Malo kasnim na temu one slike, no evo mog sjecanja - kad sam imala cca sest godina sam uspjela " uhvatiti" da bebe rastu u maminom trbuhu, da treba i musko da nastane beba, i nasla sam u nekoj enciklopediji slike muskog i zenskog tijela golih i u presjeku. Bilo mi je jako intersantno. E onda sam pitala mamu kako nastane beba i rekla mi mama da se mama i tata vole i spavaju zajedno u krevetu ( moji su rastavljeni ali taj dio mi je vec bio jasan s tv-a ), e onda sam ja pitala da li moraju skinuti gacice i moja mama mi je ( ne znam ni sama zasto ) rekla da ne. I mene je to iskreno zbunjivalo valjda jos koju godinu, stvarno sam dosta dugo razbijala glavu ( naravno ne svakodnevno nego kad bi razmisljala o temi rodjenja malih beba ) kako to nastane beba a mama i tata ne skinu gacice. Jedino sto mi nije palo na pamet je da mi mama nije rekla istinu eh da mi je ber tad bila takva slika, da mi netko objasni lijepo jos taj detaljcic oko skidanja gaca naravno, negdje do treceg razreda sam skuzila i te tehnikalije...

Tako da eto ja osobno ne samo da ne vidim nesto strasno u toj slici kojom se objasnjava djeci cemu kondomi sluze, nego bi rado da je meni netko to tada tako lijepo, jednostavno i cinjenicno objasnio, bez ( meni glupih) metafora o liftovima i vratima ili kupusu i rodama... Uostalom i dan danas mi ide na zivce kad netko objasnjava bilo sto na ikoji drugi nacin osim jednostavnim recenicama o cinjenicama :prizemna: