pišeš zvjezdarije
a tko bi trebao biti sudski vještak?
krovopokrivači?!
Printable View
pišeš zvjezdarije
a tko bi trebao biti sudski vještak?
krovopokrivači?!
netko NEZAVISAN i NEPRISTRAN. A oni to NISU.
Probaj zamisliti da majka sudi u parnici gdje je optužen njezin sin. :D Get the picture??
(zvjezdarije pišeš ti, i to poprilično arogantno, tipa nikad čula za Zakon, al komentira da se sve praši itd...)
Zašto misliš da su svi dri pristrani i zavisni?
Od kada profesija određuje nečije ponašanje u smislu pristranosti ili zavisnosti?
To je preplitko generaliziranje tako misliti.
A nadalje, nitko drugi osim ljudi iz iste struke ne može vještačiti jer nema adekvatno znanje.
a što bi mi ti kao nezavisna i nepristrana mogla reći
anatomskim anomalijama a.uterine?
ili
uzroku ARDS-a kod trudnice?
ili
da arogantno ne nabrajam dalje..
apropo vašeg zakona, radim u blaženom neznanju što bi mi svi tako blagonaklono nastrojeni pacijenti poput tebe mogli napraviti i do sada nikada pritužbe nisam imala na svoj rad
Ma di baš krovopokrivači...:lol:
Apropo, meni se čini da kad optuže suca isto ide na sud gdje mu sudi drugi sudac. Nisam čula da tamo rade krovopokrivači, ili da mu sude liječnici8-).
Kako su neki protiv liječničke struke, bez obzira na sve!:-o
Znam da je najljepše kad ne trebamo doktora, ali ljudi moji, ne može se čovjek liječiti sam.
Mrvicu povjerenja treba imati, nisu svi loši. ( S jednim iz RI rodilišta se i Angelina Jolie slikala neki dan na Brijunima. Nije to neki dokaz njegovoj dobroti, ali morala sam napisati:oops:)
Prvi odjeljak je kompletno promašen, oni nisu nepristrani zbog svoje struke, već zbog izvjesnih okolnosti vezanih uz članstvo u liječničkoj komori.
Drugi odjeljak je apsolutno točan, samo stručnjak može biti vještak. Problem je što taj stručnjak mora biti NEPRISTRAN.
ja sam uvjerena da ovo nikada, nikada ne bi napisao nitko tko se iti jednom susreo
astmatskim statusom, bronhoskopijom kod djece,l arinospazmom, prometnom nezgodom, alergijskom reakcijom
ili kada ispred tebe leži već tamnoljubičast čovjek i sekunde ga dijele hoćeš ili ga izreanimirati ili ćeš ga ti samo zadnji dotaknuti
Ja zapravo ne shvacam bijes lijecnika na ovoj temi.
Sto je uopce u citavoj prici problematicno? Da lijecnici grijese? Da kao stranka u nekakvom procesu imaju svog vjestaka koji ce im ici na ruku? Da druga strana u procesu isto tako ima svog (skupog) vjestaka koji ide njemu na ruku?
Ili da ce na kraju sud morati angazirati vlastitog vjestaka i onda donijeti odluku.
Meni je sve ovo navedeno normalno i pripada mojoj svakodnevici.Uvijek su u igri tri vjestacka nalaza,nekad izrazito oprecna tri nalaza.Znaci ipak svi nisu istiniti.I to je isto normalno.Bar meni.
Zamjena teza. Brkaš redovno stanje stvari s hitnim slučajevima. To nije isto. Za hitne slučajeve (recimo nekoga zgaziš gliserom i vidiš ga u moru i nije mu dobro) su čak i sasvim nekvalificirani dužni priskočiti u pomoć (a ako ne priskoče - jao si ga njima).
mene više zanima što je solange po struci....
ali ne želim ovdje saznati.
ipak je ovo anonimni forum.
konačno da se i meni inbox napuni.....:-D
:-D
pun ti je inbox
nije meni (ali se polako puni :) ) nego tebi
Nema potrebe da cijepas dlaku. Lijepo je vidljivo ismijavanje zakona,tumacenje kako kome odgovara,pozivanje na diplome,dugotrajne sprecijalizacije,sveopce neznanje laika,potencijalno "cerecenje" lijecnika i tako.
Kao da je pozivanje na prava maltene uvreda,"petljanje u neciji posao" itd.
ni ja nisam registrirala bijes
nitko nikad nije rekao da liječnici ne griješe
i da se nekada ne štite međusobno (mada je češća situacija da pljuju jedan po drugome, nažalost)
ali ako radiš pošteno svoj posao, pogriješiš, nastojiš naučiti iz te greške, trudiš se i onda ti netko kaže da ti je jedino važno zaštititi samo sebe, nije baš ugodno i osjetiš se pozvanim reagirati
Sve je meni jasno.
Mislim da je i onima koji takve stvari navode isto to jasno,medutim,kad sve krene nizbrdo u prisiljen si potezati se po sudovima,onda ti ono "nisu svi isti" nije dovoljno.
jedino što ponekad ide u smjeru bijesa su postovi ogorčenih korisnika/korisnica, koji imaju loša iskustva sa sustavom
na žalost, ti postovi idu i u smjeru generaliziranja....
Nema potrebe da me se napada zbog stilskih figura.
Obzirom da i sama spocitavas drugima da pricaju zvizdarije.
To moras njih pitati.
Oni i iznose svoja iskustva s lijecnicima.
Ja se time bavim kad je sve vec gotovo.
smijem li pitati na koji način i u kojem svojstvu?Citiraj:
Ja se time bavim kad je sve vec gotovo.
uostalom što ima loše u tome da se liječnik nastoji zaštiti?
pričalo se o bespotrebnim hospitalizacijama
npr. ja sam hospitalizirana u 30 i nekom tjednu trudnoće
na redovnom pregledu požalila sam se ginekologu da me svrbi koža
on je posumnjao da se radi o kolestazi i naručio me na hospitalizaciju
provela sam jedan bespotrebni dan i bespotrebnu i beskorisnu noć u bolnici
(osim što sam ležala u sobi nasuprot rađaone pa sam cijelu noć slušala vriskove, i usrala se ko grlica:mrgreen:)
ispalo je sve OK
taj dr je mene hospitalizirao više iz predostrožnosti, da se ne bi nešto dogodilo, ali vjerovatno i da zaštiti sebe
ispalo je bespotrebno
mogao me je poslati doma pa da ispadne sranje
nije ništa loše u tome da se čoviek zaštiti
ako time ne ugrožava pacijenta
vi se na vašim poslovima ne štitite?
Nisam pogrebnik,nego fiskal.
Nemam negativno misljenje o lijecnicima.
stvarno misliš da nemaš negativno mišljenje?Citiraj:
Nisam pogrebnik,nego fiskal.
Nemam negativno misljenje o lijecnicima.
kako onda kao fiškal možeš napisati da ne postoji "klauzula" o životnoj ugroženosti?
Mujice
Problemi nastaju onda kada netko ne razumije da je naglasak na onom dijelu u kojemu pacijent nije u stanju dati pristanak.
Pa da se ne bi lijecnike "cerecilo" postoji ta iznimka.