inana, i kod mene nema nikakve razlike između M kad sam u postupku i kad nisam.
Jedino mi je nakon biokemijskih znalo bit jače i bolnije, pogotovo ova zadnja. Ali inače je sve ko i uvijek
Tak da mislim da se ne moraš brinut...
Printable View
inana, i kod mene nema nikakve razlike između M kad sam u postupku i kad nisam.
Jedino mi je nakon biokemijskih znalo bit jače i bolnije, pogotovo ova zadnja. Ali inače je sve ko i uvijek
Tak da mislim da se ne moraš brinut...
Moja menga s kojom sam počela ovaj ciklus stimulacije je trajala točno 2 dana!:lol:
Da prvi dan nije bilo ono pravo konkretno krvarenje, mislim da ne bih ni skužila da je bila, haha
Evo i mene ovamo nakon negativne bete ali moram reć da me ovo čekanje menge ubija, već danima samo brljavljenje a crvenom ni traga. Prestala sam s utrićima u pon.ujutro pa računam da možda treba još vremena a ja bi tako htjela da se sad sve vrati u normalu pa da lakše zaboravim sve ovo. Jučer glavobolja da nisam mogla oći otvorit. Moj ciklus je već 5-6god. 26 dana a danas je već 35dc pa sam u čudu jel to brljavljenje menga ili nije i kad će doć i hoće li ono pravo?????
eto, fakat čudno... meni je uobičajeno 7 dana čiste katastrofe, koma živa, i sad čitala ja kak nakon stimulacije i biokemijskih iduća bude katastrofa, naoružala se, a kad tamo- bezveze... počelo u ponedjeljak, i sad je srijeda i privodi se kraju... ajmo reći da bu i sutra nekaj, onda bi to bila 4 dana... neznam, potpisala bi odmah da mi uvijek budu takve...
Kako smo sve različite, ja s policističnim jajnicima obično molim Boga da dođe menga, kakva god, samo da dođe. Jednom sam je čekala 3 mjeseca i ništa i na koncu smo je izazvali utrogestanima. :-( Zato bih ja potpisala i pms bolove i 10 dana menge, samo kad bi bila redovita... a još i kad bih ovulirala redovito, uh, tko sretniji od mene!
ako dugo kasni m. da li se trebam javiti dr.? zadnji cronone uzela 10.05., ni danas nema niti naznake za m., koliko trebam čekati prije nego se javim?
zlatta, kaže se 3-5 dana, e sad sutra ti je onda već 6. dan...pričekaj još dan, dva ako ne dođe (a bude sigurno) pa onda zovi dr
kako sam prestala sa utricima dosla je za 3 dana......
edit od mene..ipak nije bio aovulatoran..O je bila na 17dc..kako ni na 14dc trakica nije bila bas pozitivna, ubacila sam agnus castus (vitex) i trakica je fino potamnila..bazalna kaze da je O bila...
tempica prije O 36.7..na dan O 36.4...i fino je skocila na 36.9..yeahhh :-P
evo da javim, m. stigla! potpuno nenajavljeno :) niti spottinga niti išta, čista krv krenula, a inače vučem spotting bar dva dana prije..
da, betu sam vadila 11.05. i bila 0,4.. :(
e sad, mislim da mi je ovdje pravo mjesto za pitati: da li iza stimuliranoga vrijedi ići na prirodnjak?? ne smijemo planirati prirodnu trudnoću tako da bih išla ali ovdje čitam da je to najčešće anovulatoran ciklus pa ne znam vrijedi li mi putovati za zg? iz os. sam i ovdje nemaju dovoljno niti igala za punkciju i često prirodnjaci budu stopirani, kao sada opet.
evo ja sutra idem na prvi uzv. u prirodnom, nakon stimuliranog, meni dr. rekla, nema čekanja, idemo odmah na prirodni dok sam puna hormona,a gle, uzv će vjerojatno pokazati jel se kaj dešava ili ne...ja sam odlučila slijepo vjerovati i neću sumnjati, znaju šta rade, i zašto su mi preporučili...ja si mislim da je logično da sad dok sam nafilana, da idemo, sad samo da bude ovulacija... ali ako ne odem, neću ni znati, tak da...
zlatta, evo još jedan dokaz da menga dođe do 5. dana, i da, obično bude bez ikakvih znakova i pms-a nakon stimulacije, Treba probat prirodnjak, mlađe cure obično imaju normalan ciklus nakon stimulacije, a starije anovulatoran, al nije pravilo, svakom bude drugačije.
doista, mare41, m.došla bez ikakvih znakova, samo odjednom krenula. ali ne znam zašto je prilično slaba?? manje nego i inače i danas poslijepodne je već slabija nego jučer kada je krenula?? a boli me puno više nego inače
inana, kako je bilo na današnjem uzv?
zanima me jer i ja sam bila (2.d.c.): lijevi jajnik čist, na desnom cista 22mm, ALI endometrij 5,4 mm pa me dr. pitao jesam li sigurna da imam m.?? ja znam da krvarim čistu krv, s nešto malo ugrušaka...??
uglavnom, koliki je tvoj endometrij? koliki bi trebao biti na 2.d.c.??
danas mi je 15.d.c. i opet krenulo krvarenje i opet menstruacijska bol??
vi pišete da obično se poremeti ciklusi i kasne ali da li je tko imao da je ovako rano opet krvarila?? ima li to uopće veze s stimulacijom ??
prvi ciklus s iza stimulacije dobila s 6 dana zakašnjenja, a ovaj ovako rano?? :-(
zlatta meni je ovaj ciklus došla 24 dc i tako bolna i obilna. Takva menga mi je bila samo nakon spontanog, užas čisti,samo rukne i tako dva dana,sad već nigdi ničega. Prva nakon ivf-a došla 35dc a ova 24 dc. Osjećam da mi je tijelo u totalnoj komi ko i glava hm. Ovaj ciklus me negdi 20 dc probudila takva tupa bol dole da sam se prepala, nisam mogla točno odredit di me boli ali onako kao iznad jajnika, nije mi bilo svejedno ali prestalo je nakon nekih pola sata i nije se ponovilo. Treba li otić na uzv?
e pa sad... moje stanje valjda spada u ovu temu. Dakle, bili na postupku u 5. mj. - neuspješno. nakon toga dobila menzis već 10 dana nakon punkcije. drugi menzis nakon postupka mi je bio jako obilan, trajao 6 dana baš durhmarš i bio jako bolan. a sada treći menzis mi kasni 7 dana u odnosu na moj inače ciklus koji traje 25 dana. stalno si govorim da su živci u pitanju, stres i umor. i ne želim još raditi test. što biste vi napravile? :)
Zna se ciklus poremetiti nakon stimulacije,evo meni počeo spotting pred par dana i još m. nije stigla a totalno mi je rano za sve to evo danas mi je 22 d.c. znači već imam u najavi m. a ciklusi su mi po 30 dana inače
znači ti lijekovi koje koristimo u stimulaciji djeluju na tijelo još par mjeseci, tako ispada, ne?
Da pod jakom stimulacijom meni treba par mjeseci da mi se sve vrati u normalu, recimo ne možeš ni hormone iz krvi vaditi odmah nego moraš čekati ja mislim 2 menge da se tijelo iščisti od hormona
ja sam imala već 2 menzisa nakon postupka... Ovo bi trebao biti treći, ali evo kasni. mislim da ću ispalit na živce još malo ....
Margot ja nebi radila test čisto zbog onog glupog osječaja posli, koliko ti kasne? Meni je treća došla 29dc a ciklusi prije ivf-a su bili uvijek 25-26 dana pijem vrkutu od kraja drugog ciklusa pa je možda i zbog toga
kasni mi 7 dana, a to nije malo. ako ne dobijem u međuvremenu, mislila sam sačekati do max. 35. dana i onda zvati dr za pregled ili napraviti test. ne znam, valjda je to ok. nekako mi je suludo uopće pomisliti da mi se sad "zalomilo"... inače mi nikad ne kasni.
ovo sad bi mi trebao biti 3. menzis nakon zadnjeg postupka.
Ja sam prošli mjesec bila na Klomifenu + Brevactid. Danas mi je 32 DC, nemam ni ovulaciju ni menstruaciju. A ciklusi su mi 24-26...:cekam:
The Margot i jel došla menga ili?
je... :( došla 9. dan kako je kasnila, al napravila test prije toga, bio blago pozitivan, što god to značilo...
Možda si imala onda biokemijsku trudnoću pa je zato kasnila, šteta
a možda je mogla biti prava pa se nije ugnjezdilo... tko to zna.. al ne dam se :)
Da ti se nije ugnjezdilo bar na kratko ne bi mogla imati blago pozitivan test
nisam o tome razmišljala. ma ja to više ne mogu pratiti - ako ovo da, onda ono ne... ima smisla to što kažeš.
cure moje ja sam ovaj mjesec bila u stimuliranom ciklusu primila 19 gonala folikulisu popucali 12dc i nije niti bilo transfera,inaće mjesečni ciklusi su mi skoro pa redoviti u sat znaći svakih 30 dana,poslje ovog stimuliranog ja sam danas nakon 23 dana od prošle menge ja danas procurila dali je to normalno,jer ovako mi nikada rano nije došlo, a stomak i kićma mi se raspadaju koda sam bila na kiretaži koliko me boli,neka netko i odgovori dali je to normalno
Cure, jučer popodne sam procurila, poslje negativne bete i stimuliranog postupka.
Jučer je bilo sve ok, ali noćas sam se probudila s užasnim bolovima. U životu mi nije tako bilo. Bolio me cijeli trbuh od jajnika pa na gore. Nisam se mogla namjestiti u krevetu. Probadalo me i u kičmi. Muž mi je pomogao da se dignem i odem na wc. Poslje toga me dizao s wc-a. Popila sam voltaren i bol se smirila. Sada opet osjećam da bi se bol mogla vratiti tim intenzitetom. Da sam se noćas mogla obući išli bi na hitnu.
Sada ću vidjeti kako se bude razvijala situacija.
Jo vidim da si i ti imala bolnu mengu.
Zanima me jel to za zabrinuti se ili to tako mora biti?
neznam niti sama ,ja znam ponekad imati bolne menge posebno ako ovuliram na jajniku gdje nemam jajovoda,nekada su bolovi jaki anekada se da izdržati,možda se samo čistimo ,ako te i sljedeća boli i ako si imala i prije bolne menge možda napraviti uzv da se vidi da nemaš neke vodene ciste jer i od toga znaju menge biti bolne
Meni su menstruacije uvijek bolne, a ova je bila 100 puta bolnija. Nemam ciste i mislim da ovo ima veze sa stimulacijom.
Sada je ok. Boli me i dalje, ali uobičajeno.
Pozdrav cure,imam jedno pitanje pa ako mi netko moze pomoci,naime prvu m. nakon stimuliranog postupka sam dobila tocno na dan,a sad mi ova druga kasni vec 5 dana,
i nemam nikakav osijecaj da cu dobiti,neki dan me bolilo i mislila sam to je to ali jos nista
,pa me zanima dali je to normalno,inace su mi uvijek bile redovite svakih 30 dana.a sad samo cekam cekam da dobijem da mogu krenuti sa polustimuliranim.
Elena 85, a da napraviš testić na trudnoću?
I meni su menge uvijeko k'o sat, a skoro pa po defaultu mi kasne pred postupak.
ma nezelim se ni nadati da sam trudna ,a od negativnih testova na trudnocu sam
alergicna,samo cekam da dobijem pa da krenem u postupak,ali vidim da nas ima dosta
kojima kasni nakon stimuliranog,samo mi je cudno da je prva poslje postupka dosla
u sat ,a sad ova zeza,hvala ti na odg.