Samo tvoja,dolazi za 3 tjedna,yeeee,Joj bas se veselim.Dani mi cak sad i brzo prolaze jer imam poprilicno živahno dijete tako da vec sad lagano padam s nogu.Kad tvoj dolazi?
Printable View
Blago tebi Di, to još malo :))) a moj dolazi tek za 2 mjeseca i 10 dana :(( Čini mi se nikad proći, a ja sam oko faxa full zaposlena, ali opet misli lutaju...Ovi dani do sada mi prošli kao godine, užas... Vi koje ste već godinama u vezi/braku s dečkom/suprugom koji su pomorci navikle ste se..mi smo relativno kratko zajedno tak da je zato i teže...
Samo tvoja,mi smo skupa 7 godina i dalje je tesko.Normalno uđeš u neku rutinu,pogotovo kad je tu dijete ali i dalje mi je jednako teško kao na početku.Zato se trudiš zatrpati obavezama da bar dani brže prolaze.Meni stvarno u zadnje vrijeme lete jer mi je mali živahan i onon stop posla oko njega:)
Ne znam zaš mi neće citirati... :/
A gle Di, slažem se nije nikome lako, samo se netko prije navikne... Mi smo bili zajedno jako kratko prije nego što je otišao, a opet smo se viđali svaki dan :-( pa mi teško pada jako.. ono baš mi je čudno bez njega.. a najgore mi je navečer kad legnem u prazan krevet, onak baš mi se plače :cry:
Samo tvoja,kad smo mm i ja tek prohodali on je otisao na 5 mj,ja sam mislila da to necu moci tak stalno,bilo mi je uzasno,non stop sam plakala.Znam kako ti je,s vremenom ces si slozit u glavi da je to tako i biti ce ti mrvicu lakše iako da se razumijemo meni je i sad nakon 7 god užasno teško kad ide,a kad ga nema normalno da mi se nakupi, pa se dobro isplacem i uvjerim sama sebe kak jeto trenutno najbolje rješenje da riješimo neka životna pitanja.To je specifičan način života ali mogu tvrditi bar za ljude koje znam da imaju jako kvalitetne veze i brakove.Kad pocne tjedan u kojem mi dolazi mm ja sam druga osoba,imam osjecaj kao da smo tek prohodali pa sam sva lepršava,pogotovo kad idem po njega na aerodrom.Joooj jedva cekam
Meni je to događaj mjeseca kad idemo na aerodrom:)Uvijek sam ga cekala i odvozila na aerorom ali od kad imamo dijete,kad odlazi ne zeli da ga vozimo jer kaze da mu je to puno teže,ionako jedva odlazi,tako da je tadnjih par puta odlazio taxijem.On još ne bi ni sjeo u auto ,a ja bi vec cmizdrila:(:(
Uf i meni je najljepse bilo doci po njega, SAVRSENO!!!
Prosli put nismo bili po njega jer je mali bio bolestan pa smo ga cekali kuci a isli su moji...a necemo ici niti ovaj put jer je mali zadnji put na duzem putu povracao u autu i ne zelimo ga maltretirati, inace smo do njegove 2g uvijek isli po dragog, ali to je put od 300km u jednom smjeru, i onda odmah jos 300km u drugom smjeru i stvarno nije lako s djetetom pa ovaj put ne idemo :(
Jedva cekam da dodje, jos manje od mjesec dana :)
bok curke!!
evo i mene nazad! Nije me bilo neko vrijeme...obaveze,posao..al čitam redovito,a sad imam par trenutaka vremena pa da se javim.
Bio je zvao nakon 40 dana....čim su došli u domet amerike...kao što smo i miislile,nije imao otkud se javiti..ovaj brod nema ni crew mail sistem,tako da nam ostaje samo mob...
ajme,što će mi doć računaaaaa.....i njemu roaminga..ima da plačem..ali sad se smijem!!
Lijepo ga je čut,pričat s njime,tipkat porukice...zajedno mi svijet ljepši....
njegov dolazak??? To je praznik!! Odlazi zadnje vrijeme s taksijem (po njegovoj želji,mada meni to teško pada...) isti razlozi....teško mu uopće ići,briga dal ću ja tako uplakana stić doma..i sl.(ne cmiham pred njim,ali on svejedno zna ;) )
ali zato idem po njega (sama,dječica budu doma) strah me uzet njih na dalek put,pa idem sama,a ima to i svojih draži.......samo uvijek molim boga da dobijem slobodan dan ako mi se potrefi da radim baš na njegov dolazak.....u 15 godina sam svaki put išla osim kad sam bila trudna..nadam se da će i dalje tako biti....
nama sutra 2 mjeseca..još 2 i kući...ide vrijeme.....
Ja tek u iznimnim slučajevima ne uzimam djecu. Idemo svi zajedno!
A plakala sam tamo daaaavnih dana, dok sam bila mlada i neiskusna :mrgreen:
Moram priznati da danas više nemam takvih poriva i čak se i čudim vama s dužim stažom.
Inače nisam cmoljav tip, prihvaćam stvarnost takvom kakva je i dobro se nosim sa tom situacijom 8-)
Već isti dan po odlasku potpuno upadnem u novi ritam jedino me uhvati nervoza pred kraj jer mi bude dosta svega.
Ja se ne usudim voziti 300km tako uzbudjena, jos s djetetom (kao sto sam vec rekla dijete nam niti inace ne cuvaju pa tako niti taj dan) a niti on 300km do doma jer niti on ne bude sav svoj....mozda za 10g ako ne budemo vise toliko uzbudjeni, ja se doslovno tresem cijeli taj dan kada muzic dolazi doma, hahahaha.. :zaljubljen:
Zato platimo mojima put i uslugu (ono sto nam firma isplati) i oni nas voze :)
Evo, MM u ponedjeljak otisao, lovimo drugu rutinu i dani idu.
Ja nekako kao i JaMajka, ne placem vise (to ne znaci da mi nije tesko), a rutinu jako brzo ulovimo jer su klinci takvi, nema stajanja......
Ja po njega ne idem jer je on sav upanici da se meni i klincima sto ne dogodi. A to sto sam u autu napravila skoro vise km nego on ga ne tjesi. Uglavnom, on je mirniji kada renta auto ili kum ode po njega. Pa zbog njegovog mira klinci i ja doma iscekujemo...:zaljubljen:
Bas nam je bio lijep ovaj mjesec sto je MM bio doma....uzivali smo svi zajedno.....
Sada odbrojavamo do povratka....
Lakse mi je kada je lijepo vrijeme, setnjice, parkici, kavica na terasi pa dani nekako brze prolaze.
Pozdrav cure i drzite se!
Pozdrav cure!
Vidim ja da ste vi sve prilično u obavezama, djeca, vrijeme vam brže prolazi. Ali, meni je isto dosta lakše moram priznati. Prošlo je skoro mjesec dana da je pošao, a kao da je jučer. Nekako su mi dani počeli brže letjeti srećom... Valjda su i mene obaveze potopile... Spašava me i to što se čujemo svaki dan :-):-)
Sve u svemu idu dani, za 2 mj je tu, dolazi u ljeto i bit će baš lijepo... Ne mogu dočekati, a to što se tiče odlazaka i ja sam takva... Kad dolazi presretna, nitko sretniji od mene, ko neki leptir hehe... A kad odlazi jao jao... U depri budem i onak najgore mi trenutak kad se rastajemo, nastojim se rastati s njim doma ili u gradu, a ne na aerodromu jer bi mi to bilo preteško, mada nije ni ovako puno bolje...
Uh, u normalnim okolnostima ovo mi se ne bi moglo dogoditi. Da idem u paketu sa starcima (mojim ili njegovim) po muža?! No way :roll:
To su samo naši momenti, nema da itko bude blizu :mrgreen:
Nego, kamo ideš po njega 300 km u jednom pravcu?
Mi smo na trokutu - Ljubljana (nekad, danas rijetko), Monfalcone (rjeđe) ili u zadnje vrijeme Zagreb.
E da...i ja pazim na to da smo sami...najljepši trenutci. Ali od kad on odlazi i vraća se, ni jedan susret nam nije bio isti. Ne živimo zajedno, pa ono,npr. buđenje u 3 ujutro i jurimo jedan prema drugome. Ufff, i sad mi dođe smiješno i slatko sve to. Još 2 mjeseca i opet neki ludi susret. :zaljubljen:
JaMajka, i meni je krivo sto ne mogu ici sama, ali niti muz mi ne da da vozim jer bi se previse brinuo a kaze da ne zeli niti on voziti doma jer nije u stanju dok se ne privikne malo, koliko god sam ja sigurna i volim voziti ipak imam samo 23g, i dijete od 2g i to je dugacak put.
Da nazalost putujemo skoro 300km u jednom smjeru, mislim da je tocnije 280km. Zivimo u Rovinju a po njega putujemo u Zagreb. Da dolazi recimo u Pulu mogla bi po njega sama i mogli bi moji cuvati malog jer to nije tako puno sati, jer do tamo sam bila bezbroj puta sama, to je samo 40km ali ovako.... i ja bi voljela da dolazim sama po njega, ovako uvijek dodjemo prerano pa moji ostanu u kaficu a ja odem sama docekati ga, jer ne zelim nikog pored bar na 5min :(
-> mimi 25, jel ja to vidim jos jednu bebicu??? Cestitam na trudnoci :)
Uf, ja kasnim, i ja sam dobila prvo dijete kao i ti, u 11mj 2009g, a ti vec druga trudnoca od onda hahahaha, bravo bravo vidi se da vam je bilo lijepo kada je bio doma :P
čestitke mimi!! :love:
ja se danas čula sa svojim,pa sam happpyyyy!!! evo ga na vezu u new orleansu...baš smo se lijepo napričali..nama prošlo 2 mjeseca ,sad pomalo idemo silaznom putanjom...
večeras sam noćna,ima da me gledaju i pitaju se što mi je, stalno se smješkam od sreće:mrgreen:
nama su zračne luke: Ronchi (bila tamo zadnji put nakon duuugo vremena) Brnik (rijetko) i ofcors Zagreb najčešće...sve su mi jednako drage kad treba ići po njega...
inače ima plaćeni prijevoz,ali ga koristi samo kad odlazi...
Slažem se i ja, što se tiče svakodnevnog komuniciranja. Ja sam s dragim svaki dan na mailu ili me nazove... Zamorno je nekada kada ga moram tješiti, a više ni sama ne znam što bih mu rekla jer je i meni jako teško. Nastojim ga utješiti, ali više nemam riječi, sve se vrti u krug... I sve stvari koje se kod mene događaju su bezvezne pa mu nemam što puno ni pričati... A on meni još manje hehe,...
:lol:
Je, treca beba je na putu. Nas vec zezaju da svaki put kada mi je dragi doma mi napravimo dijete.
Dobro, nije bas tako, ali nije ni daleko od istine :lol:
Mi se isto cujemo svaki dan i onako, bla bla bla......projde i vise od sat vremena na telefonu ( navecer, kada klinci spavaju).
Ali, nisu to tjesenja, 12 god smo zajedno od toga on 11 plovi tako da smo se vec naucili na taj nacin zivota, nego bezveze cakulamo.....kao kad je doma pa navecer sjedimo i pricamo. Ponekad nista pametmo ni ne recemo :mrgreen:
Ne znam ni ja sto bi pricala da ga moram svaki dan tjesiti, a s druge strane oni imaju samo nas od bliskih ljudi kojima se mogu pozaliti. Mi imamo prijateljice i svoje bliske ljude oko nas pa nekako to istreses iz sebe, pozalis se pa ti bude lakse,a oni su tamo sami.
Tako, drage cure, cijim muzevima / deckima treba tjesenje tjesite kako god znate.....nije im lako.
Čestitke mimi draga!!:-D
Koliko ti je samo lakše kad ga ne trebaš tješiti,, Mi smo relativno kratko bili zajedno prije nego što je pošao na brod, iako smo se viđali svaki dan skoro po 24 sata bili zajedno.. Zato nam je užasno teško pao rastanak.. Evo mjesec dana od kad ga nema, treba još 2 izdržat. Nastojim ga utješiti, mada ne mogu ni samu sebe, a neželim puno mu kukati da se još i iskrca prije vremena ;-)
Nastojim ga utješiti, ali više nemam riječi, sve se vrti u krug... I sve stvari koje se kod mene događaju su bezvezne pa mu nemam što puno ni pričati... A on meni još manje hehe,...[/QUOTE]
...da,da, tako on meni zna reći, daj pričaj što se tu događa, a ja stanem i mislim...što da mu pričam? dan prođe, napravim 100 stvari,ali ništa tako bitno da bi mu pričala, a kod njega je svaki,a li svaki dan isti. Ipak, uvijek se nađe nešto o čemu bi pričali. ako ispucamo sve, onda se gledamo preko kamere i smijemo jedan drugom, ma čemu riječi uopće:-)
olala, šta je veslo na ovom topicu :-)
mi sad već brojimo do odlaska....
...da,da, tako on meni zna reći, daj pričaj što se tu događa, a ja stanem i mislim...što da mu pričam? dan prođe, napravim 100 stvari,ali ništa tako bitno da bi mu pričala, a kod njega je svaki,a li svaki dan isti. Ipak, uvijek se nađe nešto o čemu bi pričali. ako ispucamo sve, onda se gledamo preko kamere i smijemo jedan drugom, ma čemu riječi uopće:-)[/QUOTE]
Većini nam je tako Gracia. Ovdje se kod mene događa puno više stvari, ali ništa vrijedno spomena. Ugl.moje obaveze, fax, a ne želim ga zamarati s tim jer je i meni dosta svega.Ipak sve se vrti oko tješenja, jer čim on počne kukati ja ga nastojim utješiti.. Nije lako svaki dan tako, al držim se :lol:
Ja uopće ne volim skype. Ono, izrazito ga ne volim. Prekida, zastajkuje, zamrzava, pravo mučenje:roll:
Fućkam takvu komunikaciju kad 8 puta moram ponoviti jednu te istu rečenicu.
Kod nas je 99 posto u igri mail, nešto malo telefon i nešto malo skype.
I ne tješim ga. Zašto, zaboga?
To je htio, za to se školovao, nije sretan razdvojenošću, ali nisam ni ja.
Mislim, njemu je teško, ali kao da je meni doma, samoj s 2 djece, kućom i poslom, lakše.
Ono, težine su nam druge vrste i svatko od nas gura svoju muku.
Tako da nema tješenja, a kad kukamo, kukamo si međusobno:lol:
ja volim, bilo kakve načine komunikacije, samo da se čujemo, jer one dane kad se ne čujemo, poludim. znam nekad raditi, ili razgovarati s nekim, ali, u podsvjesti, ja mislim o tome kako je on, kako se osjeća...
inače, ne znam kako vi, ali ja svog dragog stalno spominjem, u društvu i doma, ma svugdje. stalno meni padne na pamet što smo radili, što je rekao, što ćemo raditi. neke moje prijateljice kojima muževi i dečki nisu na brodu gotovo da ne spomenu, a ja uvijek nešto. što mogu, kad je on meni stalno u glavi. :zaljubljen:
uh šta bi ja dala za video call koji se 8 puta prekine .... ;)
Slazem se Gracia, i ja stalno nesto o njemu,a druge niti ne cujem da spominju muzeve osim u losem smislu kao nije napravio to i to, ne radi nista i takve stvari, nikad nista lijepo :(
Mi mailove razmjenjujemo svakodnevno, ili skoro svakodnevno. Uvijek ga ostali zezaju da sta toliko pisemo :mrgreen:, a mi se zezamo da su ljubomorni jer njima zene ne pisu. I onda mu kazu da cemo i mi tako nakon puno godina braka,ali ja se nadam da necemo....:zaljubljen:
Uh Nahla,vjeruj mi ja bi radije da nemam Skype nego vezu koja steka...jer je to stvarno mucenje...i frustracija kad nesto pricas i nakon nekog vremena skuzis da te on uopce ne cuje,pa onda slijedi dio u kojem se oboje derete:alo,alo jel' me cujes,eeee a sto si zadnje cuo? i pritisces onaj headset sa slusalicama dok te usi ne zabole ne bi li bolje cuo nesto....mi bi x puta prekinuli sa razgovorom i nastavili tipkat....pa onda vidis da i to ne prolazi....
nama je inace veza solidna i cesto i video call funkcionira....ali ovaj ugovor im je nazalost nesto u banani na brodu pa se slabo cujemo....srecom jos 16ak dn i doma je.....
i za one kojima treba malo zivlje mjesto : http://www.forum.hr/showthread.php?t=594604&page=476
mislim da vam br. stranica sve govori... (a ovo je vol. II) tu bi po 10ak zena/cura u jednu vecer ispisalo po par stranica postova...
tu sam i ja bila svojedobno jako aktivna u duge zimske noci kad sam bila u fazi ko gracia,ono momak i cura,ne zivite skupa....jos se navikavas na sve..
baš mi je drago di, uživajte:))) a moj dragi dolazi za mjesec i tjedan dana, jedva čekam, bitno da je prošlo pola ugovora pa sad vrijeme nekako brže prolazi :*
Još nekih desetak dana i ljubav mi se vraćaaaaa :)))) Pozzdravljam vas sve, javite se tu i tamo da vidim što ima kod vas...
Evo i mene... dragi mi je trebao doci oko 26.4. pa se put oduzio i pomaknuli su to za 1.5. a sada ispada da ne mogu uci u luku i da moraju biti na sidru i dolazi tek za desetak dana :( Ali dobro ajde biti ce malo duze doma, a i 10 dana ce brzo proci :)
--> Gracia, znaci negdje u isto vrijeme nam dolaze, joooj jedva cekam, sad ce to... <3