Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Ključno je pitanje za mame srednjoškolaca: da li ste sve to znale o svojoj deci kada su bili/bile kraj 4. osnovne ?
Ja o mojoj pojma nemam
Menja se dete iz meseca u mesec meni neočekivano. Pogotovo otkako je peti razred. Šta je bilo super kod učiteljice, sad joj je dosadno. Šta je bilo srednje zanimljivo, sad je najnajzanimljivije. Šta će biti za još tri godine, pojma nemam.
Iako engleski može da čita i govori na zavidnom nivou za uzrast, ne razmišljam o srednjoj na engleskom.
Jesam li ja loš roditelj kad sam tako neupućena :/?
Moja je sad 4.r i uopće ideja da bi dijete u 4.r trebalo razmišljati ili znati koju će srednju mi je zastrašujuća. Ne pričam o djeci koja to znaju sama. Pričam o ideji da bi to trebali znati.
Mislim da smo danas previše orijentirani na uspjeh. Bitno je biti uspješan i to prema određenim kriterijima.

Imam osjećaj da kad dijete u 4.r oš kaže da želi upisati MIOC roditelji su ponosni i ističu kako dijete već zna što želi, ali da kaže da želi biti stolar - još je mali, ne zna što želi.
Mislim da svi znamo kako danas živi jedan dobar stolar u odnosu na profesora matematike - u svjetlu onog ispijanja koktela u tropima.