Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku
Lili, na zalost ne mozemo zivjeti svoj stav samo tako. Na koji nacin moje dijete ispasta zbog mog stava?

Moj stav je da vrtici mogu biti bolje mjesto nego sto jesu. Pa svaka teta ce ti reci da ima premalo teta, a previse djece u grupama.
Npr.u Rusiji djeca ne idu u vrtice do 3.godine.
Joj,mogla bih pisati hrpu na ovu temu, ali poanta je bila da se sve to nekako "odradjuje", a da bi trebalo biti puno bolje, najvise u smislu zadovoljavanja djecijih emocionalnih potreba.
ma draga nema ništa loše u tome što promišljaš da bi cijeli sustav trebao biti bolji, naravno da bi, ali ako tako kreneš gledati sve apsolutno sve bi moglo biti bolje.

A ovo boldano vrlo jednostavno-naša djeca su spužve i jako dobro znaju što mi osjećamo, osjete pogotovo nas majke.
Nema šanse da ako ti imaš takav stav prema vrtiću (+ djetetu malo teže ide adaptacija), da to tvoje dijete ne osjeti. zato ti i govorim iskreno i dobronamjerno, daj probaj ublažit stav djeteta svoga radi. I na taj način djetetu olakšaj adaptaciju.

Nemoj hodat oko vrtića, njuškat, glumit detektiva i tražit mane u pristupu teta, otiđi na kavu u kvartu, fizički se udalji od vrtića, pročitaj novine i dođi po dijete kad je vrijeme za to.
Ako ti je to izvedivo.

Pod staklenim zvonom sam mislila baš "stakleno zvono", prezaštitnički odnos prema vlastitom djetetu i pažnju da su sve djetetove potrebe zadovoljena odmah i sad ili što prije.
moje mišljenje je da ih treba postupno učiti da ne mogu baš sve, sad i odmah. Ta granica između potreba i želja je vrlo tanka, al da ne idem predaleko , tu stajem.