Hvala bubice. Vidim iz potpisa da ni tebe nije život mazio!Jesi ti to u iščekivanju bete?
Printable View
Hvala bubice. Vidim iz potpisa da ni tebe nije život mazio!Jesi ti to u iščekivanju bete?
lea, žao mi je! Nadam se da si sad ok. A za bebicu, biti će šta ima za biti i to je jače od nas, koliko god mi mislili da nije. Velika većina forumašica će ipak jednom zagrliti svoje dijete i to mi je jako drago! Sretno svima i mah-mah svima sa Humane ;)
Toliko često mislim na tebe i tvoju bitku i uvijek te vidim na kraju svega sa bebom... Sigurna sam da te tvoja bebica čeka nego voli malo zezati i odugovlačiti. Ok, malo više voli odugovlačiti, ali sigurna sam da ćete biti nagrađeni za vašu muku! Ljubim te milion puta! :heart:
:heart:
Nisam više u iščekivanju bete,nažalost opet blago pozitivni testići,ali premala beta...skoro pa negativna.Sad sam u fazi drugačijeg stila života-krenula na vježbanje,okrenula se sebi i mojoj boljoj polovici,uživat ćemo,putovati baviti se onim stvarima koje smo zapostavili na neko vrijeme.
Nisam dugo u ovim vodama,jer kasno sam (mislim na moje godine 43 sad) i krenula od 2014.Ali sam stalno bila u popstupcima,počela na humanoj,a završit ću ne znam gdje..mislim da će mi sljedeći u 6 mj. biti zaista posljednji.Jer treba biti svjestan i ne očekivati čuda(super ako se dogode)...
Kad si dogovorila konzultacije?
Sretno za dalje!!!
Hvala Snekice i Bubice! Bila sam na konzultacijama s Vlašićem. Trebali bi u postupak ovaj mjesec ako ne bude opet nekih iznenađenja. Rekao je da je dovoljno da prođe jedna menstruacija i da možemo u postupak ako se ja slažem. A meni se više ne čeka. Doduše, tako mi je rekao i doktor koji me je operirao da ne treba čekati jer mi ni jajnici ni maternica nisu dirani, a i ne radi se o stimulaciji već samo o FET-u. Tako da ne treba čekati ona tri ciklusa koja se preporučuju. A i bit će skoro dva mjeseca od operacije. Ne znam da li me je samo tješio, ali on kaže da bez obzira na sve da je dobro da se dogodila trudnoća, i da je to pozitivno. Ali on je uvijek pun pozitivnih misli i riiječi, pa ja i ne uzimam zdravo za gotovo svaku njegovu izjavu.
Bubice sretno u 6 mj. I ja ću vjerojatno ponovno u stimulirani u sestom ako ovaj FET ne uspije.
Drage moje riječke trudilice i mame....samo da vas pozdravim....
Evo ja sam imala ,rekla bi sreće i uz pomoć Riječke ekipe imam dvoje djece ....
samo bi trudilicama poručila da ne odustaju i da znam da nije lako....
A tko zna,možda se budemo opet druzili za par godina jer imamo smrzića.....
Lijepi pozdrav svima, evo i mene u čekaonicama riječke Humane zajedno s dr. M ...
Za cca tjedan dana na rasporedu je prva folikulometrija pa bih vas molila samo informaciju koliko dana ste išle zaredom u prosjeku?
:bye:
Pozdrav MMinnie! i ja sam idući tjedan u podrumu!:štrika:Sve ovisi o tvom ciklusu. Nisi napisala u kojem se postupku radi.Insemenaciji, prirodnom ili stimuliranom IVF-u? Ako se radi o prirodnom IVF (ili insemenaciji )otprilike ispadne tri do četiri puta prije punkcije. Koji dan ciklusa ti je rekao da dođeš? Obično kreću s 8. danom ali meni su ciklusi duži pa se ja naručim 10. dan. Onda to obično ide svaki drugi dan, a pred samu ovulaciju možeš ići i svaki dan. Prati se rast folikula i sve ovisi o tome kako ti rastu folikuli.
Vrlo vjerojatno budemo skupa čekale onda :) Prvotno je bila ideja IVF-a zbog katastrofalnih muževih nalaza (teška OAT), no nakon mjesec i pol dana kada smo prikupili sve nalaze, između ostalog i njegov novi nalaz spermiograma, došli smo čak i do moguće inseminacije jer je dr.M vidio novi nalaz i rekao da je skoro blizu normalnog. Dobila sam Puregon (900) i 2 d.c. se trebam početi pikati i 6 d.c. dolazim na prvu FM.
No danas sam trebala dobiti M i kao za inat ne dolazi, vjerojatno od iščekivanja, a inače mi je ciklus 28/4. Sve po p.s.-u.
Evo i mene u zadnjem postupku preko hzzo, i zadnji u Ri.. Bila sam na Gonalima 150+Cetrotide, dobili 8 js, 5 se oplodilo, et 26.3. Drugi dan, 4-stanicni embrij.. Ostali su trebali cekati 5. Dan pa ako koji prezivi zamrznut, ali nitko nista ne javlja.. Jos ne znam kad cu pisnut test i betu vadit.. Ali se nadam pozitivnom ishodu..sretno svima
Vatra sretno!
Je li dogovor za labos da oni zovu ako ima embrija za zamrznuti?
Rekli su da ce oni mene zvati.. Ali ne zovu.. A bas sam se ponadala..
Nazovi ti njih! :-)
Nista nije ostalo za krio.. Eto malac u meni ima da se bori svim snagama
Ja sam napravila test upravo iako mi je rekla teta iz ljekarne da sutra ujutro napravim i došle su dvije crtice. Da li je moguće? Sutra ujutro budem ponovila.. MM i ja smo u stanju šoka...
Moguce je... Jesi ga ponovila? Betu vadila?
MMinnie,tek sad vidila tvoj post. Jesi ponavljala test? Ili vadila betu? Čim je test pozitivan trudnoća je tu. Ja sam kod svoje vanmaternične trudnoće mislila da je menstruacija, ali kako nije stajalo krvarenje napravila test i bio pozitivan. Kad sam ne pregledu dr. pitala je li trudnoća, dr. je rekao da je sigurno,( iako smo tek čekali nalaze bete koja je bila 512, a na ultrazvuku se ništa nije vidilo) i da test ne bi bio pozitivan da nema trudnoće ( doduše ja sam ih bila napravila 4 i to kasno navečer a ne jutarnjim urinom). Dakle, test ako je pozitivan to je to! Ja ga radim već skoro osam godina i nikad ni blizu mi nije pokazao crticu nego kad sam bila trudna. A imala sam ih svih vrsta od kineskih, do skupih, jeftinih, osjetljivih, manje i više osjetljivih.... Mislim da mžda može lagati negativan rezultat ali pozitivan 99.9999 % je siguran. Nadam se da je sve ok. Javi lijepe vijesti!
MMinnie ????
Cure,da li se još uvijek za naručivanje za konzultacije treba prvo faksirati uputnica pa onda zvati? U koje se ono vrijeme zove? Sve sam zaboravila :-)
Ja bi im faksirala uputnicu. Napisala koji dr i broj tel. Onda bi one mene nazvale.
Ako zoves onda poslije 12.
Lasta, hvala, tako ću i napraviti :)
Ja nisam nikada faksirala, samo bi nazvala poslije 12 sati
Drage cure,
možete li napisati iskustva o tome koliko se čeka na postupak nakon prikupljenih nalaza.
Hvala!
Inesz, ne znam da li misliš na nas koje već imamo staža ili nove cure koje tek ulaze u mpo vode. Ja sam prvi put krenula 2014. nazvala u 8 mj., izabrala dr.,naručili me 18. 9 na konzultacije, dr. rekao što od nalaza trebam napraviti i u 10. mj. sam bila na prvom prirodnom ( čak mi još ni papa nije bio gotov) ivf-u, a u 11. na drugom. Od tada sam napravila još dva stimulirana i nekoliko fetova, i sve je to išlo kad god sam ja htjela.( osim 7 i 8 mj.) Pauze sam radila kad sam išla na dodatne pretrage kariogram i ostalo koje sam ja tražila na svoju ruku, ali kako se dugo čekalo i tu sam u međuvremenu napravila FET i bez tih nalaza.I nedavno sam imala vanmaterničnu, a u postupku bila već za dva mj. nakon toga( isto nisam čekala nalaz pape već samo briseve i markere). Jedino je bila mala pauzica od mjesec-dva kad je dr. V bio na bolovanju (Tad su mi rekli da nazovem idući mjesec, a kasnije su drugi počeli uzimati njegove pacijente pa ni zbog toga nije bilo čekanja). Uglavnom, termin za konzultacije se dobije u roku od sedam do dvadeset dana, i to ja tražim točno određene dane u tjednu kad ne radim, u postupak idem čim se naprave brisevi i markeri, papa nije presudan,( prvi put još hormoni i ne sjećam se što još).Što se tiče prvog puta, čekala sam 16 dana na konzultacije, a bila u postupku za mjesec i po.
Ispravak, krenula sam 2013., a ne 2014.
Nema cekanja, konzultacije pa ako imas sve sta treba stimulirani vec iduci ciklus, zvala sam ja nedavno pitati..jedino sto moras zvat krajem mj.za konzultacije dok dobiju raspored..
Čak ne treba ni čekati kraj mjeseca za naručivanje. Ja sam u utorak faksirala uputnicu i odmah drugo jutro me zvala sestra i dobila sam termin za konzultacije krajem mjeseca.
Eto.. valjda sam ja bas neko glupo vrijeme pogodila pa nije bilo termina do iduceg mj..
Cure kopiram post ako vam je promaklo. Dvije minute vam treba :-)
http://forum.roda.hr/images/icons/icon4.png Pomozite Mirni da napiše diplomski rad :-)
Dragi svi,
naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
Mirna vam zahvaljuje!
http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV
Moze li mi netko reci tko mi daje uputnicu za vaditi betu za humanu?
Tvoj ginekolog.
Chiara, kad ti piše da vadiš betu?
29.04. tko ce to docekati :coffee:
a meni 2. 5. Baš se i ja mislim da radim ranije, ali ne znam kako bi reagirali oni na humanoj. Jedino da uvjerim svog ginića da radim ranije pa ponovim u pon. 2.5. Kod kojeg si dr.? Ja sam kod V.
Lea i ja sam kod V. Jesi bila u postupku ili? Ne znam da li bi mogli ovako preko uputnice ranije ici izvaditi, mislim da ne. Jedino privatno.
Jesam, imala sam FET dviju blastica. Danas 8 dnt. Ja ću podići uputnicu u pon. jer i tako moram do ginekologa po utriće i produžiti bolovanje, ali znam da će mi reći da čekam datum koji je napisao dr. Doduše, mogla bi ranije vaditi tek u petak, a to mi je 15dnt, pa se bojim da bi mi rekli da je to prerano. Inače, M. mi je radio transfer i reako da će mi staviti betu "malo ranije" , V. stavi obično 19dnt, bez obzira je li trodnevni ili petodnevni.Inače me nije bilo briga, ali jutros sam prvi put od kad sam u postupcima ugledala jedva vidljivu drugu crticu, pa sad ne mogu iščekati.
Bas super za M da je stavio datum malo ranije. Ipak je malo previse cekati 3 tjedna. Sad nam preostaje samo cekati da vidimo sta ce biti. Ja nisam niti radila test iako bi sad vec trebao pokazati kad je ovulacija bila 08.04.
Lea nadam se da je to to i da ce ti ta crtica koliko god da je sad svjetla (ali crtica je crtica) biti svakim danom sve tamnija. A mozda se i vidimo u petak. :love:
A stavio je ranije dan, dva. i tebi i meni je beta 22. dan od ovulacije. Meni je bila 10.4. Je li i kod tebe riječ o blasticama? Ne bi ni ja ovako rano radila, nego sam bila počela smeđariti što mi je uvijek bio znak menge, pa otpisala postupak, i išla napraviti test. Sjena mi se pokazala već 7dt, a danas je već vidljiva crtica, jedva ali vidljiva, i to na onim testićima što dobijem s Lh- trakicama za ovulaciju. Ponovit ću ponovo sutra, a kupila sam digitalni za ponedjeljak prije nego odem do svog ginića, da mu znam reći. Od straha se ne usudim ničemu nadati. Ovo mi je bio 7. transfer.