Stranica 358 od 383 PrviPrvi ... 258308348356357358359360368 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,851 do 17,900 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Dan kasnije, još malo više:.

Na dan 4.11.2021 utrošeno je 17.038 doza cjepiva, a od toga je 7.798 osoba cijepljeno prvom dozom
    Pa naravno kad Rusi sve više masovno dolaze u Hrvatsku na cijepljenje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno kad Rusi sve više masovno dolaze u Hrvatsku na cijepljenje
    Nigdje bliže nemaju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rusi su izjavili da su došli na 3., jer im njihovo cjepivo ne omogućuje putovanja

Čitala sam kombinacije ,ali nisam našla za slučaj

Dvije doze Pfaizerom+ preboljevanje koronom u roku od 4 mjeseca nakon 2.
    To bi se moglo svakojako ?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nigdje bliže nemaju?
    Bila neki dan vijest da ih je cak 30 cijepljeno na velesajmu. To definitvno objasnjava ovih 17.000 jucer, valjda carteri slijecu svakih 5 min...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Je li danas netko demantirao Krunoslava Capaka? Čekam od jutra da vidim jesam li ga krivo čula.
    Današnja izjava Krunoslava Capaka: 6932 osobe su oboljele, od njih 1790 nije cijepljeno. To znači da je više od 5000 ljudi zaraženih, a cijepljenih. (?!?)
    Danas je hospitalizirano 307 osoba od kojih 158 ljudi nije cijepljeno. Onda je prokomentirao da je to 49 %, a nije, nego je oko 51 %, 25 ljudi je završilo na respiratoru, od kojih oko 76 % necijepljenih (19). Preminulih je 36, od čega 9 (ili 10) cijepljenih (otprilike 25 %).
    Necijepljeni se krive da pune bolničke kapacitete, a omjer je pola/pola, jedino je više preminulih necijepljenih.
    Svaki je komentar suvišan.
    Kod obiju šogorica na poslu svi zaraženi cijepljeni. Zdravi cijepljeni ponašaju se vrlo nonšalantno.
    Mi se i dalje inhaliramo i nismo zaraženi. Ne fiziološkom, naravno. Klinci, MM, ja, naši prijatelji...svi smo zdravi. Otopinom koju je pripremio jedan liječnik. Koga zanima, neka mi se javi na pp. I tko hoće, neka se sprda.
    Riječanka, ja se smatram odgovornom necijepljenom osobom. Što god netko drugi mislio. Ali vidim masu neodgovornih oko sebe – i cijepljenih i necijepljenih.

https://shtf.tv/world-class-athletes...cine-injuries/

Ovakvih priča znam puno i u RL, počevši od svoje kume ljetos. Tu spada i moja sveki.
    Mogla bih vam i prepričati događaj iz Zarazne otprije 3 dana. Bila je kolegica s posla. Ali neću, ionako ne biste vjerovali.
    Pitam se, kao i ona sportašica Francesca: Who pays the price for all this?
    Patetična sam vam?
    Čitam vas svaki dan pa znam što slijedi. Ali znate i vi - nije me briga. Jedino mi nije jasan obraz onih koji te sile na cijepljenje bez preuzimanja ikakve odgovornosti. Posebno mladih i zdravih ljudi. Što se starijih ljudi tiče, situacija je bitno drukčija.
    Pa nije valjda stvar samo u tome da se preživi covid i da se ne završi na respiratoru? Valjda je nešto i do kvalitete života. Bez posljedica od cjepiva ili same korone.

U Austriji necijepljeni neće moći u ugostiteljske objekte i frizerske salone. Jedva čekam da kod nas zažive te ozbiljnije mjere. Onda će se konačno obuzdati širenje bolesti, je li tako?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Što se tiče kvalitete života nažalost necijepljene šestogodišnjakinje nakon korone, mogu reći da joj kosa opada u pramenovima, a na wc smo je nekoliko puta nosili zadnjih dana jer nema snage.

Mi smo u međuvremenu saznali tko, kada i kako nam je donio koronu u život, ali nisam htjela o tome ovdje. Sad ću za potrebe posta reći ipak da je to bila necijepljena osoba. Ono što hoću pitati jeste, ako bi se za pozivanje na cijepljenje trebala snositi odgovornost, jel treba i za ovo? Valjda onda treba i ta osoba biti pozvana na odgovornost jer je umjesto da se cijepi, pričala o tome kako je pandemija namještena, pa nam donijela koronu.

I da, da, znam da je mogao i netko cijepljen, ali mislim kad već o odgovornosti govorimo. Mogli bismo i muž i ja biti pozvani na odgovornost jer smo svojoj djeci dopustili u dvorištu da se igraju s njenom. Prvi put nakon dugo vremena. Nažalost. Ali dobro, nama je osobni osjećaj krivnje itekako dovoljan već danima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Je li danas netko demantirao Krunoslava Capaka? Čekam od jutra da vidim jesam li ga krivo čula.
    Današnja izjava Krunoslava Capaka: 6932 osobe su oboljele, od njih 1790 nije cijepljeno. To znači da je više od 5000 ljudi zaraženih, a cijepljenih. (?!?)
    Upravo to mi je maloprije poslala frendica antivakserica sa stranice famoznog Liberal.hr. S tim da mi je ona dodala cijepljeni čine 75%.

Jel netko zna jel zaista Capak to izjavio danas? Jako mi je to čudno, a zasigurno ne vjerujem Liberalu.hr kao pouzdanoom izvoru.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da,izjavio je da je od 6932 oboljelih njih 1790 ne cjepljenih.
    Što je sa ostalima?Cjepljeni?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo to mi je maloprije poslala frendica antivakserica sa stranice famoznog Liberal.hr. S tim da mi je ona dodala cijepljeni čine 75%.

Jel netko zna jel zaista Capak to izjavio danas? Jako mi je to čudno, a zasigurno ne vjerujem Liberalu.hr kao pouzdanoom izvoru.
    Lili, ja sam jučer odgledala cijelu konferenciju za medije Stožera civilne zaštite na Novoj TV, otamo su mi ovi podatci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upravo to sam rekla pred 10- tak dana, da je sve više zaraženih upravo cjepljenih , bar u mom malom svijetu

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče kvalitete života nažalost necijepljene šestogodišnjakinje nakon korone, mogu reći da joj kosa opada u pramenovima, a na wc smo je nekoliko puta nosili zadnjih dana jer nema snage.

Mi smo u međuvremenu saznali tko, kada i kako nam je donio koronu u život, ali nisam htjela o tome ovdje. Sad ću za potrebe posta reći ipak da je to bila necijepljena osoba. Ono što hoću pitati jeste, ako bi se za pozivanje na cijepljenje trebala snositi odgovornost, jel treba i za ovo? Valjda onda treba i ta osoba biti pozvana na odgovornost jer je umjesto da se cijepi, pričala o tome kako je pandemija namještena, pa nam donijela koronu.

I da, da, znam da je mogao i netko cijepljen, ali mislim kad već o odgovornosti govorimo. Mogli bismo i muž i ja biti pozvani na odgovornost jer smo svojoj djeci dopustili u dvorištu da se igraju s njenom. Prvi put nakon dugo vremena. Nažalost. Ali dobro, nama je osobni osjećaj krivnje itekako dovoljan već danima.
    Grozno, Riri. Nadam se da ce se T. brzo oporaviti.

Nama je trenutno korona u skoli, dobili smo tri obavijesti u tri dana. Svo troje djece je zarazeno van skole (i ne jedno od drugog). Nadam se da cemo izbjeci i to, s obzirom da smo se do sad dobro izmicali. Moji idu na cijepljenje u nedjelju, zajedno s jos nekoliko djece iz nase ekipe. Jucer i danas su bili sedmero iz bliskog kruga, a jos ih 15-ak ide u sljedecih nekoliko dana. Nije mi svejedno, ali u principu nista osobito vise nego kao kad idu po neka druga cjepiva. Kolektivno smo svi sretni jer nas ide puno i sto ce djeca biti medjusobno zasticena vise nego sad, s obzirom da nam se radi o konstantnom okruzenju. Samo neka nas zaobidje ovo iz skole. Nadam se da KN95 mogu odraditi svoje, uz sve ostale mjere.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je, zbilja je to rekao, ali je covjek vec prije toga spetljao, pala mu koncentracija, ociti lapsus. Smijesno je da se danima izvjestava da je veci udio necijepljenih i kad se covjek jednom zabuni, to je dokaz. Mislim, da je zbilja tako (a nije), ako je 364 dana omjer obrnut i dalje ne znam o cemu pricamo. Fakat jadno od antivaksera.
    Ovdje je jedan dobar post i snimka da vidite kako je covjek premoren. Nije da mi je covjek nesto drag pa ga branim, al zaista se vidi da vise ne moze govoriti (tko cesce govori rutinski pred ljudima, moze se tocno identificirati).

https://www.reddit.com/r/croatia/com...ana%C5%A1njih/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo mogu i cijeli tudji post kopirati:

"Kako se laže da je 75% od 6392 današnjih novozaraženih bilo cijepljeno, a istina je potpuno obrnuta
    Antivakseri šire ovu snimku u kojoj je danas Capak tobože otkrio da od 6932 novooboljelih njih 1790 ili 25% nije cijepljeno, što bi značilo da je ostalih 75% - cijepljeno. Primjer toga je i thread na hrvatskom antivakserskom subredditu.

Naravno, tvrdnja je totalna glupost. Izvukli su to iz samog kraja obraćanja gdje je Capaku popustila koncentracija i zbunio se u čitanju. To se vidi kad odmah u rečenici poslije počne mucati i dok se jedva snalazi naći brojeve na papiru kaže potpuno suprotnu tvrdnju o broju umrlih od onog što je pola minute ranije rekao.

Istina je zapravo da je na današnji rekordni broj novozaraženih 75% njih bilo necijepljenih. To je ne samo očekivano, nego skroz u skladu s rezultatima svakog dana unatrag niz tjedana.

Evo nekoliko primjera jednostavnog guglanja:

Vijest od jučer: U proteklih tjedan dana od ukupnog broja novozaraženih 72,8 posto nije bilo cijepljeno, a 77,2 posto na respiratoru nije bilo cijepljeno

Vijest 23. rujna: Vlada je na Twitter profilu objavila je statistiku u posljednjih tjedan dana. Prema službenim podacima od ukupnog broja novozaraženih više od 80 posto osoba nije bilo cijepljeno, kao ni među onima koji su na respiratoru.

Vijest od 16. rujna: Dana 14. rujna od ukupnog broja oboljelih necijepljeni su činili 82 posto, a 77,4 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Devet od deset osoba kojima je na taj dan bila potrebna pomoć respiratora nije bilo cijepljeno

Source:

https://vlada.gov.hr/vijesti/paket-z...i-dorh-a/33302

https://www.nacional.hr/vlada-vise-o...je-cijepljeno/

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/bero...irusom-2941487 "

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj Jelena bas ti hvala. Znala sam da je u necemu catch jer nema nikakve logike.

Ma i meni ih je zao, umor je to i iscrpljenost koji trajeeee vec jakooo dugooo.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

U trenutcima kad se donose ovakve mjere, čovjek se zbunio?! Slušala sam ga, iako se ispravio samo za broj preminulih. Ali pokraj njega su sjedili Beroš, Alemka i Božinović, i nitko nije uočio takav lapsus. Pa što je tim ljudima? To je MM odmah jučer rekao, kako nema šanse da je to točno jer prati statistiku posljednjih dana. Zato sam i pitala je li ga netko demantirao? Ne po portalima, naravno.
    To je komentirano i na jednom portalu – pa su ljudi dobro zaključili – ako je i lapsus, dovoljna je činjenica što je polovica hospitaliziranih bila cijepljena. Kad se komentira kako necijepljeni pune bolnice. Ako je čovjek umoran, onda je vrijeme da ga netko zamijeni. Stvar je previše ozbiljna da bi se smjelo griješiti.
    Ispravio se samo za preminule. Iako i ja smatram da je pogriješio govoreći o broju cijepljenih zaraženih. Ne znam možete li otvoriti.

https://www.facebook.com/jelena.bero...08005113873227

A ti, Jelena, pokušaj shvatiti da ti nisam ja neprijatelj. Ja bih zapravo bila sretna da nisam u pravu vezano za neke stvari o kojima sam pisala, ali svakim danom uviđam kako je mnogo toga istinito. Nemam tako velik ego da bih imala problem s tim da se jednog dana ispričam što sam „fulala ceo fudbal“. Ali se bojim da se neću imati za što ispričati. To stalno prepucavanje – zločesti antivakseri / pošteni vakseri – je smiješno. Previše je cijepljenih zaraženo da bi se ljude moglo prisiljavati ne nešto. To sigurno nitko ne može poreći. A nuspojave (kod ljudi kod kojih se pojave) su često vrlo ozbiljne. I smatram da će biti sve veće što će se ljudi dalje docjepljivati. Smijem to misliti, zar ne?

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211105
    Pa kolika je procijepljenost potrebna da se zaraza obuzda. Ionako ćemo teško dostići njihovu procijepljenost, a i vidi se da je utjecaj visoke procijepljenosti na smanjenje zaraze kratkoročan.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj Jelena bas ti hvala. Znala sam da je u necemu catch jer nema nikakve logike.

Ma i meni ih je zao, umor je to i iscrpljenost koji trajeeee vec jakooo dugooo.
    Lili, ako tebe Jelenine riječi umiruju (ili možda moje, iako ne u ovom slučaju i ne oko ove teme ili od nekog trećeg) - mislim da je to - loše. Pa valjda i sama vidiš što se oko tebe događa? Kažem ti, ja jedva čekam postroženje mjera. Napisala sam i zašto.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jelena je super objasnila.
    Svi su premoreni.
    Cijeli zdravstveni sustav.
    Ja spavaM 4/5 sati i teturam.
    Od umora i iscrpljenosti.
    Svakodnevno gledam situaciju u Klinici za tumore.
    To je kaos.
    Premalo osoblja, a pacijenata sve više i više.
    Razmak? Nema ga.
    Maske? Uglavnom na bradi.
    I kako se zaštititi?
    Nikako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Freya,
    Ma ne umiruje me Jelena, nit ne uznemirava korona, zivim svoj zivot nego joj zahvaljujem na info. Ne volim surfat i pretrazivat po mobu. To mi je bas mrsko,a ne pratim portale ni otprije korone. Imam svoj neki stav prema nasem novinarstvu koje je vec godinamaaaa izvan svih granica profesionalnosti i standarda struke. Ne svi, ali velika vecina.
    Valjda je sad jasan moj komentar.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.11.2021. at 08:10

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freya,
    Ma ne umiruje me Jelena, nit ne uznemirava korona, zivim svoj zivot nego joj zahvaljujem na info. Ne volim surfat i pretrazivat po mobu. To mi je bas mrsko,a ne pratim portale ni otprije korone. Imam svoj neki stav prema nasem novinarstvu koje je vec godinamaaaa izvan svih granica profesionalnosti i standarda struke. Ne svi, ali velika vecina.
    Valjda je sad jasan moj komentar.
    Jasan je. I imaš pravo misliti to o našem novinarstvu, slažem se da je uglavnom tako. A ti pratiš uglavnom samo Rodu, kako si neki dan napisala. Nije ti ni to baš neko mjerilo za točnost podataka. Naravno, to je moje mišljenje. Ali imaš i na to pravo, je li tako? Ljudi crpe informacije s različitih mjesta.

Tanči, da, svi smo premoreni. Ali stožer ne može i ne smije voditi premorena osoba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I sto je moja frendica antivakserica napisala na Jeleninu info:pa 25% je puno.

kakvo izvrtanje cinjenica, a 75% nije puno. Ma bjez ca. Svasta.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Freya, ma ne pratim Rodu zato sto mislim da je jedini pouzdan izvor informacija nego zato sto je otprije pratim zbog posve drugih tema. Imam ja doma nevjerojatan izvor informacija (ako ih zelim cuti) svoga muza koji prati ama bas sve i inace (bez korona doba), a ima jednu zdravu logiku i rijetko kad je fulao u svojim izjavama i anticipiranju onoga sto nam slijedi

Nisam nijednom otpocetka pandemije isla gledat brojke i tako nesto sl.,te info dodju do mene htjela - ne htjela, a ja ne znam sta bih s tim brojevima.

Netko voli bit up-to-date, pratit statistike, pa svaki dan pogleda. Svakom njegovo.

Svatko radi kako njemu/njoj paše.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.11.2021. at 08:23

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Znam da ne pratiš društvene mreže i portale, ali eto ta tvoja frendica ih super predstavlja.

Baš komentiram s mužem sad, jučer su se antivakseri tako napalili na tu izjavu, kao toliko cijepljenih je zaraženo, uopće nisu ni pomislili da bi mogla biti greška. Pa su dobili ruined orgasm jel, sad okreću sve na: "puno je i 25%" Jbg živote, daj šta daš.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nigdje bliže nemaju?
    I meni je bio jedan Rus u posjeti pa sam ga odvela na cijepljenje, doduse drugom dozom, prvu je primio u nekoj drugoj zapadnijoj zemlji. Zanimljivo, na hzzo su mu sasvim regularno izdali covid putovnicu. Sve je mogao kod nas rijesiti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kaže jedan profesor koji predaje mojoj kćeri kako mu nije jasno
    Što pojedinci izvode?!?
    Kao djeca su primili sva cjepiva, a zahvaljujući cjepivima neke bolesti su iskorijenjene.
    Recimo polio/dječja paraliza i mnoge druge.
    Protiv HIV-a nemamo cjepivo jer ga ne uspijevaju napraviti, a orodiv COVID19 IMAMO CJEPIVO i sad pojedinci seru.
    Da, seru!
    I pun mi je kufer toga!
    Da bar uvedu kovid propusnice svuda.
    Apsolutno svuda!
    Pa se nemojte cijepiti, ali se nećete ni voziti, ni raditi, ni kupovati, a bome ni liječiti gdje se ja nalazim.
    Eto tako!
    I off topic- ukida se status majki odgajateljica u Zg, odnosno smanjuje na do 7g i 1000 kn.
    Bravo!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam da ne pratiš društvene mreže i portale, ali eto ta tvoja frendica ih super predstavlja.

Baš komentiram s mužem sad, jučer su se antivakseri tako napalili na tu izjavu, kao toliko cijepljenih je zaraženo, uopće nisu ni pomislili da bi mogla biti greška. Pa su dobili ruined orgasm jel, sad okreću sve na: "puno je i 25%" Jbg živote, daj šta daš.
    Baš to

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Te omjere treba skalirat s postotkom cijepljenih i necijepljenih osoba u populaciji, pa cak i u starosnim skupinama. Ako je omjer necijepljeni:cijepljeni 55:45 posto (ili je vec 50:50), onda bi cjepivo bilo neefikasno u sprecavanju zaraze (naglasavam da govorim samo o zarazi) da je omjer zarazenih necijepljenih:cijepljenih 55:45. 75:25 posto je zaista bolje od toga... al nije toliko bolje koliko se moze smatrati, ako se brojka razmatra bez uzimanja u obzir ukupnog postotka necijepljenih i cijepljenih.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Te omjere treba skalirat s postotkom cijepljenih i necijepljenih osoba u populaciji, pa cak i u starosnim skupinama. Ako je omjer necijepljeni:cijepljeni 55:45 posto (ili je vec 50:50), onda bi cjepivo bilo neefikasno u sprecavanju zaraze (naglasavam da govorim samo o zarazi) da je omjer zarazenih necijepljenih:cijepljenih 55:45. 75:25 posto je zaista bolje od toga... al nije toliko bolje koliko se moze smatrati, ako se brojka razmatra bez uzimanja u obzir ukupnog postotka necijepljenih i cijepljenih.
    No, bitniji je omjer u hospitaliziranima i umrlima. Tu je statistika na strani cjepiva puno bolja. Al da ocito cijepljeni trenutno dosta efikasno sire zaraze, izgleda da sire.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E, Riri, dobro kažeš, ruined orgasm. Potpuno se slažem. Ali isto tako mislim da si ti na drugom kraju duge. Nisi ništa bolja od njih.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

E, Riri, dobro kažeš, ruined orgasm. Potpuno se slažem. Ali isto tako mislim da si ti na drugom kraju duge. Nisi ništa bolja od njih.
    Hvala ti na komplimentu, obavezno ću si ga zapisati u dnevnik.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne pratim nista u zadnje vrijeme, stislo na poslu. Ali s ovim se apsolutni slazem. Nedavno je objasnjavao netko da su ti cijepljeni na respiratorima debelom vecinom stariji kod kojih je cijepljenje manje ucinkovito, a k tome su s komorbiditetima. Uz par anegdotalnih iznimki - "meni je susjedov prijatelj..."

Koliko se zarazavaju cijepljeni i koliko prenose ne znam tocno, a ne znam ni ima li detaljno istrazivanje. Ja sam uvjerena da je manje, al to je nebitno trenutno. Trenutno je bitno vratiti zdravstveni sustav gradjanima. A bez obzira sto freya trlja ruke na capakov propust, ocito je da cijepljeni manje opterećuju. Iako je zapravo cijepljena populacija vunerabilna u odnosu na necijepljenu, jer su stariji bolje procijepljeni. Ne radi se o slucajnom uzorku.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kako sam vidila, u onoj britanskoj studiji su skalirali upravo vezano za dob i stupanj procijepljenosti po dobi i ispalo je da je smrtnost za necijepljene 32 puta veća.
    Isto tako oni grafovi gdje je razvrstano po dobi, što su bili nedavno po svim portalima, jasno pokazuju da kod mlađih ljudi umiru samo necijepljeni, a da se broj smrtnih slučajeva kod cijepljenih povećava tek sa višom starosnom dobi.

Jadranka, ne kažem da ne postoje Rusi koji se cijepe ovdje, ali da je baš to tolika pojava da povećanje broja cijepljenih prvom dozom objašnjavamo Rusima? Zar je tako nemoguće da se cijepe Hrvati koji su se prepali porasta broja slučajeva, ili najavljivanih pritisaka na radnom mjestu? U Hrvatskoj je nekoliko ljudi dobilo otkaz jer se nisu htjeli testirat niti cijepit, i baš Rusi se cijepe a ne Hrvati koji rade u socijalnoj službi ili zdravstvu i ne žele se testirat svako par dana?
    Mislim, kod mene na poslu nekoliko se ljudi cijepilo kad se pritisak povećao

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kaže jedan profesor koji predaje mojoj kćeri kako mu nije jasno
    Što pojedinci izvode?!?
    Kao djeca su primili sva cjepiva, a zahvaljujući cjepivima neke bolesti su iskorijenjene.
    Recimo polio/dječja paraliza i mnoge druge.
    Protiv HIV-a nemamo cjepivo jer ga ne uspijevaju napraviti, a orodiv COVID19 IMAMO CJEPIVO i sad pojedinci seru.
    Da, seru!
    I pun mi je kufer toga!
    Da bar uvedu kovid propusnice svuda.
    Apsolutno svuda!
    Pa se nemojte cijepiti, ali se nećete ni voziti, ni raditi, ni kupovati, a bome ni liječiti gdje se ja nalazim.
    Eto tako!
    I off topic- ukida se status majki odgajateljica u Zg, odnosno smanjuje na do 7g i 1000 kn.
    Bravo!

Znam da nije tema, ali moram reći jer je mene oduševilo kad sam to saznala: iako ne postoji cjepivo protiv aidsa, postoji pre-exposure profilaksa koju mogu uzimati osobe koje su u riziku od zaraze i koja je vrlo učinkovita zaštita

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U trenutcima kad se donose ovakve mjere, čovjek se zbunio?! Slušala sam ga, iako se ispravio samo za broj preminulih. Ali pokraj njega su sjedili Beroš, Alemka i Božinović, i nitko nije uočio takav lapsus. Pa što je tim ljudima? To je MM odmah jučer rekao, kako nema šanse da je to točno jer prati statistiku posljednjih dana. Zato sam i pitala je li ga netko demantirao? Ne po portalima, naravno.
    To je komentirano i na jednom portalu – pa su ljudi dobro zaključili – ako je i lapsus, dovoljna je činjenica što je polovica hospitaliziranih bila cijepljena. Kad se komentira kako necijepljeni pune bolnice. Ako je čovjek umoran, onda je vrijeme da ga netko zamijeni. Stvar je previše ozbiljna da bi se smjelo griješiti.
    Ispravio se samo za preminule. Iako i ja smatram da je pogriješio govoreći o broju cijepljenih zaraženih. Ne znam možete li otvoriti.

https://www.facebook.com/jelena.bero...08005113873227

A ti, Jelena, pokušaj shvatiti da ti nisam ja neprijatelj. Ja bih zapravo bila sretna da nisam u pravu vezano za neke stvari o kojima sam pisala, ali svakim danom uviđam kako je mnogo toga istinito. Nemam tako velik ego da bih imala problem s tim da se jednog dana ispričam što sam „fulala ceo fudbal“. Ali se bojim da se neću imati za što ispričati. To stalno prepucavanje – zločesti antivakseri / pošteni vakseri – je smiješno. Previše je cijepljenih zaraženo da bi se ljude moglo prisiljavati ne nešto. To sigurno nitko ne može poreći. A nuspojave (kod ljudi kod kojih se pojave) su često vrlo ozbiljne. I smatram da će biti sve veće što će se ljudi dalje docjepljivati. Smijem to misliti, zar ne?
    To je i suština alternativ facts da je dio vjerojatan, a dio nebulozan, tako da to sto vidis da si djelomicno u pravu odgovara situaciji.

Mislim da ce uskoro postati jasno svakom antivakseru da ce se malo tko izvuci od kontakta s virusom. Svatko bira u koju statistiku ce se uklopiti. A udio cijepljenih na respiratoru ce rasti s udjelom cijepljenja u opcoj populaciji pa ce se opet moci izvrtati podaci.
    Vjerujem da ne naglasavaju uporno da su ti cijepljeni na respiratorima oni kod kojih je cijepljenje manje ucinkovito zbog dobi, uz komorbiditete, jer bi na taj nacin dodatno obeshrabrili stariju populaciju - "isto mi je".

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Inače, bila je priča o reakcijama na 3. dozu, moji baka i djed su primili 3. prije 3 dana, na prve dvije nisu imali nikakvu reakciju, na 3. ih je dosta bolila ruka, što se nadam da je dobar znak

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tang, jesu li prije dobili AZ? Meni je mrak od 3 dana nus pojava.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pratim nista u zadnje vrijeme, stislo na poslu. Ali s ovim se apsolutni slazem. Nedavno je objasnjavao netko da su ti cijepljeni na respiratorima debelom vecinom stariji kod kojih je cijepljenje manje ucinkovito, a k tome su s komorbiditetima. Uz par anegdotalnih iznimki - "meni je susjedov prijatelj..."

Koliko se zarazavaju cijepljeni i koliko prenose ne znam tocno, a ne znam ni ima li detaljno istrazivanje. Ja sam uvjerena da je manje, al to je nebitno trenutno. Trenutno je bitno vratiti zdravstveni sustav gradjanima. A bez obzira sto freya trlja ruke na capakov propust, ocito je da cijepljeni manje opterećuju. Iako je zapravo cijepljena populacija vunerabilna u odnosu na necijepljenu, jer su stariji bolje procijepljeni. Ne radi se o slucajnom uzorku.
    Da trljam ruke, natrljala bih se pošteno unazad godinu i pol, s obzirom na mnoge njihove propuste. Ali nije mi do trljanja ruku. Nije mi ni do tako strogih podjela. Ali očito drukčije ne može biti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Županija nam danas kaze

Mjera samoizolacije izrečena je za 9 cijelih razreda i dio učenika 7 razrednih odjela.

Kad je ono bio zadnji dan nastave? I koliko su dugo ta djeca slobodno setala?

Ovo vise nema smisla

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zadnji petak u 10. je bila prava nastava, za one koji su tad bili u školi
    Znači 8-9 dana

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kako sam vidila, u onoj britanskoj studiji su skalirali upravo vezano za dob i stupanj procijepljenosti po dobi i ispalo je da je smrtnost za necijepljene 32 puta veća.
    Isto tako oni grafovi gdje je razvrstano po dobi, što su bili nedavno po svim portalima, jasno pokazuju da kod mlađih ljudi umiru samo necijepljeni, a da se broj smrtnih slučajeva kod cijepljenih povećava tek sa višom starosnom dobi.

Jadranka, ne kažem da ne postoje Rusi koji se cijepe ovdje, ali da je baš to tolika pojava da povećanje broja cijepljenih prvom dozom objašnjavamo Rusima? Zar je tako nemoguće da se cijepe Hrvati koji su se prepali porasta broja slučajeva, ili najavljivanih pritisaka na radnom mjestu? U Hrvatskoj je nekoliko ljudi dobilo otkaz jer se nisu htjeli testirat niti cijepit, i baš Rusi se cijepe a ne Hrvati koji rade u socijalnoj službi ili zdravstvu i ne žele se testirat svako par dana?
    Mislim, kod mene na poslu nekoliko se ljudi cijepilo kad se pritisak povećao
    Ma jasno to za Ruse To sam samo anegdotalno napisala. A i bilo mi je super da su mu dali putovnicu iako je prvu dozu primio u drugoj drzavi; sve su mu upisali; i sve je islo kao po spagi.

Slazem se za bolesne i umrle, naravno. Vise komentiram ovo nesirenje zaraze od strane cijepljenih.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To je i suština alternativ facts da je dio vjerojatan, a dio nebulozan, tako da to sto vidis da si djelomicno u pravu odgovara situaciji.

Mislim da ce uskoro postati jasno svakom antivakseru da ce se malo tko izvuci od kontakta s virusom. Svatko bira u koju statistiku ce se uklopiti. A udio cijepljenih na respiratoru ce rasti s udjelom cijepljenja u opcoj populaciji pa ce se opet moci izvrtati podaci.
    Vjerujem da ne naglasavaju uporno da su ti cijepljeni na respiratorima oni kod kojih je cijepljenje manje ucinkovito zbog dobi, uz komorbiditete, jer bi na taj nacin dodatno obeshrabrili stariju populaciju - "isto mi je".
    Meni je problematicno sto se sad cijepljene s komorbidetima komentira slicno kao one koji su umirali u prvom valu... kad bi se ljude koji su rekli, ma ti koji su umrli su s komorbidetima/stari, zasto sve zatvaramo zbog njih pocelo napadati da su bezosjecajni... a sad se isti taj stav cuje od stozera... ma ti cijepljeni su imali komorbidete.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tang, jesu li prije dobili AZ? Meni je mrak od 3 dana nus pojava.
    Ne, sve tri phizer

Jadranka, taj tvoj rus je imao prvo Sputnika?
    Moja mama je dobila dvije doze Sputnika, pa ne može dobit covid putovnicu za Eu, možda onda kad bi treću primila u Hr bi je dobila

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne, sve tri phizer

Jadranka, taj tvoj rus je imao prvo Sputnika?
    Moja mama je dobila dvije doze Sputnika, pa ne može dobit covid putovnicu za Eu, možda onda kad bi treću primila u Hr bi je dobila
    Nije, isto Pfizer, to je u Kanadi dobio. Ide okolo i skuplja cjepiva

A ne moze kao trecu dozu primit ono cjepivo koje se prima u jednoj dozi?

A i to je bezveze sto se rusko cjepivo ne priznaje :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

Čitala sam kombinacije ,ali nisam našla za slučaj

Dvije doze Pfaizerom+ preboljevanje koronom u roku od 4 mjeseca nakon 2.
    To bi se moglo svakojako ?
    Evo mi smo ti takav slučaj. Cijela familija. Vjerojatno je virus donio sin iz škole, nema što drugo biti. Iako je on cijepljen, većina u školi ipak nije.
    Olakotna okolnost - prolazi u roku par dana kao klasična viroza. Nadam se da ćemo sad za neko dulje vrijeme biti mirni

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Županija nam danas kaze

Mjera samoizolacije izrečena je za 9 cijelih razreda i dio učenika 7 razrednih odjela.

Kad je ono bio zadnji dan nastave? I koliko su dugo ta djeca slobodno setala?

Ovo vise nema smisla
    Pa naravno da nema, iako su se neka djeca vjerojatno preko sisveta zarazila. A i prosirila zarazu naravno. Nije uopce bitno odavno sto govori stozer. Broj ljudi na respiratoru je meni jedini relevantan u smislu hoce li anesteziolog biti slobodan za moju operaciju. Propusti stozera i vlasti nisu nikakvo mjerilo. Mjerilo za dramu je situacija u bolnici. A nije dobra. Cak i ako zaboravimo na cinjenicu da su na respiratoru prvenstveno ljudi koji ststisticki zbog dobi nisu dovoljno zasticeni cjepivom, izmedju 2/3 i 3/4 njih je necijepljeno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa naravno da nema, iako su se neka djeca vjerojatno preko sisveta zarazila. A i prosirila zarazu naravno. Nije uopce bitno odavno sto govori stozer. Broj ljudi na respiratoru je meni jedini relevantan u smislu hoce li anesteziolog biti slobodan za moju operaciju. Propusti stozera i vlasti nisu nikakvo mjerilo. Mjerilo za dramu je situacija u bolnici. A nije dobra. Cak i ako zaboravimo na cinjenicu da su na respiratoru prvenstveno ljudi koji ststisticki zbog dobi nisu dovoljno zasticeni cjepivom, izmedju 2/3 i 3/4 njih je necijepljeno.
    Al trebalo bi sad malo okrenit i pilu naopako, i zahtjevat od Ministarstva (ili tko je vec relevantan) veci broj specijalizacija za anesteziologiju (a moze usput i za pedijatriju) - to kao dugorocno dobro (tih anesteziologa oduvijek nema) i pod pretpostavkom (mozda krivom?) da ima dovoljno zavrsenih studenata medicine.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne poznajem bas dobro scenu, ali mi se cini da svih specijalizacija fali, najvise se spominju pedijatari, obiteljske medicine, ginekolozi, anesteziolozi, ORL... Ne znam cega ima dovoljno. Za obican razgovor s neurologom, znaci bez opreme, sam cekala par mjeseci. S druge strane dobar dio subspecijalista radi privatno. Ne znam da obiteljski ili socijalni ginekolozi rade dodatno privatno.

Ne znam fali li studenata ili novca u proracunu za place.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 06.11.2021. at 11:47

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anesteziolozi odlaze van bez problema. Izvezli smo jako puno lijecnika.
    Osjca se to vec dugo al sad posbeno.
    Mi doma za sad odoljevamo al uvjerena sam da nas nece preskociti i ovaj val. Proljetos sam ja imala tu cast.

I da nisam lijena tipkati imala bi svasta napisati za tu bolest.
    Posljedice osjetim jos uvijek. Ah....al zivim normalno. Trudim se zivjeti tako. Al me kadkad slomi.
    A nisam zavrsila ni u bolnici ni ista.
    Na ovoj temi vise je tema u smjeru ljudskih prava i slaganja i ne slaganja sa Stozerom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hasanbegović kaže da je njegovo pravo imati virus (neće se cijepiti ni testirati) i dok se bude tražila covid potvrda neće nogom kročiti u Sabor (što će, naravno, biti veliki gubitak za sve nas i vjerujem da bi se trebalo proglasiti dane žalosti za svo vrijeme trajanja njegove odsutnosti). Pretpostavljam da plaću, ipak, namjerava primati? Ovi koji su iz istog razloga dobili otkaze ili im se oni spremaju, mogu se pokušati pozvati na to "pravo na imanje virusa" ili je to pravo nove generacije rezervirano samo za političare?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Anesteziolozi odlaze van bez problema. Izvezli smo jako puno lijecnika.
    Osjca se to vec dugo al sad posbeno.
    Mi doma za sad odoljevamo al uvjerena sam da nas nece preskociti i ovaj val. Proljetos sam ja imala tu cast.

I da nisam lijena tipkati imala bi svasta napisati za tu bolest.
    Posljedice osjetim jos uvijek. Ah....al zivim normalno. Trudim se zivjeti tako. Al me kadkad slomi.
    A nisam zavrsila ni u bolnici ni ista.
    Na ovoj temi vise je tema u smjeru ljudskih prava i slaganja i ne slaganja sa Stozerom.
    Ajme, baš mi je žao, spajka. Čula sam dosta priča poput tvoje i, iako se nisam nikad bojala smrti od covida, dugi covid mi je izazivao jezu. Nadam se da će to uskoro sve ostati iza tebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •