Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj klikica prvotno napisa Vidi poruku
    Modesty4, sorry ako gnjavim, što podrazumijevaš pod kratkim protokolom? Manju dozu decapeptyla i gonala F ili...?
    Ja imam zakazan postupak za ožujak, u travnju zakazana punkcija, sad sam trenutno na kontracepciji. Inače, kod mene je sve 5, moj ginekolog kaže da sam mlada i zdrava. Kod supruga dijagnosticirana blaga asthenozospermia. Prije 2 godine pila sam klomifen i dobila 4 folikula, tako da je doktor odustao od štoperice. Ne znam kako će reagirati na decapepty i gonal, bojim se hiperstimulacije...
    Svaki savjet je dobrodošao, pa mi molim vas ukratko opišite što podrazumijevate pod kratkim protokolom, možda još i stignem nešto dogovoriti s prof. Vlaisavljevićem!
    Thanksić!
    Kratki protokol je onaj u kojem se sa supresijom (Decapeptyl) i stimulacijom (Gonal) krece u istom ciklusu. Obicno sa supresijom od 1. dc, a sa stimulacijom od 2. ili 3. dc.

Za razliku od toga dugi protokol podrazumijeva pocetak supresije jos u prethodnom ciklusu. Obicno oko 21. dana ciklusa koji prethodi onom u kojem se krece i sa stimulacijom.

U Mariboru se dodatno koristi jos i kontracepcija stoga je i pocetak supresije nesto drugaciji od ovoga sto sam prije navela, ali u biti je i to ono sto se podrazumijeva pod dugim protokolom.

Dugi protokol je vjerujem bolji izbor za one kod kojih postoji opasnost od hiperstimulacije, jer se sa duzom supresijom pretpostavljam bolje moze kontrolirati stimulacija...

U svakom slucaju, klikice, mislim da bi ovaj standardni Mariborski protokol za tebe mogao biti sasvim u redu i sigurna sam da ce doktor krenuti oprezno s dozom Gonala obzirom na tvoje mlade godine i prethodno iskustvo sa Klomifenom. Sretno u postupku!
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 23.02.2011. at 14:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •