Stranica 31 od 298 PrviPrvi ... 2129303132334181131 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rekao je da vidi sve osim MIOCa koji ima prijemni. On ionako prolazi sve osim MIOCa jer ima max na ocjene, tak da se ne uzbudjuje. A ni mi. Osim skole, ovisi i u kakav razred upadnes i koji te profaci zadese, pa je tesko unaprijed ista reci. I dalje ostaji isti kriterij- gimnazija, po mogucnosti sto bliza kuci. A ostalo,kak ispadne

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sirius, kaj je ovo - kriva tema?

Slanicu si htjela nakeljiti na temu plaža u Pirovcu?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:lol kad pisemo sve tri na iste tri teme

Sent from my iPhone using Tapatalk

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili smo joj bljutave pa da malo posoli

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bas sam se pitala gdje mi je nestao post s linkom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Bas sam se pitala gdje mi je nestao post s linkom.
    Nisi ništa pogriješila. Bolje je misliti na godišnji... Rezultati upisa će ionako biti onakvi kakvi mogu biti, prema bodovima - tu se više ne može puno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može, može - neki ipak idu na prijemni - ne znam želim li da prođe ili ipak ne i upiše V.tu Nekako mi je nefer išta misliti, nek si napravi kako sam hoće

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    može, može - neki ipak idu na prijemni - ne znam želim li da prođe ili ipak ne i upiše V.tu Nekako mi je nefer išta misliti, nek si napravi kako sam hoće
    Meni se čini, kad je u pitanju dilema kao vaša, da je zapravo svejedno, upisat će dobru školu ovako i onako.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali ipak mislim da je za njega bolja Vta, ne samo zato jer je bliža, neg općenito.

istina, nemamo nekih prevelikih briga kuc!kuc!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nano, koji smjer u V?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Sretno, kako god ispadne. Sve je to odlično.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, koji smjer u V?
    aaa, nemam pojma što je prijavio. Ja ti to niš ne pratim. Pitati ću ga, i dalje mislim da mu je V. bolji izbor

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nano, daj napiši nam dojmove s prijemnoga, baš me to zanima...

Btw, sretno svima s upisima! Nek' upišu ono što žele!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo ga na listama :D
    ali ne kontam nešto, aj vi koje ste upućenije. da ne moram čitati upute :D
    on se vidi samo na listi škole koja mu je prvi prioritet? a ne na ostalima? al zašto onda na listama piše koji su prioriteti, pokraj svakoga? dakle, piše mu na rezultatima koji je trenutno na svakoj listi, ali kad kliknem na ljestvice, onda ga nema
    ne razumijem. a zabavno mi je gledati te liste
    riječanka, stavio je ipak prioritet opću. al ima se vremena još predomisliti :D

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Na rezultatima mu pise koji je po bodovima a na listi je samo 1.izbora. Ako pored nekog na listi pise da mu je to 2.ili 3. izbor, znaci da u 1.izbor nije upao.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, daj napiši nam dojmove s prijemnoga, baš me to zanima...

Btw, sretno svima s upisima! Nek' upišu ono što žele!
    Il nebu izasal il nebu prosal. Tesko moze nekaj napraviti a da se nimalo ne priprema.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad se može videti lista, jer potrebno neko vrijem od odabira

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

našla sam liste, a sad pitanje ja njega pronalazim samo na 1. izboru, u ostalim prema bodovima mi se nema toga ko ima iste bodove ko on

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uh, kod nas će biti napeto. Prijavio je 4 prirodoslovno-matematička smjera, računalni u Ruđeru i jedan opći smjer za rezervu ako nigdje drugdje ne prođe. Od ovih prirodoslovno-matematičkih malo iznad crte je samo u X. (66/82), a ispod crte u XV (218/308), V (194/227) i III (39/26). U Ruđeru je na granici (19/20).

Njegov problem je nevjerojatan nedostatak radnih navika unatoč ustrajnog napora koji smo mm i ja ulagali da uspostavimo elementarne radne standarade (pod tim mislim na pisanje domaćih zadaća, ispunjave radnih bilježnica i sl. - do učenja nismo ni došli, to je nadogradnja o kojoj možemo samo maštati). Ja to ne mogu objasniti drugačije nego kao neku vrstu hendikepa, ne znam šta bih drugo rekla. A ono što daje dodatni začin svemu je njegova često nerealna samouvjerenost i optimizam bez realnog pokrića. Tako da, ne znam, možda je ovo prilika da se "prizemlji" i shvati da stvari neće doći same od sebe ako se malo ne potrudi. S druge strane, bilo bi mi žao da zbog nekoliko četvorki ne upiše željeni smjer. Ok, te četvorke nisu iz likovnog ili tjelesnog, nego priroda i geografija u 5. razredu, biologija i kemija u 7., kemija, geografija i engleski u 8., ali svejedno... Došao je više puta do županijskog natjecanja iz matematike, ove godine falila su mu 2-3 boda za državno iz matematike i fizike, a bio je blizu državnog i iz programiranja (premda ne pohađa informatiku) - mislim da bi, bez obzira na četvorke iz važnih predmeta, dijete s takvim afinitetima trebalo imati mogućnost upisati neki matematički program... Ali dobro, šta je - tu je, računam da će moći te interese razvijati i izvan škole (kao što je dobrim dijelom i do sad).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kanga, koliko ima bodova?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa i ja mislim da je napisala krivop bodove ili ipak ima koju četvorku više od navedenih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel taj tvoj uči njemački??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj je to bitno?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, kod nas će biti napeto. Prijavio je 4 prirodoslovno-matematička smjera, računalni u Ruđeru i jedan opći smjer za rezervu ako nigdje drugdje ne prođe. Od ovih prirodoslovno-matematičkih malo iznad crte je samo u X. (66/82), a ispod crte u XV (218/308), V (194/227) i III (39/26). U Ruđeru je na granici (19/20).

Njegov problem je nevjerojatan nedostatak radnih navika unatoč ustrajnog napora koji smo mm i ja ulagali da uspostavimo elementarne radne standarade (pod tim mislim na pisanje domaćih zadaća, ispunjave radnih bilježnica i sl. - do učenja nismo ni došli, to je nadogradnja o kojoj možemo samo maštati). Ja to ne mogu objasniti drugačije nego kao neku vrstu hendikepa, ne znam šta bih drugo rekla. A ono što daje dodatni začin svemu je njegova često nerealna samouvjerenost i optimizam bez realnog pokrića. Tako da, ne znam, možda je ovo prilika da se "prizemlji" i shvati da stvari neće doći same od sebe ako se malo ne potrudi. S druge strane, bilo bi mi žao da zbog nekoliko četvorki ne upiše željeni smjer. Ok, te četvorke nisu iz likovnog ili tjelesnog, nego priroda i geografija u 5. razredu, biologija i kemija u 7., kemija, geografija i engleski u 8., ali svejedno... Došao je više puta do županijskog natjecanja iz matematike, ove godine falila su mu 2-3 boda za državno iz matematike i fizike, a bio je blizu državnog i iz programiranja (premda ne pohađa informatiku) - mislim da bi, bez obzira na četvorke iz važnih predmeta, dijete s takvim afinitetima trebalo imati mogućnost upisati neki matematički program... Ali dobro, šta je - tu je, računam da će moći te interese razvijati i izvan škole (kao što je dobrim dijelom i do sad).
    Da te utješim, meni se čini da je nedostatak radnih navika problem velikog dijela njihove generacije. Moj mlađi je tek nedavno postao svjestan toga, gledajući starijeg brata. (Inače, kad odem na njihov roditeljski u miocu - ista je situacija, osnovni problem je u tome što većina djece ima relativno loše radne navike. Ali bome nisam sigurna da sam i ja imala bolje...he he he... To je dob kad se radne navike tek trebaju steći.)

Ako ti se sin upiše u Ruđer, moglo bi se dogoditi da zatekne i mog mlađeg tamo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.06.2016. at 08:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Peterlin nije bitno!
    može li meni odgovor zakaj svojeg vidim po bodovima samo u 1. izboru, a u drugima ne vidim njegove bodove. Moj je jučer zapisal si 2 matematičke, tehničku i ruđer, još ga moram nagovoriti na još nekaj da upiše, i ako nekaj dopišemo ili promjenimo rangiranje, nakon koliko se mjenja lista.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam pojma, moj ima preporuku hzz pa njegov upis ide na drugačiji način (ne prijavljuje se sam nego ga prijavljuje Gradski ured za obrazovanje). Da li tvoj ima isto to? Ako da - skidaju ga sa svih lista ako je ušao na prvi izbor i više nema promjena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa i ja mislim da je napisala krivop bodove ili ipak ima koju četvorku više od navedenih.
    sory ovo sam nekaj krivo upisala

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Peterlin nije bitno!
    može li meni odgovor zakaj svojeg vidim po bodovima samo u 1. izboru, a u drugima ne vidim njegove bodove. Moj je jučer zapisal si 2 matematičke, tehničku i ruđer, još ga moram nagovoriti na još nekaj da upiše, i ako nekaj dopišemo ili promjenimo rangiranje, nakon koliko se mjenja lista.
    ovo što je odgovorila a-je-to, dakle, on vidi koji je po bodovima u školama koje mu nisu prvi izbor, ali ga nema na listi. da se ne radi zbrka. na listama su samo oni koji su odabrali tu školu kao prvi izbor. ako pored učenika piše broj 2 ili 3 na listi prioriteta, to znači da te osobe nisu upale na prvi/drugi izbor, nego im je sad ta škola prva na listi prioriteta.

inače, j ima 78,76 bodova za opći smjer i 77,76 bodova za matematički i u svim odabranim školama (GAM opće i matematička, prva riječka opća) je na prvoj polovici rang liste. osim u sušačkoj, opći smjer, tu je 57/104. stavio je i pomorsku, nautika, iz zezancije, tamo je drugi, prvi ima izravan upis.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je u Lucijanki skoro na granici ai opet još u kvoti, u svim drugim je u 1. polovici, u ruđeru za sad na 4 mjestu ( ali to mu je opcija ako ne upadne u neku blizu školu, bar sad tak razmišlja)

a nakon kolko vremena se mjenja ako nešto uključi/isključi/promjeni rangove?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo s radnim navikama je i kod nas problem - mislim da će ga gimnazija dobro "otrijezniti" - nikada, ali baš nikada ga nisam vidjela niti s knjigom, niti da nešto uči. Kaj je polovio na satu, polovio - čeka i njega i nas veliko otriježnjenje - kojugod gimnaziju upisao

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kanga, kako je išao na natjecanje iz programiranja ako ne pohađa informatiku. daj mi hint jer mi imamo dijete koje programira i nastavit će, a neće na informatiku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U moje vrime su se bodovala i mjesta na županijskom, sjećam se. I to nije bilo loše, nije ni to mala stvar. Jer ako ih 10 u razredu ima pet matematiku, sigurno je onaj što ide na županijsko iskočio.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Kanga, kako je išao na natjecanje iz programiranja ako ne pohađa informatiku. daj mi hint jer mi imamo dijete koje programira i nastavit će, a neće na informatiku.
    To nije problem ako ima vanjskog mentora. Nije išao moj sin (zapravo jest, ali on je pohađao informatiku i pripreme za natjecanja kod prof. u školi), ali jest njegov kolega. Ako se ne varam, može i roditelj biti vanjski mentor, samo mora imati odgovarajuću stručnu spremu. Moram sina pitati, a sad mi baš nije pri ruci.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.06.2016. at 10:15

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajde pitaj, ima roditelja.
    i tnx
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 29.06.2016. at 10:32

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma, moj ima preporuku hzz pa njegov upis ide na drugačiji način (ne prijavljuje se sam nego ga prijavljuje Gradski ured za obrazovanje). Da li tvoj ima isto to? Ako da - skidaju ga sa svih lista ako je ušao na prvi izbor i više nema promjena.

Peterlin nije li to vec trebalo biti rijeseno na predupisima????

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može i udruga stajati iza njih, kad se moj htio prijaviti na jedno natjecanje, profač baš i nije bio zainteresiran, pa je kontaktirao bivšeg profača koji je malo poduzetniji, ali taj bivši ne radi ko profač, nego vodi neke udruge, i reko mu je ako ipak njihov profač neće htjet da će on stat iza tih klinaca, njih 4, na kraju u zadnji čas se profa ipak sjetio da bi on klince poveo na natjecanje.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin ti si sama trebala se prijavit do 27.6!!!na predupisima! Daj si brzo rijesavaj i prijavljuj se na redovan rok jer ste fulali ocito rok

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor

si mislila na

Kandidat koji je osnovnu školu završio prema rješenju ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba o primjerenom obliku školovanja , mislim da je to rješeno, da Peterlin kaj niste i vi tu predavali

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da na to!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak ste fulali rok, trebali ste se sami prijavit onda morate na redovan upis.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da sam ja u pitanju, vrlo je velika šansa. al nekako čisto sumnjam da je peterlin fulala rok

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    lunahor, po ovom njenom odgovoru meni ispada da su na vrijeme prijavili sve, moj nema isto ko i tvoj ( Peterlin)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.06.2016. at 10:58

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da sam ja u pitanju, vrlo je velika šansa. al nekako čisto sumnjam da je peterlin fulala rok

hahaha, baš sam ovo isto htjela i ja napisati

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kanga, koliko ima bodova?
    U prirodoslovno-matematičkim programima ima 75.45 boda (gubi 4 boda zbog četvorki iz kemije i biologije u 7. razredu te kemije i engleskog u 8. razredu + još oko pola boda na opći prosjek).

U općoj gimnaziji i Ruđeru ima 76.45 boda jer se dodatno boduju drugi predmeti.

U prethodnoj poruci nisam pisala bodove nego njegovu poziciju na rang listi u odnosu na broj učenika koje primaju, a četvorke su mu onako kako sam ih i navela (po dvije u 5. i 7. razredu, tri u 8. razredu).

Ne uči njemački (išao je na izborni talijanski). Zašto pitaš?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin nije li to vec trebalo biti rijeseno na predupisima????

Je.

Prvi dan se vidjelo na svim listama, drugi dan samo na listi s prvim izborom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U prethodnoj poruci nisam pisala bodove nego njegovu poziciju na rang listi u odnosu na broj učenika koje primaju, a četvorke su mu onako kako sam ih i navela š?
    skuzila sam to pa sam se već prije i izvinila

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

skuzila sam to pa sam se već prije i izvinila
    a, oprosti, nisam vidjela.

Može ako ima profesora/nastavnika koji će mu biti "odgovorni mentor" (mislim da tako to zovu). Odgovorni mentor mora biti nastavnik zaposlen u školskom sustavu - roditelj (ili bilo tko drugi tko podučava/usmjerava dijete) se može deklarirati kao mentor, ali ne može biti odgovorni mentor ako nije zaposlen kao nastavnik. Mi smo i za njega i za mlađeg mu brata (koji isto ne pohađa infomatiku) molili profesoricu informatike u njihovoj školi da im bude odgovorna mentorica i zahvalni smo joj što je pristala (inače, ima slučajeve gdje profesor informatike iz matične škole nije sklon takvom aranžmanu, u tom slučaju snalaziš se s nastavnikom bilo kojeg drugog predmeta ili nastavnikom iz bilo koje druge škole).

On je od prošlog ljeta odlazio na radionice Zagrebačkog računalnog saveza (ZRS) koje su mu bile jako motivirajuće i puno je tamo naučio u to kratko vrijeme. Stvarno ih preporučam, izvrsno rade s djcom i izvrsne rezultate postižu (ovaj moj stariji nije baš radio doma, da jest, imao bi i bolje rezultate). U slučaju da ne uspiješ naći odgovornog mentora imaju na lageru i jednog simpa vjeroučitelja (zaposlenog u nekoj školi) koji uskače u takvim slučajevima i omogućuje "odbačenima" da se mogu prijaviti na natjecanje ("u skladu sa svojim poslanjem" kako sam kaže ).
    Posljednje uređivanje od Kanga : 29.06.2016. at 13:04

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, mi jučer imali svečanu dodjelu svjedodžbi. ja se tri put rasplakala. bili su svi učitelji i profesori, od prvog razreda, razredniku isto bio grop u grlu, oni su mu prva generacija, jako je mlad.

prvi put sam se rasplakala kad sam ih vidjela u dvorištu škole, dugo ih nisam vidjela na okupu. kad ono - mladi ljudi
    one dječje face koje pamtim su nestale.

onda je bio slide show zajedničkih fotki, od prvog razreda, evo i sad plačem dok pišem.

kad su prozvali mog j nekako sam uspjela ne plakati, al onda, za kraj, pustili neku pjesmu koja ubija i ali ruže profesoricama. i onda je bila velika torta s imenima svih učenika - dvije torte, 8a i 8b.

uf.

inače, nisam primjetila druge s maramicama, ja fakat nisam normalna. mm je umirao od smijeha, da šta mi je.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.06.2016. at 13:25

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajde pitaj, ima roditelja.
    i tnx
    Pitala.

Ipak ne ide bez škole. Škola da je odgovornog mentora, koji onda prijavljuje vanjskog mentora.

Daklem, obratiš se profesoru informatike u školi, bez obzira na to što dijete ne pohađa nastavu informatike.

Evo ti propozicije, ali to si sigurno već vidjela: https://www.infokup.hr/Content/Downl...icije-2016.pdf

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •