Stranica 5 od 11 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Imas gingerbread kalupice (malo su veci nego uobicajeni keksi,cca kao dlan) u Bella formi, na Trg hrvatskih velikana. 20kn,ja jucer vidjela.
    ako netko zna gdje ima manjih neka javi.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam i manje i veće kupila u Grazu, kod nas ih već godinama tražim i ne nalazi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima ih u Metro kataloga ali nije bilo u dućano. Rekla mi ej prodavačica da će dobiti. Iamju mušku i žensku varijantu, i u oaketu idu manji i veći.
    metro mi nije baš blizu pa nisam išla ponovno, ali na slici izgledaju predobro

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ni tepih.
    Ni ja. A još ni kolača. Osim Božićnog kruha, ali to smo već skoro pojeli...

Nego, zanima me neki recept za ZDRAVE KEKSIĆE. Kad kažem zdrave, onda mislim na nešto s nebijelim brašnom - integralno, pirovo, raženo... Šećer ionako smanjim ili izostavim. Umjesto margarina maslac... Dakle, prvenstveno me zanima je li netko nekad probao zamijeniti obično bijelo brašno s nekim od ovih alternativnih i kako je to ispalo. Ostaje li ista količina? Treba li još nešto dodavati? I ne želim kartončiće, već fine keksiće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ima za kupiti ovih gingerbread kalupica?
    Ja vidjela u Šumoopskrbi (Svetice, Zg) velike i male.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku

Nego, zanima me neki recept za ZDRAVE KEKSIĆE. Kad kažem zdrave, onda mislim na nešto s nebijelim brašnom - integralno, pirovo, raženo... Šećer ionako smanjim ili izostavim. Umjesto margarina maslac... Dakle, prvenstveno me zanima je li netko nekad probao zamijeniti obično bijelo brašno s nekim od ovih alternativnih i kako je to ispalo. Ostaje li ista količina? Treba li još nešto dodavati? I ne želim kartončiće, već fine keksiće.
    Nadam se da se Bubekica ne bude ljutila što njene slavne kekse kojima je jednom častila društvo spominjem, ali toliko su ih hvalili, nisam probala, ali im vjerujem, pa jednostavno moram staviti link. Fini i zdravi!
    http://www.coolinarika.com/recept/superzdravi-keksi/
    Posljednje uređivanje od Mojca : 15.12.2012. at 15:53

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Od slanih, slavne Janocckine pogačice bez kvasca: http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-16133.html

To ću večeras.... imam pirovog brašna, suncokretovog i lanenog sjemena... mljac!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nadam se da se Bubekica ne bude ljutila što njene slavne kekse kojima je jednom častila društvo spominjem, ali toliko su ih hvalili, nisam probala, ali im vjerujem, pa jednostavno moram staviti link. Fini i zdravi!
    http://www.coolinarika.com/recept/superzdravi-keksi/
    Hvala! Sad još samo moram nabaviti rižino brašno i agavin sirup.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

S integralnim je malo teže, to traži posebne recepte, ali ja se snađem tako da umjesto glatkog stavim crno (ja zadovoljna), eventualno dodam integralnog - ako "osjetim" da je okej (teško je to opisati, uglavnom da je tijesto dovoljno vlažno, gibljivo da može podnijeti integralno brašno).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ima za kupiti ovih gingerbread kalupica?
    Ja sam svoje kupila u Ikei... jako su veliki, bila bih sretnija s malo manjim...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala! Sad još samo moram nabaviti rižino brašno i agavin sirup.
    Bio&Bio

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja ih vidjela i Metro-u...pakirana su dva komada zajedno, manji i veći. nisam gledala cijenu!

Citiraj hatatitla prvotno napisa Vidi poruku
    Imas gingerbread kalupice (malo su veci nego uobicajeni keksi,cca kao dlan) u Bella formi, na Trg hrvatskih velikana. 20kn,ja jucer vidjela.
    ako netko zna gdje ima manjih neka javi.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Bio&Bio
    Plus 35. tjedan i gripa
    Ma, uostalom, neka mi netko donese kolače dok ja svoje odbolujem.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

S obzirom da trenutno radim samo brze kolače:
    Od slanih brzinskih izvedba mi je dobro lisnato tijesto, još ako je ono razvaljano iz Lidla gdje ćeš brže.

Lisnato jednostavno narežem na tanke prutiće pomažem jajem i posolim, super za staviti na stol, a i ukusno je za gricnuti.

Također se može staviti sir naribani ili već prema želji i narolati u roladu i narezati, premazati jajem i dobiješ pužiće od lisnatog.

Imam pitanje, da li je netko radio lažnu mađaricu sa čokoladnom glazurom, danas sam prvi puta radila tu lažnu
    i nekako bih sljedeći puta probala bez vrhnja, samo glazura, kaj mislilte da probam?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja lažnu mađaricu redovito radim s čokoladnom glazurom. Glazura drito na kekse. Bez problema. To je jedan od kolača koji dozvoljava 1000 varijacija (a moje kolegice i ja smatramo ga sramotom za prave domaćice, ali ga ipak relativno često pripremamo).

Zadnji put sam u filu stavila 2-3 žlice kokos brašna i posipala glazuru kokosom. Da se pita moju djecu, ne treba im ništa drugo od kolača.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cure, koliko dana smije stajati mađarica u frižideru bez da postane zdravstveni hazard?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I djecu i mog muža .

Meni je gušt raditi i pravu mađaricu, obožavam izaove, ali ne stignem i nemam snage kasno navećer, trenutno su mi draži svi brzi kolači, a i želim napraviti više
    vrsta pa uvjek upakiram i nosim dok idemo u posjete.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, koliko dana smije stajati mađarica u frižideru bez da postane zdravstveni hazard?
    Nemam pojma, kod nas se uvijek brzo pojede. Jako ovisi o sastojcima. Recimo (ako si radila s svježim mlijekom koje nije trajno) onoliko koliko bi držala mlijeko + možda dan dulje jer je kuhano. Ako je trajno, može malo dulje. Isto - ako je unutra maslac, trajat će kraće nego ako je margarin.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Dok ne prokisne. Al nece u frizideru tako lako prokisnut.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

3-4 dana. Ne bih se usudila duže. No, zato mađaricu bez problema možeš zamrznuti. I odmrznuti.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja radim
    kekse sa čokoladom i soli
    cantucci s đumbirom
    i u potrazi sam za još jednim

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Do 6 dana isprobano s trajnim mlijekom, iako nikad neostane toliko dugo ,brzo ga smažemo. A i iz kištre je mmm onako zaledit,odnosno dvije do tri min iz ledišta pa u usta,,mljac!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala, znači ipak je bolje raditi je na Badnjak... htjela sam si rasteretiti Badnjak, ali dobro. Mogu kore dan prije, a filati na sam Badnjak.
    Evo moje liste:
    mede
    prhki kolačići sa stakalcem
    gingerbred
    krašotice s foruma
    Betine ploškice sa cimetom
    mađarica
    kuglice od badema i naranče

To je za sad to, ako ne uleti neki mrak recept koji bi mi popunio tanjur. Inače, sveki peče orahnjače i makovnjače, tako da ću to imati iz donacije.
    Jedva čekam! Danas krećem!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Može li mi netko pliz dati recept za te lažne mađarice?

Inače, napravila sam one keksiće od princess puffy, odlični su! S time da sam proširila sastojke s onime što sam imala - umjesto dijela grožđica suhe smokve (iako mi je stalno u glavi bila apricot kojoj je grijeh domaće smokve stavljati u kolače, s čime se i slažem), a umjesto dijela oraha stavila prepržene lješnjake i pofurene/oguljene/popržene bademe. Mrak fino!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da sam ja tebi u glavi, ne bi ti onako grbave buhtle napravila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko pliz dati recept za te lažne mađarice?
    Ovdje sam to pisala (negdje pri kraju prve stranice): http://forum.roda.hr/threads/77589-S...-dru%C5%BEenja

Inače, ima i drugih recepata - moja kolegica s posla radi ovu (velika mjera): http://www.coolinarika.com/recept/lazna-madjarica/

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    U drugom pokušaju je umjesto 15 buftli ispalo 12. Za mene djevicu izuzetan napor da ne bacim sve u smeće.

Peterlin, hvala ti puno! I ja sam taj recept na coolinarici otvorila, ali ziheraškije mi je bilo ovdje žicati provjereni.

Bog blagoslovio lažne/brze kolače!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U drugom pokušaju je umjesto 15 buftli ispalo 12. Za mene djevicu izuzetan napor da ne bacim sve u smeće.

Peterlin, hvala ti puno! I ja sam taj recept na coolinarici otvorila, ali ziheraškije mi je bilo ovdje žicati provjereni.

Bog blagoslovio lažne/brze kolače!
    He he he... pa i s "provjerenim" možeš fulati ako ga sama ne provjeriš... Baš se s ovim sa Sport keksima nasadila moja druga kolegica. Bilo joj je puno raditi od kile keksa pa je smanjila masu na pol i uzela malu vrećicu Sport keksa misleći da je to pol kile, a bilo je 30 dag jer Sport keksi dolaze samo u ta dva pakiranja, ne postoji paket od pol kile... Sve joj je ostalo tekuće jer je bilo previše crne smjese koju ta količina keksa nije uspjela upiti. Nekako je spasila stvar (nebitno) a tek poslije je otkrila u čemu je bio problem.

Ja nemam taj duboki pleh od pećnice (jer mi je šparet star valjda 40 godina) pa to ne radim, više volim ove koje se slažu pa izgledaju kao prava mađarica kad prerežeš.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma i meni je isto veća fora kad su slojevi lijepo složeni zato sam tražila ovdje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma i meni je isto veća fora kad su slojevi lijepo složeni zato sam tražila ovdje.
    Vrtim po receptima i evo našla slike i takvog sa slaganim redovima: http://www.coolinarika.com/recept/kolaci-od-keksa/

Ovaj je jednostavan i zahvalan jer ide puno file i ne radi se odvojeno glazura nego se samo fila gore premaže.

Prema mom iskustvu količina od 3 pudinga ide na veliki pleh od pećnice (30x40) duboki.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.12.2012. at 11:41

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ih u Metro kataloga ali nije bilo u dućano. Rekla mi ej prodavačica da će dobiti. Iamju mušku i žensku varijantu, i u oaketu idu manji i veći.
    metro mi nije baš blizu pa nisam išla ponovno, ali na slici izgledaju predobro
    U kojem si Metrou bila? Jer ja sam jutros bila na Jankomiru i kupila sam s curicama (ostalo još 5-6 paketa), dečkece nisu imali.
    I super fora su, ko na slici :D
    Uzela sam još i razne male modleke od Fleckermanna, 10 kom za 11 kuna i jednog konjića za ljuljanje modlicu za 2,5 kune. Bila je još s anđelekom...nisam ju uzela i sad mi je žao, ali idem predvečer u Sesvete, pa se možda zaletim tam u Getro pogledat jel imaju dečkeca i anđeleka.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, kad smo kod buhtli, imala sam jedan jedini domaći limun koji mi je taman za dvije ture bio. I sad više nemam. :/ Kaj vi radite? Frka me ribati bilo koji (nemam provjerene bakice na placu), ali opet buhtle nisu buhtle bez ribane limunove korice.

Isto pitanje vrijedi za narančinu koru.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji Kotany susena limunova korica.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ove godine radim ili sam već napravila:
    medenjake, punjene vanili zvjezdice( zapravo borići), čoko raspuklice, krašotice, kolačiće od princeze puffy, to je već napravljeno još ide
    kuća od medenjaka, tiramisu, trostruka čokoladna torta i mislim baklava u rolicama....mljac

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nego, kad smo kod buhtli, imala sam jedan jedini domaći limun koji mi je taman za dvije ture bio. I sad više nemam. :/ Kaj vi radite? Frka me ribati bilo koji (nemam provjerene bakice na placu), ali opet buhtle nisu buhtle bez ribane limunove korice.

Isto pitanje vrijedi za narančinu koru.
    Ja naranču potopim na dulje vrijeme (sat-dva ili dulje) u vodu u koju dodam malu žličicu sode bikarbone, pa poslije isperem. Koliko djeluje, nemam pojma. Uvijek se pitam je li to samo psihološki štos...

Obično imam donaciju domaćih limuna i naranči (bar nekoliko komada) ali ove godine nisam ništ dobila, pa namačem agrume i nadam se najboljem.

Za gotovu suhu limunovu koru nisam sigurna da je išta drugačija od ribanja bilo kakvog limuna s placa.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj zaboravila sam siromaškice koje su mi totalno otkriće, gotove u pola sata a fineeeee, i još se i dugo drže.
    http://www.coolinarika.com/recept/siromaskice/

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Joj zaboravila sam siromaškice koje su mi totalno otkriće, gotove u pola sata a fineeeee, i još se i dugo drže.
    Ovo ću probati, djeluje kao nešto super za doručak. Je li može unutra i npr. šunka i povrće? Pa da ih ne valjam u šećer, nego možda u hm... sjemenke?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Takvo što radi i moja baka, ali sa svinjskom masti, naravno.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Help!Help!Help!
    Umesila sam ovo http://www.coolinarika.com/recept/me...h-meki-i-fini/
    Prestajli su u frizideru 20 sati,ali lepe se i razvlace ko zvaka,nista im ne mogu!
    Da li da dodam brasna?Necu dobiti kamencice?
    Ajde,ko ih je vec pravio nek posavetuje!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

daj recept za te sa masti, toga imamo

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    daj recept za te sa masti, toga imamo
    Nema recepta. Baka ne koristi vagu.
    U biti ista stvar kao i ovi, samo mast umjesto ulja. Ima jedan topic gdje se piše o omjerima...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Brzinsko pitanje! Je li prerano da danas radim smjesu za rafaelo kuglice? Koliko one mogu stajati!? Nije da ih radim prvi put ali sam ih inače uvijek prije radila dan dva prije i brzo bi se pojelo, pa ni ne znam koliko ustvari mogu stajati.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Help!Help!Help!
    Umesila sam ovo http://www.coolinarika.com/recept/me...h-meki-i-fini/
    Prestajli su u frizideru 20 sati,ali lepe se i razvlace ko zvaka,nista im ne mogu!
    Da li da dodam brasna?Necu dobiti kamencice?
    Ajde,ko ih je vec pravio nek posavetuje!
    ja sam ih radila, ali meni je tijesto bilo ok, samo sam ga malo posipala brašnom da mogu razvaljati. i stvarno su ful ful mekani.
    ja bi na tvom mjestu dodala još malo brašna, pa šta bude. sretno!

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne mogu ti točno odgovoriti,ali ja nebi radila danas smjesu za rafaelo,meni je to puno dana da stoji do Božića. Iako ja pravim rafaelo bez mlijeka u prahu ,neznam jel i ti tako??!
    pisala ani.m
    Posljednje uređivanje od genius : 17.12.2012. at 14:33

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo,snasla sam se!
    Dodala malo brasna da se ne lepi toliko i ispekla pola kolicine.
    Posto ih ima milion komada vec sad(2 puune limene kutije),stopirala sam pecenje i gurnula u zamrzivac ostatak.
    Valjda ce valjati i kada se odledi...
    Nisam znala da toliko narastu,pa su svi iz prve ture srasli jedni za druge

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ifigenija nisam probala, ali kako je tjesto bez začina vjerujem da bi prošlo, ali tjesto ne izgleda nešto..taj štaub ga popravi ( vizualno) pa ako vam to ne smeta.
    Kaya i ja bi dodala brašna, ne bude im ništa, stavrno se divno razavaljaju i samo pazi da ih ne prepečeš.
    Meni rafaelo stoji tjedan bez problema ali se najčešće pojede, jel ih radiš s keksima, meni su te najbolje..
    Dodatak ne popis kolača -breskvice

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kaya ja sam radila pola količine i opet se njima skoro gađamo, napraviti ću možda i tortu s njima samo da ih potrošim.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja isto ne znam što ću s tolikim medenjacima... još mi je bilo čudno kako ide cijela kila brašna... ja definitivno radim i tortu od medenjaka

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu ti točno odgovoriti,ali ja nebi radila danas smjesu za rafaelo,meni je to puno dana da stoji do Božića. Iako ja pravim rafaelo bez mlijeka u prahu ,neznam jel i ti tako??!
    pisala ani.m
    Ja radim s mlijekom u prahu. A nikaj, nije hiča, budem rađe kekse i dsalamu napravila sada a ovo za vikend!

Stranica 5 od 11 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •