-

Originally Posted by
Optimist
Mende Nazer.
hvala optimist, mislila sam da je to mozda jedna od dvije knjige za kojeu vec godinama pokusavam otkriti kako se zovu.
Obje sam citala nekako u isto vrijeme. Obje su futuristicke price. pogotovo su se meni cinile tada. Prije vise od 20 god.
U jednoj je zavladala vladavina zena i muskarci su istrebljeni ili poslani na fizicki rad a samo jedan mali dio je odredjen da budu davatelji sperme. Prati se jedan iz te vrste i njegova bivsa zena koja je visoko pozicionirana i nikako si ne smije dovoliti da pokaze da voli jednog muskarca. I da ustvari voli voditi ljubav s njim.
Druga knjiga je potpuna suprotnost. Zavladao je potpuni patrijarhat u kojemu su zene doslovce ropkinje, bez prava glasa. Osim, naravno zena vladajuce klase. Neke od ropkinja sluze za to da budu surogat mame. Prati se jedna takva. Ostale mi u sjecanju dvije scene iz knjige- lice maze putrom jer kreme za lice i sva kozmetika, ukljucujuci i supun i parfem su dostupni samo ovima iz vladajuceg sloja. (I prostitutkama.)
I druga scena kako njen "vlasnik" pokusava imati odnos s njom da bi ona zatrudnila, ali svemu svjedoci i njegova zena, jer se to tako radi.(
)
Ne znam dal su te knjige totalno smece, jer kazem, citala sam ih kao tinejdzerka, ali cesto ih se sjecam i htjela bih ponovo procitati, ali nikako da nabasam na naslov.
Da li medju vama ima nekoga kome su gornji opisi zvucali poznato?