Iskreno, nemam nikakvih iskustva sa Sioforom. Za što se to uzima.
Imam i ja jedno pitanje. Sve mi koje smo bile na transferu, u nedjelju se trebamo piknuti Decapeptylom. Za što je to?
Iskreno, nemam nikakvih iskustva sa Sioforom. Za što se to uzima.
Imam i ja jedno pitanje. Sve mi koje smo bile na transferu, u nedjelju se trebamo piknuti Decapeptylom. Za što je to?
znam što pišem
izuzetno cjenim Kniewalda i kao čovjeka koji je pun razumjevanja u razgovoru i s pacijentima, i kao pionira na svom području, a nadasve kao čovjeka koji je pristajao govoriti o ovom sramotnom zakonu kad drugi nisu (zbog toga mi je i osobno drag)...i kao biologa sa velikim iskustvom
no on samo vodi lab. privremeno na neku shemu, radi na još jednoj klinici, radi i na još nekim područjima ex Yu...
svakako nije nekompetentan, ali niti rezultati/statistike njegove klinike nisu bili jednaki VV-ovim prije novog zakona i rasula...tako da - osim zbog laninog karakterističnog pristupa pacijentima - mislim da nema razloga njegovu kompetenciju izdizati iznad lanine...
svakako je iskusniji od nekih drugih opcija koje je VV mogao dobiti...ali meni osobno to nije dovoljno
ne volim se prepucavati, zato rijetko i pišem...
kako rekoh imate svi pravo na svoju odluku i mišljenje, kao što neki od nas koji su otišli imaju pravo na svoju
i vi ste te/ti koje moraju otkrivati nove protokole, nove načine i nove uspjehe na VV-u
sretno vam cure
cure, ne pišete kakva je situacija s prirodnjacima i polustimuliranima - rade li to uopće ili svi vrtite inseminacije i stimulirane?
Nisam ti ziher, ali mislim da rade i prirodnjake, na koncu, ja sam na IVF upala s klomifenima - smatra li se to polustimuliranim?
ee naručila sam se na VV na razgovor tj konzultacije pa vidit ću sta će biti ako budem mogla preći kod dr A mozda i ostanem a dobila sam i odobrenje za prenos embrija kod dr L ako budem odlučila...
na jednom od foruma imam podnick svazbunjitis pa da vas nebuni ova moja odlučnost![]()
laky, ja sam bez problema presla kod A. zbog FET-a
super hvala ti Snjeska.koliko si čekala FET i jesu li trebali brisevi papa nesto još od nalaza
bok svima! nova sam na forumu...imam par pitanja i uvodnu pričicu...naime pacijentica sam dr.L.,u postupak sam trebala ići u 06/2010,međutim imala sam smrtni slučaj u obitelji te sam nazvala dr.L.i odgodili smo za na jesen,a onda sve znamo što se dogodilo..dr.L.mi je rekao da se strpim i kako bi on trebao dobiti ugovor sa HZZO-om što se još uvijek nije dogodilo .... odlučila sam ići kod dr.A....sestra je,klasika,rekla da nazovem 1.dan m.tako da ću biti gore za 10-ak dana...a sada pitanjabzirom imam karton sa svim prikupljenim na VV koliko ću čekati postupak?uvažava li se to što nisam nova na VV?koliko godina ima dr.A.i kakav je u komunikaciji sa pacijentima?unaprijed hvala
Sezen, ja sam također pacijentica dr. L koja sam prešla dr. Alebiću. Iako je mlad, mislim '72. godište, imam povjerenja u njega i njegov tim. Neke cure kažu da je ponekad šutljiv, no ja sam takva da uvijek sve pitam i mogu ti reći da mi je jako pozitivan, uvijek se nečemu nasmijemo, a na punkciji i transferu mi je bio stvarno ok. Jako cijenim i to što me prebacio na IVF nakon što sam imala jaču reakciju na klomifene, iako sam trebala ići na inseminaciju. Volim to što nije gubio vrijeme - ni folikuliće...
Inače, curke, pametnjakovička, našla sam novu stvar oko koje ću se uzrujavati.Čitam bez veze neke postove ovdje na forumu i naletim na temu o TSH, hormonu štitnjače. Moji nalazi su 4,3, što ih stavlja u okvir referentnih vrijednosti na nalazu, a sad čitam da je za postizanje trudnoće potrebno imati TSH 2. Ma, ponekad mi se čini da je bolje ništa ne čitati. Naravno, sad se pitam trebam li endokrinologu i bla bla... Ipak, odlučujem pustiti to sad na miru, vadila sam hormone naknadno i na VV - nisam vidjela nalaz, no dr. mi nije ništa rekao o TSH ili da je problematičan, pa pretpostavljam da je bio u normali. Ako dođe do neg. tete-bete, pitat ću ga o tome...
ValaMala, nemaš razloga za brigu.
TSH treba biti ispod 2 ukoliko kod tebe već postoji bolest štitnjače, zato što taj hormon zna podivljati u trudnoći (ako štinjača nije ok) pa ga je bolje prije trudnoće sniziti.
Ako nemaš bolest štitnjače u redu je svaki nalaz koji je u okviru ref. vrijednosti.
laky, tebi šaljem pp
ValaMala, ja sam imala TSH između 3 i 4,3, kako kada, vađeno u par navrata. Iako su mi i dr.A. na VV-u i dr.Vlaisavljević u Mariboru i dr.Reš u Ljubljani stalno ponavljali da je to ok TSH nalaz jer je još uvijek više-manje u okviru referentnih vrijednosti, mene je to konstantno kopkalo. Na kraju sam prošle godine u ovo vrijeme uspjela zatrudniti, ali sam imala missed ab. u 8tt. Nakon spontanog sam otišla kod dr. Radončića u polikliniku Vili da mi da preporuku za dalje, a on meni gleda nalaze TSH i kaže da, iako je unutar referentnih vrijednosti, da mu je malo previše čudan i da previše šeće gore-dole. Poslao me izvaditi antitijela štitnjače, a kad ono, antitijela u nebesima. Dijagnosticiran mi je hašimoto hipotireoza, a dr.Radončić je mišljenja da sam vrlo vjerojatno zbog toga izgubila bebu. Od tada sam na terapiji za štitnjaču.
Dakle, savjet mene kao nekoga tko je na žalost već svašta proživio u mpo-u: ako te imalo kopka, odi to provjeriti prije nego bude prekasno. Na VV-u nisu toliko osjetljivi na TSH s tvojim vrijednostima, zato ti je moj savjet da odeš do dr.Radončića jer je on jedan od rijetkih dr.-a u Hrvatskoj koji je mišljenja da TSH za nas u mpo-u treba biti do 2. Nemaš što izgubiti (osim nešto kuna za konzultacije), a možeš puno toga dobiti.
Za više informacija ti i ja, kao i ostale cure, predlažem da detaljnije proučiš teme o hormonima štitnjače.
Hvala, Miki76, mislim da ću ponovo ovaj put privatno izvaditi TSH i antitijela, pa s nalazima nekom stručnjaku, možda baš dr.R. Do tada čuvam mrvicu...
Potpisujem Miki76, obavezno s nalazima kod dr.R.Pomogao je mnogim zenama jer je upucen u mnoge stvari vezane za imunologiju, probleme sa stitnjacom i svime sto muci nas koje se borimo za bebice, a na koje mnogi lijecnici i dan danas odmahuju rukom, bez obzira u koju kliniku ides na IVF.Konzultacije ti kostaju cca 200 kn ali je on kompetentan i propisati ti potrebnu terapiju, dozirati tocno kako treba naspram tvojih nalaza itd.Zahvaljujuci njemu jedna moja prijateljica je ponosna mama nakon nekoliko pokusaja i uvjerenja da je problem bio samo kod njm dok nije (takodjer citajuci forume) posumnjala da bi problem mogla biti i njena stitnjaca (prepoznala je neke simtome i otisla provjeriti hormone stitnjace takodjer u privatni laboratorij).
Naravno da se nadam da ti sve ovo nece ni trebati ali opet dobro je imati rezervni plan.
samo da se nadovežem, dr Škaro iz poliklinike Leptir, specijalizirane baš za bolesti štitnjače, jako hvali dr Radončića ističući kako je jedan od rijetkih ginekologa koji je uspio povezati važnost pravilnog rada štitnjače i sigurne trudnoće, što je pogotovo bitno za nas MPO pacijentice
ne bih ni ja mnogo pisala o trenutnoj situaciji na Vuku, već sam mnogo toga napisala ranije. Nažalost su rezultati i dalje lošiji nego u drugim klinikama (bilo državnim ili privatnim). To je rezultat sigurno neuhodanog tima s jedne strane ali i odlaska uhodanog tima, kao i najstriktnijeg držanja zakona.
Vala Mala i eva133, molim vas dvije koje ste trenutno u postupcima da nas obavještavate o rezultatima, od 6 koji su bili na punkciji s ValaMala, javljaj nam daljnji tijek.
Hvala na savjetima cure, vezano za TSH priču. Svakako ću otići dr. R. porazgovarati s njim, ako ništa drugo, vrijedno mi je platiti tih 200kn i samo da me smiri, ako je sve ok, a tek koliko to vrijedi, ako pogleda moje nalaze iz drugog kuta i predloži nešto što će pomoći do bebice...
Od 6 cura što su bile na punkciji , 1 nije ni došla do transfera jer se nisu oplodile 3 j.s. Drugoj je dr. na dan našeg transfera rekao da dođe sljedeći dan i pretpostavljamo da su se stanice/stanica možda oplodile, ali se nisu dijelile, pa su htjeli pričekati još jedan dan, ali ne znamo točno. Jednoj curi su se oplodile 2 stanice, no dogovorila se s biologom da pričekaju još dan-dva jer je htjela vidjeti hoće li se i dalje dijeliti - ona ima stav da nema smisla da joj stave male stanice, pa da se nada 2 tjedna, ovako želi biti sigurnija...
Dakle jedino nas 3 smo sigurno bile na transferu i s tim curkama sam u kontaktu. Sve tri smo doma i laganini, uglavnom ležimo, malo naokolo po stanu i tako to. Jedna cura osjeća napetost u trbuhu i cicke su joj porasle, te ju malo bolucka jajnik (no kaže da su joj slični simptomi bili i poslije prošlog neuspjelog ET). Ona u ponedjeljak ide raditi. Druga je na godišnjem 2 tjedna, a ona kao i ja osjeća boluckanje u maternici.
Mene od sinoć baš nekako tupo boli dolje, kao da ću dobiti, ali ništa prejako. Danas je 3. dan od ET, a čitala sam da kod transfera malih stanica, zigota ili morula, implantacija može biti kakvih 3-5 dana nakon ET. Ne znam, samo bih bila najsretnija na svijetu da sve uspijemo i onda brinemo neke druge trudničke brige...
Sad mi je glavna stvar kako ću si sutra piknuti Decapeptyl, pošto sam upala na IVF s klomifenima, nisam se nikad pikala, pa mi je pomisao na iglu u trbuhu prilično morbidna... Mislim da će to sutra biti smijeh kad mm i ja krenemo s tim...)
morbidna pomisao na iglu u trbuhu... ValaMala, iskreno ti želim da što prije preseliš na trudnički pdf!
ValaMala, puno hvala na info o dr.A.........i držim Ti fige![]()
Evo prošla ponoć, došao dan D i moja prva injekcija u trbuh... Smijemo se mm i ja da ćemo se probuditi nakon sat vremena iz nesvijesti i neuspjelog pokušaja pikanja. Odoh u samurajske vode, mini hara-kiri...![]()
Izvještaj s prvog pikanja, odradili smo to kao Stanio i Olio, ali uspješno.Glavno da se mi možemo kroz sve ovo i dalje puno smijati...
ValaMala dobro da ste odradili uspjesno pikanje ko mene je bio problem tj bojala sam se hoću li dobro smiksati a pikanje nisam ni primjećivala
Hvala Bogu, to nije bio problem, Decapeptyl dolazi već pripremljen u injekciji!
Cure sutra je moja prva folikulometrija. Držite mi palčeve da sve bude ok.
ruža82 i eva133 SRETNOOOOO!!! Ima da nam javite super vijesti!
Hvala ValaMala!
Eva133 nadam se da ćemo se sutra ugodno iznenaditi. Ja sam baš nervozna. pogotovo od kako mi je dr da reagiram baš bog zna što![]()
Koja luda luda noć. Svakih sat vremena sam išla piškit, a u tim sat po sat spavanjima sam uspjela odsanjati hrpu gluposti. Što se tog češćeg mokrenja tiče, nije li da kada je to jedan od ranih znakova trudnoće zapravo imaš osjećaj da trebaš ići, a kad si na wc-u ispadne da je svega par kapljica? Kod mene nije tako, ja svaki put kao da sam popila u međuvremenu lonac kave...
ruža82 i eva133, javite se s novostima, baš sam nestrpljiva!
Znam, pirica, ne razbijam glavu simptomima, naučila sam iz prijašnjih ciklusa i BRDA "simptoma", hehe... dugo mi je čekanje
Slažem se s time, al znam kako ti je. i ja sam stalno osluškivala šta mi se događa i odma se nadala boljem, ali. Ja sam bila danas, 10dc. rekao je dr da dođem opet u četvrtak. Rekao je da se sporije odvija sve pa ćemo vidjeti. uvijek se nadam da će mi reči da je sve super, da je folikul veliki, a onda ništa. nadam se da će do četvrtka se već nešto pošteno vidjeti. bilo ga nas u jutro oko 20 cura, neznam baš koja je za što došla jer sam brzo riješila.
ja sam sutra na punkciji, pa eto ako ima netko za druženje, ne može me su fulat jako kratka plava kosa
Eh šta da ti kažem, tako sam nešto shvatila. nadam se da će biti tako
pirica, puno sreće sutra i neka bude kratka i bezbolna punkcija, s puno zdravih j. stanica! Koliko folikula imaš?
ne znam pisao je na papir 7, ali ima ih više. ja sam zadovoljna jer sam sa manjom dozom menopura dobila isti rezultat kao i prije 2 god i punkcija mi je ranije nego onda, još da se 2 js oplode...