Ne znam zašto sam shvatila da će ti suprug raditi u dijelu oko Green Golda :) no - ako je suprugova firma u Obrtničkoj ulici to mijenja stvari - to je kvart Savica Šanci. Najidealniji kvartovi za sve vas su (po mom mišljenju) - Folnegovićevo, Borovje, Savica (različit kvart od Savica Šanci gdje ti je suprugu firma). Suprug izbjegava gužve u prometu... jer ide samo po kvartovskim ulicama. Kvartovi imaju škole, ambulante, igrališta, pješačke staze, trgovine, kafiće, blizu je nasip za duge šetnje, vožnje biciklom ... (jedino nisam 100% sigurna ima li Borovje vrtić, možda netko zna? ali nemaš garanciju da će ti djeca biti primljena u vrtić u kvartu gdje predaš zahtjev... ). Savica ima i tržnicu. Svi su blizu tramvaja koji vozi po Držićevoj. Borovje i Savica imaju i izravnu autobusnu liniju s centrom grada.
No - mislim da ne trebaš isključiti ni novozagrebačke kvartove, dapače - Utrina, Zapruđe, Središće, Sopot :), Siget.... promet je protočan u smjeru suprugova posla. Kvartovi imaju svu infrastrukturu. Tramvajska zona, povoljnije cijene najma stanova, veći izbor...
Evo attachiram kartu da malo "stekneš" dojam o tome što pričam.
Zeleno na mapi je označena Obrtnička ulica.
Lijevo vidiš Borovje i Folnegovićevo naselje (popularno Folka). Iako izgleda daleko na karti - od Borovja je to 10 minuta šetnje, a od Folnegovićevog 15-20. Autom doslovno 2-3 minute. Informativno, dok nije u Borovju izgrađena škola djeca iz Savice Šanci su išla u Folnegovićevo naselje u školu. Dobar kvart je i Savica, a ovisno koliko si "duboko" u kvartu - može ti tramvaj na Držićevoj biti malo udaljeniji.
Istočnije od Borovja ne bih tražila stan (moje mišljenje).
Novi Zagreb uopće nije loša ideja, i nemoj isključivati tu opciju. Suprug će imati samo malo gužve dok pređe Savu - vidiš na mapi gdje Av. Marina Držića prelazi Savu, ali onda odmah skreće desno u Borovje za Savicu Šanci...
Najveće prometne gužve su na križanjima:
- Av. Marina Držića - Slavonska avenija
- Av. Marina Držića - Vukovarska
- Av. Većeslava Holjevca - Slavonska avenija
- Av. Većeslava Holjevca - Vukovarska.
Možda je stvarno najbolje da ako ste u prilici dođete na jednodnevni izlet i sa GPSom obiđete lokaciju firme, i okolne kvartove, da steknete dojam o udaljenosti, prometu, parkovima, pa možda i gužvama.