Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 158

Tema: Ponovno zabrana pušenja - što to znači u praksi?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Val, naravno da možeš reći svoje mišljenje. Ne znam zašto misliš da ne možeš?

Komentirala si moj post, ja sam ti odgovorila, objasnila sam svoj stav najbolje što sam mogla, ti isto tako. I ako ne dijelim tvoje mišljenje, ne znači da ga ne poštujem.

Kako bi izgledao forum na kojem bi svi dijelili iste stavove?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ima toga ovdje, pdf podrške npr.

( samo opserviram, ne kritiziram )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Val, naravno da možeš reći svoje mišljenje. Ne znam zašto misliš da ne možeš?

Komentirala si moj post, ja sam ti odgovorila, objasnila sam svoj stav najbolje što sam mogla, ti isto tako. I ako ne dijelim tvoje mišljenje, ne znači da ga ne poštujem.

Kako bi izgledao forum na kojem bi svi dijelili iste stavove?

moj zadnji post nije se odnosio na tvoj komentar. tvoje mišljenje mi je ok/prihvatljivo...

i meni ne smeta što to tebi nije ružno, dapače, ali mi smeta što je, očito, neobično što se meni (ili bilo kome drugome) to ne sviđa,
    i što, eto, to nije poželjno reći i smatra se napadom na pušače?
    Posljednje uređivanje od Val : 11.04.2010. at 13:30

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ali mi smeta što je, očito, neobično što se meni (ili bilo kome drugome) to ne sviđa,
    ne nisi napisala da ti se ne sviđa, napisala si da ti je ružno, a to je ipak nešto drugo.
    a da si pročitala moj post od početka primijetila bi da pušenje na ulici ni meni nije nešto i zato mi ne bi bilo nimalo neobično da si napisala da ti se ne sviđa.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni smeta puno toga što drugi rade. A sigurna sam da i drugim ljudima smetaju neke stvari koje ja radim. Pa šta?
    Dok god je nešto unutar "razumnih" okvira i u granicama pristojnog, ja toleriram i očekujem da se mene tolerira.

I da...ružno mi je vidjeti puno stvari i blesavo mi je puno toga što pročitam - točno tim riječima :politički_nekorektna: No ne vidim razloga da to brine ikoga osim mene. A jedino rješenje za to je da ne izlazim nigdje i ne čitam ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tebi se ne sviđa, meni je ružno.
    tvoje mišljenje je politički korektno, moje, očito, nije, iako nema baš velike razlike.
    i moje je, očito, podložno kritici. no, svakom njegovo.

a, jučer je jedna djevojka, zabavljena svojom cigaretom, nesvjesno zakoračila pred naš auto.
    i tako bi joj bilo svjedno jel se meni njeno ponašenje ne sviđa ili bih ga okarakterizirala ružnim da je danas, a srećom nije, u gipsu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

val, uz svo duzno postovanje, cisto sumnjam da je ta cura bila zabavljena svojom cigaretom. prije ce biti da je bila zabavljena svojim mislima... takve situacije se dogadjaju svima, i pusacima i nepusacima.
    normalno da si ti to, u zaru ove rasprave pripisala cigareti. ali razmisli jesi li ti kao nepusac ikada nesvjesno hodala ulicom?
    ako nisi, skidam ti kapu. totalno smo drugaciji ljudi...
    ja se setam ulicom u oblacima, sve su mi cipele razderane na vrhovima jer zapnem za svaku izbocinu na cesti. ne setam sa cigarom, nisam zabavljena cigarom vec svojim mislima. 2 puta su me povukli na pjesackom da ne zakoracim direkt ispred jureceg auta. takva sam. hodam po oblacima...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a meni je najnajveći gušt bio u doba kad sam kupovala u trstu, izaći iz dućana i zapalit cigaretu, držeći u ruci vrećicu s uspješnom kupovinom hlača koje su mi baš trebale i koje su mi savršeno stajale, kupljene na saldima.
    pa onako slavodobitno, iskoraknut iz dućana, pogledat na koju ću stranu, krenut, zapalit cigaretu i ovlaš gledati izloge, znajući da nema više panike jer najvažniju stvar imam u spomenutoj vrećici, a sviostali ulovi, nakon ovog, su bonus.
    talijanske su sve pušile na cesti, kod nas mi je to bilo nekako neugodno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pušim
    ali i meni je nekako ružno vidjeti nekog da ide po cesti i puši
    pogotovo ženu, kao što mi je ružnije vidjeti pijanu ženu nego muškarca

ne pušim puno, nekad ni jednu, nekad nekoliko dnevno
    gušt mi je sjest u kafić, uzet kavu i podimiti jednu
    mislim da šetnja s cigaretom nema taj gušt

u vezi s tim jedna priča kad sam bila studentica
    počela sam pušiti, i mama je to znala
    nije joj bilo drago, ali kao pušač je znala da mi ne može braniti
    i trebale smo se naći u gradu, ja sam je čekala na autobusnoj stanici
    i čekajući sam zapalila cigaretu
    ona je došla i napala me na pasja kola
    radi tog pušenja na cesti
    rekla je da idemo na kavu, tamo ćemo zapaliti, ali da neka to na cesti ne radim
    i nekako sam do tada to prihvatila

(jedino nekad kada dugo čekam tramvaj zapalim, ne radi gušta, nego po nekom pravilu čim zapalim cigaretu tramvaj dođe, pa moram gasiti tek upaljenu cigaretu
    onda zapalim da tramvaj brže dođe )

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    (jedino nekad kada dugo čekam tramvaj zapalim, ne radi gušta, nego po nekom pravilu čim zapalim cigaretu tramvaj dođe, pa moram gasiti tek upaljenu cigaretu
    onda zapalim da tramvaj brže dođe )

ja sam hodajući cestom pušila u drugom srednjem, ali zato što sam bila prekul i što je to trebao vidjeti cijeli svijet
    i zato mi danas ovi kokodakavci prvi/drugi srednje tako idu na živce s cigaretom na cesti, tako su zeleni i ta cigareta im stoji ko piletu sise, posebno dečkima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    val, uz svo duzno postovanje, cisto sumnjam da je ta cura bila zabavljena svojom cigaretom. prije ce biti da je bila zabavljena svojim mislima... takve situacije se dogadjaju svima, i pusacima i nepusacima.
    normalno da si ti to, u zaru ove rasprave pripisala cigareti. ali razmisli jesi li ti kao nepusac ikada nesvjesno hodala ulicom?
    ako nisi, skidam ti kapu. totalno smo drugaciji ljudi...
    ja se setam ulicom u oblacima, sve su mi cipele razderane na vrhovima jer zapnem za svaku izbocinu na cesti. ne setam sa cigarom, nisam zabavljena cigarom vec svojim mislima. 2 puta su me povukli na pjesackom da ne zakoracim direkt ispred jureceg auta. takva sam. hodam po oblacima...

znala sam da će vam zvučat nevjerojatno, ali fakat je tako bilo-što ja znam, pokušaj paljenja cigarete, vjetrić, kombinirano s mislima tko zna gdje...ugl. bila je (pre)okupirana cigaretom.

o mom hodanju ne bih, otprilike je kao tvoje

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ana.m, sorry, ali stvarno pretjerujes.

A zašto ti misliš da pretjerujem???

Da li znaš koliko mi dim smeta? Da li znaš da sam alegrična na svašta nešto, da imam problema sa sinusima, da ionako dosta teško dišem i da mi je zlo od dima i da mi se od njega vrti u glavi, pa znaš da pretjerujem???
    N epričam tu o nekome tko je prošao pored mene u sekundi, to mi ne smeta, nisma baš takva picajzla, pričam o ovima koji se natakare pored mene.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ja sjedim sama na stanici i dođe mama/tata s prekonekoliko djece koja skaču i poprilično glasno pričaju. i ta buka ide drito u moje uši i ne mogu biti na miru. nerviram se izluđuje me. i JA sam ta koja se mora maknuti ili staviti čepiće u uši???

ja ne kažem da su velike familije šljam, ali smatram da je jako puno njih nekulturno i ne razmišlja baš o ljudima oko sebe...

sad umjesto djece stavi živinu. recimo pse, recimo penziće koji se nadvikuju jer su nagluhi, ili tinejđere koji slušaju glasnu muziku...

Joj daj molim te, a tebi nečija djeca smetaju jer imaš zdravstvenih problema ili kaj???
    Kak to uopće možeš usporediti???

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    daj molim te malo ovo izreferiraj. kako misliš punjenje proračuna? od čega? kazni?
    država s jedne strane potiče uzgoj duhana, a s druge brani pušenje. vrlo pametno.
    Pa da, draga, zamisli, dobro si zapazila još jedan primjer licemjernog odnosa države prema građanima (uz npr. zakone o 0 promila koji su sada povučeni) ipak se radi o profitu. Jer država ne ubire dosta poreza od prometa duhanskih i alkoholnih proizvoda nego treba imati mehanizme i za ubiranje kazni.

Btw. jednom sam na e-mail dobila skeniran cjenik iz birtije: Coca cola... toliko i toliko, kava toliko i toliko.... na zadnjem mjestu bilo je "Pepeljara: 20.000 kn" pa tko voli nek izvoli. Vlasnik bu platil kaznu, a onaj koji puši unatoč zabrani može i pepeljaru ponijeti doma.

Kako god bilo, meni je drago da se ne dozvoljava pušenje u birtiji, ovo o proračunu bila je samo uzgredna opaska, koja nažalost zakonodavcima nije na zadnjem mjestu prioriteta, nego vjerojatno na prvom. Tja, bit će da svaka država ima vlast kakvu zaslužuje, ali to je već za neki drugi topic.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjela sam još reći ovo. Nekad se govorilo "Gdje prestaje logika, tu počinje vojska". Danas bi bolje pasalo reći "Gdje prestaje logika, počinje politika i zakonodavstvo". Čemu tražiti logiku tamo gdje je smišljeno nema?

Da se mene pita, postoji jednostavno rješenje (ili bi se dalo osmisliti) - jasno označiti kafiće "ZA PUŠAČE" i "ZA NEPUŠAČE" da čovjek odmah zna koje će zaobilaziti (bili mi pušači ili ne...). I razrezati im drugačiji porez. Ali kod nas sve mora biti mutno i nedorečeno, valjda smo tak'i uglavu... Inače, kad sam prije skoro 25 godina počela raditi, pušilo se u uredima i to je bilo strašno. I pila se kava na hektolitre a bome i konjak. Srećom, to je CRKLO i danas kod mene u firmi nema pušenja osim na terasi. Spasili smo se... mnogi. Mogu nabrojiti dvoje-troje zakletih pušača (od 100 ljudi to je onda postotak) i još toliko povremenih. A pamtim vremena kad je bilo obrnuto. Sva sreća da su prošla.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Joj daj molim te, a tebi nečija djeca smetaju jer imaš zdravstvenih problema ili kaj???
    Kak to uopće možeš usporediti???
    smetaju, kad urlaju i skaču blizu mene. i ne žele se maknut
    a treba mi mir, i dječja vika me uzrujava. a to mi šteti zdravlju

eto vidiš da mogu usporediti

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prevelika kolicina parfema...mene, recimo, tjera na povracanje. zaista. ponekad moram napustiti tramvaj ili lift. eto, da nije samo buka. ili zivina.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    prevelika kolicina parfema...mene, recimo, tjera na povracanje. zaista. ponekad moram napustiti tramvaj ili lift. eto, da nije samo buka. ili zivina.
    svimbam te

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene užasno nerviraju oni koji voze i pričaju na mobitel
    jer me direktno životno ugrožavaju

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i oni koji jedu i oni koji se sminkaju i oni koji gledaju zenske na ulici i frajere i oni koji dodaju djeci igracku ili maramicu....uskoro ce ovaj topic postati "smeta me..." a cini mi se da svima treba neka ventilana

ja sam svjesna da sigurno radim nesto sto nekog smeta i zivcira. pokusavam u svemu tome naci ravnotezu uvazavajuci obje strane koliko mogu. ne mozes nikad svima udovoljit u potpunosti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja mogu samo zaključit da ste živčani svi skupa, i pušači i nepušači
    Dolje pušenje i cigarete

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mogu samo zaključit da ste živčani svi skupa, i pušači i nepušači
    Dolje pušenje i cigarete

ne, nego idemo svi jednu podimiti
    pa će nas manje stvari smetati

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Znači ja sjedim na stanici s dvoje djece i netko dođe, stane pored mene, zapali cigaretu, puše svoj smrdljivi dim u mene i moju djecu i JA sam ta koja se mora maknuti i okretati glavu???
    HALO?????

Ja ne kažem da su pušači šljam, ali smatram da je jako puno njih nekulturno i ne razmišlja baš o ljudima oko sebe! I ponavljam, čast inznimkama! Ali ih je jako malo!
    Potpisujem! I inače anu.m, Dijanu i Val

Kao studentica sam i sama pušila na ulici jer nije bilo većeg gušta od hodanja u ritmu mjuze iz slušalica i cigaretom u ruci. To sada pripisujem mladenačkom buntu jer sam znala da je ružno i nepristojno. Prestala sam pušiti pa opet počela. Na sreću, rodila se M. koja je sve promijenila.
    Drago mi je što se dogodio ovaj zakon i nadam se da se neće ponovo ukinuti u jesen kada "jadni" ugostitelji zaključe kako gube goste. Što se tiče punjenja proračuna, vjerujem da bi se prije popunio od PDV-a na prodane cigarete, a ova zabrana mi više smrdi na punjenje džepova raznih inspektora koji će biti podmićeni ako uhvate pušače u nedjelu.

A što se tiče vas koji pušite na balkonu, nadam se da vam je balkon zatvoren, ili da je zatvoren onim ispod i iznad vas jer ako nešto mrzim onda je to kad odmaram na balkonu ili izađem sa svojim djetetom, a smrdi mi kao da mi netko puši pred nosom. I kuda bih se trebala maknuti? Balkon je moje privatno vlasništvo. A da ne pričam o onima (vjerujem da su takvi zaista endemske vrste) koji otresu pepeo preko balkonske ograde koje, zamisli čuda i Murphyevog zakona završi na mom vešu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otresanje pepela preko prozora i balkona je odvratno
    ali molim te, da te sad smeta miris cigarete sa susjedovog balkona

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene užasno nerviraju oni koji voze i pričaju na mobitel
    jer me direktno životno ugrožavaju
    to mi je u opisu radnog mjesta
    ali imam hendsfree, jel to bolje?

a i šminkam se ujutro u autu
    i na semaforu brišem djetetu nos

ali ne pušim, pa sam ipak po nekima ovdje bolja osoba

jer sam znala da je ružno i nepristojno
    call me dummy, ali zašto je nepristojno pušit po cesti? :finta_bjonda:

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

otresanje pepela preko prozora i balkona je odvratno
    ali molim te, da te sad smeta miris cigarete sa susjedovog balkona
    stresanje tepiha je jednako odvratno, ali brate kad u 6 ujutro rade zapršku na češnjaku...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je u opisu radnog mjesta
    ali imam hendsfree, jel to bolje?

:
    je srečo
    mada i dalje zaokuplja pažnju
    ali bar je ruka slobodna

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali brate kad u 6 ujutro rade zapršku na češnjaku...

je fuuuuuj

al to je bar zdravo

a možda pripremaju češnjak za vaginalete
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 12.04.2010. at 00:20

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

je srečo
    mada i dalje zaokuplja pažnju
    ali bar je ruka slobodna
    i mogu te sutra nazvati? mislim dok vozim )

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti uvijek

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

je fuuuuuj

al to je bar zdravo

što je zdravo? zaprška? aha, kao i margarin

kad budem kupovala drugi stan, tražim susjede nepušače, nekuhače, nepenzionere i bez djece
    lastane, ima li toga?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Balkon je moje privatno vlasništvo. A da ne pričam o onima (vjerujem da su takvi zaista endemske vrste) koji otresu pepeo preko balkonske ograde koje, zamisli čuda i Murphyevog zakona završi na mom vešu.
    jednako kao sto je i tvoje, balkon je i moje privatno vlasnistvo. pusim na balkonu da ne trujem ukucane koji su nepusaci. to da li ce zasmrditi susjedi dole me ne tangira previse (doduse, imam 2 balkona, pusim na manjem kojeg susjedi vrlo rijetko koriste, ali to mi je tek sada upalo u oci).

i da, te zaprske me sataru, ufffffffff

zivim u gradu koji se gusi u oblacima crnog ugljena, pa mislim da mojih 5 cigara na balkonu dnevno nece susjedi nanijeti vise smrada i stete nego "obican" zrak naseg "predivnog" grada.
    Posljednje uređivanje od Pinky : 12.04.2010. at 00:29

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A čuj, smeta... Da me jako smeta, vjerojatno bih otišla gore i rekla susjedu da to ne radi... Ali mi se ne sviđa. Znaš kada si nepušač i uglavnom ti nitko ne puši u stanu i onda osjetiš miris dima na balkonu s kojeg pogled puca na zelenilo, jezero, zelene vrtove...

Što se tiče otresanja bilo čega, da, odvratno je. Usput, moj susjed od gore osim pepela otresa i stolnjak (možda ću vam biti smiješna, ali ne vjerujem u stolnjake osim za blagdane) i to onako, posred balkona. Onda skupljam mrvice s M. platnenih pelena. Neki dan sam glasno rekla (uz malo nepristojnih riječi) da će se netko gadno provesti ako još jednom nađem kakvu mrvicu na balkonu. Znam da sam pristojno mogla otići gore i lijepo im objasniti, no posljednji put smo imali bliske susrete kada im je curio kotlić pa nisu baš imali razumijevanja.
    Zaprška i ostali mirisi koji dolaze od pripreme hrane me ne smetaju, dapače, volim prepoznavati ručkove susjeda, šnjofati po stubištu i razmišljati što tko kuha...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da se moram opredijeliti između dva odgovora napisala bih da me smeta susjedovo pušenje na njegovom balkonu.
    No u RL mi bome nije nikad zasmetalo. Niti mi je zasmetalo tuđe pušenje na ulici. Valjda sam tolerantna

Jedino me nerviraju paralele pušenja i drugih stvari. Mislim, smeta i meni dosta toga, no tuđi parfem i prežderavanje me ne truju. Argument o drečavoj djeci ne prihvaćam - na to mi je porasla tolerancija otkad sam rodila. A nekad bi mi tlak porastao na 200 kada bi tuđa beba potiho zakmečala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u svom stanu radim što god hoću dok ne kršim postojeće zakone.

ima ih ovdje na forumu koji krše i to jako, ali to je građanski neposluh pa to može proći , jelte.

dok god mi država ne zabrani pušenje u vlastitom stanu , sorry ekipa , cest la vie

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A što se tiče vas koji pušite na balkonu, nadam se da vam je balkon zatvoren, ili da je zatvoren onim ispod i iznad vas jer ako nešto mrzim onda je to kad odmaram na balkonu ili izađem sa svojim djetetom, a smrdi mi kao da mi netko puši pred nosom. I kuda bih se trebala maknuti? Balkon je moje privatno vlasništvo. A da ne pričam o onima (vjerujem da su takvi zaista endemske vrste) koji otresu pepeo preko balkonske ograde koje, zamisli čuda i Murphyevog zakona završi na mom vešu.
    zaista nevjerojatno.
    mene smeta kad netko pere balkon s pet kanti vode pa to sve šprica po mom balkonu. a smeta me i kad se ja fino naslonim na balkon a netko taman istresa svoj ručak sa stolnjaka zamisli gdje - po mojoj glavi.
    .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Radi se o tme da je dim cigarete nezdrav, utječe na tuđe zdravlje i ja sam izabrala da ne pušim, ali ljudi oko mene nisu tolerantni uopće. Pa svejedno popušim tu i tam koju. Naravno da o dimu pričam. A objasnila sam zašto mi to smeta i da to nije samo hir.
    Smetaju mene i neke druge stvari. Smeta mi kad mi na posao dolaze ljudi koji si nisu oprali zube, najeli su se češnjaka, općenito se nisu otuširali i nose 7 dana istu majcu. Užasno me to smeta, ali eto, to bar ne utječe na moje zdravlje.
    Ovjde se toliko raspravlja o cigaretama jer truju. Pa sada, tko se želi trovati neka to radi tako da to samo sebi radi!
    I ako već baš mora raditi to na cesti (mislim na te stanice, dječje parkove i veća okupljanja ljudi) neka pripazi, neka stane sa strane. NEKA IMA RAZUMIJEVANJA!!! O tome se radi!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 12.04.2010. at 07:44

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Susjedi koji žive kat iznad mene su pušači, ljeti su stalno na balkonu i puše, to mi je ok, njihov stan, njihovo pravo da puše na balkonu (iako bih, naravno, voljela da to ne rade). Ono što me oduševljava je da susjeda gotovo svakodnevno trese tepih iznad našeg balkona (neka clean-frikuša, ne znam kako joj se da), i to na taj način da ja, sjedeći na balkonu, mogu fino opipati teksturu tepiha, pročitati etiketu na kojoj piše kako se održava, jer ga sat-dva ostavi da visi na prozračivanju. Iznad našeg kuhinjskog prozora trese one "čupavce" iz osamdesetih, obično dok kuhamo uz otvoren prozor... Nepredvidiva je.

Prije sedam godina sam joj pozvonila i lijepo zamolila da to ne radi, da smo stigli iz rodilišta i da imamo otvorena balkonska vrata i bebicu u kući. Oko tjedan dana je istresala tepihe na drugu stranu (iznad spavaćih soba), a onda nastavila po starom.

Opet se vraćam na ono što sam prije rekla - postoje kulturni i nekulturni ljudi, i nažalost, tu nema pomoći. Pišem ovo jer ovaj topic je upravo to - rasprava o kulturnom i nekulturnom ponašanju, a pušači su samo mali dio tog svijeta.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali što je to kulturan pušač? Strogo gledano, to je onaj koji puši ili u kafiću gdje je dopušteno, ili u svoja četiri zida, ili u
    tuđem prostoru, gdje mu dozvole. Kad zapali drugdje, gdje ima drugih ljudi, (tipa stajalište, ulica, kolodvor) neminovno
    će nekog trovati, neko će malo zaustaviti dah, dok ne prođe osoba s cigaretom, ili će sam ubrzati.
    Ja sam bivši pušač, i sama sam znala zapaliti na stajalištu, i nisam bila svjesna koliko nepušaču to može smetati.
    I vjerojatno bi bila povrijeđena
    kao i pušači na ovom topicu, ali je činjenica da dim smeta.
    Biti nepušač je jednostavno prekrasno, meni je žao za svaku, ama
    baš svaku popušenu cigaretu u mom životu, za svaku minutu koju sam svom djetetu oduzela
    tim što sam dimila (jer bi se svaki put udaljila
    od nje.) Ja mislim da kad čovjek zapali cigaretu, kao da nije prisutan u stvarnom životu, kao da si uzima "malu pauzu od života".
    Nadam se da me nećete popljuvati za moju malu digresiju.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da malo pretjerujete s ovim oko pušenja po cesti, stajalištima i sl.
    Dok idemo cestom ili stojimo na stajalištu, pored nas prozuje stotine automobila, buseva, motora koji nas truju ugljličnim monoksidom, a gdje je još sve ostalo što nam zagađuje zrak... Nečija cigareta i meni smeta, mrzim dim i miris cigarete, ali ne moram stajati tik uz osobu koja puši.

Što je kulturni pušač? Onaj koji se suzdrži u nepušačkom društvu, ili, ako već ne može, zapali, ali pazi da dim ne ide u nepušača... Poznavala sam i takve koji bi mi ispuhali dim u facu, ne zezam se. Tko zna, možda će jednog dana i kod nas biti uvedena zabrana pušenja na otvorenom tipa kolodvori, stajališta i sl. Do tada, ja biram opciju da se maknem i ne preodgajam ljude, jer smatram da je to nemoguća misija.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da kad čovjek zapali cigaretu, kao da nije prisutan u stvarnom životu, kao da si uzima "malu pauzu od života".
    ja mislim da kad čovjek popije, kao da nije prisutan u stvarnom životu, kao da si uzima "malu pauzu od života".
    i onda sjedne za volan...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zaprška i ostali mirisi koji dolaze od pripreme hrane me ne smetaju, dapače, volim prepoznavati ručkove susjeda, šnjofati po stubištu i razmišljati što tko kuha...
    aaaaaaaa
    moji susjedi me toliko inspiriraju mirisima, da bi čak i smrad cigarete udisala na balkonu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a magriz uvijek grize

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto imam ja susjedu koja je uvjerena da susjedov (stan do nje) dim njoj ulazi kroz utičnice..i guši je.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kad čovjek na forumu raspravlja o tuđem pušenju isto oduzima od života i od vremena provedenog s djetetom (ili oduzima svom poslodavcu vrijeme koje bi proveo u predanom radu)

ja sam napisala da sam pušač
    s nekoliko cigareta dnevno
    prođe po 7 dana da ne zapalim ni jednu
    uglavnom zapalim u kafiću, uz kavu
    u kući se ne puši
    ne puši se u autu, to mi diže želudac (slabo podnosim vožnju)
    i iskreno ne volim tuđi duhanski dim, kad uđem negdje kao u pušaru
    MM kad dođe doma s posla ide sva roba na luftanje, jer je to strava koliko mu roba smrdi, jer mu na poslu svi puše
    osim njega
    i mene, kao pušača, to davi

al još više ne volim toliku netoleranciju prema drugima bili oni pušači, nepušači, parfemaši ili češnjakaši

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, ja sam pisala o svom pušenju, kako ja gledam svoj bivši pušački staž.
    Isto tako mislim da su u zabludi svi koji misle da u pljugi uživaju, ali oni isto tako imaju puno pravi misliti da koji klinac ja znam kako se oni osjećaju.Sve je to za ljude.
    Hm..puno se poteže ta tolerancija. Ovdje smo anonimni pa možemo valjda iskreno pričati, u svakodnevnom životu je s nepoznatima to malo teže. (ako ćemo iskreno priznati).
    Ja nikada na toliko spominjanom stajalištu ne bih prigovorila pušaču. I iz razloga da mi ne doleti šaka u glavu. Radije se dimim, naravno, izbor je jasan. Jesam li zato netolerantna?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ali što je to kulturan pušač? Strogo gledano, to je onaj koji puši ili u kafiću gdje je dopušteno, ili u svoja četiri zida, ili u
    tuđem prostoru, gdje mu dozvole. Kad zapali drugdje, gdje ima drugih ljudi, (tipa stajalište, ulica, kolodvor) neminovno
    će nekog trovati, neko će malo zaustaviti dah, dok ne prođe osoba s cigaretom, ili će sam ubrzati.
    onaj koji pazi kamo mu ide dim i trudi se da ne ide nikome u facu.
    zaista ne mogu usporediti dim u zatvorenom prostoru i na otvorenom. mogu stajati kraj pusaca na otvorenom i ako dim ne ide u mene necu ga ni osjetiti.
    i dok sam bila strastveni pusac i cangrizavi nepusac, u kaficu ako bi isao dim necije cigarete drito meni u facu i ta osoba to ne bi skuzila, bez pardona bi ju zamolila da pomakne ruku. isto sam pazila kamo ide moj dim. jedno je dim a drugo direktan dim.

i mogu shvatiti da nekom smeta miris/smrad dima sa tudjeg balkona, ali da ga truje....vise me truju svakodnevni auti koji prolaze ispod tog istog balkona a jednako mi smeta i smrdi susjedino pregoreno ulje.

zaista smatram da je nazivanje pusenja pod vedrim ili oblacnim nebom trovanjem- pretjerivanje.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 12.04.2010. at 10:09

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Isto tako mislim da su u zabludi svi koji misle da u pljugi uživaju, ali oni isto tako imaju puno pravi misliti da koji klinac ja znam kako se oni osjećaju.Sve je to za ljude.
    ja ću ti reći da krivo misliš.
    kao što sam rekla zapalim 1-2 puta mjesečno i uživam kao prase u blatu u tome što izdimim.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa truju i auti, niko ne kaže da ne truju. A što sve čovjeka može smetati..pa i na ovom
    topicu smo vidjeli da je širok raspon takvih stvari.
    Ali čisto po logici - kako se jedna loša stvar (ispušni plinovi ) može uzimati kao opravdanje za drugu lošu (dimljenje)?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dodji kod mene....imamo studente cija trava ispuni i hodnik u haustoru vikendom (iako mi nije nikad bilo jasno zasto samo vikendom) :green:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •