i moderna i fajzer. ja sam se premišljala, i na kraju prevagnuo fajzer. bez nekog osobitog razloga
Printable View
Osoba iz bliske obitelji (u HR) je imala problema s tockastim krvarenjem kronoloski nakon dvije doze Pfizera. Ne zna se je li Pfizer bio uzrok niti ce se ikad znati. Epidemiolog i lijecnik su preporucili daljnje cijepljene i osoba je jutros primila booster. Ne boji se, s obzirom da je alternativa takodjer (vece) njesra.
Kako obje? Kod nas je ispod 18 godina samo i iskljucivo Pfizer: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ren-teens.html
Pa nigdje nisam ni napisala da je znanstveno utemeljena cinjenica.
Mi (organizacija za koju radim) smo u kontaktu s gotovo svim organizacijama, privatnim tvrtkama, javnom sluzbom u radijusu od stotinjak milja, plus vladom Minnesote. Kroz nase (nimalo ruzicaste) naocale, osobe koje su primile cjepivo i nemaju problema s pokazivanjem potvrde tamo gdje je potrebno opcenito reagiraju daleko pozitivnije na bilo kakve mjere (ukljucujuci one koje drasticno ogranicavaju njihovo djelovanje kao privatne i pravne osobe), bolje se pridrzavaju tih istih mjera, ne protive se cijepljenju tinejdzera i djece, a u svrhu usporavanja sirenja pandemije, sudjeluju u testiranjima bez nekog pogovora, kad je rutinski i kad nije, itd.
Dakle, mi smo zakljucili da je, iz prilozenog, trenutno takva situacija. Ne znam za Hrvatsku ili tvoje (ili Betino) okruzenje. U mojem je ovakvo. Nas je 18 koji radimo s ovima gore nabrojenim (izmedju ostalog i usko vezano bas uz pandemiju i mjere).
Pročitala sam i druge tvoje postove o ovom slučaju, ne znam kad veliš "raspiitao se u nzjz" jel ih zvao ili je išao na konzultacije? U Zagrebu subotom na Velesajmu imaju savjetovalište pa se dođe s papirima i razgovara. Oni daju potvrdu ako postoji osnova, pa si mislim da su tog tvoga otpilili ako nije bio osobno s dokudmentacijom osobno...? Ak je, sry
Držim palčeve, nije jednosavna situacija
Mislim si, ak nije iz Zg, da dođe tu pa pokuša? Ako su ga i odbili tako u razgovoru, nije u kamen uklesano...
Može biti da je zaista neutemeljena predrasuda i da je moguće da će necijepljeni, barem oni među njima koji ne negiraju da virus postoji i da se radi o ozbiljnoj bolesti, biti jednako oprezni i obzirni, kao i cijepljeni, možda čak i više (jer se dio cijepljenih zaista previše opustio vjerujući da je zaštićen).
Ali, nije predrasuda, već rezultati provedenog istraživanja pokazuju da je vjerojatnost da će se cijepljeni zaraziti i prenjeti zarazu 32 puta manja, što svakako pokazuje da i te potvrde imaju nekog smisla (bez obzira što mogućnost postoji, ukoliko je toliko puta manja, to svakako nije zanemarivo). Ovih sam dana to čitala, stvarno se ne sjećam gdje, možda je netko i ovdje već bio stavio link.
Bio je ovdje link, ali nije 32 puta veća vjerojatnost da će se necijepljeni zaraziti ili prenijeti zarazu, nego je 32 puta više zaraženih necijepljenih umrlo nego zaraženih cijepljenih
Rusi su izjavili da su došli na 3., jer im njihovo cjepivo ne omogućuje putovanja
Čitala sam kombinacije ,ali nisam našla za slučaj
Dvije doze Pfaizerom+ preboljevanje koronom u roku od 4 mjeseca nakon 2.
To bi se moglo svakojako ?
Je li danas netko demantirao Krunoslava Capaka? Čekam od jutra da vidim jesam li ga krivo čula.
Današnja izjava Krunoslava Capaka: 6932 osobe su oboljele, od njih 1790 nije cijepljeno. To znači da je više od 5000 ljudi zaraženih, a cijepljenih. (?!?)
Danas je hospitalizirano 307 osoba od kojih 158 ljudi nije cijepljeno. Onda je prokomentirao da je to 49 %, a nije, nego je oko 51 %, 25 ljudi je završilo na respiratoru, od kojih oko 76 % necijepljenih (19). Preminulih je 36, od čega 9 (ili 10) cijepljenih (otprilike 25 %).
Necijepljeni se krive da pune bolničke kapacitete, a omjer je pola/pola, jedino je više preminulih necijepljenih.
Svaki je komentar suvišan.
Kod obiju šogorica na poslu svi zaraženi cijepljeni. Zdravi cijepljeni ponašaju se vrlo nonšalantno.
Mi se i dalje inhaliramo i nismo zaraženi. Ne fiziološkom, naravno. Klinci, MM, ja, naši prijatelji...svi smo zdravi. Otopinom koju je pripremio jedan liječnik. Koga zanima, neka mi se javi na pp. I tko hoće, neka se sprda.
Riječanka, ja se smatram odgovornom necijepljenom osobom. Što god netko drugi mislio. Ali vidim masu neodgovornih oko sebe – i cijepljenih i necijepljenih.
https://shtf.tv/world-class-athletes...cine-injuries/
Ovakvih priča znam puno i u RL, počevši od svoje kume ljetos. Tu spada i moja sveki.
Mogla bih vam i prepričati događaj iz Zarazne otprije 3 dana. Bila je kolegica s posla. Ali neću, ionako ne biste vjerovali.
Pitam se, kao i ona sportašica Francesca: Who pays the price for all this?
Patetična sam vam?
Čitam vas svaki dan pa znam što slijedi. Ali znate i vi - nije me briga. Jedino mi nije jasan obraz onih koji te sile na cijepljenje bez preuzimanja ikakve odgovornosti. Posebno mladih i zdravih ljudi. Što se starijih ljudi tiče, situacija je bitno drukčija.
Pa nije valjda stvar samo u tome da se preživi covid i da se ne završi na respiratoru? Valjda je nešto i do kvalitete života. Bez posljedica od cjepiva ili same korone.
U Austriji necijepljeni neće moći u ugostiteljske objekte i frizerske salone. Jedva čekam da kod nas zažive te ozbiljnije mjere. Onda će se konačno obuzdati širenje bolesti, je li tako?
Što se tiče kvalitete života nažalost necijepljene šestogodišnjakinje nakon korone, mogu reći da joj kosa opada u pramenovima, a na wc smo je nekoliko puta nosili zadnjih dana jer nema snage.
Mi smo u međuvremenu saznali tko, kada i kako nam je donio koronu u život, ali nisam htjela o tome ovdje. Sad ću za potrebe posta reći ipak da je to bila necijepljena osoba. Ono što hoću pitati jeste, ako bi se za pozivanje na cijepljenje trebala snositi odgovornost, jel treba i za ovo? Valjda onda treba i ta osoba biti pozvana na odgovornost jer je umjesto da se cijepi, pričala o tome kako je pandemija namještena, pa nam donijela koronu.
I da, da, znam da je mogao i netko cijepljen, ali mislim kad već o odgovornosti govorimo. Mogli bismo i muž i ja biti pozvani na odgovornost jer smo svojoj djeci dopustili u dvorištu da se igraju s njenom. Prvi put nakon dugo vremena. Nažalost. Ali dobro, nama je osobni osjećaj krivnje itekako dovoljan već danima.
Da,izjavio je da je od 6932 oboljelih njih 1790 ne cjepljenih.
Što je sa ostalima?Cjepljeni?
Upravo to sam rekla pred 10- tak dana, da je sve više zaraženih upravo cjepljenih , bar u mom malom svijetu
Grozno, Riri. Nadam se da ce se T. brzo oporaviti.
Nama je trenutno korona u skoli, dobili smo tri obavijesti u tri dana. Svo troje djece je zarazeno van skole (i ne jedno od drugog). Nadam se da cemo izbjeci i to, s obzirom da smo se do sad dobro izmicali. Moji idu na cijepljenje u nedjelju, zajedno s jos nekoliko djece iz nase ekipe. Jucer i danas su bili sedmero iz bliskog kruga, a jos ih 15-ak ide u sljedecih nekoliko dana. Nije mi svejedno, ali u principu nista osobito vise nego kao kad idu po neka druga cjepiva. Kolektivno smo svi sretni jer nas ide puno i sto ce djeca biti medjusobno zasticena vise nego sad, s obzirom da nam se radi o konstantnom okruzenju. Samo neka nas zaobidje ovo iz skole. Nadam se da KN95 mogu odraditi svoje, uz sve ostale mjere.
Je, zbilja je to rekao, ali je covjek vec prije toga spetljao, pala mu koncentracija, ociti lapsus. Smijesno je da se danima izvjestava da je veci udio necijepljenih i kad se covjek jednom zabuni, to je dokaz. Mislim, da je zbilja tako (a nije), ako je 364 dana omjer obrnut i dalje ne znam o cemu pricamo. Fakat jadno od antivaksera.
Ovdje je jedan dobar post i snimka da vidite kako je covjek premoren. Nije da mi je covjek nesto drag pa ga branim, al zaista se vidi da vise ne moze govoriti (tko cesce govori rutinski pred ljudima, moze se tocno identificirati).
https://www.reddit.com/r/croatia/com...ana%C5%A1njih/
Evo mogu i cijeli tudji post kopirati:
"Kako se laže da je 75% od 6392 današnjih novozaraženih bilo cijepljeno, a istina je potpuno obrnuta
Antivakseri šire ovu snimku u kojoj je danas Capak tobože otkrio da od 6932 novooboljelih njih 1790 ili 25% nije cijepljeno, što bi značilo da je ostalih 75% - cijepljeno. Primjer toga je i thread na hrvatskom antivakserskom subredditu.
Naravno, tvrdnja je totalna glupost. Izvukli su to iz samog kraja obraćanja gdje je Capaku popustila koncentracija i zbunio se u čitanju. To se vidi kad odmah u rečenici poslije počne mucati i dok se jedva snalazi naći brojeve na papiru kaže potpuno suprotnu tvrdnju o broju umrlih od onog što je pola minute ranije rekao.
Istina je zapravo da je na današnji rekordni broj novozaraženih 75% njih bilo necijepljenih. To je ne samo očekivano, nego skroz u skladu s rezultatima svakog dana unatrag niz tjedana.
Evo nekoliko primjera jednostavnog guglanja:
Vijest od jučer: U proteklih tjedan dana od ukupnog broja novozaraženih 72,8 posto nije bilo cijepljeno, a 77,2 posto na respiratoru nije bilo cijepljeno
Vijest 23. rujna: Vlada je na Twitter profilu objavila je statistiku u posljednjih tjedan dana. Prema službenim podacima od ukupnog broja novozaraženih više od 80 posto osoba nije bilo cijepljeno, kao ni među onima koji su na respiratoru.
Vijest od 16. rujna: Dana 14. rujna od ukupnog broja oboljelih necijepljeni su činili 82 posto, a 77,4 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Devet od deset osoba kojima je na taj dan bila potrebna pomoć respiratora nije bilo cijepljeno
Source:
https://vlada.gov.hr/vijesti/paket-z...i-dorh-a/33302
https://www.nacional.hr/vlada-vise-o...je-cijepljeno/
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/bero...irusom-2941487 "
Joj Jelena bas ti hvala.:heart: Znala sam da je u necemu catch jer nema nikakve logike.
Ma i meni ih je zao, umor je to i iscrpljenost koji trajeeee vec jakooo dugooo.
U trenutcima kad se donose ovakve mjere, čovjek se zbunio?! Slušala sam ga, iako se ispravio samo za broj preminulih. Ali pokraj njega su sjedili Beroš, Alemka i Božinović, i nitko nije uočio takav lapsus. Pa što je tim ljudima? To je MM odmah jučer rekao, kako nema šanse da je to točno jer prati statistiku posljednjih dana. Zato sam i pitala je li ga netko demantirao? Ne po portalima, naravno.
To je komentirano i na jednom portalu – pa su ljudi dobro zaključili – ako je i lapsus, dovoljna je činjenica što je polovica hospitaliziranih bila cijepljena. Kad se komentira kako necijepljeni pune bolnice. Ako je čovjek umoran, onda je vrijeme da ga netko zamijeni. Stvar je previše ozbiljna da bi se smjelo griješiti.
Ispravio se samo za preminule. Iako i ja smatram da je pogriješio govoreći o broju cijepljenih zaraženih. Ne znam možete li otvoriti.
https://www.facebook.com/jelena.bero...08005113873227
A ti, Jelena, pokušaj shvatiti da ti nisam ja neprijatelj. Ja bih zapravo bila sretna da nisam u pravu vezano za neke stvari o kojima sam pisala, ali svakim danom uviđam kako je mnogo toga istinito. Nemam tako velik ego da bih imala problem s tim da se jednog dana ispričam što sam „fulala ceo fudbal“. Ali se bojim da se neću imati za što ispričati. To stalno prepucavanje – zločesti antivakseri / pošteni vakseri – je smiješno. Previše je cijepljenih zaraženo da bi se ljude moglo prisiljavati ne nešto. To sigurno nitko ne može poreći. A nuspojave (kod ljudi kod kojih se pojave) su često vrlo ozbiljne. I smatram da će biti sve veće što će se ljudi dalje docjepljivati. Smijem to misliti, zar ne?
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211105
Pa kolika je procijepljenost potrebna da se zaraza obuzda. Ionako ćemo teško dostići njihovu procijepljenost, a i vidi se da je utjecaj visoke procijepljenosti na smanjenje zaraze kratkoročan.
Jelena je super objasnila.
Svi su premoreni.
Cijeli zdravstveni sustav.
Ja spavaM 4/5 sati i teturam.
Od umora i iscrpljenosti.
Svakodnevno gledam situaciju u Klinici za tumore.
To je kaos.
Premalo osoblja, a pacijenata sve više i više.
Razmak? Nema ga.
Maske? Uglavnom na bradi.
I kako se zaštititi?
Nikako.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Freya,
Ma ne umiruje me Jelena, nit ne uznemirava korona, zivim svoj zivot nego joj zahvaljujem na info. Ne volim surfat i pretrazivat po mobu.:-) To mi je bas mrsko,a ne pratim portale ni otprije korone. Imam svoj neki stav prema nasem novinarstvu koje je vec godinamaaaa izvan svih granica profesionalnosti i standarda struke. Ne svi, ali velika vecina.
Valjda je sad jasan moj komentar.:-)
:-PJasan je:-). I imaš pravo misliti to o našem novinarstvu, slažem se da je uglavnom tako. A ti pratiš uglavnom samo Rodu, kako si neki dan napisala. Nije ti ni to baš neko mjerilo za točnost podataka. Naravno, to je moje mišljenje. Ali imaš i na to pravo, je li tako? Ljudi crpe informacije s različitih mjesta.
Tanči, da, svi smo premoreni. Ali stožer ne može i ne smije voditi premorena osoba.
I sto je moja frendica antivakserica napisala na Jeleninu info:pa 25% je puno.
:lool: kakvo izvrtanje cinjenica, a 75% nije puno. Ma bjez ca. Svasta.
Freya, ma ne pratim Rodu zato sto mislim da je jedini pouzdan izvor informacija nego zato sto je otprije pratim zbog posve drugih tema. Imam ja doma nevjerojatan izvor informacija (ako ih zelim cuti) svoga muza :-) koji prati ama bas sve i inace (bez korona doba), a ima jednu zdravu logiku i rijetko kad je fulao u svojim izjavama i anticipiranju onoga sto nam slijedi ;-)
Nisam nijednom otpocetka pandemije isla gledat brojke i tako nesto sl.,te info dodju do mene htjela - ne htjela, a ja ne znam sta bih s tim brojevima.
Netko voli bit up-to-date, pratit statistike, pa svaki dan pogleda. Svakom njegovo.
Svatko radi kako njemu/njoj paše.:-)
Znam da ne pratiš društvene mreže i portale, ali eto ta tvoja frendica ih super predstavlja. :lool:
Baš komentiram s mužem sad, jučer su se antivakseri tako napalili na tu izjavu, kao toliko cijepljenih je zaraženo, uopće nisu ni pomislili da bi mogla biti greška. Pa su dobili ruined orgasm jel, sad okreću sve na: "puno je i 25%" Jbg živote, daj šta daš.
Kaže jedan profesor koji predaje mojoj kćeri kako mu nije jasno
Što pojedinci izvode?!?
Kao djeca su primili sva cjepiva, a zahvaljujući cjepivima neke bolesti su iskorijenjene.
Recimo polio/dječja paraliza i mnoge druge.
Protiv HIV-a nemamo cjepivo jer ga ne uspijevaju napraviti, a orodiv COVID19 IMAMO CJEPIVO i sad pojedinci seru.
Da, seru!
I pun mi je kufer toga!
Da bar uvedu kovid propusnice svuda.
Apsolutno svuda!
Pa se nemojte cijepiti, ali se nećete ni voziti, ni raditi, ni kupovati, a bome ni liječiti gdje se ja nalazim.
Eto tako!
I off topic- ukida se status majki odgajateljica u Zg, odnosno smanjuje na do 7g i 1000 kn.
Bravo!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Te omjere treba skalirat s postotkom cijepljenih i necijepljenih osoba u populaciji, pa cak i u starosnim skupinama. Ako je omjer necijepljeni:cijepljeni 55:45 posto (ili je vec 50:50), onda bi cjepivo bilo neefikasno u sprecavanju zaraze (naglasavam da govorim samo o zarazi) da je omjer zarazenih necijepljenih:cijepljenih 55:45. 75:25 posto je zaista bolje od toga... al nije toliko bolje koliko se moze smatrati, ako se brojka razmatra bez uzimanja u obzir ukupnog postotka necijepljenih i cijepljenih.