Stranica 43 od 45 PrviPrvi ... 334142434445 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mogla si odbiti hospitalizaciju jer su vjerojatno procijenili da taj tvoj postupak nije protivan čl.27, stavak 1 zakona, tj da ne ugrožava život ni sigurnost.Zar ne?
    Što to znaći, ako je članak nedorečen , svaki doktor bi mogao reći da ugrožavam život kad dijete sa opstruktivnim bronhitisom vodim kući, kad mi je već predložena hospitalizacija?
    Ali možda sam ja malo čudna , ja pristajem na hospitalizaciju dijteta isključivo onda kad mu je potreban bolnički tretman koji ne može dobiti ambulantno ( operacija, kateterizacija, kisik ili intravenozni antibiotik (koji nema dobru alternativu i i.m. ili oralnom) . Ipak to sam ja, da se neki doktor zainati tada bi možda i mogao tumačiti članak na svoj način , a ne na moj, zar ne?
    Isto tako kad mog umirućeg oca sa metastazama na plućima nisu htjeli pustiti van iz bolnice bez aparata za kisik, i još nam nisu vjerovali da smo ga nabavili, pa je osoba koja nam je osigurala morala doći i davati izjave da ga posuđuje. Moj otac je umro tjedan dana nakon toga. Plakao je ko malo dijete jer je u toj bolnici satima dozivao sestru i trpio strašne bolove jer mu nisu mogli/znali/htjeli osigurati redovitu i dovoljnu terapiju protiv bolova. Ja bih rado da je briga u bolnicama optimalna za sve, ali sigurno ne živim u uvjerenju da je tako (dok vidi drugačije primjere), i dok god mogu i kad god mogu, nitko iz moje obitelji neće niti dana provesti u bolnici više nego što treba.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.08.2011. at 15:16

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto bi uopće bila predložena hospitalizacija djeteta ako nije životno ugroženo?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi uopće bila predložena hospitalizacija djeteta ako nije životno ugroženo?
    Dobro pitanje.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zato što se neke postupke,pretrage i terapiej ne može drugačije pratiti,organizirati... Nabadam sori što se petljam
    Posljednje uređivanje od pikula : 30.08.2011. at 16:00

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što se neke postupke,pretrage i terapiej ne može drugačije pratiti,organizirati... Nabadam sori što se petljam
    Ja mislim da je to zato što se doktori osjećaju odgovorni za pacijenta (u ovom slučaju dijete ) i kad treba i kad ne treba, odnosno ne vjeruju roditeljima da znaju pružiti njegu i reagirati prema potrebi, i onda je naćin da se to riješi predlaganje hospitalizacije. Mislim, sigurna sam da ima raznih roditelja , ali većina je odgovorna i sposobna se brinuti za djecu samo ih se to treba naučiti .

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam primjetila da se u hrvatskoj hospitaliziraju trudnice i djeca za sve i svašta, mi smo u kanadi puno više ambulantno riješavali (s time da moji nisu znali super engleski) i općenito je dužina boravka u bolnici puno kraća.

kroničari npr isto imaju puno bolju kućnu skrb (odnosno sve dobiju doma što treba i netko od zdr djelatnika ih dođe posjetiti svako toliko), za palliativnu skrb da ne govorim. a sigurna sam da im je tako i efikasnije i jeftinije jer inače nema šanse da bi tako radili.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Baš mi je drago da vam se svima taj zakon tako sviđa
    Da, i meni je jako drago.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da sam ja tako ogorčen postupkom prema meni i mom djetetu. nešto bih poduzeo protiv onoga za kojega sam siguran da mi je nepotrebno i bez razloga učinio štetu.
    Kad ti dođe takva situacija gdje si izuzetno ogorčen postupkom zdravstvenog sustava prema nekom tvom i nastupe štetne posljedice, onda ti prvo treba određeni period da se uopće sabereš prije nego što uopće nešto poduzmeš. I puno je lakše olakšati dušu na forumu nego poduzimati određene pravne akcie. Ja sam primjerice preko odvjetnika morala zahtijevati uopće pristup zdravstvenoj dokumentaciji (ne, nije bilo dijete), ali sam imala pravo po zakonu na uvid pa sam se svejedno namučila da dođem do toga (i, naravno platila nešto što se po naravi ne bi trebalo morati plaćati). I tek sad, nakon 2 godine opet ozbiljno razmišljam o tužbi, a nisam razmišljala ranije zbog raznih okolnosti koje stvarno nisu za forum nego državno odvjetništvo. No, s obzirom na funkcioniranje pravne države...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je to zato što se doktori osjećaju odgovorni za pacijenta
    Ne, uglavnom se osjećaju odgovornima sami za sebe, odnosno pokrivaju se od potencijalnih tužbi.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lahor prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, uglavnom se osjećaju odgovornima sami za sebe, odnosno pokrivaju se od potencijalnih tužbi.
    Ovo je baš jako ružno.

Da ovako razmišljam mislim da bi zaista zaobilazila bolnice u širokom luku.
    Ustvari, uopće ne razumijem kako netko tko ima ovako mišljenje o liječnicima može povjeriti svoje ili zdravlje svog djeteta u ruke ljudima koje tako malo cijeni

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je baš jako ružno.

Ustvari, uopće ne razumijem kako netko tko ima ovako mišljenje o liječnicima može povjeriti svoje ili zdravlje svog djeteta u ruke ljudima koje tako malo cijeni
    x
    baš!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam primjetila da se u hrvatskoj hospitaliziraju trudnice i djeca za sve i svašta
    Koje su situacije za koje misliš da trudnice ne bi trebalo hospitalizirati?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam primjetila da se u hrvatskoj hospitaliziraju trudnice i djeca za sve i svašta, mi smo u kanadi puno više ambulantno riješavali (s time da moji nisu znali super engleski) i općenito je dužina boravka u bolnici puno kraća.

kroničari npr isto imaju puno bolju kućnu skrb (odnosno sve dobiju doma što treba i netko od zdr djelatnika ih dođe posjetiti svako toliko), za palliativnu skrb da ne govorim. a sigurna sam da im je tako i efikasnije i jeftinije jer inače nema šanse da bi tako radili.
    Čekaj, i ti si od onih koji vode glavnu riječ o stanju u Hrvstkoj a žive vani. Živiš u kanadi ili se varam?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne zivi u Kanadi, nego je zivjela, pa onda dosla ovdje i ušokirala se skroz.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj, i ti si od onih koji vode glavnu riječ o stanju u Hrvstkoj a žive vani. Živiš u kanadi ili se varam?
    Varaš se

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aha, OK onda.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Koje su situacije za koje misliš da trudnice ne bi trebalo hospitalizirati?
    mene su bezveze hospitalizirali
    ležala sam tjedan dana potpuno nepotrebno u bolnici, bezveze.
    moja ginekologica je zaključila da to što me nešto steže u donjem dijelu trbuha ne može biti ništa drugo nego trudovi (u 20. tjednu)
    poslala me u bolnicu na hitni prijem. tamo su zaključili da nisu nikakvi trudovi nego se samo sve razmješta ali zlu ne trebalo napravit će urinokulturu jer može biti da imam neki infekt.
    dala sam urin i onda sam čekala tjedan dana, pardon, ne čekala nego ležala u bolnici. nisam dobivala nikakve lijekove, čak ni urološki čaj. ništa. samo sam ležala. nakon tjedan dana su me poslali doma, jer nalazi još nisu stigli a ja nemam tamo šta tražit. rekli su mi da nazovem za par dana da vidim kakvi su nalazi i nek idem doma i ne zauzimam krevet bezveze jer i onako im je gužva (mislim, ko da sam JA tražila da me ostave bezveze tjedan dana u bolnici dok čekam nalaze ur.kult. - svašta)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

fulala
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 31.08.2011. at 10:51

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sori pejstala sam nešto na krivo mjesto

cure su sve rekle, dakle ja sam već 10 godina skoro rvatica

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovo je baš jako ružno.

Ako se ne varam, Lahor je liječnica, kao i njen suprug. Tako da si promašila skroz, a jedini ispravan zaključak bi bio da ŽENA ZNA ŠTO PRIČA. Btw, slažem se s njom. Imam dosta saznanja o pravima pacijenata, parnicama protiv med. ustanova i liječnika pojedinaca za naknadu štete. Svaki liječnik koji je član liječničke komore (dakle, svaki, hihi), u sukobu je interesa ako je pozvan vještačiti u parnici protiv kolege, a ko su medicinski vještaci nego liječnici. Bah. Teatar apsurda, glupost žešća, al doće i tome kraj. :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pišeš zvjezdarije

a tko bi trebao biti sudski vještak?

krovopokrivači?!

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

netko NEZAVISAN i NEPRISTRAN. A oni to NISU.
    Probaj zamisliti da majka sudi u parnici gdje je optužen njezin sin. :D Get the picture??

(zvjezdarije pišeš ti, i to poprilično arogantno, tipa nikad čula za Zakon, al komentira da se sve praši itd...)
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 31.08.2011. at 12:51

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto misliš da su svi dri pristrani i zavisni?
    Od kada profesija određuje nečije ponašanje u smislu pristranosti ili zavisnosti?
    To je preplitko generaliziranje tako misliti.

A nadalje, nitko drugi osim ljudi iz iste struke ne može vještačiti jer nema adekvatno znanje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a što bi mi ti kao nezavisna i nepristrana mogla reći

anatomskim anomalijama a.uterine?
    ili
    uzroku ARDS-a kod trudnice?
    ili
    da arogantno ne nabrajam dalje..

apropo vašeg zakona, radim u blaženom neznanju što bi mi svi tako blagonaklono nastrojeni pacijenti poput tebe mogli napraviti i do sada nikada pritužbe nisam imala na svoj rad

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku

a tko bi trebao biti sudski vještak?

krovopokrivači?!
    Ma di baš krovopokrivači...

Apropo, meni se čini da kad optuže suca isto ide na sud gdje mu sudi drugi sudac. Nisam čula da tamo rade krovopokrivači, ili da mu sude liječnici.

Kako su neki protiv liječničke struke, bez obzira na sve!
    Znam da je najljepše kad ne trebamo doktora, ali ljudi moji, ne može se čovjek liječiti sam.
    Mrvicu povjerenja treba imati, nisu svi loši. ( S jednim iz RI rodilišta se i Angelina Jolie slikala neki dan na Brijunima. Nije to neki dokaz njegovoj dobroti, ali morala sam napisati)

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Prvi odjeljak je kompletno promašen, oni nisu nepristrani zbog svoje struke, već zbog izvjesnih okolnosti vezanih uz članstvo u liječničkoj komori.
    Drugi odjeljak je apsolutno točan, samo stručnjak može biti vještak. Problem je što taj stručnjak mora biti NEPRISTRAN.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki liječnik koji je član liječničke komore (dakle, svaki, hihi), u sukobu je interesa ako je pozvan vještačiti u parnici protiv kolege
    Odakle ti takva apsurdna ideja?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Odakle ti takva apsurdna ideja?
    bit će iz zakona o zaštiti prava pacijenata

ili nepristranog časopisa " Moje zdravlje"

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ako se ne varam, Lahor je liječnica, kao i njen suprug. Tako da si promašila skroz
    Znam da je napisala da je liječnica.
    Tim gore.
    Javno na takav način pisati o svojim kolegama...
    Da, istina, falila sam, nije samo jako ružno, nego neprimjereno, neukusno i za svaku osudu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prvi odjeljak je kompletno promašen, oni nisu nepristrani zbog svoje struke, već zbog izvjesnih okolnosti vezanih uz članstvo u liječničkoj komori.
    Drugi odjeljak je apsolutno točan, samo stručnjak može biti vještak. Problem je što taj stručnjak mora biti NEPRISTRAN.
    Kojih okolnosti?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

. Problem je što taj stručnjak mora biti NEPRISTRAN.
    Nije to nikakav problem.

Pristranost ili nepristranost ovisi o tome koliko je čovjek zreo i sposoban se oduprijeti osobnim preferencijama u stručnoj raspravi, analizi, vještačenju.....

Pripadnost Komori s time nema nikakve veze.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj lahor prvotno napisa Vidi poruku

ja sam uvjerena da ovo nikada, nikada ne bi napisao nitko tko se iti jednom susreo

astmatskim statusom, bronhoskopijom kod djece,l arinospazmom, prometnom nezgodom, alergijskom reakcijom

ili kada ispred tebe leži već tamnoljubičast čovjek i sekunde ga dijele hoćeš ili ga izreanimirati ili ćeš ga ti samo zadnji dotaknuti

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ja zapravo ne shvacam bijes lijecnika na ovoj temi.

Sto je uopce u citavoj prici problematicno? Da lijecnici grijese? Da kao stranka u nekakvom procesu imaju svog vjestaka koji ce im ici na ruku? Da druga strana u procesu isto tako ima svog (skupog) vjestaka koji ide njemu na ruku?

Ili da ce na kraju sud morati angazirati vlastitog vjestaka i onda donijeti odluku.

Meni je sve ovo navedeno normalno i pripada mojoj svakodnevici.Uvijek su u igri tri vjestacka nalaza,nekad izrazito oprecna tri nalaza.Znaci ipak svi nisu istiniti.I to je isto normalno.Bar meni.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zamjena teza. Brkaš redovno stanje stvari s hitnim slučajevima. To nije isto. Za hitne slučajeve (recimo nekoga zgaziš gliserom i vidiš ga u moru i nije mu dobro) su čak i sasvim nekvalificirani dužni priskočiti u pomoć (a ako ne priskoče - jao si ga njima).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako se ne varam, Lahor je liječnica, kao i njen suprug.
    Znam da je napisala da je liječnica.
    Nije da je od presudne vaznosti za raspravu, ali lahor se nije nigdje predstavila kao lijecnica. Napisala je da je zdravstvena djelatnica.

Za supruga je rekla da je kirurg.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene više zanima što je solange po struci....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali ne želim ovdje saznati.

ipak je ovo anonimni forum.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ali ne želim ovdje saznati.

ipak je ovo anonimni forum.
    kako si samo pametan,

sad će ti inbox biti pun dojava...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

konačno da se i meni inbox napuni.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

konačno da se i meni inbox napuni.....
    ne tuguj, uskoro nas opet čeka cijepljenje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pun ti je inbox

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije meni (ali se polako puni ) nego tebi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jens prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zapravo ne shvacam bijes lijecnika na ovoj temi.
    A ja zapravo ne vidim bijes ni u jednoj poruci na ovoj temi

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nema potrebe da cijepas dlaku. Lijepo je vidljivo ismijavanje zakona,tumacenje kako kome odgovara,pozivanje na diplome,dugotrajne sprecijalizacije,sveopce neznanje laika,potencijalno "cerecenje" lijecnika i tako.

Kao da je pozivanje na prava maltene uvreda,"petljanje u neciji posao" itd.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja nisam registrirala bijes
    nitko nikad nije rekao da liječnici ne griješe
    i da se nekada ne štite međusobno (mada je češća situacija da pljuju jedan po drugome, nažalost)
    ali ako radiš pošteno svoj posao, pogriješiš, nastojiš naučiti iz te greške, trudiš se i onda ti netko kaže da ti je jedino važno zaštititi samo sebe, nije baš ugodno i osjetiš se pozvanim reagirati

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sve je meni jasno.

Mislim da je i onima koji takve stvari navode isto to jasno,medutim,kad sve krene nizbrdo u prisiljen si potezati se po sudovima,onda ti ono "nisu svi isti" nije dovoljno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Jens prvotno napisa Vidi poruku
    Nema potrebe da cijepas dlaku. .
    ovo bi se sigurno okarakteriziralo kao uljudna konverzacija

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jedino što ponekad ide u smjeru bijesa su postovi ogorčenih korisnika/korisnica, koji imaju loša iskustva sa sustavom
    na žalost, ti postovi idu i u smjeru generaliziranja....

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nema potrebe da me se napada zbog stilskih figura.
    Obzirom da i sama spocitavas drugima da pricaju zvizdarije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •