btw, mene je na tu temu iznenadila Mani Gotovac u "Fališ mi" :oops:
Printable View
btw, mene je na tu temu iznenadila Mani Gotovac u "Fališ mi" :oops:
Meni je Livada divna knjiga, baš po mojoj mjeri, na sasvim drugačiji način od Atlasa.
Pročitala sam jedno 20% Solara i odustala, moj engleski nije dovoljno dobar za to, mučim se. Čekat ću dok ne naletim na nešto njegovo na hrvatskom. Sad čitam Nesboa u autobusu i The Blind Assassin od Margaret Atwood kad imam koncentracije, isto se sporo probijam, ali mi se jako sviđa.
pročitala često spominjanu sobu
preporučam
Liza Palmer, "Conversations with the Fat Girl" - ne znam sto mi je, citam samo nekakve chick-litove gdje svi jedu kolace i cokoladu u ogromnim kolicinama u zadnje vrijeme. Mozda mi moja (kvazi-) LCHF podsvijest nesto sapuce. Anci, spasavaj me! :mrgreen:
Knjiga mi se nije NIMALO svidjela, cak ni na onoj minimalnoj razini koliko vam se chick-lit roman moze svidjeti. Bezvezni likovi, fabula... hm, bolje da ne komentiram. Zaobidjite u sirokom luku. :mrgreen:
ja sam na jane austen, baš mi paše
pročitala mr. darcyja i emmu
sad čitam mansfield park
super mi je što je po svakoj knjizi snimljen barem jedan film ili serijal pa se počastim poslije :mrgreen:
Vezano za Ancin post, preporučam budalastu zabavu (vrlo zabavnu zabavu) Ponos i predrasude i zombiji.
Neopterećujuće i smiješno. Doduše, samo ako niste književni snob, čitala sam kritike koje su (po meni totalno promašeno) ozbiljno shvatile knjigu i zgražavale se nad masakriranjem klasika.
Ali ako volite parodije i imate duha, mora vam se svidjeti :)
Žohari, Jo Nesbo.
Ne bih preporučila. Meni malo prestrašna.
Aha :mrgreen:
:lol:
Mogao te komotno naziv odbiti :mrgreen:
kako sam na bolovanju, onda sam se bacila na posao :)
moram reci da sam procitala "sobu", dobra je , u nekim trenucima i mucna......procitala sam i jo nesboa "djavolju zvijezdu" i svidio mi se, pravi socni skandinavski krimic....zatim sam se bacila na ferica i "kalendar maja", opsezan, i dobro napisan roman, a sad sam pocela amosa oza i " rimovanje zivot ai smrti" i cini mi se jako zanmljivo....
eto :)
cure upravo sam pročitala Viewegh-ovu "Biosuprugu" i shvatila da ovih dana (mjeseci, godina)
jedino za što imam živaca je cinična, nepatetična, nepretenciozna knjiga koja će te, ako ne nasmijati,
a ono bar raspoložiti.
Imate li kakvu preporuku?
Prvo što mi pada na pamet je Baretićev Osmi povjerenik: http://www.ice.hr/davors/KZP_Baretic_Povjerenik.htm
Meni je fantastična, ali ne dijele svi moje mišljenje.
tnx, cure, vidjela sam najave pa mislim da bi to otprilike moglo biti to što tražim.
"cinična, neženska knjiga za plažu"
Meni je dobra i Tomićeva Ljubav, struja, voda&telefon: http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-1...-voda--telefon
Meni prvo padaju na pamet Tomić i Kishon.
Ovaj potonji me nikad ne iznevjeri, čitala sam bar dvadeset puta njegove Kod kuće je najgore, Raj u najam itd, svaki put me iznova nasmije :)
Svimbam :mrgreen: - bas sam u subotu frendici Talijanki preporucivala Kishona. :)
Jedina stvarno dobra Tomićeva knjiga meni je "Što je muškarac bez brkova".
Ostale su mu tak-tak. Nisu loše, ali nisu ni neka kvaliteta. Bolji su mi Tomićevi tekstovi u novinama, iako i oni budu raznoliki - od jako dobrih do totalno promašenih.
upravo krenula s Prijevremenim izborima od J.K.Rowling :mrgreen:
početak nije obećavajući, jel netko čitao?
Ne znam da li su prevedene na hrvatski, dvije knjige od iste autorice: Marina Lewycka, jedna se zove A short history of tractors in Ukrainian.
A druga se zove Two caravans.
Znam, naslovi su cudni, ali obje knjige su me nasmijale do suza. A traktori su svojevremeno pokupili i dosta nagrada.
Kratka povijest traktora na ukrajinskom, izdavač Profil, prije par godina se knjiga prodavala kao veliki hit.
Nije me uspjela fascinirati :mrgreen: zapravo, sjećam je se kao prilično lošeg uratka.
Koliko se sjećam, od iste autorice Profil je objavio još jednu knjigu, ali ne znam naslov. Mislim nešto kao "Berači jagoda". Nisam čitala.
tnx Elly, našla sam :)
(i oraspoložila se po pitanju čitanja)
Jenny Colgan, "Looking for Andrew McCarthy" - zabavna laganica, na nekim mjestima sam se naglas smijala.
Danas pocinjem citati Natasu Cvijanovic, "La dama e l'Aquila" (ne znam da li je prevedeno na hrvatski - "Dama i orao") - bila je na jako dugoj listi cekanja, pa se nadam da ce biti dobra. :)
C. Robbins - Jabuke su iz Kazahstana
zanimljivo, zgodno i pitko pisano, puno meni nepoznatih podataka (o opcenito malo poznatoj zemlji)
interesantno mi je bilo saznati da se knjigu ne moze kupiti, jer je izdanje financirano od strane Veleposlanstva Republike Kazahstan, u svrhu promocije.
sve je super dok pise o daljoj proslosti.
pred kraj (kad se bavi blizom prosloscu i sadasnjoscu) vec pomalo previse dolazi do izrazaja autorova "naklonost" predsjedniku, kao da sam Nazarbajev nabraja svoje zasluge za narod i drzavu, nije mi vjerodostojno ...
Jo Nesbo - Lovac na glave
dobar, ali ne odlican
od svih njegovih koje sam procitala (a procitala sam sve izaslo na hr, osim Snjegovica) - ova je na zadnjem mjestu na listi lajkanja
Daniel Silva - Prebjeg
nakon Moskovskih pravila, Prebjeg je opravdao (visoka) ocekivanja
dobar spijunski triler
J. Grisham - Suradnik
razocaravajuce
vjerojatno ce ispasti odlican film od ovoga (odvjetnicki, naravno)
pise na koricama da se sprema snimanje (izdanje iz 2011), Shia LaBeouf bi trebao glumiti glavnu rolu
Sue Townsend - Izgubljeni dnevnici Adriana Molea (1999.-2001.)
ocajno
totalno sam izgubila vjeru da ce mi A. Mole ikada vise biti zabavan :cry:
Tajni dnevnik i Nove jade obozavam, cak imam primjerke potpisane od autorice, kad je promovirala hr izdanja '86 ili '87 u ZG
procitala sam do pola i ostavila sa strane, mozda joj se vratim da dovrsim do kraja (MRZIM na pola procitati, ne sjecam se kad sam zadnji puta to napravila)
nakon trauma sa Izgubljenim dnevnicima, pocela sam citati
P.D. James - Privatna pacijentica
toooooo volim:-D
za ljubitelje detektiva Harryja Boscha, Lumen je izdao novog M. Connellyja
jeeeeeeee:-D:-D
http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-14132-preokret
He-he, i moj dojam je bio vrlo sličan :mrgreen:
Ali nije to zapravo ni čudno - autor je praktički bio predsjednikov gost, nije imao druge nego napisati knjigu koja će veličati njegovu političku biografiju. Meni osobno je šteta da se knjiga više ne bavi kazaškim narodom, njegovom prošlošću i samom zemljom, ali što se može. I ovako napisana knjiga ima svoje čari.
Vratila nakon procitanih 100-i-nesto stranica - ka-ta-stro-fa! Svakako zaobici u sirokom luku!
I nakon toga procitala Amy Silver, "Confessions of a Reluctant Recessionista" - sasvim OK za British chick-lit, podsjeca malo na Shopingoholicarku.
Elly, ti najbolje otvori temu Sto ne citati :mrgreen:
Komotno bih mogla :lol:
Doduse, ova zadnja procitana je nelosa, a veceras sam uzela Martina, "A Song of Ice and Fire" - prvi dio, "A Game of Thrones".
Trenutno se probijam kroz silne likove, pokusavajuci ih razlikovati i popamtiti imena i lokacije....i nisam jos spremna odustati. ;)
Moja The Handmaid Tale je konacno stigla i procitala sam je u jednom dahu. Obicno se razocaram kad tako nakon puno godina citam ponovo neku knjigu koju sam prvi puta citala kad sam bila tinejdzerka, ali ovaj puta nije bilo tako. Jos jednom hvala Belarosa da si me podsjetila na naslov!
Preveli su "Adrian Mole i nemoćne godine" :mrgreen:
i baš mislim da je to dobar naslov za hrv izdanje
a knjiga ko knjiga, nije me oduševila... tu sam negdje ko emily po tom pitanju :-/