mayato prvotno napisa
Je, razumijem, ali jednostavno ne mogu si pomoći...
Da li vučem nekakve nametnute osjećaje krivice iz daleke prošlosti, ne okrivljujem svoje roditelje ni za što, ali, mogli su drugačije. Jer da jesu, ja dans ne bih bila toliko napeta, pod stresom, stalno pod osjećajem da ću negdje pogriješiti, stalno hodati po nekakvoj zamišljenoj crti i "nedaj Bože da malo skrenem s puta".
ja shvaćam sve o čemu ti pričaš i zato se preispitujem i voljela bih malo popustiti, ne samo zbog nje nego i da meni bude komotnije.
Samo, ja jednostavno ne znam kako...
mislim da ako nemam sve pod kontrolom, sve po špagi, sve po ps-u, da će mene danas - sutra vlastito dijetebokriviti za moje propuste koje sam mogla ne napraviti.
Mene su ostavili i ja sam bila skroz nenadzirano dijete, nedojeno, nitko nikada nije pitao imam li što za jesti ili želim li se samo malo maziti,ostavljano samo sa 5 godina u stanu tako da sam se od straha htjela baciti kroz prozor, imala sam mladu majku koja nije bila svjesna odgovornosti koju nosi majčinstvo...Sve ti to ostavi rane i nesvjesno pokušavaš biti super na kvadrat samo da ti dijete ne bi imalo niti jednu pukotinu u emocionalnoj ličnosti pa riješavaš to sa konstantnom prisutnošću, zajedničkim spavanjem, udovoljavanjem do razumnih granica, ako sam ja kompetentan za donošenje razumnih granica...
Možda je kroz odgoj svojeg djeteta na neki način liječim ostavljeno dijete u sebi?
( btw, ne shvaćam kao napad, volim kad mi netko pokaže i druge mogućnosti:klap:)