Pokazuje rezultate 1 do 50 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bilo da mu nije rekao istinu ili izbjegao dati ikakav odgovor, to će imati sigurno posljedice po odnos i povjerenje između roditelja i djeteta i utjecaj na njegovu percepciju vezano uz spolnost i sex.

Sjećam se da sam bila klinka 8-9 god kada je bio neki dokumentarac na tv-u i tada sam prvi put čula za riječ prostitutka. A kako se u mojoj kući nije nikada prozborila ni riječ o seksu i spolnosti, naravo da je mama na moj upit što je to prostitutka, pobjegla glavom bez obzira, na moje veliko čuđenje pa i ljutnju zbog ignoriranja.

Kasnije s odrastanjem, pomirila sam se tim da se sa mojim roditeljima o tome ne razgovara,i po toj temi obraćala sam se jedino prijateljicama i teen časopisima, što je zapravo žalosno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Kasnije s odrastanjem, pomirila sam se tim da se sa mojim roditeljima o tome ne razgovara,i po toj temi obraćala sam se jedino prijateljicama i teen časopisima, što je zapravo žalosno.
    I u mojoj je roditeljskoj kući bilo ovako.
    Mojoj djeci nije tako. Nemam problem ni intelektualni, ni u vidu sramežljvosti ili nečeg drugoga da bih djeci uskratila odgovore, primjerene dobi, njihovoj količini zanimanja, načinu kako to primaju i koliko žele primiti u tom trenutku (to je individualno za svako od njih, i to pratim).
    Ne postoji pojam ni područje koje je tabu, za koje dijete ne dobije definiciju i objašnjenje, često i poglede s više strana, tipa-ovi kažu ovo, a ovi kažu ono, u ovoj je zemlji ovako, a u onoj onako...
    Često me i upitaju ako ih baš zanima - a šta ti misliš o tome? pa kad kažem slijedi i moje njima -a šta ti misliš o tome?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj djeci nije tako. Nemam problem ni intelektualni, ni u vidu sramežljvosti ili nečeg drugoga da bih djeci uskratila odgovore, primjerene dobi, njihovoj količini zanimanja, načinu kako to primaju i koliko žele primiti u tom trenutku (to je individualno za svako od njih, i to pratim).
    Ne postoji pojam ni područje koje je tabu, za koje dijete ne dobije definiciju i objašnjenje, često i poglede s više strana, tipa-ovi kažu ovo, a ovi kažu ono, u ovoj je zemlji ovako, a u onoj onako...
    Često me i upitaju ako ih baš zanima - a šta ti misliš o tome? pa kad kažem slijedi i moje njima -a šta ti misliš o tome?
    Ovo se odnosi na sve teme, nisam mislila na neki posebni dio zvani spolni odgoj.
    Jednostavno načelno, ne izbjegavam odgovore, ali to sve zasad traje po minute ili se priča par minuta,jer su te dobi, nema tu govora o nekim satima ili kakvim noćima.
    I inače, ne mislim da roditelj treba djetetu biti frend, za to postoje njegovi vršnjaci, o svemu pričamo kao roditelji s djetetom, ne kao frendovi jer to nismo.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bilo da mu nije rekao istinu ili izbjegao dati ikakav odgovor, to će imati sigurno posljedice po odnos i povjerenje između roditelja i djeteta i utjecaj na njegovu percepciju vezano uz spolnost i sex.
    X

Sjećam se da sam bila klinka 8-9 god kada je bio neki dokumentarac na tv-u i tada sam prvi put čula za riječ prostitutka. A kako se u mojoj kući nije nikada prozborila ni riječ o seksu i spolnosti, naravo da je mama na moj upit što je to prostitutka, pobjegla glavom bez obzira, na moje veliko čuđenje pa i ljutnju zbog ignoriranja.
    Isto sam pitala, ponukana nekim filmom još u predškolskom uzrastu, i dobila odgovor da se radi o najtežem zanimanju na svijetu za ženu. Nisam pitala dalje, valjda sam u svojoj glavi to posložila u kategoriju rudarenja :D
    "Detaljan opis" tog zanimanja sam dobila u dobi od nekih 10 godina kad su moji s menom prvi put razgovarali kao s odraslom osobom o seksu i odnosima muškarca i žene (ponukani činjenicom da sam dobila menzes). Prije toga smo razgovarali o fizičkim promjenama odrastanja, uključujući i menstruaciju, i uvijek sam dobila odgovore, a ne bajke, na svoja pitanja (moram priznati da sam prvo pitanje o seksu, što je to, potegla zahvaljujući grafitu sex pistols i, nakon njihovog odgovora, sam pitala kakve to veze ima s pištoljima ). Meni je bilo normalno o takvim stvarima razgovarati i s mamom i s tatom, ponekad je tata bio zbunjen i rekao je da nije siguran i da mora pitati mamu, ali nije nikada bježao od teme. Tek sam kasnije shvatila koliki je to izuzetak - odgojne metode nekih očeva mojih prijateljica su bile - ubit ću te ako mi doma doneseš kopile

MarijaP - žalosno, ali slažem se da kod nas još uvijek (pre)vlada stav kako je žena odgovorna i za trudnoću i za posljedice odnosa. Imam brata i oboje smo odgajani da je odgovornost za naše zdravlje i za zdravlje partnera, kao i za kontracepciju, zajedničko partnerima. Ali, valjda svjesni okruženja u kojem jesmo i hormona adolescenata, naši roditelji su se pobrinuli da zaštitimo sebe i da ne očekujemo od druge strane da se brine za nas.

Vertex - sad si me sjetila kako sam nasmijala pola kina kad sam usred filma Moja Afrika na sav glas pitala mamu - Mama, a što je to sifilis?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •