Lili75 prvotno napisa
Mogu razumjet zašto vam smeta ta naknada za majke odgojiteljice, ali zaista ima slučajeva gdje ta mjera ima smisla no kriteriji trebaju biti strožiji i jasniji.
Recimo samohrane majke s više manje djece po mom mišljenju bi trebale imati pravo na takvu mjeru jer teško da će naći posao koji trpi stalno izostajanje (dječje viroze iz vrtića i sl.).
Također ima roditelja koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu raditi ili su ograničeni u nekom smislu, no s druge strane mogu brinuti o djeci. Baš sam nedavno gledala emisiju u kojoj je mlad čovjek doživio težak moždani udar, a prije je radio fizičke poslove. Ostale su mu ozbiljne posljedice. Jako sporo se kreće, motorika je nastradala, brzo se umara, pa su on i supruga posložili svoj život tako da su zamijenili dosadašnje uloge. On koji je uvijek radio 2-3 posla da obitelj preživi (žena bila kućanica), sada ona radi kao spremačica za neku mizeriju al ipak radi, a on skrbi o djeci. Takvoj obitelji bi ovakva naknada puno značila.
Znači po mom mišljenju samo treba ograničiti pravo na naknadu do određene dobi djeteta, postavit jasne kriterije, dobro pročistiti bazu korisnika navedenog prava.
Ne bih u potpunosti ukidala ovo pravo da se mene pita, a ne pita me se :mrgreen: