Cure zna li tko koliko kosta taj prvi test iz krvi?Receno mi je da ga zdravstveno ne pokriva pa ako ima tko informaciju od nedavno da znam koliko da ponesem.Hvala unaprijed.
Printable View
Cure zna li tko koliko kosta taj prvi test iz krvi?Receno mi je da ga zdravstveno ne pokriva pa ako ima tko informaciju od nedavno da znam koliko da ponesem.Hvala unaprijed.
ako mislis na kombinirani, u bolnici je 300 kn, nedavno mi je netko rekao da je privatno 340, ali to ne znam iz prve ruke
joj hvala ti puno,bas sad idem tamo
ja radila u Suncu prije 10ak dana, 370 kuna :)
Evo bas sam se vratila iz Vinogradske,isti dan sam kod njih obavila UZV na uputnicu,normalno kasnio je doktor jer su imali vizitu u rodilistu,a laboratorij za vadjenje krvi radi do 9:30,medjutim namolila sam da me prime iako je proslo 10h i platila 317kn,nalazi su gotovi sutra.Jos da bude sve u redu i jedna briga manje!
Renchy, jel znaš kod kojeg dr.-a si bila u Vinogradskoj? Kakav je UZV, jel ok? Pitam jel sam i ja naručena u Vinogradsku, al se premišljam da odem privatno....gore na MPO odjelu nemaju baš neki uzv, stoga sam mislila da rađe odem privatno gdje imaju bolje uređaje...kao što rekoh, još se premišljam :-)
Nit ne znam kako se doktor zvao jer papir koji je ispunio je ostao u laboratoriju gdje sam krv vadila.Zna li tko koja je razlika i sta je T21 biokemijski rizik i tizik za trisomniju?
Nije dobar,ali nije ni dobar bio sa proslim djetetom pa sam rodila zdravog djecacica koji ima sad 2,5g.Jedino je ovaj za trisomniju dobar,13/18 +NT <100000 i pise rizik manji od granicnog,nuhalni nabor je 0,90mm,nosna kost vidljiva.
Dali je koja radila kombinirani u poliklinici Betaplus?
Ja sam toliko prestravljena svim tim brojevima da sam jucer skoro cijeli dan provela u proucavanju i usporedjivanju.Naisla sam ovdje na zenu koja je imala dijagnozu na Down1:10 i bila je van sebe dok nije obavila amnio i ispostavilo se da nosi zdravi zenski plod,jedino koliko vidim NN ako je povecana vrijednost skoro nikad ne vara.Sad nakon svih stresova koje sam prozivjela molim boga da docekam amnio i da znam na cemu sam i nije mi jasno uopce zasto ovaj nalaz ide u ruke trudnice bez da se itko imalo potrudi objasnit joj na salteru da greske postoje i to u znatnim postotcima,sto pozitivne,sto negativne jer veca se steta moza prouzrociti lazno negativnom i pozitivnom nalazu u rukama trudnice nego 30sec objasnjenja koji definitivno nitko osim ginekologa ne upucuje.
Renchy, nemoj toliko gubiti zivce (znam da si prosla svasta ruzno i da to nije lako).
ALI kombinirani probir je statisticki test i tu nema (ni lazno) pozitivnih ili negativnih rezultata, vec samo statistika.
Nije cudno da zena sa rez testa 1:10 rodi zdravo dijete, jer i test kaze da u takvom slucaju samo 1 od 10 majki sa istim nalazima rodi dijete sa sindromom Down.
Sto se nalaza tice, slazem se da je jako neodgovorno, bilo od lijecnika ili laboratorija koji radi i izdaje nalaz probira, trudnici dati nalaz bez jasnog pojasnjenja.
Ja sam svoj radila u, navodno, ne bas uvijek pouzdanom Breyeru, ali sam dobila nalaz sa jasnim pojasnjenjem pojedinih dijelova, kao i ukupnog testa + potvrdu svog ginekologa kako je rijec o urednom nalazu i jako malom riziku.
Priznajem da ste me malo utjesile...Radila sam i prije 3g ovaj test,ali me nije zabrinjavao jer nisam bila upucena,amnio je pokazala sve ok,rodila djecacica sa Apgarom 10/10 koji se danas samo sto ne popne na luster,a rizik je bio 1:35.U ovoj trudnoci 3g nakon je rizik 1:29 i tek sam ovaj put postala svjesna brojki.Jucer sam se toliko nanervirala,proplakala da me je maternica pocela stezati.Tek kad sam naisla na pricu zene koja je isto poput mene ludila1:10,a na kraju se sve dobro ispostavilo sam se malo umirila.Uglavnom ona je u postovima vristala da nikad vise nece ici na krv,vec na amnio u buducim trudnocama jer taj pakao iscekivanja nikom ne bi pozeljela.Slazem se s njom.
Dobar dio nas zna to ( i još ponešto vise) . Ima u ovom postu dosta osobnog stava, a taj dio je ipak nešto sto svaka žena za sebe treba odlučiti .
Draga i sama prolazim pakao. kad sam vidjela da mi je rizik 1:38. prvo sam otpisala trudnoću, onda sam krenula spremat i radit sve čega sam se do tada čuvala, jer,ionako ništa od moje trudnoće. Plakala, imala noćne more tjedan dana...A onda se probudila, preslozila si kockice u glavi i sad sam opet sretna trudnica. 25.3. idem na amniocentezu koja će mi potvrditi da nosim jedno malo zdravo dijete koje će se roditi i biti pod terorom starije sestre od skoro 5 godina...))
Ovdje su mi cure puno pomogle, i hvala im na tome :)
Bit će sve u redu. kad se poslože u glavi neke stvari i kad prodje taj prvotni šok ::))
Nadam se i ja anabanana,a tebi od srca zelim dobre rezultate(isto se i ja osjecam,nikom ne govorim o trudnoci jer ne znam daljnji ishod svega)Neka nam je sad Bog obema u pomoci.
Dakle nema pravila...MalaRiba drago mi je procitati da se ipak dogadjaju stvari koje nisu u granicama njihovih postavljenih brojki.Danas sam zvala svog privatnog ginekologa i procitala sam mu nalaz,takodjer je potvrdio ono sto sam znala,a to je da je nalaz izrazito los.Dogovorila sam za cetvrtak pregled,mada sam mogla i ranije...kao da zelim ovu bebicu sto duze zadrzati u sebi.Sad suza suzu stize...nisam ni dosla do amnio,a tako se bojim.Zar je moguce da ce mi opet srce prepuci...mozda je sudjeno da ne rodim vise zdravo djete...Prestravljena sam rezultatima krvi.Mozda se dogodi cudo...govorim mozda...mozda je i moja bebica zdrava.
Nemam mira i nemam...prosle godine u Vinogradskoj bolnici nakon pobacaja u 5mj trudnoce mi je stigao PHD nalaz koji je pokazivao da je pobacen zdravi zenski plod,ali da posteljica nakon pobacaja posjeduje parazite sto bi lajickim jezikom znacilo da je uslijed ciscenja doslo do probijanja maternice i da su zahvacena crijeva jer jedino tamo mogu biti paraziti.Cijeli odjel se sjatio,tim doktora je odlucio da ce me operirati laparoskopski(da je to bilo prije 10g imala bi sav od 20cm),dakle dijagnoza je bila da umirem samo je jedan cimbenik ukazivao na sumnju,a to je kako to da vec nisam umrla od sepse a proslo je 2tj.Jedino moj privatni ginekolog je rekao da je ovo sto se dogadja nemoguce.I tako ja suocena sa smrcu,odlazim na operaciju,dolazi doktor nakon i kaze:mala zdrava si ko dren,mozes roditi jos desetero...inficiran ti je nalaz u laboratoriju(kad sam im ukazala prije operacije na tu mogucnost rekli su da je to prosto nemoguce).Kako da sad ja nakon svega vjerujem kombiniranom testu koji se bazira na statistici???????(By the way radjen mi je poslije laparoskopije test na parazite stolice i ispostavilo se da sam ja bo,a jadan laborant ni ne zna mozda od ceg boluje).Malo sarkazma!
draga, kakav ti je UZV nalaz, nuhalni nabor, nosna kost, bedrena kost? Jer, kao sto je netko napisao, loš krvni nalaz može biti iz više razloga, ne samo zbog malformacije ploda. I ja sam prije 2 godine imala kiretazu, u 13 tjednu. Ne može se protiv sudbine. Smiri se, jedino ti preostaje čekati nalaze amniocenteze, i tebi i meni. Onda ćemo bit pametnije.
Nuhalni nabor je 0.9,nosna kost vidljiva tako pise,a na moje pitanje upuceno dr kakav je UZV odgovara:SAVRSEN,to je dr koji je vrsio UZV .Vec mi je tolika panika u glavi da sam za cetvrtak zakazala privatni pregled sa UZV.Mozda doznam jos nesto.Anabanana i ja tebi zelim sve naj,naj,naj.Boze kako je ovo sve strasno sto mi zene prozivljavamo,al ne bi se nikad zalila samo da moje malo cedo bude dobro,nema tog straha i te boli koju zena ne moze pretrpiti samo da dobije zdravo dijete u ruke.
Ovo samo znaci da ti nisu ispravno protumacili rezultate. Takav omjer znaci da kad se skupe sve trudnice s rezultatima poput tvojih jedna od njih 38 ima bolesnu bebu. A ostalih 37 nema. I velika je u stvari sansa da si medju tih sretih 37. Meni je rezultat bio 1:48 ali sam rekla samoj sebi ok, nije idealno, postoji odredjena vjerojatnost da nesto nije u redu, no i dalje je veca vjerojatnost da je sve u redu i pricekala rezultate amnio koji su srecom bili ok.
Meni je triple test bio los (biokem 1:6, kombinirani 1:37), nn 0.66 mm. Ginekolog me poslao u bolnicu po njihovo misljenje. Predlozili su amniocentezu. Odbila sam je i otisa do Kosa na UZ. Kos mi je rekao da odem na AC, nakon pregleda komentirao je da ne vidi malformacije ni srcanu gresku ali da ne garantira da je 100% sve u redu. Na kraju sam otisla na AC, sve je proslo u redu. Nalaz je dosao za 4 tj jer je bgo Bozic. Sve je u redu hb. Nakon AC sam normalno pocela zivjeti bez grceva, neprospavanih noci... Zelim ti srecu i drwim fige da budde sve u najboljem redu
Danas sam davala bris i bila kod ginekologkinje u domu zdravlja,utjesila me malo.Rekla je da je ona osobno imala slucaj zene koja je imala kombinirani biokemijski test 1:2 i da je rodila zdravo djete,te mi rekla da ne panicarim jer to 1:29 jos uvijek nista ne znaci dok ne obavimo amino...dakle guram dalje,preksutra idem kod privatnog ginekologa cuti njegovo misljenje.
Je,je mačkulina :-) bas ona,dakle pricamo o istoj...ona mi je ulila snage,divna je i blaga,nekako njena sama pojava smiruje,hoce objasniti,saslusati...bezbroj puta mi je rekla da mi se divi nakon sveg prozivljenog u prosloj trudnoci da sam se upustila u ovu i kao majci i kao zeni.Sta ces,ne odustajem...valjda hocu ostvariti onaj san jos kad sam bila curica...ja sam jedinica i uvijek sam govorila da cu ih imati troje.:preskaceuze:
Jel je netko bio na kombiniranom u Vinogradskoj...ali i na uzv? Gdje se radi..u prizemlju ili na 3 katu? Kakav je uzv, jel se dobije slikica ili nesto, koliko traje?
Ja sam oba obavila bas tamo...UZV ti je na katu rodilista,ali prvo odneses uputnicu u drugi ulaz gdje je ginekologija u prizemlju,krv ti se vadi u zgradi preko puta.Sto se tice slikice i nalaza mos mislit,ne dobijes nista vec ti to doktor popuni u formular koji ostaje njima.Moras otici ranije jer ako te zadesi vizita nema dr da obavi UZV vec moras cekati dok dodje,a za to vrijeme ti nece htjeti izvaditi krv(osim ako ne budes imala srece ko ja i namolis da netko dodje van vremena)
Ne dobijes nalaz? Onda dobijes ukupni nalaz iz laboratorija? A kakav je dr. (kad napokon stigne :-)) jel detaljan? Ili to obavi na brzaka i bez puno price...ja ne volim to, volim da mi se kaze sta vidi...bila sam do sada na dva uzv gore na odjelu i nisam bas puno saznala...ok, bilo je jos rano, ali zato se premisljam da odem na taj uzv privatno.
mislim da ce ti i ovaj put biti isto,nista puno neces doznati,samo sto pitas...moj savjet ti je da obavis i jedno i drugo u danu,a za detaljan UZV uvijek imas vremena,ja konkretno idem preksutra svom,a ovo prvo sam sve isti dan obavila u bolnici
Tak sam si i ja razmisljala...obavim to i kasnije odem nau jedan detaljan uzv. Hvala ti Renchy na pomoci...nadam se da ce ti na kraju sve ispasti dobro...drzi se!
to mi jedino ostaje...nadati se
cure želim vam sreću... samo što ti je kod loših rezultata kombiniranih situacija kao gogaa.
reći će da je po njemu sve ok ali opet nije 100% siguran te će se ograditi od dijagnostike
To stalno rade kada su loši nalazi...
rency - imamo istu socijalnu ginicu :)
ajd javi nalaz UZV :)
Da,da mačkulina skuzila sam...UZV je sutra i jedva cekam da odem,znam da ce biti detaljan jer ova prijasnja dva bolnicka,vise manje su bila brza i stura i zavrsna recenica oba doktora je glasila sve je super,a mi zene ko zene sve bi htjele znati do u detalje.Cim se sutra vratim javljam novosti.:-)
Evo vratila se ja sa Uzv i bome nagledah se bebice pa skoro 40min.Bio je i vaginalni i vanjski Uzv.Pregledan je svaki bebicin unutarnji organ kao i prstici na nozicama i rucicama...po svemu sudeci opet curetak kao i u trecoj trudnoci.Uzv ne upucuje na nikakvu nepravilnost,ovaj put je pregledana trbusna supljina bebe na sto doktori u bolnici nisu obratili pozornost,a takodjer je jedan od pokazatelja bebe sa down sindromom jer se na uzv mogu vidjeti kao dva trbuscica jer dolazi do zadebljanja mislim jednjaka,sto moja beba nema.Danas je beba stara 12tj 4d,NN je 1,56,a nosna kost jasno vidljiva.Pitala sam sta je sa bedrenom kosti jer netko mi je ovdje postavio takvo pitanje,receno mi je da su u medicini pokusali postaviti te mjere,medjutim u tako ranoj trudnoci se nije pokazalo kao bilo kakav siguran rezultat.Na tripll test necu ici jer takodjer nece dati nikakav siguran rezultat,vec cu se naruciti na amnio sto medicina rezultate tog testa vec 100 % prihvaca kao jedina i pravilna.Eto cure moje sad sam malo mirnija nakon ovako dobrih UZV nalaza,jos samo da amnio pokaze da nosim zdravo djete i mogu u miru iznjeti trudnocu.
Odlično Renchy....super vijesti!!! A gdje si to bila na uzv? Kod svoje dr.?
Privatno kod dr Parala,on mi je vec godinama ginekolog i ja ga naprosto obozavam jer ima strpljenja i odgovore na sva moja pitanja.Sto je nabolje svaki put mi posveti sat vremena i cijeli pregled obavi do u detalje,sto mislim da bi svakoj zeni nakon pobacaja trebao napraviti njen doktor jer svaka sljedeca trudnoca sa sobom nosi bezbroj novih pitanja.