Cure, a jel rade prirodnjake nakon neuspjelih stimuliranih postupaka i uopće jel ih rade? rade li s femarom i klomifenima IVF, to je ponekad bitnije za cure koje imaju neuspjele stimulirane postupke ili su low responderi?
Printable View
Cure, a jel rade prirodnjake nakon neuspjelih stimuliranih postupaka i uopće jel ih rade? rade li s femarom i klomifenima IVF, to je ponekad bitnije za cure koje imaju neuspjele stimulirane postupke ili su low responderi?
baš nekako manjka informacija s Vuka, što i kakvi se postupci rade, koliko opterećenja, trudnice?????
Evo ja bih samo rekla, da ga nas više na ovom forumu na početku i da još puno toga neznamo i nije mi jasno gdje su sve cure koje imaju već veće iskustvo, zar su se zaista razbježale po drugim bolnicama. i mi novije imamo nekad neka pitanja na koja nam netko iskusniji samo može odgovoriti, a nema nikoga o njih... pa onda cavrljamo.
Cure SRETNO :heart:
I mja vam se uskoro priključujem, čekam M :-)
ValaMala cekamo izvijesce!Nadam se da ipak nije bilo previse bolno,a da je rezultat punkcije sjajan!!!!:heart:
Jel još uvijek naručivanje od 13-14 h
Hej curke, evo me konačno natrag.
Uglavnom, punkcija nije bila nimalo bolna, punktirao je 4 folikula i dobila sam 1 jajnu stanicu. Malo sam razočarana, a opet moglo je biti da ne bude ni jedna. Kako je dr. rekao, ako je to ta, onda će biti i bebica...
Bilo je na punkciji 6 cura, hrpa jajnih stanica i sve su odlučile oploditi po tri. Nakon nas su bila 4 transfera i 1 inseminacija. Poslije nam je prvo sestra piknula brevactid, pa smo dobili upute - utrići 3x2 i ceporex 2x2, a onda je dr. Kniewald došao razgovarati s nama. Danas poslije 13 ću ga zvati da vidim kakva je ta moja jedna staničica, a sutra poslije 10 da vidim je li se podijelila.
Uglavnom, sve smo ponovo gore u srijedu, pa ćemo znati kada će biti transfer i svim srcem se nadam da će ga za mene biti. Eto toliko od mene za sada, odoh u horizontalu s utrićima...
E da, nakon ove punkcije, odustala sam od bijega u Petrovu... ;-)
ValaMala znaci Strelec je zvisio????:lol:
Drago mi je da je bilo podnosljivo pa makar pod cijenu
da nam svima skupa das nogu!!!!:-)
I neka bude beba!:heart:
Zvala sam biologa i rekao je da j. stanica izgleda dobro. Baš je čovjek krasan, dugo je popričao sa mnom, rekao da je svaki ciklus različit, kao i svaka j. stanica, kao pahulje snijega i da je to možda baš to. Uglavnom, sutra ga opet zovem pa ćemo znati je li se oplodila. Samo neka je vrate mami...
Naručila me sestra za srijedu u 11:15h iako ću ja doći dosta ranije ima li smisla da odmah idem gore ili tek u to vrijeme mislim jer prozivaju baš po rasporedu ili kako tko preda uputnicu ?
Ujutro su ti od pola 8 prvo folikulometrije. Dr. u 9 jurca u salu i sad ovisi koliko tamo ima postupaka - prvo idu punkcije, pa transferi, pa inseminacije. Nakon toga idu naručene pacijentice koje su se javile sestrama i, koliko sam ja shvatila, nema nekog reda, ne kužim kako zove unutra, nekim svojim rasporedom valjda.
Također u to vrijeme ulaze natrag k njemu na kratko i cure koje su bile na punkciji, na kratak dogovor oko oplodnje j.s. i da dobiju papir s propisanom terapijom i tako to. Uglavnom, za preglede nema nikakvog smisla dolaziti ranije, a ovih dana je tolika gužva gore da svima savjetujem da ponesu knjigu i puno strpljenja ;-)
Ma to se zove post, hvala ti draga.Ako sam dobro skuzila ti si bila na klomifenu, naravno da bi bilo idealno da je bila jos koja jajna stanica ali i ova jedna moze biti itekako vrijedna.Bas ih je dobro Kniewald opisao, kao pahulje snijega.Drago mi je da se dobro drzi i sigurna sam da te i sutra cekaju jako dobre vijesti a za par dana i transfer.Nastavi nam pisati ovako sadrzajno.Pusa!
Zanima me ima li koja curka koja ide u stimulirani postupak, i ima li koja od vas osobnog iskustva s novom doktoricom i kakvog?
Ela28, vjerujem da ti sestre nisu bez razloga dale bas takav termin, ti kako god hoces ali zasto bi gore sjedila bez veze, mozes eventualno doci ranije da predas uputnicu a onda odes u setnjicu.
Hvala na podršci, jako vibram u srcu za u našu jednu mrvicu... Da, bila sam na klomifenima, to mi je trebao biti prvi AIH, ali se dr. nije usudio zbog velike mogućnosti višeplodne trudnoće. I drago mi je, jako. Ukoliko ne uspije, mislim da ću razgovarati s njim da idemo dalje na IVF, a zaboravimo AIH priču.
E da, pitanje, što mislite, ukoliko bi išli na IVF, bi li bilo dobro da jednostavno pokušamo s 3x1 klomifenima, umjesto one jake stimulacije, pošto sam ovako dobro odreagirala na 2x1 klomifene? Naravno, to će biti odluka mog doktora i slušat ću ga, ali me čisto zanima kako razmišljate o tome...
Bravo Valamala na hrabrosti za punkciju. Ipak znači nije tako strašno. Držim ti fige da sve bude ok. Eto vidiš sve je nekako dobro krenulo. Ja sam u srijedu gore. Naručena sam u 10 i 15. Doći ću i ja ranije jer dolazim busom. Onda se vidimo gore.
RuzicaSB šta ti nisi bila pacijentica dr.L?
Pozdrav svima!
Evo, ja sam bila kod nove doktorice dva puta, pregled i konzultacije.
Za sad su dojmovi jako pozitivni...dr. je simpatična, pristupačna,.odgovorila mi je na sva pitanja i posvetila mi je puno vremena (pa se nisam osjećala ko broj ). Jedino ne znam koliko je samostalna u radu..tj. dali sama radi punkcije i transfere.
Najviše mi se dopada što ne odugovlači... pregled je bio u 12. mj. a za postupak smo zapisani za 3 mj.:-D:-D
Samo jedna digresija za nove cure....
Da je meni pamet ova bila prije 3 godine, ne bih se nikada odlučila za mladog i neiskusnog doktora jer je kod njega manja gužva, jer je simpa, jer mi na sva pitanja odgovori, jer je zgodan, jer... nastavite niz!!! Nikada...
cure..hvala na mišljenjima....
ja sam u postu samo iznesla svoje iskustvo i time odgovorila na prethodne upite.
jest da sam nova ali smatram da na uspješnost postupka ne utječe samo izbor doktora...tu su i biolog, opće stanje tijela i duha, faktor sreće...a i podrška na forumu puno znači :-)
bye svima!
"Jajna stanica izgleda lijepo i lijepo se podijelila. Transfer možemo očekivati za sutra." Dr. Kniewald, malo prije na telefon!
Curke moje, izgleda da je moja mrvica ipak jedna ali vrijedna! Samo neka se nastavi dijeliti, a onda fino primi za svoju mamu na sljedećih 9 mjeseci. :zaljubljen:
Uglavnom, sutra sam ujutro gore već u 8, pa ako Bog da, doista transfer! Kako ćete me prepoznati? Ja ću biti ona koja izvan sebe, haha... Imam dugu kosu smeđu, imat ću ruksak sa stvarima, pa ako netko bude gore i želi, slobodno se javite...
Ružicasb evo ja sam jedna od cura sa VV. koja se razbježala u drugu bolnicu (Sveti Duh)....fali mi VV ;-)!
Sretno curama u postupcima!
Evo ja bila danas, 3dc. idem opet u ponedjeljak da vidimo ako raste koji folikul. inače sam bila naručena na poslije 10, a na redu sam bila u pola12. koliko sam shvatila da doktorica radi sama, da je danas bilo 4 punkcija, a za ostalo neznam. jer smo mi ostale bile sve samo za pregled.
vala mala držim ti fige za sutra. imaš veliku sreću da si uspijela dobiti toliko folikula iz prve, i ova mrvica koja se dijeli će biti dobitna:love2:
hej curke,bila sam danas na 2 folik. folikulići 20/19/19/18/16 i još 10-tak manjih,danas štoperica i u četvrtak punkcija,nadam se stanicama i jako se veselim,bit će tot. anestezija pa će taj dio bit lakši
šef mi i nije bio baš najsretniji,al ljudi moji ja idem po svoju bebu,pa nek se on fućka