Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Dali je koja radila kombinirani u poliklinici Betaplus?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam toliko prestravljena svim tim brojevima da sam jucer skoro cijeli dan provela u proucavanju i usporedjivanju.Naisla sam ovdje na zenu koja je imala dijagnozu na Down1:10 i bila je van sebe dok nije obavila amnio i ispostavilo se da nosi zdravi zenski plod,jedino koliko vidim NN ako je povecana vrijednost skoro nikad ne vara.Sad nakon svih stresova koje sam prozivjela molim boga da docekam amnio i da znam na cemu sam i nije mi jasno uopce zasto ovaj nalaz ide u ruke trudnice bez da se itko imalo potrudi objasnit joj na salteru da greske postoje i to u znatnim postotcima,sto pozitivne,sto negativne jer veca se steta moza prouzrociti lazno negativnom i pozitivnom nalazu u rukama trudnice nego 30sec objasnjenja koji definitivno nitko osim ginekologa ne upucuje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj renchy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam toliko prestravljena svim tim brojevima da sam jucer skoro cijeli dan provela u proucavanju i usporedjivanju.Naisla sam ovdje na zenu koja je imala dijagnozu na Down1:10 i bila je van sebe dok nije obavila amnio i ispostavilo se da nosi zdravi zenski plod,jedino koliko vidim NN ako je povecana vrijednost skoro nikad ne vara.Sad nakon svih stresova koje sam prozivjela molim boga da docekam amnio i da znam na cemu sam i nije mi jasno uopce zasto ovaj nalaz ide u ruke trudnice bez da se itko imalo potrudi objasnit joj na salteru da greske postoje i to u znatnim postotcima,sto pozitivne,sto negativne jer veca se steta moza prouzrociti lazno negativnom i pozitivnom nalazu u rukama trudnice nego 30sec objasnjenja koji definitivno nitko osim ginekologa ne upucuje.
    Kombinirani probir je statistika i izražava se u omjerima, a ne dijagnostika.

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj renchy prvotno napisa Vidi poruku
    jedino koliko vidim NN ako je povecana vrijednost skoro nikad ne vara.

Evo, čak i tu postoje iznimke, nama je nuhalni nabor bio 6 mm, zdravo dijete, hvala Bogu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dakle nema pravila...MalaRiba drago mi je procitati da se ipak dogadjaju stvari koje nisu u granicama njihovih postavljenih brojki.Danas sam zvala svog privatnog ginekologa i procitala sam mu nalaz,takodjer je potvrdio ono sto sam znala,a to je da je nalaz izrazito los.Dogovorila sam za cetvrtak pregled,mada sam mogla i ranije...kao da zelim ovu bebicu sto duze zadrzati u sebi.Sad suza suzu stize...nisam ni dosla do amnio,a tako se bojim.Zar je moguce da ce mi opet srce prepuci...mozda je sudjeno da ne rodim vise zdravo djete...Prestravljena sam rezultatima krvi.Mozda se dogodi cudo...govorim mozda...mozda je i moja bebica zdrava.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nemam mira i nemam...prosle godine u Vinogradskoj bolnici nakon pobacaja u 5mj trudnoce mi je stigao PHD nalaz koji je pokazivao da je pobacen zdravi zenski plod,ali da posteljica nakon pobacaja posjeduje parazite sto bi lajickim jezikom znacilo da je uslijed ciscenja doslo do probijanja maternice i da su zahvacena crijeva jer jedino tamo mogu biti paraziti.Cijeli odjel se sjatio,tim doktora je odlucio da ce me operirati laparoskopski(da je to bilo prije 10g imala bi sav od 20cm),dakle dijagnoza je bila da umirem samo je jedan cimbenik ukazivao na sumnju,a to je kako to da vec nisam umrla od sepse a proslo je 2tj.Jedino moj privatni ginekolog je rekao da je ovo sto se dogadja nemoguce.I tako ja suocena sa smrcu,odlazim na operaciju,dolazi doktor nakon i kaze:mala zdrava si ko dren,mozes roditi jos desetero...inficiran ti je nalaz u laboratoriju(kad sam im ukazala prije operacije na tu mogucnost rekli su da je to prosto nemoguce).Kako da sad ja nakon svega vjerujem kombiniranom testu koji se bazira na statistici???????(By the way radjen mi je poslije laparoskopije test na parazite stolice i ispostavilo se da sam ja bo,a jadan laborant ni ne zna mozda od ceg boluje).Malo sarkazma!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    Dali je koja radila kombinirani u poliklinici Betaplus?
    Ta sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •