Ja mogu samo zaključit da ste živčani svi skupa, i pušači i nepušači :lol:
Dolje pušenje i cigarete :coffee:
Printable View
Ja mogu samo zaključit da ste živčani svi skupa, i pušači i nepušači :lol:
Dolje pušenje i cigarete :coffee:
Potpisujem! I inače anu.m, Dijanu i Val
Kao studentica sam i sama pušila na ulici jer nije bilo većeg gušta od hodanja u ritmu mjuze iz slušalica i cigaretom u ruci. To sada pripisujem mladenačkom buntu jer sam znala da je ružno i nepristojno. Prestala sam pušiti pa opet počela. Na sreću, rodila se M. koja je sve promijenila.
Drago mi je što se dogodio ovaj zakon i nadam se da se neće ponovo ukinuti u jesen kada "jadni" ugostitelji zaključe kako gube goste. Što se tiče punjenja proračuna, vjerujem da bi se prije popunio od PDV-a na prodane cigarete, a ova zabrana mi više smrdi na punjenje džepova raznih inspektora koji će biti podmićeni ako uhvate pušače u nedjelu.
A što se tiče vas koji pušite na balkonu, nadam se da vam je balkon zatvoren, ili da je zatvoren onim ispod i iznad vas jer ako nešto mrzim onda je to kad odmaram na balkonu ili izađem sa svojim djetetom, a smrdi mi kao da mi netko puši pred nosom. I kuda bih se trebala maknuti? Balkon je moje privatno vlasništvo. A da ne pričam o onima (vjerujem da su takvi zaista endemske vrste) koji otresu pepeo preko balkonske ograde koje, zamisli čuda i Murphyevog zakona završi na mom vešu.
otresanje pepela preko prozora i balkona je odvratno
ali molim te, da te sad smeta miris cigarete sa susjedovog balkona:-o
to mi je u opisu radnog mjesta
ali imam hendsfree, jel to bolje?
a i šminkam se ujutro u autu
i na semaforu brišem djetetu nos
ali ne pušim, pa sam ipak po nekima ovdje bolja osoba :roll:
call me dummy, ali zašto je nepristojno pušit po cesti? :finta_bjonda:Citiraj:
jer sam znala da je ružno i nepristojno
ti uvijek
jednako kao sto je i tvoje, balkon je i moje privatno vlasnistvo. pusim na balkonu da ne trujem ukucane koji su nepusaci. to da li ce zasmrditi susjedi dole me ne tangira previse (doduse, imam 2 balkona, pusim na manjem kojeg susjedi vrlo rijetko koriste, ali to mi je tek sada upalo u oci).
i da, te zaprske me sataru, ufffffffff
zivim u gradu koji se gusi u oblacima crnog ugljena, pa mislim da mojih 5 cigara na balkonu dnevno nece susjedi nanijeti vise smrada i stete nego "obican" zrak naseg "predivnog" grada.
:lol:
A čuj, smeta... Da me jako smeta, vjerojatno bih otišla gore i rekla susjedu da to ne radi... Ali mi se ne sviđa. Znaš kada si nepušač i uglavnom ti nitko ne puši u stanu i onda osjetiš miris dima na balkonu s kojeg pogled puca na zelenilo, jezero, zelene vrtove...
Što se tiče otresanja bilo čega, da, odvratno je. Usput, moj susjed od gore osim pepela otresa i stolnjak (možda ću vam biti smiješna, ali ne vjerujem u stolnjake osim za blagdane) i to onako, posred balkona. Onda skupljam mrvice s M. platnenih pelena. Neki dan sam glasno rekla (uz malo nepristojnih riječi) da će se netko gadno provesti ako još jednom nađem kakvu mrvicu na balkonu. Znam da sam pristojno mogla otići gore i lijepo im objasniti, no posljednji put smo imali bliske susrete kada im je curio kotlić pa nisu baš imali razumijevanja.
Zaprška i ostali mirisi koji dolaze od pripreme hrane me ne smetaju, dapače, volim prepoznavati ručkove susjeda, šnjofati po stubištu i razmišljati što tko kuha...
Da se moram opredijeliti između dva odgovora napisala bih da me smeta susjedovo pušenje na njegovom balkonu.
No u RL mi bome nije nikad zasmetalo. Niti mi je zasmetalo tuđe pušenje na ulici. Valjda sam tolerantna:mrgreen:
Jedino me nerviraju paralele pušenja i drugih stvari. Mislim, smeta i meni dosta toga, no tuđi parfem i prežderavanje me ne truju. Argument o drečavoj djeci ne prihvaćam - na to mi je porasla tolerancija otkad sam rodila. A nekad bi mi tlak porastao na 200 kada bi tuđa beba potiho zakmečala.
u svom stanu radim što god hoću dok ne kršim postojeće zakone.
ima ih ovdje na forumu koji krše i to jako, ali to je građanski neposluh pa to može proći , jelte.
dok god mi država ne zabrani pušenje u vlastitom stanu , sorry ekipa , cest la vie ;-)
Radi se o tme da je dim cigarete nezdrav, utječe na tuđe zdravlje i ja sam izabrala da ne pušim, ali ljudi oko mene nisu tolerantni uopće. Pa svejedno popušim tu i tam koju. Naravno da o dimu pričam. A objasnila sam zašto mi to smeta i da to nije samo hir.
Smetaju mene i neke druge stvari. Smeta mi kad mi na posao dolaze ljudi koji si nisu oprali zube, najeli su se češnjaka, općenito se nisu otuširali i nose 7 dana istu majcu. Užasno me to smeta, ali eto, to bar ne utječe na moje zdravlje.
Ovjde se toliko raspravlja o cigaretama jer truju. Pa sada, tko se želi trovati neka to radi tako da to samo sebi radi!
I ako već baš mora raditi to na cesti (mislim na te stanice, dječje parkove i veća okupljanja ljudi) neka pripazi, neka stane sa strane. NEKA IMA RAZUMIJEVANJA!!! O tome se radi!
Susjedi koji žive kat iznad mene su pušači, ljeti su stalno na balkonu i puše, to mi je ok, njihov stan, njihovo pravo da puše na balkonu (iako bih, naravno, voljela da to ne rade). Ono što me oduševljava je da susjeda gotovo svakodnevno trese tepih iznad našeg balkona (neka clean-frikuša, ne znam kako joj se da), i to na taj način da ja, sjedeći na balkonu, mogu fino opipati teksturu tepiha, pročitati etiketu na kojoj piše kako se održava, jer ga sat-dva ostavi da visi na prozračivanju. Iznad našeg kuhinjskog prozora trese one "čupavce" iz osamdesetih, obično dok kuhamo uz otvoren prozor... Nepredvidiva je.
Prije sedam godina sam joj pozvonila i lijepo zamolila da to ne radi, da smo stigli iz rodilišta i da imamo otvorena balkonska vrata i bebicu u kući. Oko tjedan dana je istresala tepihe na drugu stranu (iznad spavaćih soba), a onda nastavila po starom.
Opet se vraćam na ono što sam prije rekla - postoje kulturni i nekulturni ljudi, i nažalost, tu nema pomoći. Pišem ovo jer ovaj topic je upravo to - rasprava o kulturnom i nekulturnom ponašanju, a pušači su samo mali dio tog svijeta.
Ali što je to kulturan pušač? Strogo gledano, to je onaj koji puši ili u kafiću gdje je dopušteno, ili u svoja četiri zida, ili u
tuđem prostoru, gdje mu dozvole. Kad zapali drugdje, gdje ima drugih ljudi, (tipa stajalište, ulica, kolodvor) neminovno
će nekog trovati, neko će malo zaustaviti dah, dok ne prođe osoba s cigaretom, ili će sam ubrzati.
Ja sam bivši pušač, i sama sam znala zapaliti na stajalištu, i nisam bila svjesna koliko nepušaču to može smetati.
I vjerojatno bi bila povrijeđena
kao i pušači na ovom topicu, ali je činjenica da dim smeta.
Biti nepušač je jednostavno prekrasno, meni je žao za svaku, ama
baš svaku popušenu cigaretu u mom životu, za svaku minutu koju sam svom djetetu oduzela
tim što sam dimila (jer bi se svaki put udaljila
od nje.) Ja mislim da kad čovjek zapali cigaretu, kao da nije prisutan u stvarnom životu, kao da si uzima "malu pauzu od života".
Nadam se da me nećete popljuvati za moju malu digresiju.:angel:
Mislim da malo pretjerujete s ovim oko pušenja po cesti, stajalištima i sl.
Dok idemo cestom ili stojimo na stajalištu, pored nas prozuje stotine automobila, buseva, motora koji nas truju ugljličnim monoksidom, a gdje je još sve ostalo što nam zagađuje zrak... Nečija cigareta i meni smeta, mrzim dim i miris cigarete, ali ne moram stajati tik uz osobu koja puši.
Što je kulturni pušač? Onaj koji se suzdrži u nepušačkom društvu, ili, ako već ne može, zapali, ali pazi da dim ne ide u nepušača... Poznavala sam i takve koji bi mi ispuhali dim u facu, ne zezam se. Tko zna, možda će jednog dana i kod nas biti uvedena zabrana pušenja na otvorenom tipa kolodvori, stajališta i sl. Do tada, ja biram opciju da se maknem i ne preodgajam ljude, jer smatram da je to nemoguća misija.
a magriz uvijek grize :mrgreen:
Eto imam ja susjedu koja je uvjerena da susjedov (stan do nje) dim njoj ulazi kroz utičnice..i guši je.
i kad čovjek na forumu raspravlja o tuđem pušenju isto oduzima od života i od vremena provedenog s djetetom (ili oduzima svom poslodavcu vrijeme koje bi proveo u predanom radu:mrgreen:)
ja sam napisala da sam pušač
s nekoliko cigareta dnevno
prođe po 7 dana da ne zapalim ni jednu
uglavnom zapalim u kafiću, uz kavu
u kući se ne puši
ne puši se u autu, to mi diže želudac :sick:(slabo podnosim vožnju)
i iskreno ne volim tuđi duhanski dim, kad uđem negdje kao u pušaru
MM kad dođe doma s posla ide sva roba na luftanje, jer je to strava koliko mu roba smrdi, jer mu na poslu svi puše
osim njega
i mene, kao pušača, to davi
al još više ne volim toliku netoleranciju prema drugima bili oni pušači, nepušači, parfemaši ili češnjakaši
Hm, ja sam pisala o svom pušenju, kako ja gledam svoj bivši pušački staž. :mrgreen:
Isto tako mislim da su u zabludi svi koji misle da u pljugi uživaju, ali oni isto tako imaju puno pravi misliti da koji klinac ja znam kako se oni osjećaju.:mrgreen:Sve je to za ljude.
Hm..puno se poteže ta tolerancija. Ovdje smo anonimni pa možemo valjda iskreno pričati, u svakodnevnom životu je s nepoznatima to malo teže. (ako ćemo iskreno priznati).
Ja nikada na toliko spominjanom stajalištu ne bih prigovorila pušaču. I iz razloga da mi ne doleti šaka u glavu. Radije se dimim, naravno, izbor je jasan. Jesam li zato netolerantna?
onaj koji pazi kamo mu ide dim i trudi se da ne ide nikome u facu.
zaista ne mogu usporediti dim u zatvorenom prostoru i na otvorenom. mogu stajati kraj pusaca na otvorenom i ako dim ne ide u mene necu ga ni osjetiti.
i dok sam bila strastveni pusac i cangrizavi nepusac, u kaficu ako bi isao dim necije cigarete drito meni u facu i ta osoba to ne bi skuzila, bez pardona bi ju zamolila da pomakne ruku. isto sam pazila kamo ide moj dim. jedno je dim a drugo direktan dim.
i mogu shvatiti da nekom smeta miris/smrad dima sa tudjeg balkona, ali da ga truje....vise me truju svakodnevni auti koji prolaze ispod tog istog balkona a jednako mi smeta i smrdi susjedino pregoreno ulje.
zaista smatram da je nazivanje pusenja pod vedrim ili oblacnim nebom trovanjem- pretjerivanje.
Pa truju i auti, niko ne kaže da ne truju. A što sve čovjeka može smetati..pa i na ovom
topicu smo vidjeli da je širok raspon takvih stvari.
Ali čisto po logici - kako se jedna loša stvar (ispušni plinovi ) može uzimati kao opravdanje za drugu lošu (dimljenje)?
dodji kod mene....imamo studente cija trava ispuni i hodnik u haustoru vikendom (iako mi nije nikad bilo jasno zasto samo vikendom) :green:
A kad si ponjušiš prste? Vjerojatno ideš odmah prati ruke, zube..Citiraj:
kao što sam rekla zapalim 1-2 puta mjesečno i uživam kao prase u blatu u tome što izdimim.
ajme meni :lol:
dijana, pauza od života.
ti si to tako lijepo rekla da sam odmah odustala od prestanka pušenja.
kako to dobro zvuči, uzeti si pauzu od života!
za mene, od kad sam ovo pročitala, svaka popušena cigareta će imati drugačije, više značenje.
:mrgreen:
cvijeta:lol:
Svakom njegovi gušti..;-)