samo ćeš se izludit, ja sam bila trudnica bez iti jednog simptoma osim trbuha koji je rastao tako da...
Printable View
Znam, pirica, ne razbijam glavu simptomima, naučila sam iz prijašnjih ciklusa i BRDA "simptoma", hehe... dugo mi je čekanje
Slažem se s time, al znam kako ti je. i ja sam stalno osluškivala šta mi se događa i odma se nadala boljem, ali. Ja sam bila danas, 10dc. rekao je dr da dođem opet u četvrtak. Rekao je da se sporije odvija sve pa ćemo vidjeti. uvijek se nadam da će mi reči da je sve super, da je folikul veliki, a onda ništa. nadam se da će do četvrtka se već nešto pošteno vidjeti. bilo ga nas u jutro oko 20 cura, neznam baš koja je za što došla jer sam brzo riješila.
ja sam sutra na punkciji, pa eto ako ima netko za druženje, ne može me su fulat jako kratka plava kosa
Eh šta da ti kažem, tako sam nešto shvatila. nadam se da će biti tako
pirica, puno sreće sutra i neka bude kratka i bezbolna punkcija, s puno zdravih j. stanica! Koliko folikula imaš?
ne znam pisao je na papir 7, ali ima ih više. ja sam zadovoljna jer sam sa manjom dozom menopura dobila isti rezultat kao i prije 2 god i punkcija mi je ranije nego onda, još da se 2 js oplode...
11
uh 11?? pa to je za moje pojmove RANO!! Eh čemu se onda ja nek nadam:cry:
Nadam se da će se konačno i na našem forumu naći koja trudnica uskoro!!!
Moja punkcija je bila 13. d.c., ali su 11.d.c. 3 folikula već bila 20mm, a jedan 18mm! Mislim da će me od sada ranije zvati na drugu folikulometriju (ako ih uopće bude - MISLITI POZITIVNO!)
ne neću tri jer da mi se sve tri oplode tri zametka nebih nikako vračala, jer meni se prije 2g od 5js svega 1 oplodila i vidi potpis tako da mi je fakat preveliki rizik vračat 3 i dr se u potpunosti slaže s menom
Ako se samo jedna od 5 oplodila, zar onda nije bolje pokušati s tri, veća je vjerojatnost? Možda te nisam nešto dobro skužila?
Mislim da je pirica mislila da je upravo ta jedina oplođena transferirana i - primila se. Sad će raditi ICSI pa je vjerojatno da će obje biti oplođene (onda su radili IVF).
Moram priznati da bi ja tražila tri, ali to najviše zbog mojih godina i time i manjih šansi za implantaciju. ALi meni je sad ta brojka ionako science fiction, mi smo u klubu 39 plus sretne već i kad je transfer obavljen...
eh kako si ti to andeam dobro objasnila :-)
Kužim, cure, a onda se opet sjetim one dvije ženskice koje su bile sa mnom na punkciji, s 7 i 9 j.s., obje rekle da im oplode po tri i na koncu se ni jedna nije oplodila... tako žalosno što nas tjeraju na ovakve odluke...
Ti si bas hrabra kada se usudjujes ici na to da ti oplode samo dvije jajne stanice. Pogotovo ako iz iskustva znas da se ti od 5 JS koje su SVE pokusali oploditi oplodila samo 1. Mislis li da embriolog moze od recimo 7 JS izabrati bas one 2 od kojih ce se barem jedna oploditi? Meni se za tako nesto i 3 cini premalo...
Ja bih radij u slucaju da 3. dan nekim cudom bude i dalje 3 embrija trazila da se ide na blastociste radi selekcije. A ako bi se desilo nesto sto smatram krajnje nevjerojatnim, a to je da 5. dan ostanu 3 blastociste onda nikako ne bih pristala na transfer 3 embrija, nego samo 2. Jer i prema Zakonu o medicinskoj oplodnji na to imam i pravo. Citiram 9. clanak, 3 i 4 stavak koji kaze:
Bračni drugovi pojedinačno ili zajedno mogu povući pristanak i odustati od postupka medicinske oplodnje sve dok sjemene stanice ili jajne stanice ili zametak/ci nisu uneseni u tijelo žene.
Izjavu o povlačenju pristanka zdravstvena ustanova obvezna je zabilježiti i na zahtjev žene ili muškarca o tome izdati pisanu potvrdu.
Aurora, tako i ja mislim. Evo prije 2 mjeseca mi je frendica išla na ICSI i od 3 j.s. samo jednu su joj vratili...
znam Aurora, ali sad će radit icsi, a onda je bio klasični ivf
Sve jedno, pirice. Moje iskustvo s ICSIjem je recimo losije nego ono s IVFom. Osim toga, cak i ako se sve tri jajne stanice oplode to ne znaci da ce se nastaviti lijepo dijeliti i prezivjeti 3., a kamo li 5. dan. Razmisli ti bolje jos malo, barem o tome da idete na blastociste. ;-)
2008 su meni ICSI oplodili od 16 svih 16 i sve dosle na blastociste.
pirica je mlada cura i zato joj je dr. vjerojatno i sam preporučio oplodnju 2 js..
Uostalom to je osobna odluka svatko od nas zna zašto 2 ili 3 js..
U ova dva postupka pristala sam na oplodnju 2js, jednom smo imali jedan embrij a drugi puta dva..
I meni je strah od trojčeka preveliki..i moram reći ne usudim se nikako..
pirica vidimo se sutra..
Cure evo me konačno. Morala još i na posao poslje vv. Danas je bilo ok. Moji folikulići će biti ok. Razvija se kako treba. U subota moram doći na drugu folikuklometriju, a u ponedjeljak bi radili aih. Danas je bila ludnica. Bilo je 9 transfera, 3 punkcije i 1 aih.
eva133, baš sam se pitala gdje si. Koliko folikula imaš? Tko zna, meni je dr. na 1. folikulometriji mislio da ćemo na aih, a na drugoj je bilo izvijesno da idemo na ivf ipak
Dobro jutro svima!
Ja još uvijek nisam u postupku,..čekamo rezultate pretraga i treći mjesec kada bi trebali krenuti sa stimulacijom.
Pratim vaše postove i želim svima puuuuuuuuuuuuuuuuuuuno sreće, mira i uspjeha!!
elen, neka ti čekanje što brže prođe i puno sreće!
Evo ja se sad cula sa dr. sljedeci ciklus kontracepcija a u trecem moj prvi IVF nakon dvije neuspjele inseminacije :)
Neznam cemu ta kontracepcija ( kao da ce se nesto desit sta nije u ovih 7 godina ) al dobro...
Hej, TOMISLAVA, hajde, brzo će to proći, pa ćeš u postupak! Sretno!
Neznam cemu ta kontracepcija ( kao da ce se nesto desit sta nije u ovih 7 godina ) al dobro...
Tomislava dr. manje više daje skoro svakoj curi kontracepcijuda bi se smirili jajnici i da kad kreneš u postupak krećeš punom parom.
I da pitam da li je koja sutra gore od cura da malo poprićamo. Ja sam gore sutra oko 10h.
Eva133, a koje su ti veličine folikuli ako možda znaš??