Nisam li napisala od 5 godina?
O čemu god se radi, neprimjereno je za djecu od 5 godina (i naviše). Kako bilo, takve se stvari neće predavati mojoj djeci, a vjerujem da ima puno roditelja koji su spremni stati u obranu djece.
Printable View
u određenim fazama života odrasli žene i muškarci koji ne žele zasnovati obitelj se žele da prostiš, samo "prasnuti" s nekim.
s kojim opet ne žele zasnovati obitelj. znači treba im taj fast food bez domaće hrane. šta je to tako loše ?
ali nekako nisam stekla dojam da vjernici žive svoju vjeru u punini onako kako pišeš.
možda manji broj vjernika, nikako većina.
nemam neki otpor prema kondomima i strah da će zbog objašnjavanja funkcije kondoma moji (pa i drugi) klinci
odmah navaliti na njegovo korištenje kako si opisala u prethodnim postovima. sve u svoje vrijeme ide,
tako seksualni odnosi i kondom skupa s njima.
nekako sam najbliža razmišljanjima ane.m.
Aha, od pet pa na gore, onda dobro, Jen. U tom slučaju je sve u redu. Šestogodišnjacima je slika erektiranog penisa na koji se navlači penis naprosto neophodna, isto kao i osmogodišnjacima. I devetogodišnjacima.
I razlika između od i od je?
Od znači od 5 na dalje? To je neka nova skraćenica? Ne zezam se. I pročitala sam objašnjenj od MC.
I sve to skupa nema nikakve veze s činjenicom da se djeci od (ili od kako hoćete) 5 godina servira slika dvije nakarade pri činu stavljanja kondoma. Meni su ručak zgadili.
I dalje mi je činjenica da mu ona stavlja kondom presmješna i u rangu mama kuha ručak, tata.....
Edit: pod slikom piše samo od. Zato i postavljam piotanje od kud vam podatak da je to od na dalje.
E pa sad. Prvo kazete da slika prikazuje djecu. Kad se pokaze da je to laz, onda kazete, ok, ali je za djecu od 5 godina. Kad se pokaze da ni to nije istina, onda kazete, ok, nije ni za koga. Pametnome dosta.
Dala sam Ifigeniji opomenu, koja je rezultirala banom jer joj jedna prijasnja jos nije istekla. Ako koga zanima.
The book contains four individual stories to social and emotional development of children aged 5 years, which are also available as individual volumes. The older editions of the anthology containing other stories (My first sex education book, My body belongs to me, I and my feelings, where do you come?, And my family, your family).
First My body belongs to me (about protection from abuse)
The focus of "My body belongs to me" is Clara, who just discovered her interest in fashion. We see them in an intimate embrace with her friend in a tree house, snuggling with her dad and how they settle in with her grandmother makes. Cuddling, tickling romp and are presented as desirable, pleasant touch in the family and in agreement with their peers. Unsolicited kisses and touches adult Clara has returned with a clear body language and clear terms. "Stop it, I do not want it." Children who can sit alone are difficult to defend against others, are encouraged to seek the help of an adult.
Second I and my feelings (about Emotional Development)
Children imitate adults and soon learn to hide their feelings. You learn that negative feelings are punished or that other people are trying to talk them out of it. Appreciation, however, shows the grandmother of the main character, who takes her granddaughter crying in his arms. The groovy figures (boy and girl) in Holde Kreuls book show joy, love, anger, sadness, fear, jealousy, envy and aggression. Learn reconciliation or consolation, learn to understand the feelings of others and that you can hurt others with their own feelings. Knowing your feelings can understand others better. Kids love characters in books that behave extremely. You love to talk again and again about the emotional outbursts of the "other" child in the book and get to fulfill their feelings and know their own limits.
Third I was also in Mama's belly? (Topic of information / sex education)
Mamas colleague Lili is pregnant. The main character cuddles with her mom on the couch and can tell what it was, when she was the size of a Smartie in Mom's belly itself. The Plush Toy cuddles while also reading his plush mom. As the small dots on the ultrasound image had become a baby, it came in a birth center to the world. Shown are the newborn, which is still attached by the umbilical cord to the mother, breastfeeding, and totally exhausted and excited father. Papa now explains how get in the baby in the belly. Smooch - "boring" exclaims the young listener. Showed a pair of sex, illustrates the statements of the father with section drawings of the male and female body images from the path of sperm in the fallopian tube and the fertilized sperm back into the womb. "And you were really in love with one another?" asks the girl, exactly what many children interested in. urgent than the processes within the body. That parents are now finally happy with ihremn long-awaited child, one can in kindergarten not be told often enough. Many will ask whether you have five year olds must explain fertilization, pregnancy and birth as accurate. I've learned that content not yet interested children are scrolls quickly (boring!). With a simplistic explanation book for young children, you can quickly have their limits and must then still get a more detailed book.
4th So brave I am (about confidence)
In "I'm so brave," four children tell what they know: jump off the one-meter board, together with a friend to build a tree house, help with household chores, stay at home alone, in-line skating. Very appealing in this part, I find that the children playing outside and looking at riding or walking on stilts challenges - even if this notion of childhood many children now like a story from the distant past appears. With the question of the father to his child, "What do you want," emphasizes how important it is that children can represent adults against their opinion. Who will be taken seriously and supported, learn early to represent his views on others. Significantly, children are encouraged in this story to have to tell someone you trust and bad secrets are not to be intimidated by threats from others.
Poništi uređivanja
Alpha
Google translate
isvetica, hvala na prijevodu :) !
Pretražila sam internet i našla da nije u tim slikovnicama ova slika, već u ovoj http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg
Nek me ispravi netko kome je njemački materinji jezik
:unsure:Ja sa ( opet ) šokirana koje je vizije dobila slika iz neke njemačke slikovnice. Ili udžbenika? ( ako je tako kako oni nisu u šoku ?) a onda sam još vise šokirana da su neki šokirani da kondom stavlja žena , a ne muškarac sam. Mislim, ako zanemarimo sokiranost za koju je dob to preporucena literatura, da mi se samo znati sto je loše u poruci da se oba partnera brinu za kontracepciju?
kao prvo, na slici sam odmah prvo pogledala zenski trbuh i bokove i nemos falit da ih ima. djevojcice ih nemaju. kao drugo problematicno je sto je ilustracija namjenjena djeci. e pa djeca su do 16g. ili po konvenciji o pravima djeteta, do 18. pa neka mi netko kaze kako ova slika nije za djecu. kao trece, moje dijete zna od kad zna za sebe da ja imam mengu i koristim uloske. uredno ih samnom kupuje, zna cemu sluze, zna sta je menga, skor ce 7g i jos se ni jednom s njima nije igrala niti je pozeljala staviti ih sebi u gace, bas naprotiv, rekla je kako ona nikad ne zeli imati mengu i koristiti uloske i kako je nepravedno sto to moraju samo zene i kako su muskarci liseni toga. isto tako nije se nikad ni igrala sa zbunim koncem. a bome niti probala alkohol. nije ni pozelila. s 4 i pol je gledala la vie i gledala kako nastaje zivot, kako se radja (mislim da je to prva epizoda). istina, jednom je dosla doma i rekla kako je boli trbuh i da mora da je u porodu :lool:
s druge strane, ako cemo ici tezom "majmun radi sta majmun vidi" onda ne bi nikad dijete trebala uciti o porocima koji postoje i kojih se treba kloniti, a da bi ih znala prepoznati i znati zasto ih se treba kloniti, moram joj pruziti neku informaciju. tako da nikako ne mogu prihvatiti tezu o tome da ce se edukacijom djeteta o postojanju necega dijete "tjerati" da to sto prije isproba. gledajuci nas kako vozimo auto, zna kako se auto pokrece i kako se njime upravlja. to ne znaci da je spremna voziti ali ima neke temelje za dane kada ce biti spremna krenuti u auto skolu. sumnjam da ce me sljedeci vikend traziti kljuceve auta da se ode naci s frendicama iako jako dobro zna gdje stoje i gdje se guraju da se auto upali.
Jako sam protiv seksualizacije djece, ta pojava me odavno smeta, a prisutna je u medijima, među prijateljicama u školi moje kćeri, posvuda.
Ovako nešto:
curica u seksi pozi i obleki :
http://www.jutarnji.hr/apel-strucnja...-djece/919240/,
pretvaranje djece u modele, posvuduše i što još ne, preko partyja
http://voxfeminae.net/vjestice/vijes...lizacija-djece
kao i linkovi na početku teme, seksualizacija djece kroz modu radi profita, na zadovoljstvo pedofiličara (volim dodati ovo - čara).
Nemam baš vremena za dugu raspravu, potrošila sam skoro svo današnje svoje forumsko vrijeme, samo ću reći da ovo
potpisujem.Citiraj:
"Stoga, poštovani roditelji, kada uključite TV, video, kasetofon, DVD plejer, budite svjesni da je vaša kćerka pijun u rukama marketinga i medija. Isuviše često roditelji kažu:“Mlade su“, „Neće im naškoditi“, „Prerast će to!“. Ali kada njen um i mašta svakodnevno primaju sublimirajuće poruke, ko onda može napraviti razliku između njenog mišljenja i mišljenja medija!"
davno sam sokirana gledala turbolimac shou kako curice dolaze obucene ko zene i rade pokrete pri plesu neprimjeren djeci. koju godinu kasnije bila je reportaza sa sinisom te je ispalo da ih roditelji tako oblace i rade koreografiju.
grozno.
Ajd da napišem svoj komentar prije nego pročitam ove tri stranice što ste ispisale...
Sjećam se Santa Barbare dok sam bila mala. Moji su to gledali i ja skupa s njima. Smatram da sam time nepovratno oštećena za cijeli život.
Nedavno sam se vratila u stan s nekim letkom iz dućana i ostala šokirana. Imaju nekakvu odjeću za klince i curice koje to reklamiraju stoje u nekakvoj zavodničkoj pozi. Meni je to nakaradno.
Mislim da ta količina seksa koja se promovira u medijima negativno utječe na djecu općenito, ne samo na djevojčice.
Ali nisam protiv ZO (vidim da je rasprava otišla u tom smjeru). :)
Pa napisala sam ja davno, bliže početku topica - uopće se ne radi o seksualizaciji nego o komercijalizaciji.... Ufff.... Iskreno - mislim da se sve tu svodi na lovu i da zapravo roditelji zlorabe svoju djecu na prilično ružan način.
Pitanje: da li biste "prodali" svoje dijete na ovakav način (štajaznam, dali ga slikati u seksi pozi i u seksi obleki) da nemate za kruh? Ja mislim da ne bih, ali nisam u toj situaciji i zapravo je teško reći "što bi bilo kad bi bilo". Nekako mi se čini da uvijek ima i neki prihvatljiviji način zarade.
ja sam gledala SB nešto malo jer je bio rat, a mi ovdje uglavnom bez struje. no ja sam već bila odrasla s jednim djetetom pa me i nije nešto oštetila.
No kao dijete sam bila opčinjena Dinastijom i također ne mislim da imam neke traume od te serije. A i tamo je bilo preljuba, seksa, ubojstava, a bome i homoseksualaca...još odonda su mi bili simpatični :D
Dobro, valjda imam pravo na svoje mišljenje. :)
Smatram da to nije bio prikladan sadržaj za mene i da sam trebala biti odgajana na drugačiji način. (Dobro, nije to bio leitmotiv mog odgoja :mrgreen:)
Budući da je ovo sad već offtopic, neću više o tome.
Santa BArbara je jedina sapunica u mom životu koju sam gledala(imala 8-9 godina) i u usporedbi s ovima danas je remek djelo. Koliko smo svi bili očarani s Eden i Cruzom, čak sam neke epizode snimala pa pregledavala i tako u skloništu progovorila engleski i prevodila svojima neke druge serije. Nešto korisno i od sapunica može ispasti.
meni se cini da danas ima vise seksa u 24h reklama na tvu nego u jednoj epizodi santa barbare :/
mene smeta nešto slično seksualizaciji a to je opsjednutost današnjeg društva fizičkim izgledom. mediji prikazuju žene , djevojke , djevojčice na način da ih se ne pita što one misle ili žele nego isključio kako izgledaju (što su obukle, kako su se našminkale, jesu li dovoljno mršave...). postoji meni draga knjiga "nova ofelija" koja govori o baš tim trenucimau djetinjstvu kad djevojčice prestaju biti i počinju izgledati.
osim tog smeta me što naša djeca odrastaju u okruženju gdje žensko tijelo prodaje sve: od igle i lokomotive.
nisam protiv seksa, nikako, nego sam protiv ideje prodaje seksa. mislim da seks služi za užitak , a ne kao robna razmjena i žao mi je što se takav predstavlja u našem društvu.
x
Malo kasnim na temu one slike, no evo mog sjecanja - kad sam imala cca sest godina sam uspjela " uhvatiti" da bebe rastu u maminom trbuhu, da treba i musko da nastane beba, i nasla sam u nekoj enciklopediji slike muskog i zenskog tijela golih i u presjeku. Bilo mi je jako intersantno. E onda sam pitala mamu kako nastane beba i rekla mi mama da se mama i tata vole i spavaju zajedno u krevetu ( moji su rastavljeni ali taj dio mi je vec bio jasan s tv-a ), e onda sam ja pitala da li moraju skinuti gacice i moja mama mi je ( ne znam ni sama zasto ) rekla da ne. I mene je to iskreno zbunjivalo valjda jos koju godinu, stvarno sam dosta dugo razbijala glavu ( naravno ne svakodnevno nego kad bi razmisljala o temi rodjenja malih beba ) kako to nastane beba a mama i tata ne skinu gacice. Jedino sto mi nije palo na pamet je da mi mama nije rekla istinu :lol: eh da mi je ber tad bila takva slika, da mi netko objasni lijepo jos taj detaljcic oko skidanja gaca :mrgreen: naravno, negdje do treceg razreda sam skuzila i te tehnikalije...
Tako da eto ja osobno ne samo da ne vidim nesto strasno u toj slici kojom se objasnjava djeci cemu kondomi sluze, nego bi rado da je meni netko to tada tako lijepo, jednostavno i cinjenicno objasnio, bez ( meni glupih) metafora o liftovima i vratima ili kupusu i rodama... Uostalom i dan danas mi ide na zivce kad netko objasnjava bilo sto na ikoji drugi nacin osim jednostavnim recenicama o cinjenicama :prizemna:
i ja sam prizemna
zato kad me moja kćer od 9 godina nekidan u dućanu pitala za kondome da li služe tome da kad muž i žena vode ljubav a ne žele imati djecu koriste TO, potvrdila sam
i dodatno pojasnila - kad smo izašli van
a ne ko kod mene - mene su ubjeđivali da su to baloni i to posebni - a neće mi kupiti taj poseban balon
pa sam to iskomentirala s frendicama - onda su one upućenije objasnile o čemu se zapravo radi
po meni je takav način saznavanja informacija pogrešan . najprije mi je poslana poruka da je to nekakav tabu tema o kojoj se ne priča - nešto sramotno što treba zataškati
neću sad razglabati kakve je daljnje posljedice imalo takvo poimanje seksualnosti na čitavo poimanje vlastite seksualnosti
mislim, zbog čega bi štitili djecu u tim pitanjima? stvarno mi nije jasno
zapravo se ježim od takvog zaglupljivanja, djeca su bistra i mogu prihvatiti suvisla objašnjenja koja se daju ne sporadično već u okviru razgovora
ti razgovori se trebaju provoditi prilagođeno njohovu uzrastu ali ne treba se ništa skrivati
a što se tiče seksualizacije svega i svačega to ja shvaćam kao dio vremena u kojem živimo
ne sviđa mi se i reagiram tako da stvaram kritički odmak
ako vidimo golu sisatu ženu u 24 sata to nam je polazišna točka za prokomentirati recimo kako ta teta ništa drugo nije naučila u životu pa sad tako zarađuje
kako je to ponižavajuće i kako je zapravo jadna i blablabla
dok sam ja bila klinka a to su bile osamdesete seksa je isto bilo na svakom koraku - sjetite se samo naših filmova sa nezaobilaznom mirom furlan - i bilo je prostih karikatura i viceva i svega
ja sam u svakom filmu koji se tad prikazivao držala glavu pod pokrivaom barem jednom - svejedno mi neke scene nisu promakle :mrgreen:
x
A što se tiče ove slike i razgovora sa djecom o seksu, pa i meni su glupe usporedbe, priča o tome kao da je to tabu i sl. Pa i sasvim maloj djeci se može na jednostavan način objasniti kako je beba došla u mamin trbuh (i izašla iz njega :mrgreen:), a da se ne koriste vrata, rode i sl., nego djeci shvatljivi nazivi za spolne organe.
Ova slika mi je ipak too much za djecu. Rečeno je da će se pojedini dijelovi knjige pojašnjavati tek starijoj djeci, ali to mi je previše i za djecu od 9, 10 godina. Što to znači, da na tv-u nalete na erotski film u kojem djevojka upravo stavlja kondom mladiću, pustila bih malu djecu da to gledaju? Don`t think so!
Osim toga, ako je to školski udžbenik, znači da ga sva djeca imaju. Pa čak i ako se ti dijelovi knjige neće pojašnjavati djeci od pet godina, dijete će iz radoznalosti ipak prelistati tu knjigu i naletjeti i na tu sliku. I opet će pitati što je to i opet smo došli na isto.
Sve u svoje vrijeme. Djecu treba pravilno informirati o svemu, ali petogodišnje dijete ne treba znati kako se koristi kondom.
:lol:
E baš tak!
Mojoj je mami bilo grozno neugodno razgovarati o bilo čemu takvom. Ne sjećam se kakva sam pitanja postavljala kad sam bila posve mala, ali znam da je kasnije nisam nikad ništa pitala jer se nije znalo kome je neugodnije - meni koja pitam ili njoj koja ne zna što bi odgovorila. :roll: Sva sreća pa sam imala starije prijateljice i sestrične. :)
A kaj da vam kažem... Znate kak sam ja saznala kako se muškarac i žena vole- kao djevojčica od 10 godina našla sam videokasetu duboko skrivenu u ormariću, a budući da taj film još nisam gledala, pustila sam ga i ...blago rečeno, nisam znala sa koje strane da gledam. Brzo sam ga spremila na staro mjesto i neko vrijeme kontemplirala kaj je sad to. Tada sam odlučila opet pogledati, no kasete više nije bilo :lol: Niti sam ja pitala za nju, niti mi je itko to spomenuo, a sigurno su skužili, ne, budući da je bila premještena :sherlock:
Je li netko već ispričao onaj vic kad je doktor došao u neko pleme u Africi naučiti ih kako se kondomima mogu zaštititi od neželjene trudnoće. Oni su bili oduševljeni, pitali ga kako se to koristi, on se malo mislio kako će im pokazati pa ga je navukao na štap. Kad se vratio nakon par godina, našao je selo puno malih beba.
-šta se dogodilo? - pitao je u šoku
-pa ne znamo ni mi, radili smo kako ste nam rekli, svaki put kad smo se seksali stavili smo kondom na štap :mrgreen:
da je bar imao sliku s ovog topica :)
Na temu Santa Barbare, ja sam godinama mislila da seks znači da se dvoje ljudi zagrli i valja po krevetu umotani u plahte baš zbog te serije. I isto sam engleski progovorila, vjerojatno zato što su svaku rečenicu ponavljali po 16 puta.
dok sam ja bila mama, ono od 1-4 razreda, bilo je strasno popularno skupljati za skolu stari papir po mjestu, a u starom papiru hrpa "edukativnog" materijala :lol:
vruci kaj i erotika lol
a tek koliko ih je bilo po haustorima, stepenistima, krovovima...
misliš, dok si bila mala, ne mama?
vi koje se protivite ranoj edukaciji, kako trogodišnjacima, četverogodišnjacima... objašnjavate erekciju?
pa i sami skuže da se penis neće odmah spustiti ako sami nešto s njime ne učine.
u zimskom periodu je to barem dvaput dnevno, a ljeti, dok hodaju golišavi... ja ne znam ni nabrojati.