Stranica 42 od 149 PrviPrvi ... 3240414243445292142 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da se aspirin moze uzimati i neko vrijeme prije transfera, mozda pitati sretnu35 (mislim da je ona tako ostala trudna nakon ohoho postupaka), znam da je bilo nesto vezano uz aspirin. Ili pitaj negdje gdje se spominje heparin/fragmin, te cure bi to mogle znati.
    Btw, zao mi je zbog ishoda al jos mjesec dana...drzimo fige za ledolince!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A neznam, kao sto rekoh nigdje nisam nasla objasnjenja zasto bi biokemijska bila "dobra"...mozda zato sto je tijelo kao "zapamtilo" kako se to radi pa practice makes perfect...jedino mi to pada na pamet....
    Ma iskreno...ako mi nije uspjelo sa DVIJE perspektivne blastociste kako da mi onda uspije sa ledolincima ( hahah super izraz ) Nekako mislim da ipak samnom nesto ne stima, mislim, nisam se s pretragama maknula dalje od hormona i briseva a u biti molim boga da ni ne idem dalje jer se nasmrt bojim raznoraznih mesarenja.
    Sto se aspirina tice u stimulaciji mi se sve skupa cinilo previse kemije pa nisam uzimala, a onda me bilo strah uzimati uoci punkcije da ne povecam potencijalno krvarenje...no u ovom "prirodnom" ciklusu u 9 mj. valjda mogu poceti i prij eovulacije...bo...dobro je znati.....tko zna mozda bez njega ne bih ni ovu biokemijsku iskusila...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lily - tvoj redovni gin ti nije rekao da je biokemijska dobra jer nije stručan, pitaj doktoricu House kad ju sretneš slijedeći put, ona će ti znat objasniti. Meni je tako rekao dr. Vlašić i ispalo je da je bio u pravu. Trudnoća se tako rano okončala jer nešto nije bilo OK s plodom, dakle blastice koje su naizgled bile savršene nisu bile savršene i ti ništa nisi kriva i ništa nisi mogla promijeniti. Tako je trebalo biti. Bolje da je plod odustao sada nego nakon x tjedana trudnoće. Molim te, shvati, nisi ti kriva i nikako nisi mogla svojom akcijom promijeniti ishod stvari.
    Grlim te, plači sada, sad je vrijeme, ustat ćeš ti opet kao najljepši Fenix!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A Suuumskica moja

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Lillybas mi je zao sto je tako ispalo, a Šumskičine riječi debelo potpisujem. Nažalost , čini se da će naša draga klinika biti krcata ovu jesen.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da, i meni se cini...svi sad cekamo septembar kao ozebli sunce....

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

LOTV i ja potpisujem Šumskicu

Što se tiče Aspirina, nemojte se s tim zezat i na svoju ga ruku uzimat jer se snjim može i gore napravit, nije on u trudnoći baš bezazlen. Ali zato postoji "sigurna" alternativa, a to je vitamin E koji je uz ostalo i odličan za prokrvljenost, a ne izaziva krvarenja kao aspirin. Ja sam ga pila mjesec dana prije postupka i do nekog 16. tjedna trudnoće svaki dan, a onda do kraja trudnoće svaki drugi, treći dan

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel radi uopće netko dole na humanoj?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

LOTV žao mi je zbog takvog ishoda, u 9 mj. bit će gusto dole, Mali Mimi ja samo znam da je dr. V. na g.o. do 18.08. a za druge neznam.Svim mojim suborkama i mamicama i bebicama , trudnicama kissss od b...... nadam se nekoj brzoj kavici nakon ljeta...
    Posljednje uređivanje od vita22 : 09.08.2011. at 17:09

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mali Mimi koliko sam ja shvatila dolje je samo sestra Samira (njoj sam se javila jucer), svi su na godisnjem...Rekla mi je da se javim svom ginekologu a ako mi bilo sto treba a da ne uspijem rijesiti s njim da do 15 sati svaki dan gore u poliklinici mi koje smo u postupcima mozemo ici k nekom dr.-u na M (vec sam zaboravila koje je prezime....)
    I mislim da se spominjao taj 18 kao dan povratka s godisnjih....
    Hvala ti Cranky
    Ja sam uzela aspirin jer mi je dr. Vlastelic na kojeg sam slucajno nabasala u opatijskoj ordinaciji rekao da ga slobodno mogu...sigurna sam da je vitamin E daleko sigurnija aletrnativa (evo vec mi je na popisu) ali posto sam ja sva u strahu da mozda imam i trombofiliju (strah temeljim na svom pesimizmu a ne na nekim konkretnim indikacijama) onda mi se cinilo da je aspirin bolji izbor.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

LilyOfTheValley,
    obično ne pišem na potpomognutoj, ali kako sam Riječanka, redovno se veselim uspjesima sugrađanki. Vidim da si i tužna i ljuta, i imaš sva prava to biti. Pa sam te htjela malo utješiti. Ovo je tekst sa Rodinog portala. Tamo ima divnih tekstova i gotovo se uvijek nađe odgovor na nedoumice:

Biokemijska trudnoća

Biokemijska trudnoća je vrlo rani pobačaj za koji žena niti ne zna ako nije vrlo rano (prije mjesečnice ili oko datuma očekivane mjesečnice) napravila kućni test, koji se pokazao jedva vidljivo pozitivnim ili je napravila test krvi ß hCG, koji je pokazao vrlo niske vrijednosti koje se ne dupliraju pravilno (svaka 2-3 dana), a ultrazvučnim pregledom ne može se vidjeti gestacijska vrećica.

Gotovo polovica svih prvih trudnoća završi ranim pobačajem kada je jajašce oplođeno, ali se ne implantira ili se implantira, ali ubrzo nakon toga propadne. Često, mjesečno krvarenje bude jačeg intenziteta s komadićima krvavog tkiva, te ponekad grčevima.
    Mnoga su nagađanja o uzroku ovih ranih pobačaja: kromosomski problemi u razvoju fetusa, abnormalni endometrij, abnormalnosti maternice ili pojedine infekcije, te problem antitijela i dr.
    Prolazite li kroz neki od postupaka izvantjelesne oplodnje – jedna studija u Americi pokazala je da 54,1% pacijentica koje su prethodno imale biokemijsku trudnoću zanesu prilikom slijedećeg IVF-a, suprotno od 46,5% pacijentica koje nisu nikako uspjele zanijeti.

Nadam se da će ti ovo malo dignuti raspoloženje. I želim ti što prije ostvarenje želje.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Beti3
    Hvala ti, ali ovaj tekst znam gotovo napamet....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Uhh htjela sam nesto jos dodati u svoj prethodni post ali ogranicenje je samo 2 minute za edit, na drugim forumima je i po par sati...da li ovo nervira ikog osim mene? Zasto se to vrijeme ne produzi? Vec sam nekoliko puta bila u neprilici zbog ovoga
    Beti3, oprosti ako sam zazvucala nezahvalno, a stvarno cijenim sto si se potrudila kopirati mi ovaj odlomcic...nego ja sam ti sve te tekstove odavno temeljito procesljala....
    Nisam ja bas ni ljuta vise a nisam ni toliko tuzna, danas smo se bas puno smijali, samo sam beskrajno zabrinuta sto nas jos na ovom putu ceka, kakve ce sve dijagnoze jos biti postavljene i koliko ce sve ovo jos trajati prije nego konacno dostignemo cilj.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

LOTV zao mi jeali to je ipak dobar znak kako ti cure kazu,ipak znas da imas sanse zatrudnit,iako je ovako zavrsilo.
    jedno pitanjce...gdje sad radi dr vlastelic?citam da u opatiji negdje,gdje?sta vise nije u katunaru u crikvenici?
    pozdrav svima od mene i mog malog zlocka koji za tjedan dana puni 7mj

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lily, do rujna? Ove godine. Držim fige da tako i bude.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 09.08.2011. at 23:46

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Barby..pozdrav....velik ti je vec decko a kao da je jucer sve to bilo! Dr Vlastelic je mijenjao - koliko sam shvatila - primarnog ginekologa. Znam da i u opcoj praksi doktori nekad zamole svoje umirovljene kolege da ih zamjene. Pretpostavljam da i dalje radi u Crikvenici redovno a ovo je vise bilo kao usluga.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Barby..pozdrav....velik ti je vec decko a kao da je jucer sve to bilo! Dr Vlastelic je mijenjao - koliko sam shvatila - primarnog ginekologa. Znam da i u opcoj praksi doktori nekad zamole svoje umirovljene kolege da ih zamjene. Pretpostavljam da i dalje radi u Crikvenici redovno a ovo je vise bilo kao usluga.
    je veliki je,da ,nekad mi se cini koda sam jucer rodila
    a tako znaci,na zamjeni je samo u opatiji,pitam cisto da znam,mozda odem skoro na prregleda jel cekanje kod socij.ginek da dodjes na red i ostalo je katastrofa,bila sam vadila papa test kad sam rodila,jos mi hvala bogu nije nalaz gotov a mali ouni 7mj,strasno

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Barby, mislim da je Kikica dobro rekla....
    Btw. tebe ne poznajem puno ali mi je ostala u sjecanju recenica kojom si otprilike rekla kako kad je Vlastelic otisao u mirovinu jednostavno niste imali izbora nego ostati trudni u kucnoj radinosti
    Super, baravo za vas, dajete nadu
    Beti, da, septembar ove godine, ali u pitanju su smrznute stanice....trebala bih imati tri takva postupka za redom (imamo 3+3+4) ali cu moliti svoju dr. da ih spojimo u dva puta (6+4) da imam manje strepnje da ostanem bez transfera. Nadam se da cemo se uspjeti dogovoriti jer ovi sekundarni postupci ne ulijevaju previse nade
    Dani, koliko su tebi odmrzavali u tvom uspjesnom postupku? Druge rijecke cure? Meni su zadnji put odmrznuli 5, ali to je bilo sve sto sam imala smrznuto pa valjda zato....

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Barby, mislim da je Kikica dobro rekla....
    Btw. tebe ne poznajem puno ali mi je ostala u sjecanju recenica kojom si otprilike rekla kako kad je Vlastelic otisao u mirovinu jednostavno niste imali izbora nego ostati trudni u kucnoj radinosti
    Super, baravo za vas, dajete nadu
    Beti, da, septembar ove godine, ali u pitanju su smrznute stanice....trebala bih imati tri takva postupka za redom (imamo 3+3+4) ali cu moliti svoju dr. da ih spojimo u dva puta (6+4) da imam manje strepnje da ostanem bez transfera. Nadam se da cemo se uspjeti dogovoriti jer ovi sekundarni postupci ne ulijevaju previse nade
    Dani, koliko su tebi odmrzavali u tvom uspjesnom postupku? Druge rijecke cure? Meni su zadnji put odmrznuli 5, ali to je bilo sve sto sam imala smrznuto pa valjda zato....
    bas tako da nakon kriotransfera koji je propao ja ostala trudna,cijela moja trudnoca od samog pocetka je bila jako upitna pa sve do kraja,puno toga se izdesavalo,kad se sjetim koliko sam zivaca izgubila,suza isplakala,koliko samo snage mi je trebalo za sve to,ali eto isplatilo se,moj mali se nije dao,Bog nas je cuvao
    LOTV budi optimisticna i vidjet ces da ce uskoro Bog i tebe nagradit kao i sve ostale cure.evo pred 4 dana mi je frendica rodila,isto bila u MPO vodama,propali postupci i prirodno zatrudnila kad se najmanje nadala,i evo malena dosla na svijet.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Barby, nisam znala da ti je bila rizicna trudnoca...glavno da je sve sada super Avatar govori tisucu jezika Mali je presladak

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Barby, nisam znala da ti je bila rizicna trudnoca...glavno da je sve sada super Avatar govori tisucu jezika Mali je presladak
    tnx nije bila rizicna u tom smislu da sam morala cijelu trudnocu mirovat i to ali od prvg dana sam imala velike zavrzlame i šokove sa strane doktora,bolnice itd...nikad nisam imala mira,uvijek neki stresovi
    Posljednje uređivanje od barbyRI : 10.08.2011. at 18:10

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam imala 6 smrznutih js. Odmrznuli su mi svih 6, zato jer se prve 3 nisu uspješno odmrznule, s drugim spremnikom sam imala puuuuno više sreće! Želim ti sličan scenarij!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala Dani, trazit cu i ja da mi odmrznu dvije slamke po tri

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage moje, evo meni je danas točno godinu dana od pozitivne ß Moja srećica je jučer napunila 4 mjeseca i nas dvije vam šaljemo sve pozitivne vibrice da i vi što prije krenete našim putem

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cranky

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jooj kako prekrasno Cranky
    Obljetnica dobitne bete....kad cu ja tako nesto moci postati....
    Poljupci maloj Sari
    Nadam se da uzivate u ljetu, obje

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

crancy kako ljepa obljetnica
    dan kad sam čula magičnu cifru pozitivne bete bio je do sada najljepši u životu!!!

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cranky, tebi i tvojoj srećici!

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cranky..

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vojvođanka prvotno napisa Vidi poruku
    crancy kako ljepa obljetnica
    dan kad sam čula magičnu cifru pozitivne bete bio je do sada najljepši u životu!!!
    ogroman potpis na ovo!! ja sam rekla da ću si istetovirati taj broj!!
    Cranky pusa tebi i malenoj!!!
    Srtetno svima!!!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

cranky, tebi i Sari

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mirjana s prvotno napisa Vidi poruku
    nisam vadila betu zato što sam dobila stvati 2.8 a betu bi trebala vaditi tek 12.8
    neznam ništa kad ću ići na sekundarni jer neznam kakav mi je nalaz od punkcije jajovoda
    i dali ću morati ići . najprije na laparskopiju
    Mirjana, htjela sam ti poslati privatnu poruku ali ovaj forum ima ocajno spor sistem za prihvacanje novih clanova
    Bas ono da odustanes prije nego si poceo, sjecam se kako je meni bilo, post bi mi se prikazao tek sljedeci dan ili preksutra, i eto, ne moze se poslati ni PM, a zena vec dva tjedna clan...uzasno demotivirajuce
    Mirjana, tek sam sad skuzila da je i tvoj postupak propao
    Zao mi je
    Nadam se da ces brzo i uspjesno odraditi taj zahvat koji te ceka, ukoliko to uopce bude potrebno....
    Bas bih voljela znati sto je s trecom curom koja je s nama bila u sobi nakon ET-a...jesi li ju mozda srela?
    Bas si mislim...lezale smo tamo pune nade nas tri, svaka sa po dvije blastociste...zar je moguce da nijednoj nije uspjelo?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

a šta je tuje.
    nisam se ni previše nadala jer od punkcije me sve boljelo a i smilja mi je rekla da sa takvim problemom teško se ostane trudna.
    čekam da se vrati dr.sa godišnjeg pa da se dogovorim za dalje.mada što se mene tiće radije bi sekundarni ostavila za poslije laporskopije.mada taj postupak
    ni ne računam jer ipak je to zamrznuto.nadu polažem u stimulirani koji mi je predviđen u 12 mjesecu ako se neće skomplicrati sve to.
    nisam se čula a ni vidjela Anu nadam se da je bar njoj uspjelo kad nama nije.
    kad ti krećeš u sekundarni?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mirjana
    Planiram u 9 mj. na sekundarni....vidjet cemo sto ce bit do tada jer trenutno uopce ne kuzim u kojoj sam fazi ciklusa sto mi se jos nikad nije dogodilo...
    Koliko ti imas smrznutih stanica?
    I ja se nadam da je njoj uspjelo, bilo bi bas porazavajuce da nijedna od nas nije.....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

imam 3JS ali ne računam na njih,jer zadnji put su odmrzavali 6 JS pa nijebilo uspjeha
    nadam se da je bar njoj uspjelo jer neću više vjerovati u blastociste.
    nadam se da ćeš imati više sreće u sekundarnom ipak imaš dosta JS

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ćao lucija
    oprosti na pitanju,dali nemaš oba ili samo jedan jajovod ?

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ćao lucija
    oprosti na pitanju,dali nemaš oba ili samo jedan jajovod ?
    Nemam niti jedan jajovod, bili su začepljeni i prošireni te su ih laparaskopski odstranili jer bi mi radili samo probleme prilikom začeća pa su smatrali da je najbolje da ih se makne.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hvala lucija.
    ja nemam desni a kod zadnje punkcije mi je rečeno da bi bilo najbolje odstraniti i lijevi.smatraju a mi stvara problem,
    i da ću teško ostati trudna sa njim.samo neznam koliko treba proći vremena od laporskopije do postupka.

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala lucija.
    ja nemam desni a kod zadnje punkcije mi je rečeno da bi bilo najbolje odstraniti i lijevi.smatraju a mi stvara problem,
    i da ću teško ostati trudna sa njim.samo neznam koliko treba proći vremena od laporskopije do postupka.
    Meni su reli da mogu nakon 6 mjeseci, ali išla sam nakon godinu dana.
    Nadam se da će te sve doći do svoje srećice kad tad!!!!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hej djevojčice! kako ste mi? vidim nema novih trudnica, možda ipak ljeto još nekoj od nas prije jesenskih postupaka udjeli komadić sreće, tko zna . ja sam da se malo pohvalim -odlično- i s obzirom da sam u pms-u baš me zanima koliko ću još biti. kupam se od jutra do mraka, a u pauzama od kupanja uletjeli su mi neki poslići na crno da si malo pripomognem s obzirom na groznu situaciju na poslu /već sam jakooo dugo na godišnjem i bit ću do daljnjega/. uglavnom, ne stignem razmišljati o tome da me za manje od mjesec dana čeka novi postupak, jednostavno sam sve to odmakla na neko vrijeme od sebe, skužila sam da kad puno razmišljam samo padem u depru, ovako puno radim, puno uživam i puno spavam pa ne stignem razmišljati . voljela bih da me ovo raspoloženje drži što duže. tako sam npr prije 2 tjedna vadila briseve i tek se danas sjetila da su mi rekli da će nalazi biti za 10 dana, prije 6 mjeseci bih 10 dana sjedila ispred bolnice i čekala nalaze....eto ljeto je napravilo čudo u mojoj glavi.
    ali.... da ne bude sve tako blistavo, priznajem....jako se bojim postupka i kako će sve to izgledati...ovo je moj prvi stimulirani ivf .
    drage moje, uživajte u ljetu i to će nam brzo proći, vjerujem i nadam se nekoj ljetnoj bebi iz kućne radinosti. ljubim vas sve, budite mi sretne i vesele!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Odlucila sam paralelno sa svojim sekundarnim postupcima odraditi dvije pretrage, test na trombofiliju i HSG.
    Ovdje bih vas pitala o HSG-u.....
    1) Da li mi uputnicu na moj zahtjev moze izdati moj ginekolog ili moram blagoslov za pretragu traziti kod dr. koja mi vodi postupak ivf-a?
    2) Na kom odjelu i koji dr. izvodi hsg? (da li ga izvode dr-i s humane ili drugi ginekolozi s kbc-a?
    3) Koliko traje taj postupak i kako izgleda?
    4) S kime pregovaram za opcu anesteziju (ginekologom koji mi daje uputnicu za hsg ili?)
    5) Koliko se dugo ceka na red za pregled i koliko brzo su gotovi nalazi?
    6) Koliko ovaj postupak kosta kod privatnika i gdje u rijeckoj okolici se moze obaviti? (mislim na pravi hsg pod rentgenom, ne na ultrazvucni)
    7) Meni izgleda bas nasty izlagati bas taj dio tijela zracenju, uvijek sam se pitala koliko stetno to moze biti po jajne stanice i reproduktivne organe....Moze misljenja?

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Odlucila sam paralelno sa svojim sekundarnim postupcima odraditi dvije pretrage, test na trombofiliju i HSG.
    1) Da li mi uputnicu na moj zahtjev moze izdati moj ginekolog ili moram blagoslov za pretragu traziti kod dr. koja mi vodi postupak ivf-a?
    2) Na kom odjelu i koji dr. izvodi hsg? (da li ga izvode dr-i s humane ili drugi ginekolozi s kbc-a?
    4) S kime pregovaram za opcu anesteziju (ginekologom koji mi daje uputnicu za hsg ili?)
    6) Koliko ovaj postupak kosta kod privatnika i gdje u rijeckoj okolici se moze obaviti? (mislim na pravi hsg pod rentgenom, ne na ultrazvucni)
    7) Meni izgleda bas nasty izlagati bas taj dio tijela zracenju, uvijek sam se pitala koliko stetno to moze biti po jajne stanice i reproduktivne organe....Moze misljenja?
    odgovoriti ću ti ono što znam o hsg-u, jer sam ga i sama odradila.
    ne znam zašto misliš da ti treba ta pretraga, ionako se radi prije nego što se pacijenticu uputi na potpomognutu /a ti si već u postupcima, je tako?/, ako za to postoji potreba. mene su poslali jer sam prvi put ostala trudna prirodno iz prvog pokušaja,a onda ništa evo već dvije godine, pa su posumnjali na začepljene jajovode. dr Vl umirovljeni je izrazio sumnju da su se začepili jer sam nakon kiretaže vrlo očito dobila neku jaču infekciju/upalu.
    1) ne vjerujem da će ti dati primarni gin bez da mpo-vac napiše da je to potrebna pretraga
    2) tvoj mpo-vac to radi /ali koliko sam shvatila ne rade to svi/, ja sam imala sreće da sam bila kod dr Vl koji je to radio
    3) traje možda minutu, teško mi je reći....vjerojatno ovisi o tome da li su jajovodi začepljeni ili ne
    4) postupak se radi bez anestezije
    5) ja sam brzo došla na red, možda u roku od 15 dana, ali sve ovisi i o ciklusu, jer se radi odmah nakon završetka ciklusa ako se ne varam, pa nekada moraš i duže čekati na red ako ti doktor onda nije dežuran i sl....
    doktor ti odmah kaže kakvo je stanje, nalaz te čeka drugi dan
    6) ne znam
    7) ne znam
    Posljednje uređivanje od thinkpink : 16.08.2011. at 23:38

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo nje opet
    1) Za KBC ti uputnicu daje gin po preporuci MPO-ovca, kod privatnika, barem meni nije trebala uputnica (iako sam je imala jer je meni kao polovici idiopatskog para ta pretraga bila indicirana)
    2) Izvodi se negdje u zgradi, ne znam točno, i rade ga dr-i s humane.
    3) Ja sam bila na UZV, traje par (bolnih) minuta i više manje izgleda kao malo detaljniji pregled - ti si na stolu, a dr prčka dole
    4) Koliko ja znam, HSG se ne radi pod nikakvom anestezijom, a pogotvo ne općom.
    5) Nalaz je gotov odmah, a postupak se u Rijeci čeka dosta dugo, thinkpink je imala veeeliiikuuu sreću. Zato sam ja i otišla privatno.
    6) Ja sam u Zgb-u platila 1200 kn postupak i 700 kn kontrastnu tekućinu u ljekarni. U Rijeci i okolici ti nitko to ne radi ni UZV, a kamoli RTG (barem nije pred 2 godine kad sam ja tražila).
    7) Nemam pojma.
    Iskreno, ne kužim zašto želiš hsg, ok, trombofilija mi je jasna (good luck sa dobijanjem uputnica), ali ovo baš i nije, pogotovo ti koja ne podnosiš bol

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Potpisujem cure vezano za HSG.Ja sam ga radila lani, uputnicu mi je dao moj dr. a postupak mi je radio dr. Vlašić, nisam dugo čekala na red znam samo da sam to radila u neki određeni dan ciklusa al ne sijećam se točno kada, sam postupak se radi u staroj zgradi bolnice, odnosno glavnoj zgradi, zaprime te na humanoj, smjeste te u sobu, presvučeš se u spavaćicu i onda čekaš ( ja čekala od 8 do 12) onda dođe sestra po tebe i onako polugola se prošetaš s njom do glavne zgrade, tamo su im rengeni, tamo te već čeka dr i sve skupa traje cca 5 minuta, vratiš se natrag na humanu malo ležiš u sobi dođe dr. i kaže ti nalaz i to je to, možeš doma!E da i nema nikakve anastezije, ne treba ti, malo je neugodan osijećaj al ništa strašno da se izdržat!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

vidim da si više manje dobila odgovore na sva pitanja osim zadnjeg. ja sam kao jaje bila podvrgnuta zračenju i nemam nekih posljedica. naime, davne 1975. moja je mama u 2 navrata bila propuhavana i snimana na rtg nakon toga. nekoliko mjeseci nakon toga začeta sam i nikad nisam imala nikakvih zdravstvenih problema. nije mi bas bilo drago kad sam to saznala, ali s vremenom zaboravis. ma ne vjerujem da bi to oni radili da šteti, a u tako dugom periodu već bi se bila ustanovila štetna djelovanja. Nakon toga sam dobila još i brata i nikad nikakvih problema.
    Inače, i ja sam bila na HSG-u u travnju , ali onom UZV, nije bas ugodno, ali kratko traje. Mislim da ti anesteziju neće dati jer se sjećam da su mi sestre s humane govorile da mi ne treba ni tablete protiv bolova. Kao ne boli ako nisi začepljena. Makar sam ja ipak, maznula jedan Ketonal forte i preživjela. Na red sam došla odmah u sljedecem ciklusu. Na kraju sumnjam da će te uopće na to uputiti. Mislim, da se to radi prije inseminacija da se vidi ima li ih smisla raditi, ali kad si vec u IVF mislim da im jajovodi nisu toliko bitni. Bolje ti je ne gnjaviti se, nije ni to bas bezbolno.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

što se tiče HSG-a moja prijateljica nije mogla tako dugo čekat u rijeci pa se javila u bolnicu u Ogulin.tamo se naručiš odmah poslije sljedećag ciklusa i može sa uputnicom označenoj na kbc rijeka-nakon pregleda ,odleži se u bolnici tri sata

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

hej cure pozdrav,bila ja na godišnjem pa nikako da se javim.... ali kad se vratila dočekalo me iznenadjenje..moje dvije frendice ostale trudne ju-hu ,a da to nisu ni očekivale,sad sve na brzinu planovi se rade za dalje,svadba...krov nad glavom..... a ja koja sve to riješila i ste strane spremna za popunit dječiju sobu ništa,nikako da sreća dođe....

Zanima me kako se vi nosite sa situacijom kad vam se tako nešto desi,a vjerujem da je...dali ima pitanja kao "daj sada i ti pa da skupa guramo kolica!!!" grrrrr

puse svima,septembar nam kuca na vrata.....u nadi je spas
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 17.08.2011. at 15:22

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    dali ima pitanja kao "daj sada i ti pa da skupa guramo kolica!!!" grrrrr
    Mislim da se svima to događa - bar na ovom pdf-u... ja sam tada odgovarala - da evo, sad ću i ja (a doma tugovala, naravno)
    Tješi se da ćeš naslijediti puno opreme za bebe od frendica a možda ćete i zajedno gurati kolica! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti jesen bude plodna!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    hej cure pozdrav,bila ja na godišnjem pa nikako da se javim.... ali kad se vratila dočekalo me iznenadjenje..moje dvije frendice ostale trudne ju-hu ,a da to nisu ni očekivale,sad sve na brzinu planovi se rade za dalje,svadba...krov nad glavom..... a ja koja sve to riješila i ste strane spremna za popunit dječiju sobu ništa,nikako da sreća dođe....

Zanima me kako se vi nosite sa situacijom kad vam se tako nešto desi,a vjerujem da je...dali ima pitanja kao "daj sada i ti pa da skupa guramo kolica!!!" grrrrr

puse svima,septembar nam kuca na vrata.....u nadi je spas
    ovisi tko pita , pametni ljudi kuže da nešto nije kako bi trebalo biti, znaju da sam često po bolnicama, pa ništa niti ne pitaju ili pitaju vrlo diskretno. svi koji su važan dio mog života znaju kako stoje stvari, svim ostalima ne pada mi na pamet iznositi svoju intimu, pa odgovorim ovisno o tome na koju nogu sam se ustala taj dan....nekada to zna biti i vrlo neugodna sitacija, jer ja nikada nikoga nisam pitala ni kada ni kako je radio djecu, ali stvarno nikada, pa nema potrebe niti da to netko mene pita!
    uglavnom, moj odgovor je:"svi koji trebaju znati, znaju!"
    Posljednje uređivanje od thinkpink : 17.08.2011. at 15:42

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Tješi se da ćeš naslijediti puno opreme za bebe od frendica a možda ćete i zajedno gurati kolica! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti jesen bude plodna![/QUOTE]

hehe,pre jaka si, ma imaš ti pravo,tako treba razmišljati...baš si me nasmijala!
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 17.08.2011. at 16:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •