Kanga prvotno napisa
Uh, kod nas će biti napeto. Prijavio je 4 prirodoslovno-matematička smjera, računalni u Ruđeru i jedan opći smjer za rezervu ako nigdje drugdje ne prođe. Od ovih prirodoslovno-matematičkih malo iznad crte je samo u X. (66/82), a ispod crte u XV (218/308), V (194/227) i III (39/26). U Ruđeru je na granici (19/20).
Njegov problem je nevjerojatan nedostatak radnih navika unatoč ustrajnog napora koji smo mm i ja ulagali da uspostavimo elementarne radne standarade (pod tim mislim na pisanje domaćih zadaća, ispunjave radnih bilježnica i sl. - do učenja nismo ni došli, to je nadogradnja o kojoj možemo samo maštati). Ja to ne mogu objasniti drugačije nego kao neku vrstu hendikepa, ne znam šta bih drugo rekla. A ono što daje dodatni začin svemu je njegova često nerealna samouvjerenost i optimizam bez realnog pokrića. Tako da, ne znam, možda je ovo prilika da se "prizemlji" i shvati da stvari neće doći same od sebe ako se malo ne potrudi. S druge strane, bilo bi mi žao da zbog nekoliko četvorki ne upiše željeni smjer. Ok, te četvorke nisu iz likovnog ili tjelesnog, nego priroda i geografija u 5. razredu, biologija i kemija u 7., kemija, geografija i engleski u 8., ali svejedno... Došao je više puta do županijskog natjecanja iz matematike, ove godine falila su mu 2-3 boda za državno iz matematike i fizike, a bio je blizu državnog i iz programiranja (premda ne pohađa informatiku) - mislim da bi, bez obzira na četvorke iz važnih predmeta, dijete s takvim afinitetima trebalo imati mogućnost upisati neki matematički program... Ali dobro, šta je - tu je, računam da će moći te interese razvijati i izvan škole (kao što je dobrim dijelom i do sad).