matsa prvotno napisa
Pročitala sam cijelu temu, sve četiri stranice, i u svakom postu mogu naći dio svojih simptoma. Zaključak - svatko ima neku svoju sliku, ali kad se sve stavi u jednadžbu, onda je to skupina "simptoma", od nesanice, izostanka ili obilnih krvarenja, nedostatka libida, suhoće sluznice, zaboravnosti, brain-foga, glavobolja i još svašta (vjerojatno sam nešto i zaboravila). O svakoj pojedino ovisi intenzitet, valjda.
Mene zanima nešto što nisam pronašla u postovima, a to je jedan specifični osjećaj, rekla bih čak senzacija, koju osjetim po noći. Toliko mi je teško opisati ga jednim imenom, ali je to nešto slično onom osjećaju kad te nešto prepadne iznenada, pa cijeli protrneš, kao da te strah "ožari". Ima li netko takve simptome, po noći. Znam se probuditi s tim osjećajem, uglavnom oko trbuha i solarnog pleksusa. kao da me anksioznost opere toliko da se probudim sa strahom.
Inače sam ja se godinama borila s migrenama, koje su ulaskom u kasne četrdesete (sad imam 48) postajale sve gore, a unazad dvije godine sam na profilaksi za migrenu pa mi to pomaže (kuc,kuc). Menga mi je krenula slabjeti već nakon prvog poroda, nakon pauze od dojenja se nikad nije vratila na staru "jačinu". I tako lagano godinama, sve slabije, sve kraći ciklusi. Sad nisam dobila već 3 mjeseca. Stavljam linoladiol kremu po preporuci gin-a jednom tjedno i vagisan kremom mažem, radi suhoće. I naravno lubrikanti već godinama kod odnosa.
Također imam godinama suhe oči, što mi se isto čini da kreće na gore. Ima li netko s tim iskustva?