Mojca prvotno napisa
Ne znam, meni se (za moje dijete od nepune 4 godine) paralela sa zamišljenim prijateljem učinila jako zgodnom, jer ona zna da njen zamišljeni prijatelj ne postoji... kad ga spomene pred nekim novim, zamolim ju da objasni tko je P., pa ona ozbiljno objasni da je to njen zamišljeni prijatelj i da se ona tako igra. Nedavno je tati objasnila da P. ne postoji, da je on samo njen zamišljeni prijatelj, te da i on i Peppa i Pipi i Zvonko i ne znam više tko sve ne žive samo u njenom srcu.
Uglavnom, objasnila sam da tog zamišljenog prijatelja zovu bog i misle da on može sve, pa onda sjednu u crkvu i pričaju s njim, mole ga za nešto... a kako ona zna da zamišljeni prijatelji ne postoje, računam na to da neće vjerovati ni u postojanje tog njihovog zamišljenog prijatelja zvanog bog. U konačnici, osim ovog, našem podneblju bliskog boga, ima ih još puno, kako bude rasla upoznati će svu tu šarenu ekipu, što kroz priče, što kroz učenje. Različiti ljudi imaju različite prijatelje... A svima je zajedničko isto. I tako ćemo pomalo to šarenilo bogova svesti na zajednički nazivnik i poistovjetiti s prirodom, svemirom.