Vratio se
Super!!!Hvala, red!
Meni je ovo stvarno žalosno. Pa bar zamrznuti sjeme nije kvantna fizika. Na stranu IVF, a šta rade kod muških onkoloških pacijenata? Šalju za Zagreb? Šalju na kemo/radio terapiju bez zamrzavanja?!
Big Blue ja stvarno ne znam zasto ne zamrzavaju..pa pretpostavljam da onkoloske salju u Zg...
svratih nakon sto godina i vidim da je tema mrtva
pa zašto nitko ništa ne piše? Mene je ovaj forum psihički doslovno spasio.
Valjda smo sve uspjele i podrum je prazan?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ja sam nakon nekog vremena opet tu.
Isla sam po dogovor za ivf za drugu bebu, a dobili smo toliko los nalaz spermiograma da su rekli da se vratimo ponoviti ga za tri mjeseca. Uopce ne znam da li se mogu nadati da ce tada biti drugaciji. Zanima me da li u rijeci nakon 2 neupotrebljiva spermiograma dalje predlazu nesto drugo? Citam o punkcijama testisa, centrifugama, donatorskoj spermi kao daljnjim opcijama, da li to u ri rade? Ili jos neko vrijeme ponavljaju spermiogram?
Istovremeno mi je ova situacija teza i laksa nego prvi put. Bebu imam i presretna sam, ali sada jos jace znam zasto zelim jos jednu. Muz nije motiviran za drugo, a na zelim da radi brdo kontrola, forsam ga na vitamine, promjenu prehrane itd. Obzirom da je on sretan s jedom bebom jako se lose sada razumijemo i mislim da ce nam ova borba puno teze pasti na odnos nego prva kad smo oboje zdusno vukli u istom smjeru i sa boljim nalazima. Imate koji savjet za to?
nisam skužila, koliko je loš nalaz spermiograma?da li se radi o azospermiji? Jer moj muž je znao imati toliko loše nalaze da su ručno morali brojati spermije,ali mi dok ih je god bilo nisu rekli da je nalaz neupotrebljiv tako da vjerujem da se kod vas radi o azospermiji...u tom slučaju ako se nalaz ne popravi za 3 mjeseca koliko znam u KBC-u ne mogu ništa nego ćeš morati u postupak u Zagreb ja mislim jer kod nas u tom pogledu ništa ne rade...
Koliko vam je beba stara?
Jako je teško gurati kroz mpo ako jedna strana nije motivirana pa čak i ako motivacija nije podjednaka kod oba partnera...to govorim iz svog primjera...ja sam grizla i bila spremna gurati puno više od mog muža, njemu je bilo ima vremena, ne gnjavi me s tim vitaminima, ne mogu ja dati uzorak tamo itd i mogu reći da nam je cijeli odnos bio na staklenim nogama cijelo to vrijeme...jedva smo se vratili na staro kad se dijete rodilo..tako da imam osjećaj da će vama ova borba za drugo dosta raniti odnos, pogotovo ako se od muža bude očekivalo da se podvrgne nekom invanzivnijem postupku zbog lošeg spermiograma...moj savjet ti je svakako da ga ne napadaš i ne osuđuješ što ne želi dijete jednakim intenzitetom kao i ti i da ne forsiraš nego da sjednete i pokušate postići nekakav dogovor da obje strane budu zadovoljne...ako si ti njega ubacila sada u sistem mimo njegove volje logično je da će se opirati i biti nezadovoljan..zato stavi vaš odnos na prvo mjesto i gledaj da ga ne narušite sada kad bi vam trebalo biti najljepše jer ste ostvarili svoj cilj i imate bebu...
Bog cure! Evo da se i ja javim nakon duže vremena. Što ima u podrumu? Je li sve po starom? Ja bi trebala zvati za konzultacije s Vlašićem. Iako se nisam javljala svaki dan čitam teme ali vidim da su više manje sve mrtve, osim što je malo življe na mpo chatu. Nisam se javljala jer mi je trebalo malo odmora od svega.išla sam na FET u 11. mj. Imala dvije smrznute blastociste i nijedna nije preživjela odmrzavanje. To me dotuklo. Trebala na novi FET u 1. mj ( Imam još dvije blastociste). Dobila menstruaciju ( bar sam tako mislila) i naručila se deseti dan na folikulometriju. Međutim menstruacija bila malo manje oskudna i trajala nešto duže. Večer prije nego sam trebala krenuti za Ri ponovno vidim svježu krv, napravim test kad ono crtica, ja drugi a ono opet, pa treći pa opet crtica. Ja ne vjerujem kinezima i odem u apoteku po pravi test,on pokaže plus. Znam da nije dobro jer krvarim, odem na ginekologiju, ne vidi se ništa u maternici a beta 516. Sumnja na vanmaterničnu trudnoću, ostavili me u bolnici, beta nakon dva dana narasla samo na 612. Išla na laparoskopiju, odstranjen desni jajovod, plod bio u njemu. Doktor kaže da je obavio pregled jajnika i da je sve ostalo u redu, te da on smatra da mogu u postupak odmah nakon prve menstruacije.( On inače radi samo insemenacije jer kod nas nema IVF). Sad me zanima, je li netko bio u ovoj situaciji i što će Vlašić reći, mogu li idući mjesec po svoje blizance ili ću morati čekati. Eto, nakon točno sedam godina pojavila se druga crtica i to prirodnim putem, totalno neočekivano, ali završilo neslavno.
Kod nas je bilo prije 2 godine obrnuta situacija ali isto prirodno - nakon 10 godina aktivnog pokušavanja i x odrađenih postupaka, test bio pozitivan, iako sam krenula krvariti išla sam na UZV u bolnicu, sićušni plod bio u maternici ali jako nisko, tokom večeri i kasnije noći krvarila ful, ujutro išla po betu, beta nula
Naruči se na konzultacije pa ćeš vidjeti šta će Vlašić reći. Mislim da ćeš moći nakon jednog, dva ciklusa u FET. Sretno!
Sneki, i ja sam na tom putu. Lagala bih kad bi rekla da se još uvijek ne nadam, ali nada je svakom danom sve manja. Doduše, ja jesam ostala u postupcima, ali sam polako okrenula svoj život u drugom smjeru, ka nekim drugim ciljevima, i rekla sebi: ako se dogodi, dogodi, vjerojatno neće, bilo bi super, ali malo je vjerojatno.Niti sam pratila plodne dane, niti se previše opterećivala. Više me opterećiva okolina koja me stalno nešto zapitkiva, i kao sažaljeva, i kao ne može shvatiti kad kažem da nije ništa strašno da i nikad ne rodim.Za Novu godinu se totalno opustila, doslovno uživali ja i muž tri tjedna na slobodnom. Ništa posebno,u svakodnevnim sitnicama. Baš tjedan prije nego sam završila u bolnici sjedam u auto nakon posla i razmišljam kako sam sretna, radim posao koji sam oduvijek željela raditi i za koji sam studirala, muža kojeg ne bi mijenjala ni zašto i s kojim se slažem bolje nego sama sa sobom,napravili kuću, kupili stan, idemo na putovanja, oboje imamo bogat društveni život.Pa ja sam zapravo sretna osoba. Bože samo daj zdravlja!A opet proleti kroz glavu trudnoća, i sama sebi kažem pa nije strašno da se i ne dogodi, ali ipak je ta misao još uvijek tu negdje. Valjda još ipak nisam posložila sve i došla do kraja puta. Ironično je da sam u tom trenutku i bila trudna, a iako sam imala neke simptome nisam se ni usudila pomisliti da bi to moglo biti to. Na kraju kad sam vidjela sudbine žena u bolnici, doslovno se vratim na onu Bože, samo zdravlja i to mi definitivno više nije samo poštapalica. Snekice sretno, i želim ti puno sreće u, kako si sama rekla, novom životu!Ja sam ipak dogovorila konzultacije s Vlašićem, pa ćemo pokušati još godinu, dvije a ako ne i ja krećem tvojim stopama. Ispričavam se što sam malo skrenula s teme, ali i to je dio našeg MPO puta!
Sneki
Lea-žao mi je zbog toga što ti se dogodilo i želim ti svu sreću u sljedećem postupku!!!!
Hvala bubice. Vidim iz potpisa da ni tebe nije život mazio!Jesi ti to u iščekivanju bete?
lea, žao mi je! Nadam se da si sad ok. A za bebicu, biti će šta ima za biti i to je jače od nas, koliko god mi mislili da nije. Velika većina forumašica će ipak jednom zagrliti svoje dijete i to mi je jako drago! Sretno svima i mah-mah svima sa Humane![]()
Nisam više u iščekivanju bete,nažalost opet blago pozitivni testići,ali premala beta...skoro pa negativna.Sad sam u fazi drugačijeg stila života-krenula na vježbanje,okrenula se sebi i mojoj boljoj polovici,uživat ćemo,putovati baviti se onim stvarima koje smo zapostavili na neko vrijeme.
Nisam dugo u ovim vodama,jer kasno sam (mislim na moje godine 43 sad) i krenula od 2014.Ali sam stalno bila u popstupcima,počela na humanoj,a završit ću ne znam gdje..mislim da će mi sljedeći u 6 mj. biti zaista posljednji.Jer treba biti svjestan i ne očekivati čuda(super ako se dogode)...
Kad si dogovorila konzultacije?
Sretno za dalje!!!
Hvala Snekice i Bubice! Bila sam na konzultacijama s Vlašićem. Trebali bi u postupak ovaj mjesec ako ne bude opet nekih iznenađenja. Rekao je da je dovoljno da prođe jedna menstruacija i da možemo u postupak ako se ja slažem. A meni se više ne čeka. Doduše, tako mi je rekao i doktor koji me je operirao da ne treba čekati jer mi ni jajnici ni maternica nisu dirani, a i ne radi se o stimulaciji već samo o FET-u. Tako da ne treba čekati ona tri ciklusa koja se preporučuju. A i bit će skoro dva mjeseca od operacije. Ne znam da li me je samo tješio, ali on kaže da bez obzira na sve da je dobro da se dogodila trudnoća, i da je to pozitivno. Ali on je uvijek pun pozitivnih misli i riiječi, pa ja i ne uzimam zdravo za gotovo svaku njegovu izjavu.
Bubice sretno u 6 mj. I ja ću vjerojatno ponovno u stimulirani u sestom ako ovaj FET ne uspije.
Drage moje riječke trudilice i mame....samo da vas pozdravim....
Evo ja sam imala ,rekla bi sreće i uz pomoć Riječke ekipe imam dvoje djece ....
samo bi trudilicama poručila da ne odustaju i da znam da nije lako....
A tko zna,možda se budemo opet druzili za par godina jer imamo smrzića.....
Lijepi pozdrav svima, evo i mene u čekaonicama riječke Humane zajedno s dr. M ...
Za cca tjedan dana na rasporedu je prva folikulometrija pa bih vas molila samo informaciju koliko dana ste išle zaredom u prosjeku?
![]()
Pozdrav MMinnie! i ja sam idući tjedan u podrumu!Sve ovisi o tvom ciklusu. Nisi napisala u kojem se postupku radi.Insemenaciji, prirodnom ili stimuliranom IVF-u? Ako se radi o prirodnom IVF (ili insemenaciji )otprilike ispadne tri do četiri puta prije punkcije. Koji dan ciklusa ti je rekao da dođeš? Obično kreću s 8. danom ali meni su ciklusi duži pa se ja naručim 10. dan. Onda to obično ide svaki drugi dan, a pred samu ovulaciju možeš ići i svaki dan. Prati se rast folikula i sve ovisi o tome kako ti rastu folikuli.
Vrlo vjerojatno budemo skupa čekale ondaPrvotno je bila ideja IVF-a zbog katastrofalnih muževih nalaza (teška OAT), no nakon mjesec i pol dana kada smo prikupili sve nalaze, između ostalog i njegov novi nalaz spermiograma, došli smo čak i do moguće inseminacije jer je dr.M vidio novi nalaz i rekao da je skoro blizu normalnog. Dobila sam Puregon (900) i 2 d.c. se trebam početi pikati i 6 d.c. dolazim na prvu FM.
No danas sam trebala dobiti M i kao za inat ne dolazi, vjerojatno od iščekivanja, a inače mi je ciklus 28/4. Sve po p.s.-u.
Evo i mene u zadnjem postupku preko hzzo, i zadnji u Ri.. Bila sam na Gonalima 150+Cetrotide, dobili 8 js, 5 se oplodilo, et 26.3. Drugi dan, 4-stanicni embrij.. Ostali su trebali cekati 5. Dan pa ako koji prezivi zamrznut, ali nitko nista ne javlja.. Jos ne znam kad cu pisnut test i betu vadit.. Ali se nadam pozitivnom ishodu..sretno svima
Vatra sretno!
Je li dogovor za labos da oni zovu ako ima embrija za zamrznuti?
Rekli su da ce oni mene zvati.. Ali ne zovu.. A bas sam se ponadala..
Nista nije ostalo za krio.. Eto malac u meni ima da se bori svim snagama
Ja sam napravila test upravo iako mi je rekla teta iz ljekarne da sutra ujutro napravim i došle su dvije crtice. Da li je moguće? Sutra ujutro budem ponovila.. MM i ja smo u stanju šoka...
Moguce je... Jesi ga ponovila? Betu vadila?
MMinnie,tek sad vidila tvoj post. Jesi ponavljala test? Ili vadila betu? Čim je test pozitivan trudnoća je tu. Ja sam kod svoje vanmaternične trudnoće mislila da je menstruacija, ali kako nije stajalo krvarenje napravila test i bio pozitivan. Kad sam ne pregledu dr. pitala je li trudnoća, dr. je rekao da je sigurno,( iako smo tek čekali nalaze bete koja je bila 512, a na ultrazvuku se ništa nije vidilo) i da test ne bi bio pozitivan da nema trudnoće ( doduše ja sam ih bila napravila 4 i to kasno navečer a ne jutarnjim urinom). Dakle, test ako je pozitivan to je to! Ja ga radim već skoro osam godina i nikad ni blizu mi nije pokazao crticu nego kad sam bila trudna. A imala sam ih svih vrsta od kineskih, do skupih, jeftinih, osjetljivih, manje i više osjetljivih.... Mislim da mžda može lagati negativan rezultat ali pozitivan 99.9999 % je siguran. Nadam se da je sve ok. Javi lijepe vijesti!
MMinnie ????
Cure,da li se još uvijek za naručivanje za konzultacije treba prvo faksirati uputnica pa onda zvati? U koje se ono vrijeme zove? Sve sam zaboravila![]()
Ja bi im faksirala uputnicu. Napisala koji dr i broj tel. Onda bi one mene nazvale.
Ako zoves onda poslije 12.
Ja nisam nikada faksirala, samo bi nazvala poslije 12 sati
Drage cure,
možete li napisati iskustva o tome koliko se čeka na postupak nakon prikupljenih nalaza.
Hvala!
Inesz, ne znam da li misliš na nas koje već imamo staža ili nove cure koje tek ulaze u mpo vode. Ja sam prvi put krenula 2014. nazvala u 8 mj., izabrala dr.,naručili me 18. 9 na konzultacije, dr. rekao što od nalaza trebam napraviti i u 10. mj. sam bila na prvom prirodnom ( čak mi još ni papa nije bio gotov) ivf-u, a u 11. na drugom. Od tada sam napravila još dva stimulirana i nekoliko fetova, i sve je to išlo kad god sam ja htjela.( osim 7 i 8 mj.) Pauze sam radila kad sam išla na dodatne pretrage kariogram i ostalo koje sam ja tražila na svoju ruku, ali kako se dugo čekalo i tu sam u međuvremenu napravila FET i bez tih nalaza.I nedavno sam imala vanmaterničnu, a u postupku bila već za dva mj. nakon toga( isto nisam čekala nalaz pape već samo briseve i markere). Jedino je bila mala pauzica od mjesec-dva kad je dr. V bio na bolovanju (Tad su mi rekli da nazovem idući mjesec, a kasnije su drugi počeli uzimati njegove pacijente pa ni zbog toga nije bilo čekanja). Uglavnom, termin za konzultacije se dobije u roku od sedam do dvadeset dana, i to ja tražim točno određene dane u tjednu kad ne radim, u postupak idem čim se naprave brisevi i markeri, papa nije presudan,( prvi put još hormoni i ne sjećam se što još).Što se tiče prvog puta, čekala sam 16 dana na konzultacije, a bila u postupku za mjesec i po.
Ispravak, krenula sam 2013., a ne 2014.
Nema cekanja, konzultacije pa ako imas sve sta treba stimulirani vec iduci ciklus, zvala sam ja nedavno pitati..jedino sto moras zvat krajem mj.za konzultacije dok dobiju raspored..
Čak ne treba ni čekati kraj mjeseca za naručivanje. Ja sam u utorak faksirala uputnicu i odmah drugo jutro me zvala sestra i dobila sam termin za konzultacije krajem mjeseca.
Eto.. valjda sam ja bas neko glupo vrijeme pogodila pa nije bilo termina do iduceg mj..
Cure kopiram post ako vam je promaklo. Dvije minute vam treba
Pomozite Mirni da napiše diplomski rad
Dragi svi,
naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
Mirna vam zahvaljuje!
http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV