pa gdje je još nedjelja-za dva dana se sve može preokrenuti-premda meni ovi folikuli i nisu tako loši
Printable View
Tikica69, ne ocajavaj zbog blastica, ja sam ih zeljno iscekivala i opet mucak.Biolog mi je jedva utuvio u glavu da se uspjeh s njima ne povecava znacajno,poanta je u selekciji tako da dobar zametak star3 dana i blastica dodu na isto.Vjeruj u mariborski lab i doktorovu dobru procjenu.
A sto ce selektirati od ova tri (ako su uopce puni)? :roll:
Tikice znam da se osjećaš grozno, ali možda kao što Ina kaže bude još u ovim sitnijim folikulima koje nisu ni brojali
Tikica, ne ne gubiti nadu! Sjeti se samo nase Timmy koja se iznenada morala vratiti u Maribor jer joj se stanice nisu razvijale kako se ocekivalo i transfer jedne oplodjene stanice je vec napravljen drugi dan nakon punkcije. Timmy ima prekrasnu kcer, cini mi se da sad vec ima 4 ili 5 god. U mojoj grupi je bio bracni par koji je 6 puta nio u postupcima u MB sto prirodnjaka sto stimuliranih i 7. puta su dosli do jedne blastociste a taj blastic je sada jedan nestasni 4. godisnjak! Tikice zato glavu gore i hrabro naprijed :love2:
Bok curke, evo i ja sam jučer bila na UTZV- imam 8 folikula. Na lijevom samo 2 a na desnom 6. Na žalost nisam zapamtila veličinu ali doktor kaže da je sve ok. Ja se bojala da se ništa ne događa jer nisam osjetila apsolutno ništa u jajnicima nikakvo pikanje i sl. Osim toga mi je dr.V. započeo terapiju sa manje Menopura pa sam se bojala da ne reagiram kako treba. Jeli 8 folikula dobar rezltat ili je i to malo? I jeli tako da ne mora u svakome biti jajna stanica ili?
pa ne mora bit u svakom a možda i je.Meni je brojčano stanje super.(mislim na tvoje brojčano stanje)
Tikice, ja mislim da ih ima više, meni su bili zapisali smo 4 vodeća, ja sam bila šiznula, a ispunktirano je bilo 9 js.
ina, hvala ti puno.....danas mi se stvari vec cine bolje nego jucer. Trebala sam ocito prespavati taj prvi sok i nevjericu :nope:
tikice_69 oces punkciju obavljat pod anestezijom?
Ajde, baš me zanima kako će biti i vibram ti. Jesi zajedno s doktorom gledala u ekran i brojala folikuliće? Pitala ga koliko ih je? Ili je to samo nešto što si vidila napisano? Ako je ovaj zadnji odgovor, moguće da ih ima više, jer oni bilježe i broje najveće? Ako se dobro sjećam, meni su kad sam zatrudnila s Anom zabilježili 4 folikula, a bilo je 9 jajnih stanica i 7 blastica, od čega 5 embrija pogodno za transfer, svježe smo transferirali 2, tri su mi zamrznuli, jedan pakiran sam, dva zajedno. Zatrudnila sam u transferu zamrznutih, rekli smo da odmrznu sve jer nisam vjerovala da će svi preživjeti odmrzavanje.
Sretno, vibramo za nedjelju!
Tikica,
Ja sam imala samo 1 vodeći folikul. Ostalih 6-7 su bili značajno manji. Na dan štoperice, taj vodeći je bio 20mm, a slijedeći najveći 14mm, ostali još manji. Također sam očajavala taj dan, bila sam na rubu plača... A jučer ugodno, totalno neočekivano, iznaneđenje: ispunktirano mi 5 js!!! Čak je i dr.bio ugodno iznenađen!
PS: Čula sam da ti je Kadauna već ispričala moj slučaj, a ja evo potvrđujem da je stvarno bilo tako. Dakle, samo optimistično, vidiš da je sve moguće!
ina, zajedno smo ih gledali i nisam vidjela nista vise od ta tri.....
ketyy, da - obavezno anestezija
Miki76, hvala ti, pokusati cu biti sto optimisticnija
:heart:Tikica_69, neka te današnji ultrazvuk oraspoloži i da nam se vratiš iz mb sretna....mislimo na tebe, i vjerujemo da će na kraju ipak sve ispast ok!:heart:
:heart:Rozalija, mislimo i na tebe. Donesi nam lijepe vijesti. Sretno!:heart:
Cure moje drage evo da se i ja malo javim.
Jučer smo bili na UZV i stanje je opet isto bio dr. Reljić i kaže da vidi nekih7-8 vodećih folikula i kaže da je on zadovoljan ali meni se čini kada smo gledali na UZV da tu ima više ekipe ali izgleda da oni broje samo one vodeće najveće. Mislim ja da bi tu mogao biti još koji šta ću nepopravljivi sam optimista mada je dr. rekao da se sa ovim može nešto učiniti. Ostaje mi sada da čekam uglavnom sutra mi je punkcija u 7 i 30 moram biti u Mariboru.
Tikice draga moja ne očajavaj ja sam uvjerena da će njih biti više jer nekako mi se čini da oni to onako otfrlje mjere vide samo one najveće neće da se zamaraju sa onim manjim. Vidjećeš biti će njih više 100% uvjerena sam.
Suzan ti si jučer bila na UZV? U koje vrijeme? Možda smo se sreli. Ja sam ona jedna plavuša bila sam druga na redu za UZV. Kada je tebi punkcija?
I još cure šlag na kraju mi jučer ostavili auto u javnoj garaži blizu bolnice i kada smo krenuli nakon UZV naši mili dragi Slovenci su nam razbili zadnje staklo tako da smo danas u Zagrebu se olakašali za 2000 KN promjenivši novo staklo.
Tako vam je to vi lijepo idete osravljate im 200-3000 EUR i oni vam na kraju kažu veliko HVALA i razbiju vam staklo.
Hvala Vam na vašim vibricama
Javim se nakon punkcije.
Tikice no sikiriki vidiš šta je ina napisala biće tu više folikulića i lijepih blastica.:zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen::love 2:
Sto u garazi Europarka su vam razbili staklo??? :-o
Ajoj...zaljepiti cu lazne tablice :roll:
Draga Rozalija super za folikule, jupiiiiiiiiiiineka je sa srećom sutra, a za staklo katastrofa baš sam razočarana!
Tikice sretno na UZ danas, jedva ćekam da nam se javiš, ma ja se iskreno nadam da ih ima više, i navijam iz sveg srca!
Tikica i rozalia puno srece :joggler: svi smo mislima uz vas:heart::heart::heart:
Draga Tikice, meni je prvi uzv pokazao samo 2 folikula, treci se javio kasnije i bile tri js, tri se oplodile i dvije bile super, jedna losija i dosla do trudnoce (spontani nije imao veze s time)- dakle draga..drzi se i vidjet ces da to nista ne znaci. Bitno je koliko ima za transfer, a ja ti zelim dobitnu :love2:
Danas su 17, 16, 14 i osvanuo je neki od 8mm. Sutra moramo u 8 ujutro vec biti gore na folikulimetriji. Valjda ce sutra stoperica jer smo vise preumorni od tolikog putovanja. Vec smo presli 660km u ovih par dana :roll:
A i organizam mi je koma. 27 Decapeptyla, 36 Gonala i 12 Menopura....od svega toga izgledam kao prava trudnica...trbuh mi je skoro pa ovolicki http://www.beta.hr/forum/images/smiles/preggo.gif
Tikice ja ti želim da ti bude takav i još veći, da ga maziš i paziš. Izdrži još malo. Sretno.
Uuuuu-dobra doza-poprilično
Cure imam par pitanja pa vas molim malo za pomoć. Danas sam bila na UTZV i folikuli su već oko 20 mm tako da većeras trebam primiti štopericu a sutra trebam navečer prije spavanja staviti neku vaginaletu betadine. Ali ja smotana zaboravila dali sutra moram uzeti i decapeptyl ili je danas bio zadnji pošto večeras primam ovitrelle? Također nemam pojma koliko novca moram ponijeti sa sobom za tu punkciju. Na onom papiru npr.piše da je utzv 82 EUR a ja sam ga plaćala 50 EUR pa sad neznam. Jel znate dali se može platiti i Mastercardom i dali postoji mogućnost da se dobije povrat poreza na te usluge ili nema poreza na tome? Ja sam rekla da želim i anesteziju. Kada sam kod nas išla onda je to bio neki lagani koktel a što oni podrazumijevaju pod anestezijom? Imate li još kakav bitan savjet uoći punkcije? I da; što ako me budu jako bolili jajnici nakon ovitrelle ima li ikakav lijek za te bolove koji bi u tom slučaju smjela popiti? Hvala unaprijed na pomoći i oprostite na bezbroj pitanja.
Ne trebas sutra nista vise uzimati. Anestezija ti je opca, znaci sasvim te uspavaju na 10-ak minuta. Cijene se razlikuju iz razloga sto je u Domu zdravlja posebna ordinacija i tamo je UZV 50 eura, a u bolnici je 80 eura, a cijene koje su nam prikazane su bolnicke. Placa se na punkciji. Ja cu sutra pitati okvirno cijenu, ali sigurno cu uzeti 2000 eura i imati za svaki slucaj nesto i na kartici.
Ovo za povrat smo pisale par stranica unazad, pa provjeri.
I ne bi rekla da ce te od Ovitrelle toliko boliti jajnici da to ne bi mogla izdrzati, a nakon punkcije si slobodno popij bilo sto protiv bolova, samo nemoj Ketonal. Njega ne preporucuju.
Jesi ti ona sitna plava koja je sa mnom cekala ispred kabina?
Tikice_69 i Rozalija sretno! Bicete vi nase nove mariborske trudnice.
Rozalija za auto sam se bas iznenadila i svo vrijeme razmisljam o tome. Cjelu godinu se ustezem i skupljam novac koji nije ni malo mali i jos da mi se desi tako nesto, pa ne znam kako bi se osjecala. Stvarno je ponizavajuce.
I jos da Vas pitam, kad bi trebala da kontaktiram Maribor za protokol, da li ovih dana ili nekad posle, šta vi mislite? Danas sam dobila menstruaciju i mislim da cu ja biti na kontracep. jer sam skontala da strankinje praktikuju zbog ustimavanja datuma za postupak, pa da ne zakasnim jer vidim da ste i vi ganjale protokol i neke su ga dobijale bas u minut do dvanaest. U postupku sam u maju pa ako sam 2 mjeseca na kontracepc. znaci li to da s njom krecem u martu ili sam ja to sve krivo shvatila? I kako odluce ko je 1 ili 2 mjeseca na kontracepc. i kako da saznam sta je sa mnom? Ja dok sama skontam vozovi prolaze.
Evo cure, stigla sa zadnje kotrole. Ne mogu vjerovati da su mi od jucer u 16 do jutros u 8 folikuli toliko narasli :?:
Danas 20, 19, 16 mm i onaj najmanji 12mm, no doktor kaze da na ova tri racuna.
Endic 12mm.
Uglavnom veceras u 21 ide stoperica i punkcija u ponedjeljak u 7 ujutro.
E sad mene muci jedna stvar i krivo mi ko cucku sto nisam pitala.
Jucer popodne me gledala doktorica i rekla je da danas uzmem normalno svoju terapiju i da dodjem danas na kontrolu.
Ja uvijek u 7 ujutro uzimam i Dec i Menopure. Tako sam i danas u autu nasred autoputa izbola svoj trbuscic. Danas me gledao dr. V i pitao da li sam uzela Dec i ja kazem - jesam. No uopce me nije pitao a ni konstatirao da sam uzela i Menopur.
E sad, s obzirom da su folikuli toliki koliki jesu, nece li oni u ovih 10-ak sati popucati?
Usput, nasu Rozaliju nisam uspjela vidjeti jer su ih odveli na odjel 10-ak minuta prije nego sam stigla, ali sam zato cula kad je sestra prozvala njenog muzica, vidjela da mu je dala casicu, pa je pognute glave otisao za njom da mu pokaze sobicu za ?rkicu (kako kaze mm) :mrgreen:
Curke hvala na pomoći. Ne mogu nigdje naći info o tome dali ima povrat poreza na ove icsi usluge iz Maribora tj. dali trebam tražiti račun na ime i mogu li išta od tih troškova za nešto iskoristiti. Jel netko zna čemu služi ta betadine vaginaleta? to prije nisam imala u postupcima kod nas. Ajme pa to će biti prava anestezija-baš me frka. Jel se transfer računa od dana punkcije ili od dana poslije? Strah me i što ako mi krene spotting poslije punkcije kao što sam ga inaće imala svaki mjesec pa sam morala stavljati utrogestan. Dali se on i ovdje dobije i one tablete za smirenje itd? Opet ja sa sto pitanja-sorry prvi put mi je u Sloveniji!
Betadin vaginalete sadrže spoj povidon i jod, a djeluju protiv bakterija, gljivica, virusa i trihomonasa. Upotrebljavaju se za liječenj vaginalnih infekcija uključujući i nespecifični vaginitis, vaginitis i vulvovaginitis. Znaci u nasem slucaju preventiva prije aspiracije...
Suzanaab, cemu tolika briga? Mislim da se nema pravo na povrat poreza za zdr.usluge obavljene u inozemstvu ali neka me isparvi netko ako zna da može.Spoting nakon punkcije je skroz normalan.Ja sam imala svaki put nakon punkcije jaka krvarenja ali se sutradan smiri i bude vise spoting pa sam do transfera pila Utrogestane.Betadine su ti za dezinfekciju.Anestezije se ne trebas bojati nego joj se raduj.
Tikica_69, ja stvarno ne znam što bi ti rekla jer nemam nijedan postupak iza sebe, ali da imam bilo kakve nedoumice sigurno bi nazvala i pitala ih. Ako si u Mariboru skoći do ordinacije u Novu Vas i pitaj sve što ti nije jasno. I meni se dešava, baš kao i tebi sad, da kad sam kod doktora zanijemim, a naknadno se javi milijon pitanja i onda sam luda i ljuta na sebe jer nisam pitala. Po protokolu, ja sam shvatila da se i sa stimulacijom ide do dana pred punkciju pa mislim da nisi pogriješila što si uzela Menopur, ali javit će se netko tko zna bolje...
Ja se samo nadam da su tvoje brige neopravdane i da doktori znaju što rade i da će te folikuli sačekati. Oni imaju iskustva i valjda ne bi riskirali s time...Sretno!
......slabo se nekako snalazim s novim forumom,ali pokušavam...
naime,mene bi interesiralo nešto vezano za serološke pretrage!
Do kraja mjeseca moram poslati sve te pretrage među kojima i VDRL za kojeg sam mislila da mi je napravljen,međutim umjesto VDRL(War)na nalazu mi stoji TPHA!
E,sad razumijem da je TPHA vezana za sifilis kao i VDRL ali radi li se uopće o istom?
Hoću morat ponovo radit i tražit isključivo VDRL(War)ili je ovaj TPHA to što mi treba?
ia30 za Maribor moze ili VDRL ili TPHA ili WARE. Prema tome TPHA koji imas je to sto ti treba.
Sad vidim da imas termin u Mariboru u 9. mjesecu. Ja takodjer racunam tada na postupak. Medjutim, meni su rekli da im nalaze posaljem do kraja 5. mjeseca. Kako to da ih ti moras poslati vec sada? Jesi dobila od njih neku postu ili...?
Aurora,u 11.mj.prošle godine su mi poslali upitnik,tražili kopiju dokumenata i sve ove pretrage kojima je trebao noviji datum(jer sam stare već slala)!Naglašeno mi je da kopije pošaljem u roku od 3.mjeseca-to bi mi onda značilo do kraja 2.mj.Naglasili su također na upitniku da 4.mj.prije početka postupka(početak se računa kao 7.mj-jer je u 9.ET)svi dokumenti budu kod njih-to opet znači do kraja 2.mj.!
Problem je jedino što se još uvijek ne spominju nikakve konzultacije prije postupka!
To ću još vidjet...
Tikice, ne kužim zašto misliš da bi popucali? Jer si im dala menopur? Mislim da neće, ako nisi zeznula štopericu neće popucati. Sretno!