Lilly - i mene su boljeli jajnici dok nisam procurila iako nisam bila u punom stimuliranom, ma zapravo ih povremeno osjećam i poslije...valjda se još oporavljaju od punkcije ...
Lilly - i mene su boljeli jajnici dok nisam procurila iako nisam bila u punom stimuliranom, ma zapravo ih povremeno osjećam i poslije...valjda se još oporavljaju od punkcije ...
ma ja ovog puta uopce nisam bila u stimulaciji a nisam imala ni punkciju jer smo bili u postupku sa smrznutim stanicama. Jako je neobicno, ali ipak veselim se sto je krvarenje ipak krenulo jer sta sad, znam da trudna nisama sva sam bila jadna od pms-a.
ivf - nije doslo do transfera
lutealna faza je trajala samo 12 dana..inace je duza..jucer dosla bestija..
Nije bas posjecen ovaj topic cini mi se....
Ako aleti netko s dobrom idejom nek mi odgovori molim na ovo:
Koji od sljedecih dana da uzmem kao prvi dan ciklusa??
11 dnt. nekoliko tragova svjeze krvi
12 dnt. beta nula krvi nema uopce
13 dnt. i dalje nema krvarenja
14 dnt. opet par tragova samo ujutro pa cijeli dan i cijelu noc bas nista
15 dnt. krenulo uobicajeno krvarenje
LilyOfTheValley 1. dan ciklusa se racuna kada krene pravo, obilno krvarenje, takvo da moras zamjeniti ulozak. U tvom slucaju je to onda 15. dnt.
Cure moje ja sam tako zbunjena. Ovaj mjesec pauziramo od postupaka i čekamo mengu da krenemo u novi postupak u Ljubljani. I sad, 18dc krenulo dolje neko brljavljenje, kao malo crvenog sluzavog, pa neka žilica, na dnevnim ulošcima stalno kao neki spotting. I tako trajalo do danas, 21dc i više ništa. Nemam pojma što je to bilo (baš sam dobila nove nalaze briseva, sve super), za mengu je ionako jako prerano. 18dc mi je jedini dan bio pozitivan onaj ovulacijski test, trakica.
I da, krenula sam s utrogestanima od 15dc, po naputku dr. jer tko zna kada bi bez njih došla menga (to obično radimo tako da ih stavljam 10 dana, a onda prestanem i menga dođe kroz nekoliko dana).
Ubija me to polu-krvarenje, spotting, jer ne želim propustiti pravu mengu jer kad ona dođe kreće taj toliko željeni postupak.
Valamala, a da napraviš za koji dan onaj drugi test??? Pa da nas razveseliš?Držim fige!
Joj draga, pozlatile ti se riječi milijun puta, no temperatura mi je skroz neka nenormalna i sumnjam da je uopće bilo ovulacije... Uh...
ako ti je stvarno 18dc bila pozitivna ovulacijska trakica, moguce da je ipak (unatoc utrogestanima) doslo do kasnije ovulacije. spotting moze biti i lagano ovulacijsko krvarenje i ne bi trebalo biti zabrinjavajuce, pogotovo ako je prestalo.
ako nije bilo ovulacije, M bi valjda trebala dobiti redovno nakon utrogestana; ako je pak bila ovulacija, moguce da ce ti "kasniti" M u odnosu na utrogestan, tj. dok ti ne zavrsi cijela lutealna faza.
ako ti se spotting nastavi i dalje unatoc utrogestanima... ne znam, uzv?
visibaba, hvala ti. A vidjet ćemo, čekam sljedeći tjedan i nešto će doći, plusić, menga... i bit ćemo pametniji. Što se tiče ovulacijske trakice, pošto imam policistične jajnike to nije pokazatelj ničega nažalost, kod nas znaju danima biti pozitivne trakice i baš mi se to jedan mjesec dogodilo.
Crtica je bila iste boje/debljine kao i kontrolna. To je neka fora s policističnim jajnicima da ti valjda LH bude povišen, pa trakice ispadaju pozitivne, a na kraju možda bude a možda i ne bude ovulacija, a možda je već i bila... bez veze sam potrošila lovu na te trakice...
bok cure,
lutealna faza je trajala samo 12 dana..inace je duza..
danas je 13dc..LH trakica nije ni priblizno pozitivna i vjerujem da nece ni biti.dajem si fore do sutra, nikad nisam imala ovulaciju nakon 15dc..inace ce ciklus vjerovatno bio aovulatorni..nisam imala avoulatorne cikluse..
da li je neka od vas imala nakon postupka aovulatorni ciklus? moze li to biti zbog IVF stimulacije?
hvala![]()
Spodoba, meni je dr jednom rekao da se u dosta slučajeva ( oko 85%) dešava da nakon stimuliranog postupka usljedi anovulatoran...
meni se to 2 puta desilo, tako da u mom slučaju fakat vrijedi ta teorija.
Ja sam uvijek mislila da će nakon stimuliranog jajnici još neko vrijeme raditi pod utjecajem hormona, ali očito to nije slučaj.
Nadam se da će ti sljedeći ciklus biti tip-top![]()
Meni su i po 2 ciklusa nakon stimuliranog znala biti anovulatorna tako da i kod mene vrijedi ta teorija
hvala cure
dakle prije srpnja ne vrijedi ni ici u postupak?
sutra cu jos sacekati da li ce traka eventualno potamniti, onda zovem mpovca..
pitanje... nakon jutarnjih dva utrogestana u petak, lagano krvarenje popodne, onak, bezveze,...onda niš cijelu subotu, malo navečer, onda u nedjelju malo-malo, niš...i u ponedjeljak krenula menstruacija... e sad, čitala ja, i pripremila se kao, menstruacija nakon stimuliranog bude bolna, obilna, bla-bla... meni inače bude em koma bolna, em koma obilna.. i sad je znači treći dan, nitime boli kaj, niti je ona išta jača nego inače, čak mi se čini prilično slabija, mislim normalno, ide, ima ugrušaka, ima tu svega
ali me čudi kaj nije niš jače nego obično... normalno ili ne?
Mislim da nije čudno, stvarno ovisi o ciklusu i o osobi. Evo moje menge nakon stimulacija su uvijek bile bezbolne i slabe i jako kratkotrajne.![]()
inana, i kod mene nema nikakve razlike između M kad sam u postupku i kad nisam.
Jedino mi je nakon biokemijskih znalo bit jače i bolnije, pogotovo ova zadnja. Ali inače je sve ko i uvijek
Tak da mislim da se ne moraš brinut...
Moja menga s kojom sam počela ovaj ciklus stimulacije je trajala točno 2 dana!
Da prvi dan nije bilo ono pravo konkretno krvarenje, mislim da ne bih ni skužila da je bila, haha
Evo i mene ovamo nakon negativne bete ali moram reć da me ovo čekanje menge ubija, već danima samo brljavljenje a crvenom ni traga. Prestala sam s utrićima u pon.ujutro pa računam da možda treba još vremena a ja bi tako htjela da se sad sve vrati u normalu pa da lakše zaboravim sve ovo. Jučer glavobolja da nisam mogla oći otvorit. Moj ciklus je već 5-6god. 26 dana a danas je već 35dc pa sam u čudu jel to brljavljenje menga ili nije i kad će doć i hoće li ono pravo?????
eto, fakat čudno... meni je uobičajeno 7 dana čiste katastrofe, koma živa, i sad čitala ja kak nakon stimulacije i biokemijskih iduća bude katastrofa, naoružala se, a kad tamo- bezveze... počelo u ponedjeljak, i sad je srijeda i privodi se kraju... ajmo reći da bu i sutra nekaj, onda bi to bila 4 dana... neznam, potpisala bi odmah da mi uvijek budu takve...
Kako smo sve različite, ja s policističnim jajnicima obično molim Boga da dođe menga, kakva god, samo da dođe. Jednom sam je čekala 3 mjeseca i ništa i na koncu smo je izazvali utrogestanima.Zato bih ja potpisala i pms bolove i 10 dana menge, samo kad bi bila redovita... a još i kad bih ovulirala redovito, uh, tko sretniji od mene!
ako dugo kasni m. da li se trebam javiti dr.? zadnji cronone uzela 10.05., ni danas nema niti naznake za m., koliko trebam čekati prije nego se javim?
zlatta, kaže se 3-5 dana, e sad sutra ti je onda već 6. dan...pričekaj još dan, dva ako ne dođe (a bude sigurno) pa onda zovi dr
kako sam prestala sa utricima dosla je za 3 dana......
evo da javim, m. stigla! potpuno nenajavljenoniti spottinga niti išta, čista krv krenula, a inače vučem spotting bar dva dana prije..
da, betu sam vadila 11.05. i bila 0,4..
e sad, mislim da mi je ovdje pravo mjesto za pitati: da li iza stimuliranoga vrijedi ići na prirodnjak?? ne smijemo planirati prirodnu trudnoću tako da bih išla ali ovdje čitam da je to najčešće anovulatoran ciklus pa ne znam vrijedi li mi putovati za zg? iz os. sam i ovdje nemaju dovoljno niti igala za punkciju i često prirodnjaci budu stopirani, kao sada opet.
evo ja sutra idem na prvi uzv. u prirodnom, nakon stimuliranog, meni dr. rekla, nema čekanja, idemo odmah na prirodni dok sam puna hormona,a gle, uzv će vjerojatno pokazati jel se kaj dešava ili ne...ja sam odlučila slijepo vjerovati i neću sumnjati, znaju šta rade, i zašto su mi preporučili...ja si mislim da je logično da sad dok sam nafilana, da idemo, sad samo da bude ovulacija... ali ako ne odem, neću ni znati, tak da...
zlatta, evo još jedan dokaz da menga dođe do 5. dana, i da, obično bude bez ikakvih znakova i pms-a nakon stimulacije, Treba probat prirodnjak, mlađe cure obično imaju normalan ciklus nakon stimulacije, a starije anovulatoran, al nije pravilo, svakom bude drugačije.
doista, mare41, m.došla bez ikakvih znakova, samo odjednom krenula. ali ne znam zašto je prilično slaba?? manje nego i inače i danas poslijepodne je već slabija nego jučer kada je krenula?? a boli me puno više nego inače
inana, kako je bilo na današnjem uzv?
zanima me jer i ja sam bila (2.d.c.): lijevi jajnik čist, na desnom cista 22mm, ALI endometrij 5,4 mm pa me dr. pitao jesam li sigurna da imam m.?? ja znam da krvarim čistu krv, s nešto malo ugrušaka...??
uglavnom, koliki je tvoj endometrij? koliki bi trebao biti na 2.d.c.??
danas mi je 15.d.c. i opet krenulo krvarenje i opet menstruacijska bol??
vi pišete da obično se poremeti ciklusi i kasne ali da li je tko imao da je ovako rano opet krvarila?? ima li to uopće veze s stimulacijom ??
prvi ciklus s iza stimulacije dobila s 6 dana zakašnjenja, a ovaj ovako rano??![]()
zlatta meni je ovaj ciklus došla 24 dc i tako bolna i obilna. Takva menga mi je bila samo nakon spontanog, užas čisti,samo rukne i tako dva dana,sad već nigdi ničega. Prva nakon ivf-a došla 35dc a ova 24 dc. Osjećam da mi je tijelo u totalnoj komi ko i glava hm. Ovaj ciklus me negdi 20 dc probudila takva tupa bol dole da sam se prepala, nisam mogla točno odredit di me boli ali onako kao iznad jajnika, nije mi bilo svejedno ali prestalo je nakon nekih pola sata i nije se ponovilo. Treba li otić na uzv?
e pa sad... moje stanje valjda spada u ovu temu. Dakle, bili na postupku u 5. mj. - neuspješno. nakon toga dobila menzis već 10 dana nakon punkcije. drugi menzis nakon postupka mi je bio jako obilan, trajao 6 dana baš durhmarš i bio jako bolan. a sada treći menzis mi kasni 7 dana u odnosu na moj inače ciklus koji traje 25 dana. stalno si govorim da su živci u pitanju, stres i umor. i ne želim još raditi test. što biste vi napravile?![]()
Zna se ciklus poremetiti nakon stimulacije,evo meni počeo spotting pred par dana i još m. nije stigla a totalno mi je rano za sve to evo danas mi je 22 d.c. znači već imam u najavi m. a ciklusi su mi po 30 dana inače
znači ti lijekovi koje koristimo u stimulaciji djeluju na tijelo još par mjeseci, tako ispada, ne?
Da pod jakom stimulacijom meni treba par mjeseci da mi se sve vrati u normalu, recimo ne možeš ni hormone iz krvi vaditi odmah nego moraš čekati ja mislim 2 menge da se tijelo iščisti od hormona
ja sam imala već 2 menzisa nakon postupka... Ovo bi trebao biti treći, ali evo kasni. mislim da ću ispalit na živce još malo ....
Margot ja nebi radila test čisto zbog onog glupog osječaja posli, koliko ti kasne? Meni je treća došla 29dc a ciklusi prije ivf-a su bili uvijek 25-26 dana pijem vrkutu od kraja drugog ciklusa pa je možda i zbog toga
kasni mi 7 dana, a to nije malo. ako ne dobijem u međuvremenu, mislila sam sačekati do max. 35. dana i onda zvati dr za pregled ili napraviti test. ne znam, valjda je to ok. nekako mi je suludo uopće pomisliti da mi se sad "zalomilo"... inače mi nikad ne kasni.
ovo sad bi mi trebao biti 3. menzis nakon zadnjeg postupka.
Posljednje uređivanje od The Margot : 16.07.2011. at 16:55
Ja sam prošli mjesec bila na Klomifenu + Brevactid. Danas mi je 32 DC, nemam ni ovulaciju ni menstruaciju. A ciklusi su mi 24-26...![]()
je...došla 9. dan kako je kasnila, al napravila test prije toga, bio blago pozitivan, što god to značilo...
Možda si imala onda biokemijsku trudnoću pa je zato kasnila, šteta
a možda je mogla biti prava pa se nije ugnjezdilo... tko to zna.. al ne dam se![]()
Da ti se nije ugnjezdilo bar na kratko ne bi mogla imati blago pozitivan test
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 29.07.2011. at 10:16