Stranica 35 od 105 PrviPrvi ... 2533343536374585 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jedina stvarno dobra Tomićeva knjiga meni je "Što je muškarac bez brkova".
    Ostale su mu tak-tak. Nisu loše, ali nisu ni neka kvaliteta. Bolji su mi Tomićevi tekstovi u novinama, iako i oni budu raznoliki - od jako dobrih do totalno promašenih.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo što mi pada na pamet je Baretićev Osmi povjerenik: http://www.ice.hr/davors/KZP_Baretic_Povjerenik.htm

Meni je fantastična, ali ne dijele svi moje mišljenje.
    Da, fora je!
    Preporučam i Jeebo sad hiljadu dinara od Dežulovića, ta je još bolja!
    Sorry, ako ponavljam nekoga, nisam čitala prošle postove.
    Posljednje uređivanje od Zuska : 06.05.2013. at 12:38

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Jedina stvarno dobra Tomićeva knjiga meni je "Što je muškarac bez brkova".
    Ostale su mu tak-tak. Nisu loše, ali nisu ni neka kvaliteta. Bolji su mi Tomićevi tekstovi u novinama, iako i oni budu raznoliki - od jako dobrih do totalno promašenih.
    Pa, zapravo sam i ja na umu imala njegove kolumne, posebno meni najdražu Kad bih bio muha na zidu (ili tako nešto), o zamišljenoj situaciji u središnjici HDZ-a kad je Sanader objavio ostavku.
    Volim sve njegove kolumne toga tipa.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

upravo krenula s Prijevremenim izborima od J.K.Rowling

početak nije obećavajući, jel netko čitao?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam da li su prevedene na hrvatski, dvije knjige od iste autorice: Marina Lewycka, jedna se zove A short history of tractors in Ukrainian.
    A druga se zove Two caravans.
    Znam, naslovi su cudni, ali obje knjige su me nasmijale do suza. A traktori su svojevremeno pokupili i dosta nagrada.

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    cure upravo sam pročitala Viewegh-ovu "Biosuprugu" i shvatila da ovih dana (mjeseci, godina)
    jedino za što imam živaca je cinična, nepatetična, nepretenciozna knjiga koja će te, ako ne nasmijati,
    a ono bar raspoložiti.
    Imate li kakvu preporuku?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li su prevedene na hrvatski, dvije knjige od iste autorice: Marina Lewycka, jedna se zove A short history of tractors in Ukrainian.
    A druga se zove Two caravans.
    Kratka povijest traktora na ukrajinskom, izdavač Profil, prije par godina se knjiga prodavala kao veliki hit.
    Nije me uspjela fascinirati zapravo, sjećam je se kao prilično lošeg uratka.
    Koliko se sjećam, od iste autorice Profil je objavio još jednu knjigu, ali ne znam naslov. Mislim nešto kao "Berači jagoda". Nisam čitala.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    upravo krenula s Prijevremenim izborima od J.K.Rowling

početak nije obećavajući, jel netko čitao?
    Jesam ja - negdje gore ili na prethodnoj stranici imas my two cents.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Two caravans su ocito nazvali Beraci Jagoda, jer u knjizi se radnja i zapocinje na farmi jagoda u Engleskoj.
    Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kratka povijest traktora na ukrajinskom, izdavač Profil, prije par godina se knjiga prodavala kao veliki hit.
    Nije me uspjela fascinirati zapravo, sjećam je se kao prilično lošeg uratka.
    Koliko se sjećam, od iste autorice Profil je objavio još jednu knjigu, ali ne znam naslov. Mislim nešto kao "Berači jagoda". Nisam čitala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tnx Elly, našla sam
    (i oraspoložila se po pitanju čitanja)

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, zapravo sam i ja na umu imala njegove kolumne, posebno meni najdražu Kad bih bio muha na zidu (ili tako nešto), o zamišljenoj situaciji u središnjici HDZ-a kad je Sanader objavio ostavku.
    Volim sve njegove kolumne toga tipa.
    Građanin pokorni objedinjuje njegove kolumne, ako me sjećanje dobro služi?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jenny Colgan, "Looking for Andrew McCarthy" - zabavna laganica, na nekim mjestima sam se naglas smijala.

Danas pocinjem citati Natasu Cvijanovic, "La dama e l'Aquila" (ne znam da li je prevedeno na hrvatski - "Dama i orao") - bila je na jako dugoj listi cekanja, pa se nadam da ce biti dobra.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

C. Robbins - Jabuke su iz Kazahstana
    zanimljivo, zgodno i pitko pisano, puno meni nepoznatih podataka (o opcenito malo poznatoj zemlji)
    interesantno mi je bilo saznati da se knjigu ne moze kupiti, jer je izdanje financirano od strane Veleposlanstva Republike Kazahstan, u svrhu promocije.
    sve je super dok pise o daljoj proslosti.
    pred kraj (kad se bavi blizom prosloscu i sadasnjoscu) vec pomalo previse dolazi do izrazaja autorova "naklonost" predsjedniku, kao da sam Nazarbajev nabraja svoje zasluge za narod i drzavu, nije mi vjerodostojno ...

Jo Nesbo - Lovac na glave
    dobar, ali ne odlican
    od svih njegovih koje sam procitala (a procitala sam sve izaslo na hr, osim Snjegovica) - ova je na zadnjem mjestu na listi lajkanja

Daniel Silva - Prebjeg
    nakon Moskovskih pravila, Prebjeg je opravdao (visoka) ocekivanja
    dobar spijunski triler

J. Grisham - Suradnik
    razocaravajuce
    vjerojatno ce ispasti odlican film od ovoga (odvjetnicki, naravno)
    pise na koricama da se sprema snimanje (izdanje iz 2011), Shia LaBeouf bi trebao glumiti glavnu rolu

Sue Townsend - Izgubljeni dnevnici Adriana Molea (1999.-2001.)
    ocajno
    totalno sam izgubila vjeru da ce mi A. Mole ikada vise biti zabavan
    Tajni dnevnik i Nove jade obozavam, cak imam primjerke potpisane od autorice, kad je promovirala hr izdanja '86 ili '87 u ZG
    procitala sam do pola i ostavila sa strane, mozda joj se vratim da dovrsim do kraja (MRZIM na pola procitati, ne sjecam se kad sam zadnji puta to napravila)

nakon trauma sa Izgubljenim dnevnicima, pocela sam citati
    P.D. James - Privatna pacijentica
    toooooo volim

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za ljubitelje detektiva Harryja Boscha, Lumen je izdao novog M. Connellyja
    jeeeeeeee
    http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-14132-preokret

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    C. Robbins - Jabuke su iz Kazahstana
    zanimljivo, zgodno i pitko pisano, puno meni nepoznatih podataka (o opcenito malo poznatoj zemlji)
    interesantno mi je bilo saznati da se knjigu ne moze kupiti, jer je izdanje financirano od strane Veleposlanstva Republike Kazahstan, u svrhu promocije.
    sve je super dok pise o daljoj proslosti.
    pred kraj (kad se bavi blizom prosloscu i sadasnjoscu) vec pomalo previse dolazi do izrazaja autorova "naklonost" predsjedniku, kao da sam Nazarbajev nabraja svoje zasluge za narod i drzavu, nije mi vjerodostojno ...
    He-he, i moj dojam je bio vrlo sličan
    Ali nije to zapravo ni čudno - autor je praktički bio predsjednikov gost, nije imao druge nego napisati knjigu koja će veličati njegovu političku biografiju. Meni osobno je šteta da se knjiga više ne bavi kazaškim narodom, njegovom prošlošću i samom zemljom, ali što se može. I ovako napisana knjiga ima svoje čari.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Danas pocinjem citati Natasu Cvijanovic, "La dama e l'Aquila" (ne znam da li je prevedeno na hrvatski - "Dama i orao") - bila je na jako dugoj listi cekanja, pa se nadam da ce biti dobra.
    Vratila nakon procitanih 100-i-nesto stranica - ka-ta-stro-fa! Svakako zaobici u sirokom luku!

I nakon toga procitala Amy Silver, "Confessions of a Reluctant Recessionista" - sasvim OK za British chick-lit, podsjeca malo na Shopingoholicarku.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Elly, ti najbolje otvori temu Sto ne citati

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Komotno bih mogla

Doduse, ova zadnja procitana je nelosa, a veceras sam uzela Martina, "A Song of Ice and Fire" - prvi dio, "A Game of Thrones".
    Trenutno se probijam kroz silne likove, pokusavajuci ih razlikovati i popamtiti imena i lokacije....i nisam jos spremna odustati.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Je li ovo drugo Sluškinjina priča?
    Moja The Handmaid Tale je konacno stigla i procitala sam je u jednom dahu. Obicno se razocaram kad tako nakon puno godina citam ponovo neku knjigu koju sam prvi puta citala kad sam bila tinejdzerka, ali ovaj puta nije bilo tako. Jos jednom hvala Belarosa da si me podsjetila na naslov!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    C

Sue Townsend - Izgubljeni dnevnici Adriana Molea (1999.-2001.)
    ocajno
    totalno sam izgubila vjeru da ce mi A. Mole ikada vise biti zabavan
    Tajni dnevnik i Nove jade obozavam, cak imam primjerke potpisane od autorice, kad je promovirala hr izdanja '86 ili '87 u ZG
    procitala sam do pola i ostavila sa strane, mozda joj se vratim da dovrsim do kraja (MRZIM na pola procitati, ne sjecam se kad sam zadnji puta to napravila)
    A jesi procitala Adrian Mole Prostrate Years?
    Ne znam kako su kod nas preveli.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Preveli su "Adrian Mole i nemoćne godine"
    i baš mislim da je to dobar naslov za hrv izdanje

a knjiga ko knjiga, nije me oduševila... tu sam negdje ko emily po tom pitanju

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala sam Atlas oblaka.
    Ni meni prve stranice nisu bile nešto, i već sam se pitala koliko je moguće da će me do kraja knjiga osvojiti. A jest. Što sam dalje čitala, bila mi je sve bolja - meni su futuristički dijelovi najintrigantniji. Prepala sam se da će biti kao u Ako jedne zimske noći neki putnik - da će fragmenti ostati nedovršeni, ali nasreću, to je Mitchell uredio po mom guštu.
    Ovaj prikaz mi je dobar, iznosi i neke autore koji su i meni padali na pamet kao neki mogući uzor dok sam čitala.
    Nisam je mogla ispustiti iz ruku, i sad jedva čekam viditi film.

I onda sam uzela Livadu Crnog Labuda. Sviđa mi se, iako sam na početku. Da mogu, i nju ne bih stala čitati.
    Odmah sam u ulozi pripovjedača krenula zamišljati svoje sinove (valjda zato kad se nisam mogla sama staviti u te cipele).
    Jesi li i ti tako, Angie?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, imam i Atlas i Labuda, ne znam koju bih prije.

Jesu priče u Atlasu povezane, moram li po redu?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prvo Atlas (jer sam ja tako )
    Priče su povezane i moraš po redu :pec_po_prstima:

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A baš sam mislila da mogu Fala

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ma možeš šta hoćeš, naravno, ti si šef te knjige kad je uzmeš u ruke.

Ali šteta bi ti bila izmiješati, ima smisla cijeli koncept.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ni meni prve stranice nisu bile nešto, i već sam se pitala koliko je moguće da će me do kraja knjiga osvojiti. A jest. Što sam dalje čitala, bila mi je sve bolja - meni su futuristički dijelovi najintrigantniji. Prepala sam se da će biti kao u Ako jedne zimske noći neki putnik - da će fragmenti ostati nedovršeni, ali nasreću, to je Mitchell uredio po mom guštu.
    Ovaj prikaz mi je dobar, iznosi i neke autore koji su i meni padali na pamet kao neki mogući uzor dok sam čitala.

I onda sam uzela Livadu Crnog Labuda. Sviđa mi se, iako sam na početku. Da mogu, i nju ne bih stala čitati.
    Odmah sam u ulozi pripovjedača krenula zamišljati svoje sinove (valjda zato kad se nisam mogla sama staviti u te cipele).
    Livada Crnog Labuda je cijela puno plošnija i jednostavnija, nju sam čitala prije Atlasa. Naravno da sam zamišljala i sinove, ali sasvim konkretno i neke meni poznate osobe koje imaju problema s artikulacijom, totalno mi je osvijestilo njihov svijet. Super mi je taj romančić, ali u usporedbi s Atlasom ovaj drugi debelo odnosi prevagu...
    Možda zato što podsvijesno vjerujem da svijet ide u totalno krivom smjeru i da će ga na kraju (i to ne tako daleko u budućnosti) uništiti ljudska pohlepa. A upravo o tome ima riječi u Atlasu oblaka....

i ni slučajno ne preskakati ni priče ni brkati redoslijed u Atlasu oblaka

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Naravno da neću preskakati ako su povezane

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma dajte, naravno da se može preskakati, meni niš ne fali

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Aaaaaaaa, dogovorite se

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja započela Davida Lodgea, Razmjena.
    Zasad mi se ne sviđa, ali, baš me je Mitchell naučio da se treba dati šansu.

A propos Adriana Molea, već u trećoj knjizi počela se je ponavljati, tako da mi je tamo najbolji bio njezin osobni dnevnik, priče s Mallorce i iz Rusije. I Margaret Thatcher

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Elly nemoj odustati od Martina. mieni osobno najdrazi lik je Arya, pa mi se i kci zove Aria, bz mi je bilo dati joj s y ime a prezime nam ima ć u sebi.
    Knjige su debele, ali dinamicne. doduse ja zadnju nisam jos procitala jer mi nekao putopisni dio ne ide.

ja sam proctala Jurassic park i moram priznati da me knjiga odusevila, pogotovo promatranje jednog matematicara na kaos koji je napravljen od strane molekularaca. a i promisljanje o modernoj znanosti koja gleda previse samo jedan segment ali ne i okolinu, njen utjecaj na okolinu i utjecaj okoline na nju. film ni nije bio tako interesantan.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Jurana, mislim da će te film razočarati
    previše su pojednostavili
    a knjiga je tako fenomenalno slojevita

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mada sad kad razmislim, ne znam da li bi imala zivaca procitati martina sad. mozda sam se zasitila fantasya ili pak sam izgubila zivce s klincima.
    mozda zato i cekam s citanjem dancing with dragons, a knjiga mi je sletila na kindle cim je pustena u prodaju. a mozda zato jer to nije zadnji dio.

bas djelujem ohrabrujuce

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spajalice, hvala ti!
    Citam ga, citam - procitala dosad nekih tristotinjak stranica, i svidja mi se. Malo mi je tesko popamtiti likove /lokacije /tko protiv koga , svladala sam Starkove tko-je-tko, sad moram one druge Turg... nesto .

Arya je i meni super. I Nymeria isto tako. I Jon Snow mi je prirastao srcu, zasad.

Ovdje me malo nervira jer su knjige u talijanskom izdanju isle drukcije nego knjige u engleskom izdanju, tj. u Italiji su, umjesto originalnih 5, izdali 12 knjiga. Tako da zapravo, kad procitam prvu, nisam sigurna dokud sam (u origigiju) dosla. Zasad imam te prve dvije. Nije mi problem debljina, nego ono na pocetku tko-sto-zasto. Tu me podsjeca na Tolkiena, ali i njega volim, pa ce valjda sve biti OK.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

procitala njezin strasni sklad i osumnjicenik.
    Preporucam

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Jurana, mislim da će te film razočarati
    previše su pojednostavili
    a knjiga je tako fenomenalno slojevita
    Razočarat će me sigurno, uvijek se to dogodi nakon pročitane knjige.
    Ali meni se svejedno gleda.

Pomoći će mi to što sam neke likove već zamišljala kao Halle Berry jer sam vidjela plakat filma
    A ona baš i ima uvjete za Meronym (nadam se da sam dobro napisala) - ima 45, a izgleda kao da joj je 25.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    U jednoj je zavladala vladavina zena i muskarci su istrebljeni ili poslani na fizicki rad a samo jedan mali dio je odredjen da budu davatelji sperme. Prati se jedan iz te vrste i njegova bivsa zena koja je visoko pozicionirana i nikako si ne smije dovoliti da pokaze da voli jednog muskarca. I da ustvari voli voditi ljubav s njim.
    Slučajno sam nabasala na ovo: http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-1...-grada-udovica
    Je li to ta knjiga?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vjeverica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Slučajno sam nabasala na ovo: http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-1...-grada-udovica
    Je li to ta knjiga?
    Hvala ti, iako mislim da to nije ta, ali slicna je tematika. Narucit cu si je na Amazonu, za svaki slucaj.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala sam Livadu Crnog Labuda. Divna mi je bila. Treba je u lektiru za 8. razred.

Ali recite mi, mislite li da su klinci u našim školama tako okrutni? Znam da nisu cvijeće, da ima ruganja, ali baš ovoliko? Angie, Svimbalo, svi koji ste čitali?
    Jer, naši su sinovi kao stvoreni materijal za ruganje, sudeći prema ovoj knjizi - od obrazovanih roditelja, zainteresirani za čitanje (valjda će biti, gledajući nas nad knjigom), dobri učenici (valjda će i to biti)...
    Nije mi svejedno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj sad završava prvi razred, i vidim da među klincima već ima ruganja. Jednom se i on pridružio jednom prijatelju i smijao se kad se prijatelj rugao trećem. Na sreću, bila sam s njima na biciklu, dobru sam im lekciju očitala, mislim da mom to više neće pasti na pamet.
    Ne vjerujem ni da će on biti predmet ruganja, mislim da ima lijepo izgrađenu samosvijest i baveći se gimnastikom stekao je i to neko fizičko samopouzdanje, ali da, odgovor na pitanje jesu li djeca okrutna - mislim da jesu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se s Angie.
    Uopće nemam iluzija ni o čemu...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bernhard Schlink "Vikend"
    zanimljiva tema - njemački ljevičarski terorist pomilovan i izlazi iz zatvora, provodi vikend s grupom starih prijatelja i sestrom, i zapravo ni sam ne zna kako dalje nastaviti život.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naletjela sam u knižnici an Četiri prijattelja. Za sada mi se više sviđa od Otvoreno cijelu noć.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kako smo razliciti

Ja dovrsila Mansfield Park. Nisam nesto bila zagrijana na samom pocetku. Na kraju se razvila neka radnja, no, iskreno, nije mi nesto sjeo glavni lik pa caljda zato ni cijeli roman. Ne znam, nisam uzivala kao, primjerice, u Mr. Darcyju

Sad mi je u ruke dosla jedna preporuka, Zaposjedanje. Sasvim sam je slucajno nasla i odmah uzela. Zasad mi se sviđa.
    Posljednje uređivanje od Anci : 20.05.2013. at 22:15

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anci, Zaposjedanje je prekrasna knjiga
    meni jedna od najdražih

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Anci, Zaposjedanje je prekrasna knjiga
    meni jedna od najdražih
    i meni, sigurno ću je nakon nekoliko godina opet pročitati

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s Angie.
    Uopće nemam iluzija ni o čemu...
    Kvragu, onaj moj je već počeo pjesme pisati
    Zasad je zbog toga još faca, al za koju godinu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam neko vrijeme bila osuđena na bolesnički krevet, pa sam pročitala:

Jacqueline Carey - Kushielova strijela (zgodno nezahtjevno štivo za opuštanje - uživala sam iako to nije literatura koju bih sama odabrala, sin mi je dovlačio iz knjižnice knjige koje su bile dovoljno debele da ih ne pročitam za 2 sata, a ova ima 755 strana): http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=118096 Knjiga je dušu dala za romantičare i one koji vole renesansu i maštu.

Antonia Fraser: Marija Antoaneta (biografija - http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8747) - ova knjiga bacila mi je potpuno drugačije svjetlo na povijesne događaje iz tog doba. Zanimljivo.

Cassandra Clare: Grad od pepela (Instrumentarij smrtnika - 2.dio) http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=22&id=142055 - zgodna stvar za teenagere s bujnom maštom. Ugodno me iznenadio stil iako ja ne volim vampire i sličnu prozu, ali ovo mi je bilo nekak glatko čitljivo i sasvim fino mi je leglo, bez opterećenja.

Larry Niven: Ringworld https://en.wikipedia.org/wiki/Ringworld (Volim SF, ali ovo je bilo vrlo zahtjevno čak i za moj ukus - morala sam se prisjetiti fizike i matematike, a bujna mašta pisca jednostavno nije imala granica... Muška literatura. Previše akcije, prerazgranato i s premalo konkretnog seksa za moj ukus ).

Trenutno imam doma Ime vjetra (Patrick ROthfuss) ali to mi se isto čini literaturom za puno mlađu populaciju nego što sam ja. Moram pročitati, pa ćemo vidjeti.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tako sam i ja (ne zbog bolesničkog kreveta već zato što je kćer bila u knjižnici) pročitala Percy i Olimpijci. Jako mi se svidjelo, odlična literatura za klince kad trebaju svladavati grčke bogove.
    Sad sam uzela Zafronovu Marinu. Vidi se da mu je među prvim radovima (što ne znači da je loše, ali nije onako dotjerano kao Sjena vjetra i ostale).

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pročitala "Atlas oblaka". Možda sam previše očekivala, ne znam, ali ne mogu reći da sam oduševljena knjigom, ni da mi je promijenila pogleda na svijet. Isto tako ne mogu ni reći da mi se nije dopala - jeste, ali na momente sam bila na ivici odustajanja/preskakanja, pogotovo u Zacharyjevoj priči (zbog jezika).
    U svakom slučaju bih je preporučila dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •