Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ti Seni zivis Juula . .

Nego Mojca, oprosti, ali i meni je nesto krivo zazvucalo u prezentaciji za koju si se odlucila, konkretno jer mi je to zazvucalo kao da joj ne ostavljas opciju da ona jednog moze odluciti uci u crkvu razgovarati s tim prijateljem. Nameces joj svoj stav o tome. Ja mislim da je prostor religije / duhovnosti prostor o kojem sami trebaju odluciti. Jbg sad se uplicem s tim da kako vjernik moze odgajati svoje dijete iskljucivo u vjeri, a ateist mu mora ostaviti prostora. I meni je "lakse" jer je mm vjernik, a ja nisam.
    Ali u cijeloj prici - ja serviram cinjenice (neki ljudi vjeruju), a ti sam odluci sto ces s tim informacijama i kako ti se cini ta prica.
    sad ću se nadovezati na ovo
    naravno da svaki roditelj odgaja dijete u svom duhu. vjernik u vjeri, ateist u svom svjetonazoru. i da želi da i dijete živi kao i roditelj. problem je kad se okolina upliće i djecu pokušava preodgojit. kao i kad roditelj ne prihvati djetetov izbor

meni jedino ovdje smeta paralela sa zamišljenim prijateljem. zamišljeni prijatelj je dječji drug za igru i društvo. bog nije drug, s njim se ne igraš, njemu se "žrtvuješ", on postavlja pravila i od tebe traži da ih poštuješ. u svemu tome, da, on je utjeha i podrška vjernicima, ali s drugačijim temeljima
    shvaćam da djetetu od 4 godine ne možeš sve tako podrobno objasnit, ali vjerujem da se može tako da shvati. možda traži više truda i vremena (tanja_b je to lijepo opisala), ali se može
    Posljednje uređivanje od magriz : 02.09.2015. at 11:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •