cranky, tebi i Sari :*
Printable View
cranky, tebi i Sari :*
Mirjana, htjela sam ti poslati privatnu poruku ali ovaj forum ima ocajno spor sistem za prihvacanje novih clanova :roll:
Bas ono da odustanes prije nego si poceo, sjecam se kako je meni bilo, post bi mi se prikazao tek sljedeci dan ili preksutra, i eto, ne moze se poslati ni PM, a zena vec dva tjedna clan...uzasno demotivirajuce
Mirjana, tek sam sad skuzila da je i tvoj postupak propao:(
Zao mi je:love2:
Nadam se da ces brzo i uspjesno odraditi taj zahvat koji te ceka, ukoliko to uopce bude potrebno....
Bas bih voljela znati sto je s trecom curom koja je s nama bila u sobi nakon ET-a...jesi li ju mozda srela?
Bas si mislim...lezale smo tamo pune nade nas tri, svaka sa po dvije blastociste...zar je moguce da nijednoj nije uspjelo?
a šta je tuje.
nisam se ni previše nadala jer od punkcije me sve boljelo a i smilja mi je rekla da sa takvim problemom teško se ostane trudna.
čekam da se vrati dr.sa godišnjeg pa da se dogovorim za dalje.mada što se mene tiće radije bi sekundarni ostavila za poslije laporskopije.mada taj postupak
ni ne računam jer ipak je to zamrznuto.nadu polažem u stimulirani koji mi je predviđen u 12 mjesecu ako se neće skomplicrati sve to.
nisam se čula a ni vidjela Anu nadam se da je bar njoj uspjelo kad nama nije.
kad ti krećeš u sekundarni?
Mirjana:(
Planiram u 9 mj. na sekundarni....vidjet cemo sto ce bit do tada jer trenutno uopce ne kuzim u kojoj sam fazi ciklusa sto mi se jos nikad nije dogodilo...
Koliko ti imas smrznutih stanica?
I ja se nadam da je njoj uspjelo, bilo bi bas porazavajuce da nijedna od nas nije.....
imam 3JS ali ne računam na njih,jer zadnji put su odmrzavali 6 JS pa nijebilo uspjeha
nadam se da je bar njoj uspjelo jer neću više vjerovati u blastociste.
nadam se da ćeš imati više sreće u sekundarnom ipak imaš dosta JS
ćao lucija
oprosti na pitanju,dali nemaš oba ili samo jedan jajovod ?
hvala lucija.
ja nemam desni a kod zadnje punkcije mi je rečeno da bi bilo najbolje odstraniti i lijevi.smatraju a mi stvara problem,
i da ću teško ostati trudna sa njim.samo neznam koliko treba proći vremena od laporskopije do postupka.
hej djevojčice! kako ste mi? vidim nema novih trudnica, možda ipak ljeto još nekoj od nas prije jesenskih postupaka udjeli komadić sreće, tko zna :zaljubljen:. ja sam da se malo pohvalim -odlično- i s obzirom da sam u pms-u baš me zanima koliko ću još biti. kupam se od jutra do mraka, a u pauzama od kupanja uletjeli su mi neki poslići na crno da si malo pripomognem s obzirom na groznu situaciju na poslu /već sam jakooo dugo na godišnjem i bit ću do daljnjega/. uglavnom, ne stignem razmišljati o tome da me za manje od mjesec dana čeka novi postupak, jednostavno sam sve to odmakla na neko vrijeme od sebe, skužila sam da kad puno razmišljam samo padem u depru, ovako puno radim, puno uživam i puno spavam pa ne stignem razmišljati :-D. voljela bih da me ovo raspoloženje drži što duže. tako sam npr prije 2 tjedna vadila briseve i tek se danas sjetila da su mi rekli da će nalazi biti za 10 dana, prije 6 mjeseci bih 10 dana sjedila ispred bolnice i čekala nalaze....eto ljeto je napravilo čudo u mojoj glavi.
ali.... :-x da ne bude sve tako blistavo, priznajem....jako se bojim postupka i kako će sve to izgledati...ovo je moj prvi stimulirani ivf :-o .
drage moje, uživajte u ljetu i to će nam brzo proći, vjerujem i nadam se nekoj ljetnoj bebi iz kućne radinosti. ljubim vas sve, budite mi sretne i vesele!
Odlucila sam paralelno sa svojim sekundarnim postupcima odraditi dvije pretrage, test na trombofiliju i HSG.
Ovdje bih vas pitala o HSG-u.....
1) Da li mi uputnicu na moj zahtjev moze izdati moj ginekolog ili moram blagoslov za pretragu traziti kod dr. koja mi vodi postupak ivf-a?
2) Na kom odjelu i koji dr. izvodi hsg? (da li ga izvode dr-i s humane ili drugi ginekolozi s kbc-a?
3) Koliko traje taj postupak i kako izgleda?
4) S kime pregovaram za opcu anesteziju (ginekologom koji mi daje uputnicu za hsg ili?)
5) Koliko se dugo ceka na red za pregled i koliko brzo su gotovi nalazi?
6) Koliko ovaj postupak kosta kod privatnika i gdje u rijeckoj okolici se moze obaviti? (mislim na pravi hsg pod rentgenom, ne na ultrazvucni)
7) Meni izgleda bas nasty izlagati bas taj dio tijela zracenju, uvijek sam se pitala koliko stetno to moze biti po jajne stanice i reproduktivne organe....Moze misljenja?
:)
odgovoriti ću ti ono što znam o hsg-u, jer sam ga i sama odradila.
ne znam zašto misliš da ti treba ta pretraga, ionako se radi prije nego što se pacijenticu uputi na potpomognutu /a ti si već u postupcima, je tako?/, ako za to postoji potreba. mene su poslali jer sam prvi put ostala trudna prirodno iz prvog pokušaja,a onda ništa evo već dvije godine, pa su posumnjali na začepljene jajovode. dr Vl umirovljeni je izrazio sumnju da su se začepili jer sam nakon kiretaže vrlo očito dobila neku jaču infekciju/upalu.
1) ne vjerujem da će ti dati primarni gin bez da mpo-vac napiše da je to potrebna pretraga
2) tvoj mpo-vac to radi /ali koliko sam shvatila ne rade to svi/, ja sam imala sreće da sam bila kod dr Vl koji je to radio
3) traje možda minutu, teško mi je reći....vjerojatno ovisi o tome da li su jajovodi začepljeni ili ne
4) postupak se radi bez anestezije
5) ja sam brzo došla na red, možda u roku od 15 dana, ali sve ovisi i o ciklusu, jer se radi odmah nakon završetka ciklusa ako se ne varam, pa nekada moraš i duže čekati na red ako ti doktor onda nije dežuran i sl....
doktor ti odmah kaže kakvo je stanje, nalaz te čeka drugi dan
6) ne znam
7) ne znam
Evo nje opet :lol:
1) Za KBC ti uputnicu daje gin po preporuci MPO-ovca, kod privatnika, barem meni nije trebala uputnica (iako sam je imala jer je meni kao polovici idiopatskog para ta pretraga bila indicirana)
2) Izvodi se negdje u zgradi, ne znam točno, i rade ga dr-i s humane.
3) Ja sam bila na UZV, traje par (bolnih) minuta i više manje izgleda kao malo detaljniji pregled - ti si na stolu, a dr prčka dole :lol:
4) Koliko ja znam, HSG se ne radi pod nikakvom anestezijom, a pogotvo ne općom.
5) Nalaz je gotov odmah, a postupak se u Rijeci čeka dosta dugo, thinkpink je imala veeeliiikuuu sreću. Zato sam ja i otišla privatno.
6) Ja sam u Zgb-u platila 1200 kn postupak i 700 kn kontrastnu tekućinu u ljekarni. U Rijeci i okolici ti nitko to ne radi ni UZV, a kamoli RTG (barem nije pred 2 godine kad sam ja tražila).
7) Nemam pojma.
Iskreno, ne kužim zašto želiš hsg, ok, trombofilija mi je jasna (good luck sa dobijanjem uputnica), ali ovo baš i nije, pogotovo ti koja ne podnosiš bol ;-)
Potpisujem cure vezano za HSG.Ja sam ga radila lani, uputnicu mi je dao moj dr. a postupak mi je radio dr. Vlašić, nisam dugo čekala na red znam samo da sam to radila u neki određeni dan ciklusa al ne sijećam se točno kada, sam postupak se radi u staroj zgradi bolnice, odnosno glavnoj zgradi, zaprime te na humanoj, smjeste te u sobu, presvučeš se u spavaćicu i onda čekaš ( ja čekala od 8 do 12) onda dođe sestra po tebe i onako polugola se prošetaš s njom do glavne zgrade, tamo su im rengeni, tamo te već čeka dr i sve skupa traje cca 5 minuta, vratiš se natrag na humanu malo ležiš u sobi dođe dr. i kaže ti nalaz i to je to, možeš doma!E da i nema nikakve anastezije, ne treba ti, malo je neugodan osijećaj al ništa strašno da se izdržat!
vidim da si više manje dobila odgovore na sva pitanja osim zadnjeg. ja sam kao jaje bila podvrgnuta zračenju i nemam nekih posljedica. naime, davne 1975. moja je mama u 2 navrata bila propuhavana i snimana na rtg nakon toga. nekoliko mjeseci nakon toga začeta sam i nikad nisam imala nikakvih zdravstvenih problema. nije mi bas bilo drago kad sam to saznala, ali s vremenom zaboravis. ma ne vjerujem da bi to oni radili da šteti, a u tako dugom periodu već bi se bila ustanovila štetna djelovanja. Nakon toga sam dobila još i brata i nikad nikakvih problema.
Inače, i ja sam bila na HSG-u u travnju , ali onom UZV, nije bas ugodno, ali kratko traje. Mislim da ti anesteziju neće dati jer se sjećam da su mi sestre s humane govorile da mi ne treba ni tablete protiv bolova. Kao ne boli ako nisi začepljena. Makar sam ja ipak, maznula jedan Ketonal forte i preživjela. Na red sam došla odmah u sljedecem ciklusu. Na kraju sumnjam da će te uopće na to uputiti. Mislim, da se to radi prije inseminacija da se vidi ima li ih smisla raditi, ali kad si vec u IVF mislim da im jajovodi nisu toliko bitni. Bolje ti je ne gnjaviti se, nije ni to bas bezbolno.
što se tiče HSG-a moja prijateljica nije mogla tako dugo čekat u rijeci pa se javila u bolnicu u Ogulin.tamo se naručiš odmah poslije sljedećag ciklusa i može sa uputnicom označenoj na kbc rijeka-nakon pregleda ,odleži se u bolnici tri sata
hej cure pozdrav,bila ja na8-) godišnjem pa nikako da se javim.... ali kad se vratila dočekalo me iznenadjenje..moje dvije frendice ostale trudne:klap: ju-hu ,a da to nisu ni očekivale,sad sve na brzinu planovi se rade za dalje,svadba...krov nad glavom..... a ja koja sve to riješila i ste strane spremna za popunit dječiju sobu ništa,:cry:nikako da sreća dođe....
Zanima me kako se vi nosite sa situacijom kad vam se tako nešto desi,a vjerujem da je...dali ima pitanja kao "daj sada i ti pa da skupa guramo kolica!!!" :evil: grrrrr
puse svima,septembar nam kuca na vrata.....u nadi je spas
Mislim da se svima to događa - bar na ovom pdf-u... ja sam tada odgovarala - da evo, sad ću i ja (a doma tugovala, naravno)
Tješi se da ćeš naslijediti puno opreme za bebe od frendica :) a možda ćete i zajedno gurati kolica! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti jesen bude plodna!
ovisi tko pita :roll:, pametni ljudi kuže da nešto nije kako bi trebalo biti, znaju da sam često po bolnicama, pa ništa niti ne pitaju ili pitaju vrlo diskretno. svi koji su važan dio mog života znaju kako stoje stvari, svim ostalima ne pada mi na pamet iznositi svoju intimu, pa odgovorim ovisno o tome na koju nogu sam se ustala taj dan....nekada to zna biti i vrlo neugodna sitacija, jer ja nikada nikoga nisam pitala ni kada ni kako je radio djecu, ali stvarno nikada, pa nema potrebe niti da to netko mene pita!
uglavnom, moj odgovor je:"svi koji trebaju znati, znaju!"
Tješi se da ćeš naslijediti puno opreme za bebe od frendica :) a možda ćete i zajedno gurati kolica! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti jesen bude plodna![/QUOTE]
hehe,pre jaka si, ma imaš ti pravo,tako treba razmišljati...baš si me nasmijala!:mrgreen:
Mene uvijek rastuže želje mojih prijateljica koje su ostajale trudne tijekom ovih godina tipa ..."Kad bi bar i ti pa da skupa guramo kolica" prvih par puta sam se zamislila kako bi to bilo lijepo ali eto moja najbolja frendica trudna već s trećim a ja još ni prvo i onda kad se sjetim da je i moje već moglo biti u školi samo me tuga obuzme zato im kažem "Nemojte mi to više govoriti" jer ne želim razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo
Sumskovoce je dala najbolji moguci odgovor, samo ponekad je tesko gledati na stvari tako pozitivno.
Butterfly, ja sam se u cekaoni kod ginekologa susrela sa svojom bivsom seficom...taman sam bila podigla onaj konacni nalaz bete koji je pokazao da je postupak propao i drzala sam ga u ruci a ona mi je sva ozarena prisla, stavila ruku na trbuh i pitala: ima li nesto tu?
Ne trebam ti ni govoriti kako mi je bilo...sve mi ovdje dobro znamo kako je i nosimo se s time na razlicite nacine...kako je Thinkpink napisala i meni cesto presudi to kako sam se taj dan "ustala" i imam nekoliko tipskih odgovora koje saltam ovisno o ispitivacu, ali ponekad zaista ostanem bez teksta i bude mi jednostavno uzasno.
ćao lili
ja sam prošle godine radila Hsg,uputnio me ginekolog,Vlastelić je tražio sve briseve prije pregleda.na red sam čekala oko 2 mj.jer hgs ne rade često,
biloje bolno zbog mog začepljenog jajovoda
nalaz sam dobila idući dan,željeli su me zadržati preko noći ali sam ja potpisala papire i otišla oko vizite.mislim da tebi to ne .treba,jer to se radi prije samog postupka.
to lječnici sami odluče tko treba a tko netreba ići na hgs
Drago mi je da te moji postovi i dalje tako zabavljaju :-x :mrgreen:
I ja bih rado da mi je IVF uspio od prve i da doma mazim svoje savrseno bice i da se razonodim na nekim starim temama.....Ipak, na tebe se ne mogu naljutit ni da hocu jer si me u sve ovo uputila brzinom warpa :heart:
I opet, hvala ti na odgovorima i za ovo pitanje....
A zasto zelim obaviti taj pregled?
Koliko god mi je mrsko pri samoj pomisli na njega, toliko se ne mogu zadovoljiti procjenom doktorice da sam ja jedna zdrava zena, a koja se temelji na nalazu hormona, ultrazvuka i briseva. Prije svega ovog imala sam fobiju i od muskih ginekologa pa sam eto u paketu s ovim postupcima u 31-oj god. zivota dozivjela i to :D Zaista nisam specijalno kenjkava kad je bilo sto drugo u pitanju ali kod ginekoloskih "stvari" sam potpuno neuracunljiva i zato mi ej trebalo dosta hrabrosti da uopce odlucim da zelim napraviti taj pregled (jos se uvijek nadam da ce me netko na osnovi objektivnih argumenata odgovoriti o d toga) Buduci da cu sad neko vrijeme pauzirati od produkcije jaja jer imam 10 smrznutih mislim da je najbolje vrijeme za tu pretragu....
E sad pravi razlozi:
Zacepljeni jajovodi ponekad sadrze tekucinu koju ispustaju u maternicu cime se gotovo onemogucava implantacija, takav slucaj ima nasa mirjana s koja se sprema na odstranjivanje i drugog jajovoda zbog toga. Ta tekucina moze biti bistra, vodenasta, a moze biti i krv i gnoj u svojoj bazi, evo link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrosalpinx
Buduci da sam imala do sada 5 transferiranih zametaka, od cega dvije blastociste zapitala sam se da nije mozda i neki drugi problem u igri uz cinjenicu da je 50% zametaka kromosomski nepravilno? Da li smo mozda vec i imali jedan embrio od tih pet koji bi bio uspio da je imao u meni savrsene uvjete?
Da li bi se ti Cranky takodjer to zapitala nakon nekoliko IVF-ova? Bojim se ici dalje u postupke i potencijalno riskirati da "trosim" kvalitetne embrije uludo:(
Osobito ako se ovaj zakon do iduceg ljeta ne promjeni (to mi je neka psiholoska granica koju sam spremna zrtvovati i izdrzati) jer onda postoji odredjena mogucnost da cemo otic u Prag. A ako cu vec skasit 6-7 milja eura radije bih da znam sve eventualne boljke svog tijela nego da kasnije placem jer sam ostala i bez djeteta i bez novaca a mogla sam napraviti besplatno jedan ovakav pregled......
I OK necu inzistirati na tom pregledu, pitat cu iduci put svoju dr. House da li ona moze na temelju icega drugog procijeniti da li ja imam tu tekucinu u jajovodima ili nemam. Mislim da ni njima nije u interesu da vrte neuspjesne postupke, pa nek ona vidi sto ce samnom dalje....
Ps. znam da se kod dr. Salamon moze napraviti hsg ultrazvucno al je ona i sama rekla da to nije dovoljno precizno...btw. ona mi je jos i na pocetku price lani sugerirala da bez obzira na los spermiogram napravim i hsg ako vidimo da postupci ne uspjevaju
Ps2. znam da se pregled moze obaviti i pod anestezijom, ima i o tome na forumu, ali evo, bit cu hrabra pa necu na tome inzistirati, popusit cu pljugu ili se nanormabelizirat, ili onesvjestit.
Lily, odgovorih ti tamo na trombofiliji, a ovdje samo zelim reci da si se nepotrebno obrusila na nasu cranky i da su komentari tipa "uspjelo ti od prve i tu se razonodis" debelo nepotrebni i nefer! inace pucas od saljivih komentara i ne kuzim u cemu je problem ako je jedan na tvoj racun... no, nije bitno... a sto se hidrosalpinxa tice - sumnjam da bi ga imala bez ikakvih tegoba i bolova...
Ma jooj Frka, stvarnbo nisam mislila nista lose, jao pa nece valjda i Cranky sad to tako dozivjeti...Nije mi na kraj pameto bilo da bih ista lose za nju rekla. Presretna sam sto je njoj uspjelo od prve, upoznala sam ju kad je bila usred trudnoce, puno mi je pomogla i zaduzila me. Sad sam van pameti od toga da bi i ona mogla ovako protumaciti moj pokusaj saljivosti. Stvar je u tome da vec jedno tri puta u kratko vrijeme ja nesto napisem i onda ona dodje i stavi onaj smajlic koji umire od smijeha. i ja to ne zamjerim, dapace i mene to nasmije ali osjetim potrebu da se opravdam,. A to kako to cinim je mj glupi stil koji je ocito tesko prenijeti pisanjem....
Uhhh stvarno mi je zao ako je lose ispalo jer nije bilo tako misljeno...jako cijenim Cranky i uvijek cu joj biti zahvalna za svu pomoc koju mi je pruzila dok jos nista o ovome nisam znala...Cranky nadam se da se ne ljutis:heart:
Totalno OT, ali LOTV avatar ti je odličan, super si ispala!
Naravno u duhu s opasnim karakterom i vrlo dobrim potpisom!
Ali stvarno nisam zlocesta, majkemi;)
LOTV, i mene svrbe tipke na tipkovnici, da ti odgovorim ko i frka za cranky, al dosta si se ispričavala pa ti opraštamo:-), a sigurno će i cranky. kojoj šaljem pusu! (aj šaljem onda puse i svim mojim ostalim dragim Riječankama).
LOTV, kao prvo, moram se i ja tebi ispričat zbog smijanja. Nisam željela da ispadne da se sprdačim s tobom (sad i ja vidim da je moglo se tako isčitat), nego sam ti na nespretan način htjela reć da mi je to sve što proučavaš i čeprkaš simpatično (iako nekad i kontraproduktivno za tvoje opće stanje uma ;-) ).
Ajmo sad dalje :lol:
Ne, draga moja, nisam se ni najmanje uvrijedila na tvoj post. I istina je da je meni IVF uspio iz prve (nakon 3 AIH-a koji samo fizički manje bole) i da se mazim sa svojom ljepoticom, ali jako dobro znam kroz što prolazite sve ovdje. Upravo zbog toga mi je nekad i bed pisat na ovoj temi, baš zato da ne ispadne "šta sad ova hoće", ali onda opet želim podijelt svoj "know how" sa novim trudilicama jer znam koliko su meni veteranke bile dragocijene sa svojim iskustvima i savjetima.
E sad, moram se pokrit ušima :oops: jer nisam znala za ove tekućine i to sve s jajovodima, pa ok, onda mi je jasno zašto bi željela na HSG iako i dalje smatram da ne bi trebala inzistirat na toj pretragi ako te tvoja dr ne pošalje.
Eto, nadam se da je nesporazum riješen :-*
Frka, Mare41 :-*
I svima sorry na OT.
Joooj Cranky, preznojavala sam se nekoliko sati, stalno sam gledal ako si dosla :mrgreen: muz me vec u top htio stavit hahaha
Stvaaarno mi je bio bad, i citala sam taj svoj post over and over again jer nisam u njemu vidjela nista toliko lose kao frka i mare, pa sam se pribojavala da ces i ti tako... Ipak, jos se jednom ispricavam ako treba:*
I nadam se da znas koliko mi je drago sto je tebi nakon muke s inseminacijama ivf uspio iz prve jer meni su takvi dobri primjeri vjetar za dalje. Ne daj boze da nema ovako lijepih prica, nebih se usudila mrdnut dalje s postupcima.
I ne trebas mi se ispricavati, jer meni je to vec tvoj trade mark, taj smajlic mislim, nakon sve tvoje pomoci morala bih bit potpuno luda da mislim da me ismijavas ili nesto slicno...ja se zaista nisam naljutila, to je bilo samo nevoljko brundanje:yes:
[QUOTE=LilyOfTheValley;1943187]
Zacepljeni jajovodi ponekad sadrze tekucinu koju ispustaju u maternicu cime se gotovo onemogucava implantacija, takav slucaj ima nasa mirjana s koja se sprema na odstranjivanje i drugog jajovoda zbog toga. Ta tekucina moze biti bistra, vodenasta, a moze biti i krv i gnoj u svojoj bazi, evo link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrosalpinx"
I OK necu inzistirati na tom pregledu, pitat cu iduci put svoju dr. House da li ona moze na temelju icega drugog procijeniti da li ja imam tu tekucinu u jajovodima ili nemam. Mislim da ni njima nije u interesu da vrte neuspjesne postupke, pa nek ona vidi sto ce samnom dalje....Ja sam tu tekućinu imala na ovom postupku i dr. House ju je vidjela na ultrazvuku te mi je na dan punkcije odstranjena.Obzirom na stručnost naše doktorice, vjerujem da bi ju i tebi odstranila da ju je vidjela. Nadam se da sam te bar malo primirila.
Vrijeme za edit mi je prebrzo isteklo pa sad ne znam jel se uopće uočava onaj dio koji nisam citirala..uglavnom htjedoh reći da je meni odstranjena ta tekućina na dan punkcije jer mi ju je dr. House vidjela na ultrazvuku. Lily, ne brini, na svu sreću nemaš hydrosalpinx jer bi ti ga doktorica zasigurno vidjela na UZV.
Morat će se brzo neka kavica organizirati, vidim da ima puno pitanja o kojima možemo raspravljati. A i ja bi jaaako htjela opet Saru :zaljubljen: vidjeti!
Nina, sve sam skuzila sto si napisala i puno ti hvala jer me stvarno umirilo. Ako se moze vidjeti na UZV onda je to to...Ja cu nju ipak jos pitati za svaki slucaj. i nije da nemam povjerenja, zaista imam i zadovoljna sam na rijeckoj humanoj, ali znam da u nasem zdravstvu opcenito vlada nacelo stednje i racionalizacije pa se uvijek bojim da necu dobiti nesto sto bih trebala, iako priznam, nije mi se jos nikad dogodilo.
A to s editiranjem posta u roku od 2 minute je i meni strasno iritantno jer uvijek upadam u nevolje grrrrrrrr
nemojte zamjeriti što se ovako ubacujem,ali evo samo sam htjela komentirati sve ovo oko hsg-a,naime meni su ga radili prije tri godine
i tada su mi našli taj prokleti hidrosalpinks,a prije toga mi nitko nikada na ultrazvuku nije vidio nikakvu tekućinu i koliko sam shvatila
to se može vidjeti samo hsg-om.....ne znam sigurno, možda sam u krivu,ali to je prvo što ću pitati svog dr.na idućem pregledu...
LOTV sasvim si u pravu kada tražiš dodatne pretrage,i sama sam inzistirala na tome kod svog tadašnjeg doktora...
Ja sam za. Definitivno mi nakon ove moje ljetne drame treba jedna strong cofee! Pozdrav svim curama, bilo mi je lijepo s vama prošli put. Tigrical :heart:
Sezen,, meni nikada nije rađen hsg, jednostavno za tim nije bilo potrebe jer mi se na ultrazvuku vidjela ta tekućina i predloženo mi je da bi bilo najbolje ukloniti jajovod. Ja se jako nećkam oko toga jer nemam lijevi jajovod i u stimulaciji u dugom protokolu s te strane sam imala samo jedan folikul (i jednu JS),dok sam na desnoj strani (gdje mi se nalazi taj moj koma jajovod, ali ipak jajovod!!) imala 4 folikula (i 4js). Ukoliko maknem taj desni jajovod bojim se hoće li to za posljedicu imati smanjen broj folikula?
Ja se bas ne razumijem u to, ali mislim da broj folikula/jajnih stanica nema veze s prisutnoscu jajovoda....
Mene inace unatrag 2 godine jako boli u predjelu lijevog jajnika (ili mozda jajovoda) za vrijeme oko ovulacije i u PMS-u. Svaki ciklus i do sada se pokazalo da uglavnom iz tog lijevog jajovoda i ovuliram a desni je ocito malo uspavan, iako pod stimulacijom i on daje sto treba.
Da li ta bol moze biti indikacija za prisutnost te tekucine? Da li je vas tako boljelo?
Pitala sam ovo vec nekoliko ginekologa i s humane i sire, ali nisam dobila nikakav konkretan odgovor.
Našla sam sad jedan zgodan članak na temu odstranjenja jajovoda -http://http://www.poliklinika-harni....45&godina=2011 u kojem piše da "U nekim od ovih istraživanja nađeno je da su žene imale smanjen broj folikula i oocita na ipsilateralnom jajniku – jajniku na istoj strani gdje je odstranjen jajovod"