Upravo danas sam ju procitala, stvarno je sasvim drugacija od svega sto sam dosada citala.. najzanimljivije mi je sto je pisana iz perspektive petogodisnjeg djecaka, sve u svemu jedna jako dobra knjiga, toplo preporucam :-)
Printable View
tu sam si već stavila na popis, no, nikad je nema u knjižnici
ja sam pročitala okus tuge u torti od limuna i ne znam... nekako mi je sva mlaka. nije loša, jako brzo se čita, no nije me se nešto dojmila
i nakon prvotne sreće uz steinbecka, nekako mi je dojadio :oops: nakon stotinjak stranica (to je, očito, moja magična brojka :mrgreen:) i ne može me uopće zadržati
inače, njegov roman istočno od raja mi je bio izvrstan. kao i o miševima i ljudima
nakon toga sam posudila plodove gnjeva i ne ide mi
vidjet ću još što ću
sad čitam jane austen, ponos i predrasude. oh, mr. darcy :mrgreen:
laumi :heart:
stavljam potpis na mr. darcyja - vidiš, mogla bih i ja to ponovno čitati
Eto, na kraju balade od mene veliki preporuk Cloud Atlasa, uz napomenu da se preskoči prva priča.
Ja sam preskočila i jednu u sredini i zadnju (opet Adam Ewing), možda sam si time uskratila nešto, ali ovako mi je knjiga ispala super.
Anita Moorjani "Dying to be me". Jako zanimljiva istinita priča jedne žene koja oboljuje od raka, doživljava near death experience i opet oživi. Meni vrlo zanimljiva tema.
Ajme Svimbi, neeee! Čitaj ponovno :mrgreen:
Ma nema šanse, pa znaš da mi je AE dao potpuno krivi dojam knjige.
Možda sam trebala pročitati i Zacharyjevu priču, odbio me jezik, ali sad čitam komentare na forum.hr, pa mi se čini da je tome dijelu trebalo dati šanse.
možda??? :mrgreen:
Ako mene pitaš, svaki dio ima svoju poruku i nijedan nije u knjizi slučajno. Neki dan sam kod mame nabasala na tu knjigu, a kako sam je prvi put čitala u originalu, htjela sam vidjeti kako je prevedeno i krenula ponovno. Dakle, da nisam morala otputovati opet bih je cijelu pročitala, ovaj put mi je biila još bolja (barem ona prva dva dijela, koliko sam stigla pročitati).
potpisujem drugaricu Angie
Svimbi, evo ti jedan citat iz Cloud Atlasa: “A half-read book is a half-finished love affair.” dakle, ne preskakati :mrgreen:
ja je sad završavam na engleskom i definitivno ću je pročitati i na hrvatskom
meni je to jedna od onih knjiga koje se čitaju barem jednom u 5-6 godina :heart:
Vi koje ste citale ili citate cloud Atlas, da li ste pogledale film? Ako da, kako ih usporedjujete?
Nisam pogledala film, a zapravo me jako zanima kako su režiseri uopće uspjeli povezati sve dijelove. Moram priznati da nisam oduševljena izborom glavnog glumca, možda zato još i nisam otišla u kino.
Ja sam pročitala tonu reviewa knjige i filma, ne mogu reći da su ujednačene.
Ali me jako zanima, tako da ću svakako pogledati.
mislim da je nemoguće snimiti film prema ovoj knjizi, a da ne traje barem 6 sati
vidjela sam film. da nisam knjigu čitala prije, film bi mi vjerojatno bio dobar. ovako, moram priznat da mi se ne sviđa. mislim da su sve previše pojednostavnili, da ne kažem banalizirali.
previše holivudski za moj pojam, naročito kraj.
pročitala Flannery O'Connor, Teško je naći dobra čovjeka. na početku sam se pomalo dosađivala, ali kako sam isla kraju sve mi se više počela sviđati. riječ je, inače, o zbirci pripovjedaka s pretežito sumornim temama.
čitala sam zbirku prilično sporo, jer sam paralelno uzela još nekoliko kraćih romana, radi ponovnog čitanja. osim toga djeci čitam prvog Pottera.
film Atlas oblaka je samo blijedi pokušaj da se na veliko platno prenese ideja te knjige.
Amy Tan: Spasiti ribu od utapanja
Ugodno sam se iznenadila kad sam to našla u knjižnici, jer su mi se svojevremeno jako dopale njene knjige "Klub sretnih žena" po kojoj je snimljen i odličan film i "Žena boga kuhinje".
Ovu sam tek počela čitati i do 50. stranice me nije razočarala.
počela sam Ljubavni život Zeruye Shalev
već mi se sviđa
Nedavno sam pročitala najnoviju knjižicu Ede Popovića "U Velebitu". Kažem "knjižicu" jer se brzo čita, ne zbog potcjenjivanja :mrgreen:
Tematski, nastavlja se na njegovo ranije djelo "Priručnik za hodače", ali je puno bolja. "Priručnik" mi je bio bezveze knjiga - osim dijelova posvećenih Velebitu. Ovdje je cijelu knjigu napisao o Velebitu, povezao s bilješkama Miroslava Hirtza iz 20-tih godina prošlog stoljeća, uz dosta fotografija - starih i novih, sve skupa je puno zanimljivije i ostavlja bolji dojam.
Doduše, još uvijek ima filozofskih natruha koje mi se čine banalnima i nepotrebnima, ali u podnošljivoj količini.
U svakom slučaju - tko voli Velebit, svidjet će mu se ;-)
Ja i dalje citam Jane Austen. Sad sam na Emmi.
Sto se tice Cloud Atlasa, pogledala sam film i odusevio me. Bas mi je drago da sam prvo gledala film, jer, da sam prvo citala knjigu, sigurno bih komentirala kao vi.
Ovako ce mi sigurno biti super i knjiga i film :mrgreen: tako da sam na dobitku.
Ajme sad moram jos jednu knjigu kupiti! :-)
Meni se isto film svidio, a obicno imam iskustvo ako mi je film dobar onda kad krenem citati knjigu vidim da je u njoj samo dobra fabula koju su uspjesno iskoristili za film. Bas mi je drago da je u ovom slucaju i knjiga dobra.
ja imam film, probala sam ga 2x gledati, nakon 5 min sam spavala:oops:
Nisam čitala Colud Atlas, ali ste me toliko zaintrigirale da ću je narednu odmah čitati. Pošto je kod nas sajam knjige, a sutra vjerovatno idem u "obilazak" (čitaj: maničnu kupovinu) i kupujem, a ako ne nađem, onda ću je skinuti sa net-a.
J.K. Rowling, "The Casual Vacancy" - prije nego sto sam ju zapravo procitala, procitala sam nekoliko losih kritika, cak je i prodavac u mojoj omiljenoj knjizari rekao da "nije tko zna sto" i odgovorio me od kupnje.
Nakon sto sam ju procitala - mislim da znam zbog cega se nekima knjiga nije svidjela, no meni osobno je knjiga dobra. Dapace, dosta dobra.
Mislim da je 'problem' onih kojima se nije svidjela u tome sto su od Rowlingove, nakon HP serijala, ocekivali vise, no da istovremeno bude slicno Harryju.
No, ovdje je tok radnje spor, paralelne radnje su mracne i depresivne (zivot u maloj zajednici, zapravo koegzistencija dviju malih zajednica, u kojima ima svega, od bezrazlocne pompoznosti male sredine, sitne politike, ljudskih zavisti, odrastanja uz psiho-fizicko maltretiranje i posljedice toga, droga, itd. - da sad ne spoilam).
Ono sto mi se svidjelo je mogucnost citanja ove knjige bez "pritiska" saznanja tome da ju je napisala upravo ona. Nema pritiska autora, da se tako izrazim, jer knjiga nije pristrana dok istrazuje razne sfere svakodnevnog zivota, i zaista zalazi duboko. Povremeno (rijetko, zapravo) je to jednostavno crna komedija na britanski nacin, na drugim (cescim) mjestima je uznemirujuca. Moj dojam: tuzna.
M. Satrapi, Perzepolis. odličan strip o odrastanju, ratu, miru, identitetu i obitelji. riječ je o autobiografskom zapisu, punom iskričavog humora, ali i tuge. crtež je savršen, iako vrlo jednostavan.
ja sam toliko oduševljena da bi ga uvrstila u obaveznu lektiru.
sasa, nisam, ali stavljam na popis za gledanje!
uh dugo me nije bilo na topicu, idem vidjeti sto preporucate vrijednoga za procitati :)
Ja sam se počastila jednim dobrim starinskim krimićem: "Hercule Poirot's Christmas" od Agathe Christie. :-) Slučajno našla u knjižnici i odmah zgrabila. :-)
Carole Matthews: "You Drive Me Crazy" - britanski chick-lit, za kisno popodne (ni manje, ali ni vise).
ja se u pravilnim vremenskim razdobljima počastim kompletnim opusom Poirot & Marple, ne bih normalno živjela bez toga.
Inače se nakon početne skepse i ja pretvaram u Mičelicu, kao Angie, čitam Livadu crnog Labuda i super mi je.
Paralelno bacim oko i na Princa magle, Zafon.
Uhvatila sam Atlas oblaka u knjižnici! Veselim se, kad puno ljudi hvali knjigu, ja odmah imam pozitivnu predrasudu.
Skužila sam da je i moja draga Duras još jednom prevedena pa sam posudila i Muškarac koji sjedi u hodniku / Bolest smrti. S obzirom što piše u opisu knjige, možda se uskoro javim na ovoj temi
Šta se samo smiješ, lajkaj!
(Šalim se.)
I što je više u tom Atlasu? Tek sam unijela u kuću Istočno od raja (kažem "unijela", jer je mašala :mrgreen:), sad se ne smogu skoncentrirati na nju, jer bi' i ja taj Atlas…da vas Atlas...:gaah::storma: