jesi uspjela dobiti sestru jasnu
Printable View
jutros sam joj poslala poruku pa cekam odgovor.....nadam se da se javi u toku dana.
Vec me malo nervira ova nemoguca komunikacija sa njima.................Naravno da su cure pune pitanja ali toliko i placamo da smo zasluzile da mozemo da ih kontaktiramo kad nam treba,zar ne?
Dobila sam povratnu poruku i pitanje o sledecoj ocekivanoj M.........................................Hvala na pomoci Laky
Da se prijavim da sam u postupku za Maribor u martu, pijem kontracepciju i očekujem kratki protokol- stimulacija i cetrotide. Poručili su i da spremim 240 evra za cetrotide.
Nadam se da smo se razumeli, u postupku sam u 3. mesecu. Pozz
Ja malo kasnije palim,ali tu sam!!
Ja sam također na rasporedu u 4 mjesecu i prvo sam dobila mail da napišem kada mi je očekivana menstruacija i upute kako da uzimam logest, a u ponedjeljak ću dobiti protokol pa vam sve detaljno javim.
(očekujem i vas ostale sa protokolima)
I ja sam dobila uputstvo za koriscenje Logesta i u ponedeljak mi stize protokol
Pridruzujem se curama koje cekaju protokol za 4/5 mjesec.I ja sam dobila uputstvo za Logest
Stigao mi je protokol iz Maribora. Od 2. dana ciklusa pocinjem sa kontracepcijom do 1. aprila. Za stimulaciju trebam da pripremim Gonal F, Menopur ili Merional (25-30 ampula) i Cetrotide 0.25 (4-6 ampula). Prvi ultra zvuk je 4. aprila, a aspiracija 16. aprila. Pomozite mi oko izbora leka za stimulaciju.
ivka,
kod mene isti protokol.Ja sam se odlucila za Gonal F jer sam ga vec koristila u pokusaju stimulacije za AIH.Doduse,tada sam imala HS ali je doktorica prokomentarisala da je situacija idealna za IVF tada.Takodje sam zadovoljna kako mi je endometrij reagovao,od max 6mm prije inekcija do 9-10mm pog Gonalom.
Naravno,ukoliko mi budu predlagali nesto drugo,prihvaticu..........
Koja je tvoja diagnoza?
Kod nas je kao sve u redu. Nemamo nikakvu dijagnozu ali nam ne ide bas
Kod mene isti protokol kao i kod vas cure.Ja idem sa gonalom, uostalom kada dođem na UZV pitat ću!
Cure,za koju ste se kontracepciju odlucile?Meni je sestra Jasna sugerisala Logest ali sad u upustvu vidim da se ne preporucuje za slucaj povisenog seceraZbog po nekima izulinske rezistencije a nekima Diabetesa II koristim metformin koji bi trebao da utice na PCOS koji su vezani za povisen secer
Ivka kod mene kažu da bi bolje bilo s menopurom (iako sam ispod 35 ali imam endometriozu i slabu reakciju)dosad nisam probala Gonal jer svi kažu da je za mene bolji ovaj prvi no možda napravim jedan eksperiment i s Gonalom čisto da vidim, ali treba vidjeti jesi li bila kad na jednom od te 2 stim?
Koliko imaš godina? Koliki su ti FSH i LH?
To su sve dosta bitni faktori koji igraju ulogu u izboru stimulacije
Imam 38 godina. FSH 8, LH 1.8. Imala sam dve neuspesne vantelesne do sada. U svakoj sam primala i Gonal F i Menopur. Imala sam po 7 jajnih celija. Jos nisam pocela sa kontracepsijom ali sam mislila da uzmem Logest jer je to i bio prvi predlog.
Evo i mene,
ja sam sa kontracepcijom počela 7-i dan i pijem ih do 30/03/
A sa Decapeptylom počinjem 21/03/
Ja sam prvi put u postupku pa mi je to sve novo...
Pa imala si ok reakciju do sad ako si ih radila nedavno, i kod tebe je LH manji od FSH a koliko sam skužila u tom slučaju je bolje ići s menopurom, koji je isto tako bolji izbor za više godine sad ne znam koja bi bila granica da li 38 god + ili? Voljela bih da se jave iskusnije cure koje su prošle MB pa da imaš više info!
No u svakom slučaju sretno!
ivka, te dosadašnje stimulacije (kombinacije gonala i menopura) tebi svakako odgovaraju pošto si dobijala po 7 jajnih stanica, jesi i dosad bila u kratkom protokolu?
iva, vidjet ćeš da je bockanje jednostavno, al ako ćeš trebati pomoć-samo pitaj.
ivka, budući da ti je LH nizak mislim da ne bi trebala uzimati samo Gonal koji je čisti FSH, već ili menopur, odn. merional ili kombinaciju kao što si do sada. Vidim da si imala dobre rekacije na prijašnje postupke, ali je bitno da li su to bili kratki protokoli ili dugi s kontracepcijom.
Curke koje ste u postupku u 4 mjesecu imam neka tehnička pitanja!
Imali netko iz Slavonije među vama?
Da li ste si već organizirale smještaj i gdje ili ne planirate boraviti u Mariboru?
Ja sam išla na postupak u Maribor prije cca 2godine i 9 mjeseci. I svaki put kada smo išli na folikulometrije (3 puta) odlazili bi ujutro i vraćali se kući isti dan, s tim da smo u Sloveniji bili cca sat vremena. Jedino kada smo bili na embriotransferu prenoćili smo jednu noć u jednom privatnom hotelu.
Ja sam iz Slavonije - iz Osijeka!
curke nova sam na forumu, ispisala sam se, ne prođe ni poruka,pa ću sad kratko: da li znate da li dr. reš ikad vraća blastociste, a ne samo dvodnevne-trodnevne embrione...kc ljubljana radi isključivo sa blasticama, pa sam u dilemi za koga da se odlučim, a godinu dana čekanja na maribor mi je predugo..lijep pozdrav :-)
bebolino prvih par postova ti moraju odobriti moderatori zato ce ti poruke ispocetka kasniti, ali ne daj se obeshrabriti jer ces nakon toga moci normalno sudjelovati na forumu.
A sto se tice dr. Resa i blastocista unazad cca. godinu dana samo iznimno se desilo da on ide na blastociste (koji mu je bio kriterij za to nisam nikada uspjela skuziti). Dakle u pravilu i velikoj vecini slucajeva kod njega je transfer 3. ili cak vec 2. dan. Osobno je i meni to bila jedna od stvari koja mi se kod njega nije svidjala.
Medjutim, evo bas ovih dana vidim na forumu da je forumasica lasta imala kod njega punkciju i da joj je odmah bilo receno da ce transfer biti 5. dan. Nadam se da ce lasta vidjeti ovu pitanje u vezi blastocista kod dr. R. i reci nam kako to da se kod nje odmah islo na blastociste?
Nego mene sve vise zanima kako je s potpomognutom u KBC Ljubljana? Ima li tko da zna nesto vise o tome?
Dr. nas je pitao kada nam odgovara za transfer,pon ili srijeda ali je tu uskocio biolog koji je rekao da uzmemo termin u srijedu. Da li je to bilo zbog neceg posebnog stvarno ne bih znala jer malo sam bila rastresena(ipak mi je to bila prva punkcija).
Svakako mozes otici kod njega na konzultacije i pitati sve sto te zanima. Ne vjerujem da bi odbio tvoju zelju da ides na blastociste.
Pitati cu sutra pa cu ti znati reci da li se moze dogovoriti da se ide na blastociste. Javim ti.....sutra idemo po bebolinu tako nije mi problem
lasta, ja sam bila kod resa i nije cekao blstociste ,mada je ocjenio kao odlicne !kad sam ga ja upitala hoce li ici na blaste rekaoje:"tebi cemo vratiti treci dan ako ce razvijati neka se kod tebe u stomaku razvijaju"
vidis moj potpis ,zato nema pravila i nemoj da si u nedoumici bitno je samo da odlucis i da vjerujes da ce uspjeti!
jos da ti napisem da sam u mariboru imala sve blastociste ,ali sta je korist kad se nisu primile.
cure hvala vam, razlog zbog čega mene lično privlače blastociste jeste taj da je njihova šansa za opstanak 50 % i čitala sam da se morule u svom razvoju još uvijek nalaze u jajovodima, ne u materici, a tek peti dan se ugnjezde u zid materice, zbog toga sam zaključila, da je prirodnije blastocistu vratiti u matericu...ali naravno nisam ja ginekolog,oni ipak znaju najbolje zbog čega to rade, možda ako su manje kvalitetne tada vraćaju više morula, a ako prežive 5. dan tada vraćaju jednu ili dvije..u KBC Ljubljana sudeći po tuđim iskustvima vraćaju 1-2 blastice,mada je i tu rizik da li će do tog dana opstati .Zbog toga me više privlači KBC ljubljana jer im je to uobičajeni protol, a s druge strane po statistici uspješnosti dr. reša je odmah iza maribora....više sam neodlučna, što kontam, ako već dajem tolike pare,da odem tamo,gdje me neće gristi savjest, ako ne uspije, a lutrija je svakako pa bio to čak i prag....KBC je po cijeni možda malo viša nego dr. reš, oko 1350 eura, zavisno od postupka,tako da i nije neka razlika....da je nama doći do cilja..sretno cure
Ja sam bila kod dr Reša u 11 mjesecu i transfer je bio 5.-ti dan. Na žalost prvi put nije uspjelo,ali sutra idemo na FET pa se nadamo i nadamo....
Seko moja mila nadam se da hoće nadu gubimo zadnje ti to dobro znaš iz svog iskustva a za malenu mrvicu koja se zakačila za svoju mamicu šaljem puno vibrica da tu i ostanu narednih 9 mjeseci mada je sad već manje od 9~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~ a tebi šaljem veliku pusu.
Curke imam jednu molbu ali prije toga znam da ovaj post ne smije biti ovdje ali ja ovdje pripadam a i neznam gdje bih ga pisala samo želim da vas zamolim ako koja zna gdje bi mogla povoljno naći smještaj u Ljubljani jer se pripremam za prve konsultacije sada 24 marta kod dok. Reša u Postojini a vidim da je užasno skup pa možda koja mi može pomoći jer sam iz Bosne i stvarno nema šanse da putujem stalno a kako god vidim cijene nećenja 50 eura ništa ispod pa to bi me zaista puno koštalo ako koja ima šta neka mi piše na pp hvala unaprijed puno bi ste mi pomogle.
marisela evo ti link, pravo je dobar, ima smještaja u raznim hostelima ( odvojena soba) oko 20 eura po osobi uključujući i doručak : http://www.viaslovenia.com.pa/
bebolino hvala ti puno puno si mi pomogla.
sad ću da provjerim odma a tako nešto kontam i u okolici Zagreba nebi bilo loše ako nešto tko ima samo moram se snaći do 24 marta jer ja nešto preko interneta pokušala ma sve mi užasno skupo a tebi hvala još jednom.
Evo vratili smo se. 2 blastice vracene,a 4 poslane na skijanje.
Sto se tice pitanja da li vraca blastice dr.R je kazao da ako par inzistira nije problem.
Danas je uz nas bilo jos dva para koji su dosli po blastice i tri para koji su bili na treci dan punkcije.
Kao sto seka kaze nema pravila. Trebas odluciti sama,vjerovati u odluku i krenuti.Zelim ti da dobro odlucis i da ti krene sa srecom.
Seka:heart: za tvoje srceko, bas mi je drago......nadam se da cemo uskoro i mi to slusati......