Mi imamo nekoliko koje su šivane od majica - nogavice hlača su nekad bili rukavi. SUPER su nam
Printable View
Mi imamo nekoliko koje su šivane od majica - nogavice hlača su nekad bili rukavi. SUPER su nam
:idea: Viš, viš...
Krećem u misiju "split pants".
ja sam po tim hladnocama stavljala platnenu. imam rodinu pusu i njeznu pusu. nije mi bio pbm obuci vise nego sto bi bilo za obicne gace, oblacila bi ju sjedecki (ona bi sjedila meni na nozi, samo hop hop zalijepim cicke i gotovo). tako sam mogla i radit nes po kuci, ona ako bi se popisala nije trebalo brisat pod. a primjetila sam da mi je bolje javljala kad je imala pelenu, to jos uvijek ne kuzim.
Da, i ja povremeno šusnem platnenu. S tim što je D. definitivno totalno nemoguće obući ležećki (jer nije navikao, jako rano sam ga počela oblačiti sebi u krilu), a i sjedećki je već pomalo natezanje jer je to, naravno, gubljenje vremena tako da cijelo vrijeme presvlačenja/oblačenja - cendra i pokušava se izmigoljit.
Zaključak rezultata znastvenog eksperimenta stavljanja noćne pelene u svrhu dokazivanja (ne)potrebe noćnih podoja je: još uvijek treba noćno dojenje, nije stvar u pišanju :mrgreen:
ALI pojavio se drugi "problem" (u mojoj glavi, naravno). Piša mu se po noći i ne javi (ili ja fakat tolko čvrsto spavam da ga ne čujem?). I zapiša se. I ne smeta ga da je tak zapišan. Spava ko top. Kad se probudim da provjerim jel slučajno možda mokar (radi mi podsvjest), i skužim da je, jednostavno ga moram presvući. E, onda ga "probudim" i on se jaaaaako ljuti. Presvlačiti ili ne?
nama se desi po koji put da se popisa nocu, uglavnom joj smeta, ali bas je pre neku noc spavala top. ja je presvucem, sa tim sto se ona ne buni jer jos dam sisu pa je tako presvlacim :-)
@kljucic -znaci jako cvrsto spava mokar, ali se neda dirati? to mi nismo imali.. nini se desilo da cvrsto spava i popiski se, ali onda bi i dok ju presvlacimo bila u dubokom snu. ali nakon nekog vremena je prestala pisati nocu. problem je - sto nikad, bas nikad nije dala da ju se budi za pisanje. meskoljila bi se a onda bi se popisala, ali ako ju dignes pisat - nema sanse. dok jednostavno nije prestala piskiti. tako da nama nocna tuta nije imala nikakvu funkciju. mozda je to zato sto smo joj stavljali nocnu pelenu jedno vrijeme. jos uvijek nisam sigurna. ali cini mi se da neka djeca imaju tendenciju spavanja u komadu, ali zbog dojenja se bude. kad je n. prestala dojiti spava citavu noc bez budjenja.
Ne sjecam se kad je to bilo. mi smo drzali pelenu dok nismo skuzili da nema pisanja nocu, a kad je to bilo pojma nemam. sigurno prije 8. mj. Mislim da to ima veze s dnevnim ritmom.
Mi smo ju prestali stavljati na tutu. Imamo gumenu plahtu na koju ako bi se popiskila bi stavili podlosku. Morate sami odluciti. Meni je bilo isto tesko ju slusati kako place. Ali znam da je drugima to islo puno bolje. Evo da te utjesim - n. ima godinu i pol i nocas se ustala i otisla sama do tute (probudila nas je da joj skinemo hlace) :)
ooo, kate, pa to je super :)
ja svoje nisam nikad dizala za pisanje, dala bi im da pisaju u kanticu dok sisaju. kasnije su sami poceli obracati paznju, iako se dogodi da moram ja intervenirati ako su mrtvi umorni ili tako nesto pa cendraju kad se probude, ali ne kazu/ne kuze da im se pisa.
katepe hvala :) To je stvarno utješno i motivirajuće!
Mislim da sam skužila koja je caka kod noćnih zapišanaca. Do sada smo imali niz: meškoljenje-pišanje-cicanje. A sad je cendranje/plakanje(ne znam jel ružno sanja il šta?)-cicanje (da se utješi)-pišanje. Problem je što po noći ja skoro pa redovito zaspim za vrijeme cicanja pa ne dočekam pišanje :mrgreen: nego se probudim kad je već prekasno. Probat ću dojit po turski, a ne ležečki.
mikka mogu probat, ali je toliko nemiran da ja mislim da će sve biti zapišano oko nas :-/
I ja sam stavljala kanticu pod guzu za vrijeme dojenja, ali mi je to postalo tesko. Sad ga muz digne u polusjedeci polozaj, a ja lovim. Ako fulam timing, JAKO se zali, ali se ne razbudi. Ubrzo nakon toga i ja zaspim i njemu ponekad pobjegne u gace.
Ja radim isto kao i mikka, to uglavnom super funkcionise jedino je problem sto ponekad tako zaspim pa mi se desi da se polijem:lol:
Ja radim isto kao i mikka, to uglavnom super funkcionise jedino je problem sto ponekad tako zaspim pa mi se desi da se polijem:lol:kao recimo proslu noc.
kole, umirem :lol:
:lol:
Zato sam se ja ipak odlučila za pišanje u tetru :mrgreen: (mislim da je aqua tako radila :unsure:, a mota mi se po glavi i ona opcija sa čašom od felix).
I još jedna caka kod nas. Naime, D. uopće ne reagira na pšššš kao na cue nego mu je znak gola guza i prvenstveno položaj. No, posložit ćemo već mi to.
Ovo sa tetrom je upalilo jednu noć. Drugu noć se i na to bunio. Cendra, uzmem ga, uvalim mu cicu i podmetnem tetru. Dakle, ne budim ga i ne dižem. I opet ne valja :( I to ga smeta. Cijela noć je bila zapišana. A ova će biti s pelenom. Kao da više uopće ne znam da li bi samo dojio ili mu se i piša. Prije bih kod svakog meškoljenja/buđenja ponudila pišanje pa cicu. Sad se na to buni.
Preko dana se zapišava, ali ga smeta kad ga presvlačim. A to je vrlo često. Pa mi se danas jutro svelo na konstantno presvlačenje dok popodne nisam pukla i stavila mu platnenu. Nadam se da ga time nisam zbunila jer cijelo popodne uopće nisam obraćala pažnju na eliminaciju.
Nešto se gadno poremetilo. Štrajka na veliko. Ili nam treba jedan odmor pa reset? Stvarno mislim da mu je to postalo gnjavaža (umjesto da mu pomognem i olakšam da se eliminira).
Odmori. Bolje nego da se živciraš.
Mi smo imali jednu fazu kad nam je pišao pred vratima sobe. Namjerno. Brisali smo za njim i nakon nekog vremena je prestao :-).
Imaju oni svoje razloge, samo nam treba vremena da ih skužimo.
Ili bolje nego da njega živciraš :-), valjda. Ne znam. Meni se baš malo prije žalio da je gladan i bilo mu je sila piškiti. Žalio se kad sam ga htjela dići, pa je piškio ležećki u posudicu. Ali nije se ispiškio do kraja, pa sam ga malo kasnije ipak trebala dići i taj put se nije žalio. Sad mirno spava, a ja radim...
Nije ni njemu bilo drago kad sam mu nudila pišat, ali ne bi tak sad mirno spavao da sam ga zamotala u pelenu. Pretpostavljam.
ma ja od pocetka dosadjujem s nazivom bespelenastvo jer to uopce nije bit cijele stvari. pelene su odlican izum. n. je imala iste te momente koje opisujes. neprestano pisanje je bilo ili povezano s nekim zastojem u kakanju, ili prehladom, ili je ispitivala granice (ovo sto kukica opisuje).
Evo, cijelu noć je mirno spavao u peleni sa, mislim, 3 buđenja za cicanje koje ne znam koliko je trajalo jer sam odradila u snu. Nije mu smetala ni pelena ni to što je popišan :-/ On toliko voli spavat da je to nevjerojatno. I ne voli kad ga se dira dok spava. Dosta malo spava preko dana (1-2 puta po max sat vremena, jučer, recimo, samo 40 min popodne!). Sad smo jutro odradili bez pelene uz jedan zapišanac minutu nakon što sam mu ponudila, nravno :roll: A za ostalo, morala sam pustit vodu da se opusti.
Nego, palo mi je na pamet. On sve silno hoće radit sam, možda i tu više ne želi pomoć (zato ne želi u pozu i ne javlja)?
Čini mi se da imaš pravo - želi SAM odlučivati o pišanju.
kljucic ja mislim da je samo faza, ne daj se deprimirati.
mi imamo i dobre i lose dane.
inace proslu noc sam se opet polila :lol:
a imamo i mali problemcic, kako objasniti devojcici da nema pisu i da se u parku ne moze piskiti stojeci :-)
mislila sam na to da nam je sve bolje islo po danu. i ona je sve bolje kuzila da je tuta mjesto za pisanje i kakanje. ili u njezinoj verziji ponekad - kakanje u kutu iza ogromne plisane krave - znam da to ne zvuci kao napredak ali ipak jest - jer djeca s pelenama sjede na podu i kakaju. kako je to sve bolje razumijevala tako je i nocu manje piskila, dok jednostavno nije prestala. (kazem, kad joj se sad neki dan pisalo nocu, ustala se i otisla do tute, ali zapisavanja po nocu vec dosta dugo nema.)
kole da, bit će da je faza jer je prošla noć bila suha (bez pelene), a jučer i danas nije bilo toliko zapišavanja (do 5, tako negdje). Vidjet ćemo ovu noć jer je i jučer i danas spavao 2x dosta dugo i to na meni u slingu i prošlu noć se uopće nije budio od cca 11 do cca 6. Možda bolje spava po noći ako se dobro naspava po danu. Sad kad bolje razmislim, ta zapišavanja su i počela kad sam ga prestala uspavljivat preko dana :unsure:
katepe tnx! Ja stvarno ne znam kako da D. privolim da sjedi na tuti. Nema šanse da sjedi na miru. Ali kuži da je wc/kupaona za nuždu i kad ga pitam da li hoće pišati i uđem u wc, ako neće, već na vratima protestira.
Evo, već je puno bolje :) Po noći je imao samo jedan zapišanac jer se probudio u plaču (to je sad skoro pa pravilo :unsure:), a ja sam odmah uvaljala cicu i nisam poslije nudila pišanje. Zapišao se i nisam ga presvlačila (više mi to nije neki bed jer da ima pelenu isto bi bio mokar, ali mi to ne bi vidjeli pa nas to ne bi toliko smetalo) nego je tako spavao do sljedećeg buđenja, cca 2 i pol sata. Zato su nam se i događala ta noćna zapišavanja, zbog tog plača pa sam odlučila prvo ga smirit ako je moguće na rukama uz lagano pjevušenje na uho (kao noćas), ponudit pišanje i cicu za uspavljivanje. Ako se tako ne može smirit, nudim cicu pa onda pišanje (mada to rijetko kad dobro završi jer ili ja zaspim ili on ponovno protestira jer je taman zaspao uz cicu pa ne želi da ga se budi).
Mislim da smo dnevne zapišance riješili od kad nosi tople home made papučice (kole tnx! za ideju i linkove). Mislim da mu je ipak bilo hladno za noge :unsure:
Ok, sad se odjavljujem jer vidim da sam skroz izfilozofirala svašta i uzurpirala cijeli topik :oops:
ahaa, mislite da je taj protest u pozi jer im se ne pisha?
mada, kako onda protestvuje a kad ga pustim, on odmah stojeci zapisa gde god stane.
a primetila sam jednom u kadi dok je bio. ja mu kazem da piski, a on, sav se stisao i stresao, dao sve od sebe..hehe, nije isla ni kap, prazna besika. bilo mi ga zao :)
Pa mislim da nije uvijek zato jer mu se ne piški. Neki puta je, ja mislim, iz protesta jer sam ga prekinula u nečem zanimljivom. Ako mislim da mu se piški, ja ga svakako probam prvo zabaviti nečim (dam mu nešto u ruke) ili mu pustim vodu da se opusti. Ako to ne djeluje, pustim ga, ako neće, neće. Valjda ima svoj razlog, neki. Bolje da se zapiša nego da ga silim. To nikako.
da, da, i ja ga ne silim.
isto mu dam nesto u ruku, ali nisam primetila da deluje.
jedno vreme mu je bilo intersantno ako upalim svetlo (danju imamo dnevno od prozora) ili lampu iznad ogledala.
nekad prosto hoce, nekad nece, ko bi ga znao.
veceras je lepo piskio u pozi iznad skoljke, bez problema.
D. rijetko kad odbije primiti nešto u ruku. Obično odmah uhvati i strpa u usta pa ga to umiri. U kupaoni imamo i dosta igračaka (posebno voli jednog magarca koji nešto veselo pjeva). Voli žvakat i tubu od paste za zube (plastičnu). Već sam negdje spomenula da imam i jedan žniranac pored školjke na koji vežem razne igračke za zanimaciju (da ne padnu u školjku). Često ga znam i samo okrenut iznad kade i pustit vodu. Polica ispred lavaboa je prezanimljiva pa nju izbjegavam. Vani uvijek dobije neki cvjetek ili listić za zanimaciju. Zgodno je i ako imam kakvu špagicu na jakni ili sl.
Evo da malo nekaj napišem, nisam dugo :mrgreen:
Razlog onog koma razdoblja je bio - zub (osmi). Sad smo opet u normali (što znači do 5 zapišanaca dnevno i pretežno suhe noći).
Novost je da vježbamo pišanje stoječki i dobro mu ide. Izgleda da ipak kuži kad kažem pššš, pššš da je to znak da može piškit. Još samo da ga privolim da sjedi na kahlici za kakanje...
E sad je A. u strajku
E sad je A. u strajku :-). Nista strasno, ali 5 zapisavanja je nama puno.
Inace smo imali i nekoliko skroz suvih dana pa sam se razmazila.
Mislim da su nama i ovog puta zubici problem.
klucic :klap:za pisanje stojeci, sto se kakanja tice mi smo jako daleko od toga da je ubedim da ostane na mestu. ona kad oseti tlo pod nogama ustaje, stalno ima nekog posla:lol:
Eeeeee, kad ću ja dočekat te suhe dane :-/ Ako ništa, upiša se kad ga ostavim mužu/baki na čuvanje. Kako ti s tim?
Kako funkcionirate? Jel daje A. kakve znakove ili? D. se često zaigra pa se popiški. Ja, naravno, sva sretna da se dijete zabavlja samo pa obavljam nešto svoje. Jel se još uvijek nosite? Ja sam počela imat ozbiljnih problema s koljenom (nešto struže i hrška, moram ić slikat) pa se po vani dosta vozimo u kolicima. Tu bude često zapišavanja.
I definitivno ih moramo upoznat, baš su slični! D. isto stalno ima nekog posla, navinut je 100 na sat. Doslovno ga na sve moram privolit. Zabavljat ga za hranjenje, dojenje, a uspavljivanje je isključivo u mei taiju jer je inače odmah na nogama.