Imas gingerbread kalupice (malo su veci nego uobicajeni keksi,cca kao dlan) u Bella formi, na Trg hrvatskih velikana. 20kn,ja jucer vidjela.
ako netko zna gdje ima manjih neka javi.
Printable View
Imas gingerbread kalupice (malo su veci nego uobicajeni keksi,cca kao dlan) u Bella formi, na Trg hrvatskih velikana. 20kn,ja jucer vidjela.
ako netko zna gdje ima manjih neka javi.
ja sam i manje i veće kupila u Grazu, kod nas ih već godinama tražim i ne nalazi :-(
Ima ih u Metro kataloga ali nije bilo u dućano. Rekla mi ej prodavačica da će dobiti. Iamju mušku i žensku varijantu, i u oaketu idu manji i veći.
metro mi nije baš blizu pa nisam išla ponovno, ali na slici izgledaju predobro
:lol: Ni ja. A još ni kolača. Osim Božićnog kruha, ali to smo već skoro pojeli...
Nego, zanima me neki recept za ZDRAVE KEKSIĆE. Kad kažem zdrave, onda mislim na nešto s nebijelim brašnom - integralno, pirovo, raženo... Šećer ionako smanjim ili izostavim. Umjesto margarina maslac... Dakle, prvenstveno me zanima je li netko nekad probao zamijeniti obično bijelo brašno s nekim od ovih alternativnih i kako je to ispalo. Ostaje li ista količina? Treba li još nešto dodavati? I ne želim kartončiće, već fine keksiće. :starac:
Nadam se da se Bubekica ne bude ljutila što njene slavne kekse kojima je jednom častila društvo spominjem, ali toliko su ih hvalili, nisam probala, ali im vjerujem, pa jednostavno moram staviti link. Fini i zdravi!
http://www.coolinarika.com/recept/superzdravi-keksi/
Od slanih, slavne Janocckine pogačice bez kvasca: http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-16133.html
To ću večeras.... imam pirovog brašna, suncokretovog i lanenog sjemena... mljac!
S integralnim je malo teže, to traži posebne recepte, ali ja se snađem tako da umjesto glatkog stavim crno (ja zadovoljna), eventualno dodam integralnog - ako "osjetim" da je okej (teško je to opisati, uglavnom da je tijesto dovoljno vlažno, gibljivo da može podnijeti integralno brašno).
Naravno!
S obzirom da trenutno radim samo brze kolače:
Od slanih brzinskih izvedba mi je dobro lisnato tijesto, još ako je ono razvaljano iz Lidla gdje ćeš brže.
Lisnato jednostavno narežem na tanke prutiće pomažem jajem i posolim, super za staviti na stol, a i ukusno je za gricnuti.
Također se može staviti sir naribani ili već prema želji i narolati u roladu i narezati, premazati jajem i dobiješ pužiće od lisnatog.
Imam pitanje, da li je netko radio lažnu mađaricu sa čokoladnom glazurom, danas sam prvi puta radila tu lažnu
i nekako bih sljedeći puta probala bez vrhnja, samo glazura, kaj mislilte da probam?
Ja lažnu mađaricu redovito radim s čokoladnom glazurom. Glazura drito na kekse. Bez problema. To je jedan od kolača koji dozvoljava 1000 varijacija (a moje kolegice i ja smatramo ga sramotom za prave domaćice, ali ga ipak relativno često pripremamo).
Zadnji put sam u filu stavila 2-3 žlice kokos brašna i posipala glazuru kokosom. Da se pita moju djecu, ne treba im ništa drugo od kolača.
Cure, koliko dana smije stajati mađarica u frižideru bez da postane zdravstveni hazard?
I djecu i mog muža :mrgreen:.
Meni je gušt raditi i pravu mađaricu, obožavam izaove, ali ne stignem i nemam snage kasno navećer, trenutno su mi draži svi brzi kolači, a i želim napraviti više
vrsta pa uvjek upakiram i nosim dok idemo u posjete.
Nemam pojma, kod nas se uvijek brzo pojede. Jako ovisi o sastojcima. Recimo (ako si radila s svježim mlijekom koje nije trajno) onoliko koliko bi držala mlijeko + možda dan dulje jer je kuhano. Ako je trajno, može malo dulje. Isto - ako je unutra maslac, trajat će kraće nego ako je margarin.
3-4 dana. Ne bih se usudila duže. No, zato mađaricu bez problema možeš zamrznuti. I odmrznuti.
ja radim
kekse sa čokoladom i soli
cantucci s đumbirom
i u potrazi sam za još jednim
Do 6 dana isprobano s trajnim mlijekom, iako nikad neostane toliko dugo ,brzo ga smažemo. A i iz kištre je mmm onako zaledit,odnosno dvije do tri min iz ledišta pa u usta,,mljac!
Hvala, znači ipak je bolje raditi je na Badnjak... htjela sam si rasteretiti Badnjak, ali dobro. Mogu kore dan prije, a filati na sam Badnjak.
Evo moje liste:
mede
prhki kolačići sa stakalcem
gingerbred
krašotice s foruma
Betine ploškice sa cimetom
mađarica
kuglice od badema i naranče
To je za sad to, ako ne uleti neki mrak recept koji bi mi popunio tanjur. Inače, sveki peče orahnjače i makovnjače, tako da ću to imati iz donacije.
Jedva čekam! Danas krećem!
Može li mi netko pliz dati recept za te lažne mađarice?
Inače, napravila sam one keksiće od princess puffy, odlični su! S time da sam proširila sastojke s onime što sam imala - umjesto dijela grožđica suhe smokve (iako mi je stalno u glavi bila apricot kojoj je grijeh domaće smokve stavljati u kolače, s čime se i slažem), a umjesto dijela oraha stavila prepržene lješnjake i pofurene/oguljene/popržene bademe. Mrak fino!
da sam ja tebi u glavi, ne bi ti onako grbave buhtle napravila :oklagija:
Ovdje sam to pisala (negdje pri kraju prve stranice): http://forum.roda.hr/threads/77589-S...-dru%C5%BEenja
Inače, ima i drugih recepata - moja kolegica s posla radi ovu (velika mjera): http://www.coolinarika.com/recept/lazna-madjarica/
U drugom pokušaju je umjesto 15 buftli ispalo 12. :lol: Za mene djevicu izuzetan napor da ne bacim sve u smeće. :mrgreen:
Peterlin, hvala ti puno! I ja sam taj recept na coolinarici otvorila, ali ziheraškije mi je bilo ovdje žicati provjereni. :mrgreen:
Bog blagoslovio lažne/brze kolače!
He he he... pa i s "provjerenim" možeš fulati ako ga sama ne provjeriš... Baš se s ovim sa Sport keksima nasadila moja druga kolegica. Bilo joj je puno raditi od kile keksa pa je smanjila masu na pol i uzela malu vrećicu Sport keksa misleći da je to pol kile, a bilo je 30 dag jer Sport keksi dolaze samo u ta dva pakiranja, ne postoji paket od pol kile... Sve joj je ostalo tekuće jer je bilo previše crne smjese koju ta količina keksa nije uspjela upiti. Nekako je spasila stvar (nebitno) a tek poslije je otkrila u čemu je bio problem.
Ja nemam taj duboki pleh od pećnice (jer mi je šparet star valjda 40 godina) pa to ne radim, više volim ove koje se slažu pa izgledaju kao prava mađarica kad prerežeš.
Ma i meni je isto veća fora kad su slojevi lijepo složeni zato sam tražila ovdje.
Vrtim po receptima i evo našla slike i takvog sa slaganim redovima: http://www.coolinarika.com/recept/kolaci-od-keksa/
Ovaj je jednostavan i zahvalan jer ide puno file i ne radi se odvojeno glazura nego se samo fila gore premaže.
Prema mom iskustvu količina od 3 pudinga ide na veliki pleh od pećnice (30x40) duboki.
U kojem si Metrou bila? Jer ja sam jutros bila na Jankomiru i kupila sam s curicama (ostalo još 5-6 paketa), dečkece nisu imali.
I super fora su, ko na slici :D
Uzela sam još i razne male modleke od Fleckermanna, 10 kom za 11 kuna i jednog konjića za ljuljanje modlicu za 2,5 kune. Bila je još s anđelekom...nisam ju uzela i sad mi je žao, ali idem predvečer u Sesvete, pa se možda zaletim tam u Getro pogledat jel imaju dečkeca i anđeleka.
Nego, kad smo kod buhtli, imala sam jedan jedini domaći limun koji mi je taman za dvije ture bio. I sad više nemam. :/ Kaj vi radite? Frka me ribati bilo koji (nemam provjerene bakice na placu), ali opet buhtle nisu buhtle bez ribane limunove korice.
Isto pitanje vrijedi za narančinu koru.
Postoji Kotany susena limunova korica.
Ove godine radim ili sam već napravila:
medenjake, punjene vanili zvjezdice( zapravo borići), čoko raspuklice, krašotice, kolačiće od princeze puffy, to je već napravljeno još ide
kuća od medenjaka, tiramisu, trostruka čokoladna torta i mislim baklava u rolicama....mljac
Ja naranču potopim na dulje vrijeme (sat-dva ili dulje) u vodu u koju dodam malu žličicu sode bikarbone, pa poslije isperem. Koliko djeluje, nemam pojma. Uvijek se pitam je li to samo psihološki štos...
Obično imam donaciju domaćih limuna i naranči (bar nekoliko komada) ali ove godine nisam ništ dobila, pa namačem agrume i nadam se najboljem.
Za gotovu suhu limunovu koru nisam sigurna da je išta drugačija od ribanja bilo kakvog limuna s placa.
Joj zaboravila sam siromaškice koje su mi totalno otkriće, gotove u pola sata a fineeeee, i još se i dugo drže.
http://www.coolinarika.com/recept/siromaskice/
Help!Help!Help!
Umesila sam ovo http://www.coolinarika.com/recept/me...h-meki-i-fini/
Prestajli su u frizideru 20 sati,ali lepe se i razvlace ko zvaka,nista im ne mogu!
Da li da dodam brasna?Necu dobiti kamencice?
Ajde,ko ih je vec pravio nek posavetuje!