čuj, nikad se ne zna u kome čuči mali placentofagaš i tko zna gdje su završile posteljice tih nasmijanih žena:mrgreen:
Printable View
uh, ne znam što bi me moglo natjerati da pojedem svoju posteljicu :(
ipak mislim da se nad time ne treba zgražavati jer:
ako je istina da u industrijski proizveden kruh trpaju ljudsku kosu (l-cistein),
da se posteljica koristi u kozmetici za razne kreme i slično,
da se pobačeni fetusi koriste za ruževe za usne
da se kožice sa penisa (kod obrezivanja) također, koriste u kozmetici i bla bla... još sigurno puno takvih gadarija može google izbacit...
ako je sve to stvarno istina, onda smo svi mi pomalo kanibali
onda jedenje vlastite posteljice, ne može biti gore od jedenja kruha, šminkanja i nanošenja krema za ruke itd
kanibalizam bi bilo jedenje tuđe posteljice, a ne svoje
problematika sa autoricom je riešena i ja bi vas molila da nastavite u duhu teme :-)
Upitan o temi mm je odgovorio: Hebate, ja bi kad sam gladan i govno izijo, kamoli ne bokun mesa, i to besplatno
ja ne smijem reći što je MM rekao
ali mi smo poznata zgražalačka obitelj
:naklon: dobar je.
No, sjetila sam se onoga s mačkama i ostalima, ono da životinje jedu placentu da se ne skuži da su imale okot. A možda nije samo zato? To su ljudi zaključili da je (samo) zato, možda se i te životinje žele brže oporaviti od poroda i iskrvarenja pa instinktivno pojedu ono što će im u tome pomoći, kao što pronađu na livadi i travu za neke potrebe, makar bili mesojedi inače.:unsure:
Posteljica nije meso :)
Tipična iznutrica.
Meni je tema neobična, pogotovo što su isplivale neki neočekivani stavovi.
Za martu, bravo, bar si dovoljno hrabra!
A čuj, mi ti jedno drugome imamo diskrecijsko pravo zabraniti neke stvari, one koje smatramo opasnim po zdravlje :-) Tako sam ja njemu zabranila pušenje, zabrinuta za njegovo fizičko zdravlje - šta ako povuće paralelu, pozove se na tu moju zabranu i zabrani mi Rodu, radi utjecaja na psihičko zdravlje :lol:
kako možeš uspoređivati zanoktice i oogrooomaan ljudski organ?
nije to isto.
onaj veganski parti s prošlog topika o jedenju posteljice, za mene je kanibalski ritual. kao i spravljanje raznih jela od posteljice. i sad mi se bljuje kad se sjetim.
i to mi je za zgražanje.
ovo s šejkom, poslije poroda, kao lijek, mi je ipak druga kategorija.
Pa, dobro, OK, žena je Ok, pismena, pametna, zadovoljna...kakve veze? Nekome duhovno prihvatljivo konzumirati placentu, ali praktično neizvedivo jer su ljudi različiti, gade im se neke stvari. Da je ljuta nevolja, možda bi i uzeli, možda ne. I MM jede polukrvavi biftek, ja bih možda nakon sedam- osam dana gladi, inače ne, iako znam da ima puno više enzima i zdravih sastojaka u (zdravom i netretiranom) sirovom mesu nego termički obrađenom.
Autorica je suvislo iznijela sve, opisala za one koje više zanima, a ako je već duže vrijeme čitala ovaj forum, (ostale forume da ni ne spominjem) mogla je očekivati da će biti i sprdancije. Pa to je naprosto nemoguće izbjeći.
i naravno, pa sta se uopce ocekivalo?
pljeskanje, divljenje na hrabrosti? tocan omjer posteljica vs. sumsko voce?
netko ce to ocito prakticirati, meni ce to i dalje biti gadljivo i nastrano
svi ti argumenti kako nesto rade sisavci i kako nas je civilizacija gadno zeznula za mene osobno su smijesni (a eto, vss, govorim nekoliko jezika, dojim mladuncad i slicno, putujem po svijetu, nosim stikle i sve to... zdrava zena)
kao sto mi je jeziv razgovor muza i zene kako ce za koju godinu ona bas pojesti/popiti svoju posteljicu jer su to vidili u zivotinjskom dokumentarcu
al svakomu svoje, niti ja njoj mogu (ni zelim) zabraniti da radi sta hoce sa svojom posteljicom, niti ona meni moze zabraniti da o tome mislim sta vec mislim
Da slučajno trudna lutam kakvom pustinjom i baš tamo rodim, i sva sam iznemogla, krvarim, loše mi je, nigdje nikakve pomoći na vidiku, nigdje civilizacije, ni injekcije, ni transfuzije, sigurna sam da bih se sjetila ove teme i rekla - aha, posteljica, nevolja ne bira, čula sam da me može spasiti, pomoći mi, pojest ću je.
Ovako, ispred laptopa, samo jedna od tema za raspravu. Nije suvišna. Nekome će dobro doći.
drago mi je što se hojruk pojavila i dala odgovore na neka pitanja.
dakle, kako rekoh, ne zgražam se, već sam izrazila svoje mišljenje koje ne ide u prilog ovom činu. tema me zanima, ali samo sa aspekta stvarne dobrobit po majku i dete. ponovo ću pitati šta se dešava kada se u organizam prilikom jedenja posteljice unese velika količina progesterona? moje fiziološko/biohemijsko znanje ne daje mi odgovor na pitanje kakav bi benefit nakon porođaja bio od njega. da li autorica zna? takođe je zanimljivo i pitanje koje je neko već postavio - kako se sva ta smeša hormona, vitamina, gvožđa, može probaviti i kako podnosi želudačnu kiselinu?
malo je bezveze što se postavljačica teme igra pitanjem postojanja jednog/više nickova. ako se neko već u drugom postu na nekom forumu poigrava kršenjem/nekršenjem pravila, meni lično deluje kao da ovde zaista nije novajlija. ali, njena stvar i stvar administratora. ne bih da budem zlonamerna, dopuštam i mogućnost neslane šale...
Pa super da si to napravila, meni je to značilo da nije trol.
I olakšanje mi je pročitati kad se netko pismen javi prvi put, već strahujem od prpošne ekipe s pozdravnim postom- Haj, evo mene, nisam još trudna ..planiram...možda za 10 godina, dečko je prošli put svršio u/pored mene, ne znam jel' mi kasni ili ne, jesam možda trudna, tak' , baš mi je drago da sam tu, haj!pusa svima!pomozite!
...i tako...slično...
koja god tema, hajde da je bar čovjek pametan.
summer skidam kapu na odlicnom postu
dorotea, nasmijala si me do suza!
Blackberry, jos ne viđe da se osoblje foruma toliko trudi oko nove forumasice, maltene je na dlanu drzi. Ocekujem takav trud i paznju i na temama o drugim oblicima rađanja/nezvakanja posteljice.
Ili se nakon maila utvrdilo da je to neka tebi poznata forumasica, koju volis, fakat sa drugim nickom sto joj se malo omelo?
Ne optuzujem, samo glasno razmatram sve opcije...
super je misliti da si bez predrasuda, drago mi je da si jedna od tih, pa vidis da sam te pohvalila kako si supersusretljiva sa pokretačicom teme.
i ponavljam, nadam se da ćeš takva biti i na drugim temama.
gore boldano je, btw, dokaz da si puna predrasuda :lol::lol::lol:
stvarno fascinantna fotka: identični blizanci još prištekani na zajedničku placentu:
http://birthwithoutfearblog.com/2012...ared-placenta/
S pojmom "placentofagija" sam se prvi puta susrela prije par godina kad su Tom Cruise i njegova Katica čekali bebu. Sjećam se da se u medijima razglabalo o tome da će pojest posteljicu nakon djetetovog rođenja jer im tako nalaže vjera.
Sad - jesu ili nisu, nemam pojma.
Osobno, ne osuđujem nikog za ništa, nek svatko radi šta hoće, ali jedenje posteljice za mene je vrlo degutantno. Možda bi ju pojela u nekim ekstremnim uvjetima, npr. da umirem od gladi, iako mislim da bi ju brzo i povratila, sorry.
Za mene dakle jedenje posteljice - sirove, kuhane, pečene il na žaru - no thanks.
ah da, ne mogu ne spomenut da me sve to podsjetilo na film "Breaking dawn".
Nego razmišljam malo zašto se uopće ta posteljica mora pojesti? Uzmimo za primjer da prosječni placentofag tijekom života pojede jednu do dvije posteljice i kolika je zapravo tu dobrobit (ako je uopće ima)? Ako mi pofali nekih hormona ili kojih već sastojaka iz te placente rađe bi da mi daju nekakvu injekciju s tim nego da moram jesti vlastitu posteljicu. No to mi daje dobru ideju za farmaceutski biznis. Mogli bi izmisliti nekakve ampule sa placentom ili tvarima iz placente. Recimo nazvati ga placentomicin ili placentan, ja vjerujem da bi ljudi to kupovali kao i hrpu drugih pripravaka.
Dorotea24, zakasnila si. Naravno da se placenta moze i kapsulirati, ne treba ti za to farmaceutska industrija, samo pecnica i prazne kapsule.