. Ova svota je vjerovatno DD, možda bi bilo najbolje da odeš do Jukićeve u pravnu službu pa pitaš.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam dva puta po 831,50, za prvo mi piše da je DD, a drugo da je plaća od HZZO-a. Nisam par dana provjeravala i danas me skoro srce strefilo. A ništa, idem sutra tamo pitat.
    možda se desilo da tvoji nisu predali do 20.9.tvoju polovičnu plaču, pa su ti ovi isplatili bar nešto, tak se desilo jedamput mom mužu( isto prva plača u SRV), pa je idući mjesec bila plača od Hzzo poveća ( tj razlika od prošlog mjeseca i ovo novo). To često znaju napraviti i ako stigne papir na vrijeme. menis se desilo da mi sito nisu isplatili točno polovicu,jer sam "naglo" dobila povišicu od cijelih 300 kn, isplatili po starom pa drugi mjesec refundirali, ali ti se može dogodit i drugačiji scenarij da ti isplate malo više ( opet ak su gledali staru plaču) pa ti idući mjesec isplate puno manje.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da, naravno, moji iz firme uopće nisu poslali potvrdu o plaći jer kakti nisu imali neki broj osiguranja. Ljuta sam ko pas!
    Hvala Jelena, sad bar znam da mogu očekivati novce drugi mjesec, da nije sve propalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tattoo, , ja sam si ispunila obrazac prema papirima iz rješenja i dala teti u računovodstvo, ona je to kopirala u n primjeraka i savki mjesec slala po vozaču tetama iz hzzo,šaljem ti primjerak u pp ( ak uspijem nagurat) ,ak ne dobiš pošalji mi svoj meil da ti prebacim.Inače možeš i sama odnesti ( to se nosi u Jukićevu u onu sobu za komplikacije i porodiljni ,na 1. katu), ali su to moji radili ok.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i mene aj meni sad objasnte moj slučaj,ja sam na porodiljnom bila do 9.8 predala papire za njegu koju nisam dobila,teta u hzzo me savjetovala da otvorim ono bolovanje od 40 dana to sam i napravila,u 10 mjesecu su mi isplate bile ovakve,ovo niako nije moja plaća,od firmesam dobila 1080kn zvala da pitam,kao tako je zato jer nisam radila niti jedan dan da sam radila bar jedan dan bilo bi drugačije,ne znam gdje je ono da za vrijeme bolovanja na diijete imaš 100% plaću,od hzzo sam dobila ni 700kn što je po vašem sa mojim obračunom,hoću li i ja dobiti neke zaostake ili su mi jednostavno zeznuli ovi iz firme plaću,što je najgore to se bolovanje proteže i na plaću za 10mj možda ću dobiti mrvicu više jer sam sad ipak nešto i radila,e ljudi moji,ja gdje god krenem problemi((((

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pink, to ti se desilo samo zato jer kad za dete vadiš bolovanje moraš imat isplačene 2 plače prije mjeseca u kojem dižeš bolovanje, tak se i meni desilo, samo kaj je teta bila loše informirana, taman sam dobila 2 plače prije tog bolovanja ( ali mi jedan mjesec nije bio pun) pa mi je krivo ispostavila naknadu,ovi se u hzzo nisu bunili, a ja sam bila zakinuta,to na žalost ne refundiraju.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanima jel moguće da ne produlje njegu a imamo preporuke i fizijatra i pedijatra

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima jel moguće da ne produlje njegu a imamo preporuke i fizijatra i pedijatra
    I mene to zanima.
    Imamo i preporuku za nastavak vježbanja kod fizioterapeuta.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    I mene to zanima.
    Imamo i preporuku za nastavak vježbanja kod fizioterapeuta.
    ista situacija

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve ti ovisi o muhica u glavi onog koji viječa, nažalost

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sve ti ovisi o muhica u glavi onog koji viječa, nažalost
    katastrofa nemam što za komentirat

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno .

da ja imampreporuke sa svih strana,ali nismo dobili njegu,naravno to ovisi o starosti djeteta,naravno ako je djete staro godinu dana velike su šanse i vjerojatno će te dobiti pravo,ali ako se radi o djetetu nakon 3g onda je sve upitno

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

djete ima 20 mjeseci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •