Lili75 prvotno napisa
ma draga nema ništa loše u tome što promišljaš da bi cijeli sustav trebao biti bolji, naravno da bi, ali ako tako kreneš gledati sve apsolutno sve bi moglo biti bolje.
A ovo boldano vrlo jednostavno-naša djeca su spužve i jako dobro znaju što mi osjećamo, osjete pogotovo nas majke.
Nema šanse da ako ti imaš takav stav prema vrtiću (+ djetetu malo teže ide adaptacija), da to tvoje dijete ne osjeti. zato ti i govorim iskreno i dobronamjerno, daj probaj ublažit stav djeteta svoga radi. I na taj način djetetu olakšaj adaptaciju.
Nemoj hodat oko vrtića, njuškat, glumit detektiva i tražit mane u pristupu teta, otiđi na kavu u kvartu, fizički se udalji od vrtića, pročitaj novine i dođi po dijete kad je vrijeme za to.
Ako ti je to izvedivo.
Pod staklenim zvonom sam mislila baš "stakleno zvono", prezaštitnički odnos prema vlastitom djetetu i pažnju da su sve djetetove potrebe zadovoljena odmah i sad ili što prije.
moje mišljenje je da ih treba postupno učiti da ne mogu baš sve, sad i odmah. Ta granica između potreba i želja je vrlo tanka, al da ne idem predaleko , tu stajem.