Stranica 34 od 105 PrviPrvi ... 2432333435364484 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem drugaricu Angie
    Svimbi, evo ti jedan citat iz Cloud Atlasa: “A half-read book is a half-finished love affair.” dakle, ne preskakati

ja je sad završavam na engleskom i definitivno ću je pročitati i na hrvatskom

meni je to jedna od onih knjiga koje se čitaju barem jednom u 5-6 godina

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vi koje ste citale ili citate cloud Atlas, da li ste pogledale film? Ako da, kako ih usporedjujete?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam pogledala film, a zapravo me jako zanima kako su režiseri uopće uspjeli povezati sve dijelove. Moram priznati da nisam oduševljena izborom glavnog glumca, možda zato još i nisam otišla u kino.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam pročitala tonu reviewa knjige i filma, ne mogu reći da su ujednačene.
    Ali me jako zanima, tako da ću svakako pogledati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da je nemoguće snimiti film prema ovoj knjizi, a da ne traje barem 6 sati
    vidjela sam film. da nisam knjigu čitala prije, film bi mi vjerojatno bio dobar. ovako, moram priznat da mi se ne sviđa. mislim da su sve previše pojednostavnili, da ne kažem banalizirali.
    previše holivudski za moj pojam, naročito kraj.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pročitala Flannery O'Connor, Teško je naći dobra čovjeka. na početku sam se pomalo dosađivala, ali kako sam isla kraju sve mi se više počela sviđati. riječ je, inače, o zbirci pripovjedaka s pretežito sumornim temama.
    čitala sam zbirku prilično sporo, jer sam paralelno uzela još nekoliko kraćih romana, radi ponovnog čitanja. osim toga djeci čitam prvog Pottera.

film Atlas oblaka je samo blijedi pokušaj da se na veliko platno prenese ideja te knjige.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoć sam pročitala pisma i počela prvi slučaj Luise Rey, da, sad mi sviđa.
    I ja sam nabavila Cloud Atlas - zasad mi se svidja!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Amy Tan: Spasiti ribu od utapanja

Ugodno sam se iznenadila kad sam to našla u knjižnici, jer su mi se svojevremeno jako dopale njene knjige "Klub sretnih žena" po kojoj je snimljen i odličan film i "Žena boga kuhinje".

Ovu sam tek počela čitati i do 50. stranice me nije razočarala.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

počela sam Ljubavni život Zeruye Shalev
    već mi se sviđa

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nedavno sam pročitala najnoviju knjižicu Ede Popovića "U Velebitu". Kažem "knjižicu" jer se brzo čita, ne zbog potcjenjivanja

Tematski, nastavlja se na njegovo ranije djelo "Priručnik za hodače", ali je puno bolja. "Priručnik" mi je bio bezveze knjiga - osim dijelova posvećenih Velebitu. Ovdje je cijelu knjigu napisao o Velebitu, povezao s bilješkama Miroslava Hirtza iz 20-tih godina prošlog stoljeća, uz dosta fotografija - starih i novih, sve skupa je puno zanimljivije i ostavlja bolji dojam.
    Doduše, još uvijek ima filozofskih natruha koje mi se čine banalnima i nepotrebnima, ali u podnošljivoj količini.
    U svakom slučaju - tko voli Velebit, svidjet će mu se

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno sam pročitala najnoviju knjižicu Ede Popovića "U Velebitu". Kažem "knjižicu" jer se brzo čita, ne zbog potcjenjivanja

Tematski, nastavlja se na njegovo ranije djelo "Priručnik za hodače", ali je puno bolja. "Priručnik" mi je bio bezveze knjiga - osim dijelova posvećenih Velebitu. Ovdje je cijelu knjigu napisao o Velebitu, povezao s bilješkama Miroslava Hirtza iz 20-tih godina prošlog stoljeća, uz dosta fotografija - starih i novih, sve skupa je puno zanimljivije i ostavlja bolji dojam.
    Doduše, još uvijek ima filozofskih natruha koje mi se čine banalnima i nepotrebnima, ali u podnošljivoj količini.
    U svakom slučaju - tko voli Velebit, svidjet će mu se
    onda je to nešto za MM-a

hvala na preporuci!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja i dalje citam Jane Austen. Sad sam na Emmi.

Sto se tice Cloud Atlasa, pogledala sam film i odusevio me. Bas mi je drago da sam prvo gledala film, jer, da sam prvo citala knjigu, sigurno bih komentirala kao vi.
    Ovako ce mi sigurno biti super i knjiga i film tako da sam na dobitku.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i dalje citam Jane Austen. Sad sam na Emmi.

Sto se tice Cloud Atlasa, pogledala sam film i odusevio me. Bas mi je drago da sam prvo gledala film, jer, da sam prvo citala knjigu, sigurno bih komentirala kao vi.
    Ovako ce mi sigurno biti super i knjiga i film tako da sam na dobitku.
    Ajme sad moram jos jednu knjigu kupiti!
    Meni se isto film svidio, a obicno imam iskustvo ako mi je film dobar onda kad krenem citati knjigu vidim da je u njoj samo dobra fabula koju su uspjesno iskoristili za film. Bas mi je drago da je u ovom slucaju i knjiga dobra.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam film, probala sam ga 2x gledati, nakon 5 min sam spavala
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 18.04.2013. at 23:22

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam film, probala sam ga 2x gledati, nakon 5 min sam spavala
    X (vrijedi za film i za knjige - probala sam prije 30 godina, nije išlo, pa prije 15 godina - isto nije išlo.... To čovjeku mora odgovarati, inače nema nikakve svrhe trošiti dragocjeno vrijeme na to.)

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nisam čitala Colud Atlas, ali ste me toliko zaintrigirale da ću je narednu odmah čitati. Pošto je kod nas sajam knjige, a sutra vjerovatno idem u "obilazak" (čitaj: maničnu kupovinu) i kupujem, a ako ne nađem, onda ću je skinuti sa net-a.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

J.K. Rowling, "The Casual Vacancy" - prije nego sto sam ju zapravo procitala, procitala sam nekoliko losih kritika, cak je i prodavac u mojoj omiljenoj knjizari rekao da "nije tko zna sto" i odgovorio me od kupnje.
    Nakon sto sam ju procitala - mislim da znam zbog cega se nekima knjiga nije svidjela, no meni osobno je knjiga dobra. Dapace, dosta dobra.
    Mislim da je 'problem' onih kojima se nije svidjela u tome sto su od Rowlingove, nakon HP serijala, ocekivali vise, no da istovremeno bude slicno Harryju.

No, ovdje je tok radnje spor, paralelne radnje su mracne i depresivne (zivot u maloj zajednici, zapravo koegzistencija dviju malih zajednica, u kojima ima svega, od bezrazlocne pompoznosti male sredine, sitne politike, ljudskih zavisti, odrastanja uz psiho-fizicko maltretiranje i posljedice toga, droga, itd. - da sad ne spoilam).

Ono sto mi se svidjelo je mogucnost citanja ove knjige bez "pritiska" saznanja tome da ju je napisala upravo ona. Nema pritiska autora, da se tako izrazim, jer knjiga nije pristrana dok istrazuje razne sfere svakodnevnog zivota, i zaista zalazi duboko. Povremeno (rijetko, zapravo) je to jednostavno crna komedija na britanski nacin, na drugim (cescim) mjestima je uznemirujuca. Moj dojam: tuzna.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

M. Satrapi, Perzepolis. odličan strip o odrastanju, ratu, miru, identitetu i obitelji. riječ je o autobiografskom zapisu, punom iskričavog humora, ali i tuge. crtež je savršen, iako vrlo jednostavan.
    ja sam toliko oduševljena da bi ga uvrstila u obaveznu lektiru.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    M. Satrapi, Perzepolis. odličan strip o odrastanju, ratu, miru, identitetu i obitelji. riječ je o autobiografskom zapisu, punom iskričavog humora, ali i tuge. crtež je savršen, iako vrlo jednostavan.
    ja sam toliko oduševljena da bi ga uvrstila u obaveznu lektiru.
    jesi pogledala crtic? predivan je.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sasa, nisam, ali stavljam na popis za gledanje!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh dugo me nije bilo na topicu, idem vidjeti sto preporucate vrijednoga za procitati

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se počastila jednim dobrim starinskim krimićem: "Hercule Poirot's Christmas" od Agathe Christie. Slučajno našla u knjižnici i odmah zgrabila.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Carole Matthews: "You Drive Me Crazy" - britanski chick-lit, za kisno popodne (ni manje, ali ni vise).

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se počastila jednim dobrim starinskim krimićem: "Hercule Poirot's Christmas" od Agathe Christie. Slučajno našla u knjižnici i odmah zgrabila.
    ja se u pravilnim vremenskim razdobljima počastim kompletnim opusom Poirot & Marple, ne bih normalno živjela bez toga.

Inače se nakon početne skepse i ja pretvaram u Mičelicu, kao Angie, čitam Livadu crnog Labuda i super mi je.
    Paralelno bacim oko i na Princa magle, Zafon.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Uhvatila sam Atlas oblaka u knjižnici! Veselim se, kad puno ljudi hvali knjigu, ja odmah imam pozitivnu predrasudu.
    Skužila sam da je i moja draga Duras još jednom prevedena pa sam posudila i Muškarac koji sjedi u hodniku / Bolest smrti. S obzirom što piše u opisu knjige, možda se uskoro javim na ovoj temi

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom što piše u opisu knjige, možda se uskoro javim na ovoj temi

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Šta se samo smiješ, lajkaj!
    (Šalim se.)

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

(Šalim se.)
    Navukla me Nena, ne'š i ti :nakratko_posrnula:

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I što je više u tom Atlasu? Tek sam unijela u kuću Istočno od raja (kažem "unijela", jer je mašala ), sad se ne smogu skoncentrirati na nju, jer bi' i ja taj Atlas…da vas Atlas...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

(Šalim se.)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

btw, mene je na tu temu iznenadila Mani Gotovac u "Fališ mi"

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inače se nakon početne skepse i ja pretvaram u Mičelicu, kao Angie, čitam Livadu crnog Labuda i super mi je.
    Meni je Livada divna knjiga, baš po mojoj mjeri, na sasvim drugačiji način od Atlasa.

Pročitala sam jedno 20% Solara i odustala, moj engleski nije dovoljno dobar za to, mučim se. Čekat ću dok ne naletim na nešto njegovo na hrvatskom. Sad čitam Nesboa u autobusu i The Blind Assassin od Margaret Atwood kad imam koncentracije, isto se sporo probijam, ali mi se jako sviđa.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala često spominjanu sobu
    preporučam

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liza Palmer, "Conversations with the Fat Girl" - ne znam sto mi je, citam samo nekakve chick-litove gdje svi jedu kolace i cokoladu u ogromnim kolicinama u zadnje vrijeme. Mozda mi moja (kvazi-) LCHF podsvijest nesto sapuce. Anci, spasavaj me!

Knjiga mi se nije NIMALO svidjela, cak ni na onoj minimalnoj razini koliko vam se chick-lit roman moze svidjeti. Bezvezni likovi, fabula... hm, bolje da ne komentiram. Zaobidjite u sirokom luku.
    Posljednje uređivanje od Elly : 24.04.2013. at 17:48 Razlog: tipfeleri

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam na jane austen, baš mi paše
    pročitala mr. darcyja i emmu
    sad čitam mansfield park

super mi je što je po svakoj knjizi snimljen barem jedan film ili serijal pa se počastim poslije

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vezano za Ancin post, preporučam budalastu zabavu (vrlo zabavnu zabavu) Ponos i predrasude i zombiji.
    Neopterećujuće i smiješno. Doduše, samo ako niste književni snob, čitala sam kritike koje su (po meni totalno promašeno) ozbiljno shvatile knjigu i zgražavale se nad masakriranjem klasika.
    Ali ako volite parodije i imate duha, mora vam se svidjeti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Žohari, Jo Nesbo.
    Ne bih preporučila. Meni malo prestrašna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vezano za Ancin post, preporučam budalastu zabavu (vrlo zabavnu zabavu) Ponos i predrasude i zombiji.
    Neopterećujuće i smiješno. Doduše, samo ako niste književni snob, čitala sam kritike koje su (po meni totalno promašeno) ozbiljno shvatile knjigu i zgražavale se nad masakriranjem klasika.
    Znači, književne kritike pišu književni snobovi?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aha

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Liza Palmer, "Conversations with the Fat Girl" - ne znam sto mi je, citam samo nekakve chick-litove gdje svi jedu kolace i cokoladu u ogromnim kolicinama u zadnje vrijeme. Mozda mi moja (kvazi-) LCHF podsvijest nesto sapuce. Anci, spasavaj me!
    Jos jedna bezvezna (ne znam sto mi je! ): Jenny Colgan, "Meet me at the Cupcake Cafè". Preskociti!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mogao te komotno naziv odbiti

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako sam na bolovanju, onda sam se bacila na posao
    moram reci da sam procitala "sobu", dobra je , u nekim trenucima i mucna......procitala sam i jo nesboa "djavolju zvijezdu" i svidio mi se, pravi socni skandinavski krimic....zatim sam se bacila na ferica i "kalendar maja", opsezan, i dobro napisan roman, a sad sam pocela amosa oza i " rimovanje zivot ai smrti" i cini mi se jako zanmljivo....
    eto

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku

Mogao te komotno naziv odbiti
    Ali cupcake je bio taaaako lijep na naslovnici . I da, jutros sam se vagala, nisam u plusu .

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cure upravo sam pročitala Viewegh-ovu "Biosuprugu" i shvatila da ovih dana (mjeseci, godina)
    jedino za što imam živaca je cinična, nepatetična, nepretenciozna knjiga koja će te, ako ne nasmijati,
    a ono bar raspoložiti.
    Imate li kakvu preporuku?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Prvo što mi pada na pamet je Baretićev Osmi povjerenik: http://www.ice.hr/davors/KZP_Baretic_Povjerenik.htm

Meni je fantastična, ali ne dijele svi moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo što mi pada na pamet je Baretićev Osmi povjerenik: http://www.ice.hr/davors/KZP_Baretic_Povjerenik.htm

Meni je fantastična, ali ne dijele svi moje mišljenje.
    Pridružujem se preporuci za Osmog povjerenika (nakon 2 čitanja posuđene knjige, nedavno sam i kupila vlastiti primjerak).
    I dodajem još preporuke za romane Davida Truebe (Otvoreno cijelu noć, Četiri prijatelja).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tnx, cure, vidjela sam najave pa mislim da bi to otprilike moglo biti to što tražim.
    "cinična, neženska knjiga za plažu"

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni je dobra i Tomićeva Ljubav, struja, voda&telefon: http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-1...-voda--telefon
    Posljednje uređivanje od Optimist : 06.05.2013. at 11:38

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni prvo padaju na pamet Tomić i Kishon.
    Ovaj potonji me nikad ne iznevjeri, čitala sam bar dvadeset puta njegove Kod kuće je najgore, Raj u najam itd, svaki put me iznova nasmije

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svimbam - bas sam u subotu frendici Talijanki preporucivala Kishona.
    Posljednje uređivanje od Elly : 06.05.2013. at 12:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •