Upravo tako.
Printable View
samo što će otvaračica topika saznati da je raspon mišljenja od:
razapinjanja na trgu s rastavom,:oklagija:
razapinjanja bez rastave,
javnog spaljivanja,
pomirenja
psihoterapije :psiholog:
...
...
pa do slijeganja ramenima. :mrgreen:
Tako da ce na kraju napraviti ono sto bi napravila i bez da se mi ovdje "zakrvimo" :sherlock:
A što bi mi bez forumskih lovaca na "netoleranciju".
Nije rečeno seni..ovako dobiije širi uvid.., više glava, više opcija, treba samo izabrat, kao što i sama veliš.:mrgreen:
Točno. Tako je i u stvarnom životu. Ja sam nekidan imala scenu sa sinom i prvi put nisam znala što da napravim. Ni ja ni muž. Onda sam pitala 5,6 prijatelja različitih profila, stilova života i iskustava. I od svih sam dobila drugačiji odgovor. Na kraju nisam opet znala što ću. Pa sam nekako statistički zaključila da je moje mišljenje i velikoj manjini pa se ipak priklonila većini i poduzela nekakve korake koje nebi da nisam razgovarala s njima
A je, ima nešto i u tome.
Mm i ja smo skupa, sto u vezi, sto u braku, 13 godina. Dakle, nismo od jucer skupa da bih mogla gledati na takav stav kao na pocetnu slijepu zaljubljenost u kojoj partnera gledsmo kroz ruzicaste naocale. Iskreno, ja ne bih mogla biti u vezi i u braku u kojoj postoji ljubomora. Za mene ne postoji zdrava doza ljubomore. Zapravo, svaki put kad sam u prijasnjim odnosima osjetila ljubomoru, bilo s moje ili s njegove strane, to mi je bio znak da bjezim iz tog odnosa jer tu nesto ne stima. Trebao mi je partner uz kojeg necu zamarati glavu s kim je i sto radi ili osjecati teret zbog njegove eventualne ljubomore. To nije ravnodusnost, nego povjerenje. Kad bi se nesto desilo, ne bih bila ravnodusna, to bi za mene bio kraj.
A da ti odjednom počne davati krive signale, odnosno ode u nepoznato područje, tipa registrira se na neku onakvu stranicu, počne se skrivati kad mu mobitel zazvoni, počne puno vremena provoditi na Facebooku, ostaje duže na poslu, nađeš mu kondome u džepu kad mu stavljaš robu prati a ti si na pilulama...pa ti za stranicu ti kaže da je bio samo znatiželjan i da nije prešao granicu, za skrivanje kad mob zazvoni kaže da ga zovu s posla i da imaju gadnu situaciju koju mora riješiti nasamo a za Facebook kaže da ima interesantnih članaka, za duže ostajanje na poslu kaže da im se povećao obujam posla a za kondome kaže da ih je pronašao na putu, bili su zapakirani pa ih je uzeo, htio ih je dati prijatelju koji ima curu. Sve ti se to počne dešavati odjednom i nije uobičajeno. Bi li mu vjerovala, bi li se ipak probudila ljubomora ili bi ga ostavila?
I dobije uvid je li u većini ili manjini sa svojim mišljenjem, odnosno na kojoj koti Gaussove krivulje se nalazi. :mrgreen:
Ako je to kome bitno, naravno.
Meni mišljenja drugih nisu nikad bila previše važna pa su često moje odluke i postupci bili u outliers kategoriji. :-P
Sve ovo sto si nabrojala, nama je uobicajeno, osim registracija na takve stranice. Ja bih stvarno morala vidjeti nesto eksplicitno, tipa njega kako se ljubi s drugom, seksi poruke u mobitelu i slicno, da mu ne povjerujem. Ako je kuhinja pospremljena i donesene namirnice iz trgovine lol, ne trazim od njega da mi polaze racune gdje je bio kad nije dosao s posla u uobicajeno vrijeme ili sto radi na internetu toliko dugo. U suprotnom ga posaljem da obavi u kuci sto mora, jer prljavi tanjuri u sudoperu su jedini razlog zbog kojeg bi se eventualno mogla naljutiti na dvosatno pretrazivanje interneta lol. Druge zene mi uopce ne padaju na pamet. Kad ovo vidim, izgleda da smo jako dosadan par. Ili sam ja prenaivna.
Dok ja odgovorim na jedan niknu još tri posta pa ovo moje nema nikakvog smisla. :lol:
Ali hm Trina, sad si mi dala misliti sa ovom priklanjanju mišljenju većine. To ima zaista nekog smisla, barem za preispitati svoje mišljenje.
Ja bih se zapitala kako se JA osjećam u vezi s tim. Na drugu osobu ionako ne možemo utjecati, samo na sebe. Ako bi me smetalo (vjerojatno bi) pozvala bih ga da porazgovaramo. Nakon toga, korak po korak. Rješenja takve situacije nema bezbroj, ima samo dva ili tri: nazovete stvari pravim imenom i raziđete se kao ljudi, praviš se da je sve u redu iako nije ili progutaš govno.
Pa dobro ajde, da se počnu dešavati neuobičajene svari. Npr Sanja za koju nikad nisi čula mu svaki dan pošalje poruku. Jedan dan napiše "LOL, umrla sam od smijeha jučer na kavi, stvarno si za krepati", drugi dan "Ajde mi molim pošalji recept za onaj super liker o kojem si pričao", treći dan "Daj pogledaj molim te na Facebooku, stavili su slike od neki dan", četvrti "Mogli bi poslije posla opet na pivu". Ti ga pitaš ko je Sanja i zašto mu toliko često šalje poruke, i koliko je on to s njom kava i piva popio? On ti kaže da je Sanja nebitna kolegica s posla, u zadnje vrijeme se poklopilo da je sva ekipa išla na kavu/pivu i naravno da je i ona kao dio kolektiva bila tamo a što ima veze da mu šalje poruke, što ti je, jesi ti normalna, pa znaš da si ti ljubav mog života, pa da je Sanja nekakva prijetnja ili da nešto muti s njom nebi sigurno upisao Sanja nego Marko ali on nema što skrivati od tebe jer ste oduvijek bili najbolji frendovi, kao i najveće ljubavi, on to tebi nebi n i k a d napravio jer što će tražiti kruha pored pogače?.
Osim toga oni kondomi te još više kopkaju pa ga počneš ispitivati o tome jer ti nije jasno zašto bi itko na ovom svijetu uzeo kondome koje je našao na podu u uredu, iako su zapakirani. On ti opet ponavlja da ih je bezveze stavio u džep, uopće nije razmišljao, ma jasno mu je kako to sad baš izgleda tebi ali eto, kad ih je već uzeo, mislio je dati Marku jer zna da ih on naveliko koristi, jer je tek krenuo s Mirelom u ozbiljnu vezu.
Osim toga sad više nisi sigurna da li se njima stvarno povećao obujam posla ili ide na te kave s ekipom, ali ajde nema veze, nek se malo opusti, zaslužio je čovjek. I nebi ti palo napamet da se napalio na Sanju, da ga Sanja želi, on želi Sanju..nego mu vjeruješ sve ovo što ti je rekao, pa nećeš se valjda spustiti toliko nisko i ponašati kao nekakva ljubomorna nesigurna tinejđerica?
Jer kad netko kaže "Ja nisam ljubomoran tip", meni to znači da nema panične napade svaki put kad partneru zazvoni telefon, kad je na internetu, kad ode na kavu sam, kad se javi nepoznatoj ženi po putu, kad mu ne provjerava panično mobitel, mail, profil na društvenim mrežama itd..A kad netko kaže ja mom partneru slijepo vjerujem i odrasla je osoba i ima pravo biti gdje hoće, raditi što hoće i na nekakve krive signale neću uopće reagirati jer ja nisam ljubomoran tip, meni su to potpuno dvije različite stvari. Jer ovo prvo mi je stvar samopuzdanja, sigurnosti u sebe i karaktera a ovo drugo mi je naivno
Kako žena sazna da mu Sanja šalje poruke? I kako sazna sadržaj tih poruka? (jednako bi bilo da ženin kolega Marin piše ženi)
Samo su dva načina. 1. sama pogleda u mužev mobitel i 2. on joj pokaže poruke. Prvo je nepošteno, a drugo pokazuje da mu je to prijateljska prepiska. Ili da stvara alibi :) za buduće mogućnosti
Muškarac koji namjerava varati ( ili vara) ženu sigurno neće zaboraviti kondome u džepu. Jer bi u tom slučaju ili bio jako glup ili želi pokazati da mu je dosta braka ( pogotovo sa ženom koja mu pretražuje džepove) .
I partner se spušta najniže ako neopravdano ne vjeruje partneru i neopravdano ga sumnjiči.
Ajme trina, pa ta priča je šuplja ko špilja. Ne bih povjerovala u ništa. Čuj, našao kondome pa ih stavio u džep..i što mu treba samoća da bi mogao poslovno pričati, kako prisustvo žene smeta?
Ma može Sanja pisati i o receptu za baklavau ali poanta je da ti on nikad nije spomenuo Sanju i da je Sanja odjednom postala dosadna ko proliv s porukama. A nije ti pokazao poruke nego si slučajno vidila na njegovom mobitelu dok je on otišao pred kuću uzeti pismo dok mu je poštar svirao na motoru. Pa si vidjela sve prethodne poruke.
Da sumnjam u nešto, ne bi me ni najmanje brigale skrupule o "nediranju njegovih stvari". Ali to bi morala biti stvarno čvrsta sumnja. I ako bi se pokazala neopravdanom, mislim da bi shvatio razlog, a ne se durio ko uvrijeđšeno dijete. Valjda sam mu ja bliža od neke tamo Sanje, ako među njima jelte ipak nema ništa.
A muškarac koji puno laže može baš zato ostaviti kondome u džepu ili neizbrisati intimne poruke "jer bi to samo budala napravila".
Ja od muža ne trebam otić, od djece da.:mrgreen:.
Pa ja ne znam pola radnica kojima je on sef, niti me to interesira. Mm zna sve moje suradnike silom prilika, jer je bio na rehabilitaciji na nasem odjelu. Da nije bio, ne bi imao pojma tko je Marin s kojim radim i brbljam svaki dan o kojecemu, nevezano uz posao. I sto bi onda trebao,u slucaju da nije upoznao Marina, naljutiti se kad mi Marin posalje poruku, mozda cak nesto vezano uz internu zahebanciju, ispitivati me tko je to, otkud me s njim ? Ocekujete li vi zaista da poznajete sve partnerove poznanike i suradnike ?
P.S. ovo pisem jer si Sanju navela kao nebitnu kolegicu s posla koja je odjednom iskocila sa svojim porukama. Hoci reci, imam i ja puno muskih kolega na poslu. S nekima se druzim vise, s nekima manje. Mm poznaje kolege s mog odjela, ali sto da mi neki kolega s hitne, kojeg mm ne poznaje, pocne slati poruke ? Jer dogadjalo se povremeno da sam morala biti u cescem kontaktu s njima zbog necega. Bilo to zbog nekih nalaza koje je trebalo poslati ili zbog baklave, nebitno. Trebala bih se u tom slucaju bojati njegove ljubomore ili opravdavati se ? Kako da ne.
Pa ja sam ti čitavu priču napisala a ti komentiraš samo jednu Sanjinu poruku:mrgreen:
ja totalno kužim trininu priču
možeš ti bit puna povjerenja i sve je pet i ništa ne sumnjam
ali u nekom trenutku ti se potrefi jedna, druga, treća stvar koja ti je malo čudna, i bome promijeni se perspektiva. I ono, jednostavno osjetiš da nešto nije kako treba.
tako je moj muž, jednom davno dok mi još nije muž
došao s nekog seminara i non stop pričao o nekoj Marijani
te Marijana ovo te Marijana ono
pa razmjenjuju sms-ove, pa dok smo kod njega ja i neki prijatelji i svi se družimo, mm se povuče u sobu za komp i piše mail
napravio novi account
naravno da mi nije bilo svejedno!
srećom je prestalo samo od sebe ubrzo
I ja razmišljam slično ko Rehab, ali autorica je na neki način uhvatila muža sa prstima u pekmezu. Nije klasična prevara, ali slanje slika, davanje telefonskog broja na Iskrici –na to bih i ja koja zaista nisam ljubomoran tip reagirala. U današnje vrijeme interneta i foruma, naravno da se ljudi povežu i kontaktiraju-osobno imam nekoliko prijatelja i prijateljica koje sam upoznala preko igrice na netu i komuniciramo već godinama-isto tako i suprug. No kad netko ode na Iskricu,šalje slike i telefonski broj nije baš svejedno....
Sad sve ovisi sve kakav inače imaju brak. Ako je sve zaista inače u redu, super fukncioniraju i slažu se ja bih prešla preko toga prihvaćajući da je to bila samo neka faza, no ako osjeti da nešto ne štima cijelo vrijeme ta Iskrica je onda bila samo početak nečega.
ja mislim da je ljubomora stvar karaktera, a ne hrpe okolnosti ili povoda. No to nije ni bitno. Onaj tko je ljubomoran je ljubomoran, te mu situaciju neće olakšati ili otežati, to sto osobno o ljubomori misli.
po meni se tu ne radi, ni o naivnosti, niti slijepom ili neslijepom vjerovanju.
radi se (ja mislim i opcenito, ali tu su stavovi vjerojatno različiti) naprosto o tome kako vidiš sebe, koje te vrijednosti vode, kako vidiš svoj odnos s partnerom/partnericom, kako sebe i svoj zivot vodiš, kako rješavaš ili ne rješavaš probleme, kako se nosiš sa izazovima, kakav odnos s drugima želiš, ukratko ima najviše veze s tim što si i tko si. (Koliko tko to moze reflektirati je naravno drugi par postola)
pretpostavljam, da to većini ljudi zvuci strano i nerazumljivo, možda ih takvo razmišljanje i jako iritira.
no odluka, da na nešto regiraš ovako ili onako, je tvoja svjesna ili podsvjesna odluka. Tvoja.
Ljudi vole misliti ili tvrditi ili sebi objašnjavati, da su oni "prisiljeni" reagirati ovako ili onako, jer je druga osoba/partner napravila, rekle, nije napravila ... ono ili ono.
no istina je da uvijek mozeš izabrati između više reakcija, te ono sto izabereš, izabireš sam.
Ovi pišem, jer me uvijek iznova začudi, kako se ljudi koji neće kopati po mobitelu, džepovima, provjeravati, razgovor u drugoj sobi vidjeti u problematičnim konotacijama, proglašavaju naivnim, maltene glupima i slično.
Ovim uopće ne vrednujem kao bolje ili gore, čitanje ili ne čitanje po mobitelima tuđe poruke. Dakle ne mislim da je jedno bolje ili gore, niti da su jedni ili drugi ljudi moralniji ili manje moralni.
želim sam reći, da reagiraš onako, kako je tvojem biću svojstveno, a ne zato jer si naivniji, pametniji, gluplji ili ostroumniji. Ili zato jer je tvoj partner napravio ovo ili ono.
Slazem se samo u dijelu gdje je bitno raditi na sebi i uvijek stremiti prema tome da postajemo bolje osobe.
Neraskidive zajednice su stvar proslosti (ili vjere), ako se mene pita. Korektno je prvo podijeliti s drugom stranom to da nam je dosadno i da vise s njima ne zelimo biti, a onda traziti zamjenu. Ostajati u vezi u kojoj jedna strana ne zeli biti, to nikako nije dobro ni za djecu, niti za odrasle.
I kad se svi skupa lijepo rastanu i dalje mogu biti dobri roditelji, cak i bolji nego su prije bili. Djeci je potrebna stabilnost i sklad, ali ne moraju biti u zajedici s muskarcem i zenom ciji genetski materijal ih je stvorio. Sklad se moze postici i u drugim kombinacijama.
seni, ti misliš da netko tko "nije ljubomoran tip" ne bi bio ljubomoran ni u kakvim okolnostima?
Mi smo imali financijskih problema dosla djeca .. okolina nas gusila tj roditelji ono njihovo tipicno zasto ovo ovako uasto ono onako... ostao bez posla al je stalno trazio i nalazio ali nista dugog vijeka jer mu nisu isplacivali placu... onda je otiso u inozemstvo i vidali smo se svakih mj dana...svaku vecer smo se do dugo u noc dopisivali tako da znam da je bio doma nije iso uokolo... to dopisivanje je bilo iz vremena dok je bio u hr... Uvijek se brinuo za nas ja sam radila on je radio... pa bila sam na porodinjem i tad su pocela ta dopisivanja u kojima ima svega...Koliko ga poznam oduvijek je sklon dugoj vezi nije covijek za jednu noc... Prizno mi jedino da u tom periodu je sex odradivio jer mu zbog financijskih problema nije ni bilo do sexa a ja nikad njemu nisam rekla ne...Dal se s kojom naso neznam... Sve su iz daljih mjesta oko 100i vise km... Kune se s djecom da nije... A nas je odnos bio super dok to nisam nasla tek tad su pocele svadice gledanje ispod oka i sl... Ide mu na zivce moje ispitivanje i kao da mu tesko jer nije nista ucinio kako on kaze... Neki dan je tako poceo mene s kim si ti bila i jel je bio dobar i sl provocirat kaze tek da vidis kako je to.... Sto puta dnevno mi se priblizi kaze volim te obozavam ze sex zivot nam ok djecu obozava sad smo vec godinu dana kod njega u inozemstvu... sve pet mene samo kopa zasto ne prizna kad vec sam sve nasla...Ja jesam ljubomorna zena nazalost nemogu si pomoc... Mada da je i imo aferu da mi prizna i pokaje se cak bi i prosla preko sveg ovako mi daje dozu nepovjerenja..
Mozda kad bi se ja smirila bi nam bilo puno bolje... Jer stvarno je svalu vecer doma nikud neide stalno smo uajedno... Nakon svade dao mi sve svoje sifre i lozinke... On ide na moj fajs ja na njegov i sl... Bila sam mu tekla da ne zelim tajne da zelim normalan i otvoren odnos i ako mu treba neka nova sex iskustva da mozemo sve zajedno i u dogovoru... Imam stvarno puno razumjevanja jer bili smo mladi kad smo se upoznali pa mozda mu nesto treba sto meni ne... Al kako nismo svi isti to ne znaci da meni treba isto sto i njemu zato sam bila rekla da samo iskreno i otvoreno i da mozemo sve zajedno i sad evo tako funkcioniramo. Cak sam mu predlozila i grupnjak sa zenom ako mu to treba no to on bi al ne zeli sex s njom to ga ne privlaci... Neznam dal sam pogrijesila sa pristupom... Ne zelim otvoren brak samo mislim da je ljubav kad dr osoba je pored tebe sretna... ako mu tako nesto treba ja sam tu samo boli sto imam osjecaj sa me mulja a tako bi nam moglo biti ok.
Ti to ozbiljno?! On tebe prevari (ili ne prevari, al pomislja o tome) i onda jos kao nagradu dobije grupnjak?!
Ljubav je i kad si ti pored druge osobe sretna. Al, ako ti je samo do njegove srece, onda ti je on dao recept, ostavi se ispitivanja, i propitkivanja, sve zaboravi, i pusti da zivot ide dalje, i ne provjeravaj ga vise. On je sretan kad mulja i ti si sretna jer je on sretan i gotovo.