Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    hvala optimist, mislila sam da je to mozda jedna od dvije knjige za kojeu vec godinama pokusavam otkriti kako se zovu.
    Obje sam citala nekako u isto vrijeme. Obje su futuristicke price. pogotovo su se meni cinile tada. Prije vise od 20 god.

Ne, ova Robinja je autobiografska priča o ženi, koja je kao djevojčica oteta i prodana bogatim Arapima u Khartoumu, potom drugoj arapskoj obitelji u Londonu. Piše da je snimljen i film Ja sam robinja (I am slave).

Tek sam ju počela čitati.

Sad si mi bacila bubu u uho s tim tvojim knjigama Javi ako se sjetiš/saznaš kako se zove prva (vladavina žena odlično zvuči )!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ova Robinja je autobiografska priča o ženi, koja je kao djevojčica oteta i prodana bogatim Arapima u Khartoumu, potom drugoj arapskoj obitelji u Londonu. Piše da je snimljen i film Ja sam robinja (I am slave).

Tek sam ju počela čitati.

Sad si mi bacila bubu u uho s tim tvojim knjigama Javi ako se sjetiš/saznaš kako se zove prva (vladavina žena odlično zvuči )!
    Ta vladavina zena, koliko se sjecam, nije bila bas pravedna, i zene zapravo nakon nekog vremena uopce nisu bile sretne. Vjerovala ili ne, falili su im muskarci kao jednakopravni partneri. Koliko se se sjecam. Nekak se nadam da ce netko ovdje prepoznati koja je to knjiga

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerovala ili ne, falili su im muskarci kao jednakopravni partneri.
    Ofkors

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Robinja je autobiografska priča o ženi, koja je kao djevojčica oteta i prodana bogatim Arapima u Khartoumu, potom drugoj arapskoj obitelji u Londonu.

Pročitala sam ju i zgrožena sam sudbinom te žene. Nevjerojatno je da još postoji ropstvo u današnje doba (zapravo, nevjerojatno je da je ikad postojalo), obrezivanje djevojčica, pokolji, prestrašno!

Pitam se kako itko preživi te strahote. I nikako ne mogu dokučiti što je to u ljudskim umovima, dušama, čemu_li_već, kojima je držanje robova najnormalnija stvar na svijetu, a pri tome je i stvar luksuza i prestiža, jel.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •