čokolada prvotno napisa
Moja mlađa je ta koja je prije škole radila i
zanimala se za sve i svašta, znala gradivo 2 razreda razreda, jedva je čekala krenuti u školu. I onda malo po malo shvatila kakva je škola dosada i gnjavaža. Slobodne aktivnosti su je jako zanimale, ali samo dok nije usvojila osnove, dakle po 2-3 godine. Nije bila neki ovisnik o ekranima dok nije krenuo lockdown koncem 6. razreda. E, tu je u potpunosti otkrila virtualni svijet, nije bilo druženja osim na WA i na ekipnim minecraftima, komunikacija s igračima po svijetu...što se nje tiče, online škola je divota, nema sjedenja i slušanja 7 sati predavanja...
...i otad se borimo. Koliko god joj kućanskih poslova navalim na vrat (a to je daleeeko više nego bilo tko ovdje), sve ih poobavlja u rekordnom roku i precizno. Ima par sl. aktivnosti (rekreativni sport 1xtj., 2 jezika, crtanje), u svemu je brza, uči taman koliko joj treba za 5, ima ekipicu s kojom lunja okolo, izrazito voli biti samostalna i neovisna o kontroli...i uza sve to opet ostaje puuuno previše vremena za komp/mob. Ona naprosto sve isplanira tako da joj ostane NJENO sIobodno vrijeme koje želi utrošiti na ekrane. Ja bih htjela da čita, ali nju to uopće ne zanima. Gugla ono što je zanima. Ja je uvjeravam da će biti nepismena i da se neće znati izražavati, a ona elokventni magarac usmeno i pismeno.
I što da joj radim, vidim da obaveze vozi s 50% kapaciteta i uza sve to provodi 3h dnevno uz mob/komp.