Kanga, koliko ima bodova?
Printable View
Kanga, koliko ima bodova?
pa i ja mislim da je napisala krivop bodove ili ipak ima koju četvorku više od navedenih.
jel taj tvoj uči njemački??
Da te utješim, meni se čini da je nedostatak radnih navika problem velikog dijela njihove generacije. Moj mlađi je tek nedavno postao svjestan toga, gledajući starijeg brata. (Inače, kad odem na njihov roditeljski u miocu - ista je situacija, osnovni problem je u tome što većina djece ima relativno loše radne navike. Ali bome nisam sigurna da sam i ja imala bolje...he he he... To je dob kad se radne navike tek trebaju steći.)
Ako ti se sin upiše u Ruđer, moglo bi se dogoditi da zatekne i mog mlađeg tamo.
Peterlin nije bitno!
može li meni odgovor zakaj svojeg vidim po bodovima samo u 1. izboru, a u drugima ne vidim njegove bodove. Moj je jučer zapisal si 2 matematičke, tehničku i ruđer, još ga moram nagovoriti na još nekaj da upiše, i ako nekaj dopišemo ili promjenimo rangiranje, nakon koliko se mjenja lista.
Nemam pojma, moj ima preporuku hzz pa njegov upis ide na drugačiji način (ne prijavljuje se sam nego ga prijavljuje Gradski ured za obrazovanje). Da li tvoj ima isto to? Ako da - skidaju ga sa svih lista ako je ušao na prvi izbor i više nema promjena.
ovo što je odgovorila a-je-to, dakle, on vidi koji je po bodovima u školama koje mu nisu prvi izbor, ali ga nema na listi. da se ne radi zbrka. na listama su samo oni koji su odabrali tu školu kao prvi izbor. ako pored učenika piše broj 2 ili 3 na listi prioriteta, to znači da te osobe nisu upale na prvi/drugi izbor, nego im je sad ta škola prva na listi prioriteta.
inače, j ima 78,76 bodova za opći smjer i 77,76 bodova za matematički i u svim odabranim školama (GAM opće i matematička, prva riječka opća) je na prvoj polovici rang liste. osim u sušačkoj, opći smjer, tu je 57/104. stavio je i pomorsku, nautika, iz zezancije, tamo je drugi, prvi ima izravan upis.
moj je u Lucijanki skoro na granici ai opet još u kvoti, u svim drugim je u 1. polovici, u ruđeru za sad na 4 mjestu ( ali to mu je opcija ako ne upadne u neku blizu školu, bar sad tak razmišlja)
a nakon kolko vremena se mjenja ako nešto uključi/isključi/promjeni rangove?
ovo s radnim navikama je i kod nas problem - mislim da će ga gimnazija dobro "otrijezniti" - nikada, ali baš nikada ga nisam vidjela niti s knjigom, niti da nešto uči. Kaj je polovio na satu, polovio - čeka i njega i nas veliko otriježnjenje - kojugod gimnaziju upisao
U moje vrime su se bodovala i mjesta na županijskom, sjećam se. I to nije bilo loše, nije ni to mala stvar. Jer ako ih 10 u razredu ima pet matematiku, sigurno je onaj što ide na županijsko iskočio.
To nije problem ako ima vanjskog mentora. Nije išao moj sin (zapravo jest, ali on je pohađao informatiku i pripreme za natjecanja kod prof. u školi), ali jest njegov kolega. Ako se ne varam, može i roditelj biti vanjski mentor, samo mora imati odgovarajuću stručnu spremu. Moram sina pitati, a sad mi baš nije pri ruci.
Ajde pitaj, ima roditelja.
i tnx :)
može i udruga stajati iza njih, kad se moj htio prijaviti na jedno natjecanje, profač baš i nije bio zainteresiran, pa je kontaktirao bivšeg profača koji je malo poduzetniji, ali taj bivši ne radi ko profač, nego vodi neke udruge, i reko mu je ako ipak njihov profač neće htjet da će on stat iza tih klinaca, njih 4, na kraju u zadnji čas se profa ipak sjetio da bi on klince poveo na natjecanje.
Peterlin ti si sama trebala se prijavit do 27.6!!!na predupisima! Daj si brzo rijesavaj i prijavljuj se na redovan rok jer ste fulali ocito rok
Sent from my iPhone using Tapatalk
lunahor
si mislila na
Kandidat koji je osnovnu školu završio prema rješenju ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba o primjerenom obliku školovanja , mislim da je to rješeno, da Peterlin kaj niste i vi tu predavali
Da na to!
Ak ste fulali rok, trebali ste se sami prijavit ;) onda morate na redovan upis.
da sam ja u pitanju, vrlo je velika šansa. al nekako čisto sumnjam da je peterlin fulala rok :mrgreen:
U prirodoslovno-matematičkim programima ima 75.45 boda (gubi 4 boda zbog četvorki iz kemije i biologije u 7. razredu te kemije i engleskog u 8. razredu + još oko pola boda na opći prosjek).
U općoj gimnaziji i Ruđeru ima 76.45 boda jer se dodatno boduju drugi predmeti.
U prethodnoj poruci nisam pisala bodove nego njegovu poziciju na rang listi u odnosu na broj učenika koje primaju, a četvorke su mu onako kako sam ih i navela (po dvije u 5. i 7. razredu, tri u 8. razredu).
Ne uči njemački (išao je na izborni talijanski). Zašto pitaš?
a, oprosti, nisam vidjela.
Može ako ima profesora/nastavnika koji će mu biti "odgovorni mentor" (mislim da tako to zovu). Odgovorni mentor mora biti nastavnik zaposlen u školskom sustavu - roditelj (ili bilo tko drugi tko podučava/usmjerava dijete) se može deklarirati kao mentor, ali ne može biti odgovorni mentor ako nije zaposlen kao nastavnik. Mi smo i za njega i za mlađeg mu brata (koji isto ne pohađa infomatiku) molili profesoricu informatike u njihovoj školi da im bude odgovorna mentorica i zahvalni smo joj što je pristala (inače, ima slučajeve gdje profesor informatike iz matične škole nije sklon takvom aranžmanu, u tom slučaju snalaziš se s nastavnikom bilo kojeg drugog predmeta ili nastavnikom iz bilo koje druge škole).
On je od prošlog ljeta odlazio na radionice Zagrebačkog računalnog saveza (ZRS) koje su mu bile jako motivirajuće i puno je tamo naučio u to kratko vrijeme. Stvarno ih preporučam, izvrsno rade s djcom i izvrsne rezultate postižu (ovaj moj stariji nije baš radio doma, da jest, imao bi i bolje rezultate). U slučaju da ne uspiješ naći odgovornog mentora imaju na lageru i jednog simpa vjeroučitelja (zaposlenog u nekoj školi) koji uskače u takvim slučajevima i omogućuje "odbačenima" da se mogu prijaviti na natjecanje ("u skladu sa svojim poslanjem" :mrgreen: kako sam kaže :-)).
joj, mi jučer imali svečanu dodjelu svjedodžbi. ja se tri put rasplakala. bili su svi učitelji i profesori, od prvog razreda, razredniku isto bio grop u grlu, oni su mu prva generacija, jako je mlad.
prvi put sam se rasplakala kad sam ih vidjela u dvorištu škole, dugo ih nisam vidjela na okupu. kad ono - mladi ljudi :-o
one dječje face koje pamtim su nestale.
onda je bio slide show zajedničkih fotki, od prvog razreda, evo i sad plačem dok pišem.
kad su prozvali mog j nekako sam uspjela ne plakati, al onda, za kraj, pustili neku pjesmu koja ubija i ali ruže profesoricama. i onda je bila velika torta s imenima svih učenika - dvije torte, 8a i 8b.
uf.
inače, nisam primjetila druge s maramicama, ja fakat nisam normalna. mm je umirao od smijeha, da šta mi je. :lool:
Pitala.
Ipak ne ide bez škole. Škola da je odgovornog mentora, koji onda prijavljuje vanjskog mentora.
Daklem, obratiš se profesoru informatike u školi, bez obzira na to što dijete ne pohađa nastavu informatike.
Evo ti propozicije, ali to si sigurno već vidjela: https://www.infokup.hr/Content/Downl...icije-2016.pdf
Hvala ti, netko će valjda htjet biti odgovorni mentor, ako ga uopće bude interesiralo.
Krumpiric, jesi vidjela i moj mail? A u čemu programira i tko ga za sad podučava?
Zaboravih napisat - ZRS-ove radionice su potpuno besplatne.
Hvala! Poslala sam ti pp, mail mi je stari, zaboravih ga apdejtat. :oops:
krumpirić - vidi zadnji post na prethodnoj stranici ove teme!
jesam, i hvala objema. neću više oftopičarit :)
srećom čovjek ovdje može doći do informacija, već sam mislila da sam luda kad ne vidim svoje dijete niti na jednoj listi osim onoj prvog izbora. Dobio je dodatni bod za koji nismo ni znali da bi mogao dobiti (državno tehnički, a kako nije bio nešto sjajno rangiran, nismo ni znali da se i samo sudjelovanje u dvije od prijavljenih škola boduje). U prvom izboru je drugi na listi, prvi ima izravan upis. što se nas tiče, dakle, nema uzbuđenja, osim ako ne uspijemo nešto zbrljati naknadno.
netko je pitao da mora li se onda upisati na onu prvog izbora, mislim da je nama rečeno na roditeljskom da se prioriteti mogu mijenjati sve do dana zaključavanja listi, tako da ne mora, odnosno može se promijeniti da prvi izbor bude neki drugi program.
cvijeto, za suze se ne čudim. mi smo na kraju svake školske godine imali roštilj s obiteljima, cijeli dan druženja i baš dobrog provoda (nikad nisu sve obitelji sudjelovale, ali jedna stalna ekipica godinama). i na ovom zadnjem, zbog mlađih mu sestica ja sam otišla nekih sat vremena prije kraja i prepričava mi frendica kako su se klinci i klinke rasplakali pa su i odrasli krenuli što u suze što u smijuljenje ovima što tule. srećom nisam bila, bila bih proglašena najcmoljavijom majkom generacije.
Jel vidi neko trenutne bodove u 4? Koliko ima zadnji?