Hvala ti, netko će valjda htjet biti odgovorni mentor, ako ga uopće bude interesiralo.
Hvala ti, netko će valjda htjet biti odgovorni mentor, ako ga uopće bude interesiralo.
Krumpiric, jesi vidjela i moj mail? A u čemu programira i tko ga za sad podučava?
Zaboravih napisat - ZRS-ove radionice su potpuno besplatne.
Hvala! Poslala sam ti pp, mail mi je stari, zaboravih ga apdejtat.![]()
krumpirić - vidi zadnji post na prethodnoj stranici ove teme!
jesam, i hvala objema. neću više oftopičarit![]()
srećom čovjek ovdje može doći do informacija, već sam mislila da sam luda kad ne vidim svoje dijete niti na jednoj listi osim onoj prvog izbora. Dobio je dodatni bod za koji nismo ni znali da bi mogao dobiti (državno tehnički, a kako nije bio nešto sjajno rangiran, nismo ni znali da se i samo sudjelovanje u dvije od prijavljenih škola boduje). U prvom izboru je drugi na listi, prvi ima izravan upis. što se nas tiče, dakle, nema uzbuđenja, osim ako ne uspijemo nešto zbrljati naknadno.
netko je pitao da mora li se onda upisati na onu prvog izbora, mislim da je nama rečeno na roditeljskom da se prioriteti mogu mijenjati sve do dana zaključavanja listi, tako da ne mora, odnosno može se promijeniti da prvi izbor bude neki drugi program.
cvijeto, za suze se ne čudim. mi smo na kraju svake školske godine imali roštilj s obiteljima, cijeli dan druženja i baš dobrog provoda (nikad nisu sve obitelji sudjelovale, ali jedna stalna ekipica godinama). i na ovom zadnjem, zbog mlađih mu sestica ja sam otišla nekih sat vremena prije kraja i prepričava mi frendica kako su se klinci i klinke rasplakali pa su i odrasli krenuli što u suze što u smijuljenje ovima što tule. srećom nisam bila, bila bih proglašena najcmoljavijom majkom generacije.
Jel vidi neko trenutne bodove u 4? Koliko ima zadnji?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisam bila na dodjeli svjedodžbi, ali kad mi je danas preko Vibera kći poslala sliku svoje netom preuzete svjedodžbe i ja sam se rasplakala.
Od sreće.
Iako sam znala kako će svjedodžba izgledati, svejedno me obuzela nevjerojatna količina sreće i ponosa kakvu mi samo moja kći može pružiti.
Nema toga što bi me više razveselilo osim nje i svega vezanog uz nju.
Dakle, Cvijeto, normalna si mama.
Sretna i ponosna na svoje dijete
I samo ti plači.
I ja ću.
Posljednje uređivanje od Tanči : 29.06.2016. at 20:55
naši će imat svećanu podjelu6.7 ujedno će biti predstavljanje razreda i potpisivanje ispisnica za školu, navodno klinci posle imaju tulum, to će bit to popodne
Kaj je to uobicajeno ,te svecane podjele? Bas lijepo za rastanak tak svecano![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
kod nas je to tak već 4-5 godina, a u biti to naprave taj dan kad treba potpisivati, pa da se ne hoda dvaputa.
kod klinaca na kraju 4. isto ima zajednička akademija, pa onda po učionicama
jedno pitanje - koliko se te liste mijenjaju? ono, otprilike? do zaključavanja? koliko je vjerojatno da će se značajno promijeniti poredak? meni se čini da neće, šta, svi su se više manje u prva dva dana prijavili, ali vidim da j mijenja školu koja mu je prioritet, malo opća, pa malo matematička.
nemam pojma niš o listama
prijemni je u tijeku - ne znam želim li da prođe ili da ipak ne prođe i olakša si život s bližom školom
I kasnije je slično. Nama je trenutno također prijemni u tijeku, ali onaj za faks. I isto tako ne znam želim li da prođe i krene tim putem ili da izabere drugi, ali zbog nje se nadam da će napraviti točno ono što želi.
Sretno svima koji se upisuju: ponekad je taj njihov izbor roditeljima izvan svake pameti (kao što je nama bio), ali u konačnici se pokazao izvrstan za kćer i 4 godine njenog srednjoškolskog obrazovanja ispale su gotovo točno ono što je htjela.
Lani se mijenjalo za bod najvise dva. Daj napisite liste i skole koje vidte koliko ima zadnji
Sent from my iPad using Tapatalk
pa sad ne vjerujem da su svi upisali kaj su mislili, moj je napol napisal, i to u utorak tek navečer
mojem se pomaklo za jedno mjesto više u jednoj školi, u drugima je na istom, isto me zanima nakon kolko se mjenjaju liste ako si on nekaj promjeni?
X gimnazija matematička 74,08
Lucijanka matematička 76,90
Ruđer elektronika novi kurikulum 66,08 ( oni imaju prag 62)
Tehnička gimnazija 70,92
kaj nema roditelja djece koja žele u MIOC? moj veli da nije znao 3 zadatka - al je nekaj zaokružio. i sad pojma nema jel to dosta il ne? Il bu ipak u V.tu? Iako nam fakat nije frka, imam neke grčeve u želucu![]()
Pa jesu li im rekli kad će biti rezultati? Sigurno brzo. Baš me zanima koliko će bodova trebati za upis.
Inače maksimalni broj bodova + 17 riješenih zadataka - pa valjda bi to moralo biti dosta.
rezultati su sutra - i fakat, kolikogod mislim da mu je Vta praktičnija, imam grčeve u želucu.
A pitanje je i jesu li mu rezultati točni - nisam pitala kakva je bila gužve jer se on već vani relaksira.
Uglavnom, dijete treba imati dokument sa slikom, tak da znate za sljedeću godinu
Moj kaže da je riješio sve zadatke i da je bilo "prelako". Ali, nema šanse za upis u MIOC (ima samo 75.45 bodova na ocjene), išao na prijemni za zabavu
Mene strah da će završiti ispod crte i u X. sad kad nahrpe u nju svi ovi s većim brojem bodova od njega koji ne prođu u MIOC. A on je po običaju optimist. Joj, koji je to lik.
što reć moj je pred koje vreme sve istumbal, i postavio sasvim nove škole, a one stare drugačije poredao
kanga a jel njima će automatski biti skinuta jedna škola s liste?? kod frenda koji je išo jučer u XVIII na njemački rezultati trebaju bit danas.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.06.2016. at 12:04
ne razumijem, kako misliš da će im biti skinuta škola s liste?
ja ti kontam ovako: u MIOC-u je matematički smjer prijavilo 70ak djece više nego što ih se može upisati, a svi oni imaju više bodova od moga. kad se njima pribroje isti takvi iz drugih okolnih škola (V., Kušlanove), dobije se 100tinjak djece koji pretendiraju na matematički smjer, a ne prolaze u te tri nabrojane škole (isto ko ni moj). gdje će ta djeca završiti? pretpostavljam da je dobar dio njih stavio X. na na 4. ili 5. mjesto prioriteta i zato se za sad ne vide na listi X., ali kad ne prođu u prva tri prioriteta, isplivat će u X. očekivala bih da će to ići automatizmom.
Samo ću komentirati još jednom da mi je grozno da se za dijete koje ima preko 90% ukupnog mogućeg broja bodova mora reći da ima "samo" toliko bodova. I da morate tako strepiti nad upisom u srednju kao da je neki propalitet, a radi se o odličnom učeniku koji još usto i zna što ga zanima i čime bi se htio baviti.
Prošla sam sama sličnu situaciju prije nekih 25 godina (moja je, srećom, završila onako kako sam htjela) i mogu misliti kako vam je. Sad je još samo gore.
A o nakaradnom sustavu gledanja ocjena od 5. razreda nadalje dovoljno govori i činjenica da su u razredu mog djeteta (5. razred) svi učenici (cijeli razred) ove godine prošli s odličnimPa si vi mislite koju težinu imaju ocjene u osnovnoj školi.
ako će zanimati nekoga za drugu godinu, tu kod nas je situacija trenutno ovakva u školama koje je j prijavio - zadnji na listi imaju slijedeći broj bodova:
GAM opća: 71,23
GAM prirodoslovno matematička: 72,68
Prva riječka opća: 70,71
Sušačka opća: 73,90
tanja, potpuno se slažem s tobom.
Moja mlađa je završila 6. razred i kod njih samo petero djece ima 5,0
Mislim i da je to previše...
Kod moje u 6.razredu 4 učenika sa 5,00.
I točno se vidi da se ovoj generaciji što su prošle godine krenuli u 5.razred navlače ocjene već u 5.razredu.
Uspoređujem to sa starijom koja je sad završila 1.razred srednje i u njenoj generaciji još nije bio ovakav sustav bodovanja,prošle godine kod nje u razredu je samo jedan učenik završio 8.razred sa 5,00.
Posljednje uređivanje od pepi : 30.06.2016. at 14:01
Nisu niti kod tanje sigurno svi sa 5,0, nego su prošli sa pet tj. imaju prosjek iznad 4,5
Kad čovjek malo promisli, u pet razredu imaju, koliko, deset predmeta, od kojih iz barem 4 vjerojatno svi imaju pet, pa onda su tu još i izborni predmeti itd.
Pet učenika sa 5,0 uopće nije malo (kad sam ja išla u školuNITKO u razredu nije imao 5,0)
naravno da nije samo, ali u odnosu na sve učenike kod tanje, ovo ispada "samo". Iako tanja nije spominjala 5,0, nego odličan uspjeh.
više ne pamtim svoje doba, ali kada se sjetim za dvije cure sam sigurna da su cijelu OŠ imale 5,0 - danas je jedna liječnica, druga glazbenica. Blo je puno odličnih koji nisu niš završili, a mislim da niti iz mog MIOC razreda neki nisu završili fakultete - teško mi je reći jer sam Šuvarova generacija pa više ne znam tko je u MIOC išao samo dvije a tko 4 godine
e da, nije to baš sve tak - u 8 razredu starijeg su dva dečka, za koje mi je rekao da ne zna kako su uopće prošli razred. Jako puno su djeca imala opravdanih sati i bila neocijenjena, jer su im roditelji opravdavali dane kada su bili testovi. Tak da nije baš svaki razred odličan
Tako je, mislila sam na odličan uspjeh, znači, prosjek veći ili jednak 4,5. Nisu svi prošli s 5,0. Takvih je, mislim, četvero (max. 5) - iako, u razredu od 18 učenika i to je puno (praktički četvrtina ili više).
Ne vjerujem da će se u 6. razredu situacija bitno promijeniti, a kasnije ćemo vidjeti.
Htjela sam samo ukazati kako to navlačenje ocjena kreće sve ranije, i neka se nađe nekoliko škola s takvim blažim kriterijima, dovoljno je za stvaranje nerealne slike.
Sin mi je sam jučer to ovako komentirao: "Oni sad misle da su odlični učenici jer su prošli s pet, a u stvari nemaju svi isto znanje." Pa ako može 11-godišnje dijete to shvatiti, mogli bi i oni koji kreiraju pravilnik o bodovanju pri upisu u srednje škole.
Meni se isto čini da je sve jako usmjereno na ocjene, npr. kod moje kćeri im je razrednica dala ispis ocjena po pojedinom predmetu kojih mjesec dana prije kraja školske godine, 'da vide što si mogu ispraviti'.
I onda si oni računaju matematičku sredinu i procjenjuju što če iz kojeg predmeta imati.
Ali opet, s druge strane, rekla mi je kći da ne uspiju svi ispraviti ocjene, nije to samo formalnost, nego stvarno moraju naučiti.
U razredu moje kćeri nije se moglo tek tako ispravljati. Priliku su dobili samo oni koji su iz pojedinih predmeta imali otprilike 4.40 .
Inače su gotovo svi nastavnici zakljucivali prema aritmetickoj sredini.
Pa eto, to nisam niti znala. Koliko ih je kod tvoje sa 5,0?
ma dajte, u 8. razredu su ocjene jako šarolike - pogotovo iz teških predmeta tipa matematika, fizika, kemija - nema tamo navlačenja ocjena
Naravno, nisu ispravljali samo s 4 na 5, nego i dvojke i trojke na više.
Od njih 28, mislim da ih je pet-max.šest imalo sve petice.
Nemoj zezati, tako punoJa doduše nemam pojma kako je kod nas, ali prije su mi govorili da će samo dvoje imati 5,0 - no moguće da se to promijenilo.
Ma ovo je samo njena pretpostavka, zna tocno samo za sebe i frendicu, misli da bi ih moglo biti jos par.
Kod mojeg klinca 5komada 5.0,7 njih neka inačica petice, 2-3 trojka i ostalo će tvorbe, a ima ih 24 u razredu, jedna mala ove godine bila na 3 državna, a druga na jednom, jedna grupica klinaca bila na državnom iz debate
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.06.2016. at 15:58
U nasoj skoli od cca 50 ucenika u generaciji nitko nije imao svih osam godina 5.0 , a kao super su generacija. I 12-13 ih je sve razrede proslo odlicnim uspjehom. Cvijetin grad.